2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Fugen cullu cokugras nisantasinda muayanesi gastrocu profesor. Ama sizin duruma sanirim esi haluk beyin bakmasi gerekir. Alerjik bronsit astim vs o bakior. Tabi baska tepkiler yoksa.
Ya tam olarak alerjik astimdadegil en ufak bi soguk alginliginda hiriltibasloyor nefeste hooop havalar antibiyotikler iyilesmesi uzuyor birdeoyun oynasin nefes nefese kaliyor goturmek istiyorum iyi bi doktora arastirim bakim canim bven sagol

Kızlar günaydın bebeğimin kakasi mukuslu günde iki kez kaka yapıyor karnında gürül gürül bir ses var ishalmi acaba başına gelen varmı bu durum genel durumu gayet neseli ates yok ama mukuslu kaka var 10 gundur

Yeni doganlari 15gun kullandik 1-3aylik tulumlari 1 ay kullandik suan 2aylik kizim 3-6 kullaniyoruz. Tavsiyem yenidogan 3 takim al 1-3ay da 3 takim al. Sapkali sart degil ilk 1 ay sapka kullansa yeter yaz bebegi olcak. Yazinsa citcitli zibinla gecer zaten. Ilk gunler biz hergun yikadik nerdeyse camasir ben az almistim iyikide az almisim cok hizli buyuyolar. 1 ayin sonunda atak yasaniyo hizlica boy uzuyor. Ihtiyac olursa cok uzamazsa o zaman alin kiyafet. Bide ayakli pijama ve ust takimlar daha uzun sure kullaniyo tuluma kiyasla o sekilde de yapabilirsiniz. Ebebekte beli kalin lastikli ayakli pijamalardan almanizi tavsiye ederim ben 3aylik olani almistim 40 gundur giyiyorz ve daha 1 ay daha giyilir. Belleri yuksek ve esnek oldugu icin hic sikmiyor cok rahat tavsiye ederim

Kızlar doktordan çıktık. Süt alerjisi üzerine durdu. Zaten bekliyordum alerjik çocuklarda (özellikle şarışınlarda) aynı bu şekilde ilerliyor alerji dedi. Şimdilik bütün süt ve süt ürünlerini yasakladı (peynir, tereyağı vs) bir de kaka tahlili istedi. Mikrobik mi, alerjik mi bakacağız dedi.

Bir de kanlı kaka yapan bebeklere rota aşısı yapılmıyormuş. Son araştırmalar bu şekilde dedi doktorumuz. Ablam sordurdu, benim aklıma gelmemişti sormak. Size de söyleyelim dedik kızlar, bebekleri kanlı kaka yapanlar mutlaka doktorunuza sorun.

Çok geçmiş olsun canım, beterinden korusun Rabbim

İnşallah tahlilden de alerjik bişey çıkmazda ilerde sıkıntı yaşamazsınız kuzum. Nasıl betüş şimdi, çok geçmiş olsun

Çok geçmiş olsun canım, beterinden korusun Rabbim
Amin, inşallah canım :)

İnşallah tahlilden de alerjik bişey çıkmazda ilerde sıkıntı yaşamazsınız kuzum. Nasıl betüş şimdi, çok geçmiş olsun
Amin canım.. Sorma canım ya uyutuyorum, bağırarak uyanıyor aniden. Galiba ağrısı var hala, kıyamam.. Genel olarak da devamlı meme istiyor, kucak istiyor. Yine de iyi ama elhamdulillah, en azından gece bi 4-5 saat uyuduk..

Geçmiş olsun canım

Geçmiş olsun canim

Son 2 günü okumaya fırsat bulamadım. Belki konuşulmuştur. Benim kızımın da kilo problemi oldu bu gidişimde. Rota aşısı için gitmiştik. Geçen ay 1.100 gr alan bebek, bu gidişimizde sadece günlük 10 gr almış. Şimdi 5460 gr geldi kızım. Sadece anne sütü alıyor. Doktor sütün mü azaldı diyor ama sütüm var, bezlerimiz dolu dolu, kızım da doyup bırakıyor memeyi. Bu 10 gr neydi anlamadım ben.
Doktorumuz idrar yolu enfeksiyonu olabilir dedi 2 gün sonra kültür sonucu çıkacak. Ve 2 hafta sonra tekrar kilo kontrolü için gideceğiz.
2 gün sonra da ortopedi uzmanı görecek. Bacaklarındaki boğumlar diğer bacakla eşit değilmiş, ortopedi görse iyi olur dedi.
S Spizella inci kızın da kilo problemi olmuştu, son durum nedir?

Canım selam çok geçmiş olsun. Boğumların eşit olmamasını kalça çıkığı durumunda görüyorlarmış ama ultrason çektirmişsindir aslında. Git bakalım ortopedi ne diyecek.
Bizim de süt azlığından değil kilo sorunu. Çünkü tek meme emip doymuş olarak bırakıyor. Günde 12 kere falan da besleniyor. 6-7 kere de bez değiştiriyorum en azındann 4 ü çok ağırlaşmış oluyor. Uzman Doktora gittiğimizde yağ dokusunu normal buldu ama dışkıda gizli kan bakıldığında eriteosit çıktı. Bu da iyi değilmiş ama miktar az olduğu için kilosunu takip edelim, kakada kan çok artan mukus olursa o zaman alerji birimi görsün dediler. Ben tam 2 hafta arayia tarttırdım ilkinde 4440 çıkmıştı (çıplak) dün kıyafetiyle 4950 çıktı yuvarlayıp 4800 dediler. Bu da 15 günde 360 gram eder
Bana uygun geliyo da doktor ne diyecek bilmiyorum. Haftaya salı 3. Ay kontrolü. Tekrar dışkıda kana bakılır. Senin kızın 10’gr az olmuş ama bana şöyle geliyor bazı aylar kiloya bazı aylar boya bazı aylar kafa büyüyor gibi sanki. Boyu uzamış mı?
Hemen endişelenmme atak haftası falan oldu mu? O dönemlerde de bana alamıyolar gibi geliyor. Ya bu kadar hassas ölçüm de saçma sanki. Bebek hareketli, keyifli, canlıysa gram gram tartmak biraz garip değil mi? Aç olsalar zaten ağlamaktan duramıyolar.
İdrar yolu enfeksiyonu bizlere nasıl acı veriyor, bebekte olsa çiş yaparken acıdığını belli etme, ateş vs bir işareti olmaz mı?

Selam sağlıkla kucağına al inşallah
Ben ilk 1,5 ay 0-1 yenidoğanları giydirdim
1,5 aydan sonra 0-3 ler
Haftaya 3 aylık olacak halen 0-3 giyiyor. Sadece 1 haftadır patikli altlar hafif küçük o yüzden altlarda 3-6 giydirmeye başladım.
Benim kızım minyon bi bebekmiş. Ben ve eşim ve ailelerimiz de minyon insanlar. O yüzden bence kızımız da küçük oldu. Benim 0-3 ay kıyafet çoktu ve iyi oldu çok kusan bi bebek, günde 3-4 kere komple değiştirdiğim oldu. Kışın kurutmak zor. Sen nisan mayıs gibi daha rahat kurutursun

Amin inşallah sizde sağlıkla büyütün inşallah..
Sizin bebeğinizle tuvalet iletişiminiz çok hoşuma gitti ben de araştırmaya başladım umarım bizde aynı iletişimi kurabiliriz.
Önerileriniz için çok teşekkür ederim. Beni de düşündüren eşimle benim iri olmamız sanırım..
Yazılanlardan yola çıkarak birkaç tulumu -özellikle kalıbını küçük gördüğüm - 3/6 ile değiştireceğim.
Soğukta olsa kurutma makinam olduğu için o kısımda rahatım çok şükür..

Büyük gelenin kolunu bacağını kıvırır giydirirsin de küçük gelene çare yok canım :) kurutucu varsa aynı gün bile yıkar kurutur giydirirsin. Bir de bana çok hediye kıyafet geldi sana da gelebilir canım

Canım bende diş kaşıyıcı aldım her şeyi ağzına götürüyor çünkü. Parmak emmeye başladı nasıl vazgeçirşcem bilmiyorum. Kaşıyıcıyı şimdi vermek uygun mu 3 aylık oldu oğlumda.

Canım üzerlerinde 3+ yaziyor benim aldiklarimin demek ki veriliyor 3 aylikken. Bizim oglan daha elinde tutmuyor daha dogrusu elini emmeyi tercih ediyor zaten emzik te almadı suni şeylere karşı:) agzina götürdüğü şey illa canlı kanlı olacak. Eline gecen eldiven şeklinde olandan da aldım sırf elini emmesin diye onu da eline gecirecegim zaman yumruk yapıyor geciremiyorum. Yine el emmeye devam anca ben agzina sokup tutarsam kullaniyo kasiyiciyi. Birde yakası ıslanmasın diye koysugum mendilleri kasla goz arası alıp onları emiyo

Bende emzik vermedim almadı daha doğrusu ama parmağını felaket emmeye başladı hatta aç olduğunda uykudan uyanır uyanmaz emiyor. Uyandığını bilr farketmiyorum. Eldiven takmaya başladım bırakır diye ama o da ıslanıyor nasıl vazgeçiricem? Bendr kaşıyıcıyı deneyeyim bir baktım 3+yazıyor dediğin gibi

Kizlar herkese selamlar :) ucuncu atagi yasayanlariniz var mi? Biz onikinci haftadayiz ve fenaliklar gecirmek uzereyim. Dogru duzgun uyumuyor, gogsumu cekistirip emmiyor.. kalksam suc otursam suc. Birseyi begendiremedik kizima. Mum diktiriyor resmen :)
Pozitif cok degisiklikler var ama huysuzlugu canimiza okuyor yani..

Akil vermis gibi olmym ama vazgecirilvek bir durum degil.oral donem baslangicinda once eller kesfediliyor 16.haftadan sonra bilincli kavrama baslayinca da kesfettigi elleriyle tutabildigi her seyi agzina sokmaya baslayacak.eldiven giydirerek dogal gelisim surecindeki infe motor becerisi gelisimini sekteye ugratmis oluyorsun.cok fazla kitap var ama en basit ve eglenceli anlatim diliyle cocugumla evdeyim ozge selcuk bozkurtun kitabini inceleyebilirsin.aylara gore gelisimi basitce anlatiyor ve keyifli yonlendirmeler yapiyor.artik mide kapasiteleri acliga dayanabilecek kadar gelisti muhtemelen ellerini acliktan emmiyordur

Benimki de kiyafetlerinin kollarını emiyor. Agzindan cekiyorum ama ben görmeyince yine emiyor. Geçer inşallah elleri yakası falan hep ıslak oluyor

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…