• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Kızlar bebeğim 4-5 gündür yattığı yerden doğrulmaya çalışıyor sürekli
2 ay 15 günlükken başladı.
Oturmak istiyor gibi hareketler yapıyor
Sizinkiler de bu ayda böyle yapıyorlar mı? Çok aceleci yahu

Benim kizda cok.cilgin 2.5 aylik olmaya yakin donmeye basladi bahsettigin dogrulmaya calisma olayina 2 aylikken basladi. Bi kac gundurde besikte biraktigim yerde bulamiorum. Bu sabah uyandigimizda enine yatiodu :)) oglan 7 aylikken donmeye baslamisti :)) acayip sasiriyorum kizda bu haraketleri gorunce :))

2-3 kaka yapıyor
6 bez değiştiriyorum.

Benimki de gece pek emmez
21.00 gibi emiyor, 4.30 ve sabah 7.30 da emiyor genelde. Uykuda hiç emmiyordu
Yeni yeni başladı uyurken emmeye.

Ama boyle oluncada kilo almiyorlar cok uzuluyorum sizin duzelmis sevindim insallahhh benimde duzelir daha bes kilo olmadi mamada yemiyor keske yese nasil biberona alistiracam bilmiyorum

Ben 2. El aldım onu çok pahalı yaa 200 tl ye aldım. Geçen sene yenisi 250 idi. Aşırı Zamlandı.

625 tane 3 numara almışım zaman zaman stoklayıp. Bugün de 4 numara premiumcare aldım 150 li

10 aylıkken yürür seninkisi demedi deme :KK66:
Benimki daha dönemiyor seninki dönüyor mu ?

Dönmeye yeltenmiyor bile. Derdi doğrulmak benimkinin :D
Gelecek ay dönerler herhalde

Canım bilmiyorum aynı hareket mi ama kucağına almamı istediğinde bizim kız da kalkmaya çalışır gibi bi hareket yapıyor. Onu mu diyorsun acaba, yoksa başka bir şey mi?

Onu da yapıyor almamı istediğinde kendini hafifçe öne atıyor di mi :) ama dediğim şöyle aynı anda hem ayaklarını hem kafasını kaldırıyor.
Sırt üstü dümdüz yattığını ve mekik çeker gibi doğrulmaya çalıştığını düşün, öyle bişey :)

Benim kizda cok.cilgin 2.5 aylik olmaya yakin donmeye basladi bahsettigin dogrulmaya calisma olayina 2 aylikken basladi. Bi kac gundurde besikte biraktigim yerde bulamiorum. Bu sabah uyandigimizda enine yatiodu :)) oglan 7 aylikken donmeye baslamisti :)) acayip sasiriyorum kizda bu haraketleri gorunce :))

Ay maşallah aceleci :)
Dönmeyi daha keşfedemedi, yatakta woombie kundakta halen, ama onunla bile tırtıl gibi sürünerek yer değiştirebiliyor. Tutamıycaz bu bebekleri :) vitamini fazla gelmiş bunların :D

Benimki dümdüz sırtüstü yatarken yapmıyor ama bacağıma biraz eğimli koyunca doğrulup oturmaya çalışır gibi bir pozisyon almaya çalışıyor. Bizim kızda 2.5 aylik

Mukus bizde de var. Sut ve sut urunleri diyeti yaptim hic bisey degismedi. 2 kere de nokta seklinde kan gordum. Kaka sayisida fazla bizimm karninda gurultuda var. Ama keyfi yerinde mutlu bi bebek kilo.alimi da iyi o yuzden cok uzerine gitmiorum olayin.
Bizim kız da aynı ama bizde kan olmadi hiç şimdiye kadar. Keyfî ,emmesi,uykusu, kilo alımı iyi. Ben de cok takilmamaya calisiyorum. Süt urunlerini tamamen kesmedim ben hiç. Süt ve sütlü tatlılar tuketme demisti doktorum. Yoğurt ve peynir her gün yiyorum. Sütlü tatlı da yiyorum canım istedikçe. 6 aydan sonra ek gıdalara başlayınca geçer inşallah mukuslu kakalar

Onu da yapıyor almamı istediğinde kendini hafifçe öne atıyor di mi :) ama dediğim şöyle aynı anda hem ayaklarını hem kafasını kaldırıyor.
Sırt üstü dümdüz yattığını ve mekik çeker gibi doğrulmaya çalıştığını düşün, öyle bişey :)
Anladım canım, daha fazla kalkıyor demek senin minnoş :KK48::KK48: bizimki sadece öne itiyor kendini :KK48:

Betül çok salyalandı, şapır şupur salya akıyor ağzından. Erken mi çıkaracak dişi diye düşünüyorum ama dönemsel bir şey mi acaba? Aranızda bebeği çok salyalanan var mı kızlar?

Anladım canım, daha fazla kalkıyor demek senin minnoş :KK48::KK48: bizimki sadece öne itiyor kendini :KK48:

Betül çok salyalandı, şapır şupur salya akıyor ağzından. Erken mi çıkaracak dişi diye düşünüyorum ama dönemsel bir şey mi acaba? Aranızda bebeği çok salyalanan var mı kızlar?
Önlükler dayanmıyor canım bizde de sürekli ıslak önü. Içine de ağız bezi koyuyorum geçer de göğsü üşür diye. Dönemsel olduğunu düşünüyorum ben. Elleri hep ağzında, hatta önlük battaniye ne yakalarsa ağzına sokuyor şapur şupur emiyor.

Evet salya bizde de öyle
3. Atak döneminin sonunda oluyormuş
Tükürük baloncuğu da yapabilir mesela. Ben dil gelişimiyle de ilgisi olduğunu düşünüyorum dişten ziyade

Kanlı ve mukuslu kakadan bahsedilmiş benim kızımda da mukuslu kaka var, doktoru kan olmadığı sürece tedavi gerektirmiyor demişti. Bana kuruyemiş,tahin,susam, yoğurt, süt tüketimimi abartmadan yapmamı ama keskin bir diyet gerektirmediğini söylemişti. Süt ve süt ürünlerinin de pişirilip tüketilmesini örneğin; sütlaç, yoğurtlu çorbaları rahatlıkla tüketilebileceğimi söylemişti.

Dönmeye yeltenmiyor bile. Derdi doğrulmak benimkinin :KK70:
Gelecek ay dönerler herhalde

Ay maşallah aceleci :)
Dönmeyi daha keşfedemedi, yatakta woombie kundakta halen, ama onunla bile tırtıl gibi sürünerek yer değiştirebiliyor. Tutamıycaz bu bebekleri :) vitamini fazla gelmiş bunların :KK70:

Hamilelikte vitaminde kullanmadim ben. :)) oglan kose yastigi gibiydi nere koysam orda kaliodu. Kiz fena. Simdiden koyamıyorum koraniksiz bi yere. Masallah hepsine. Senin kizda yakinda doner bence. 3ayi doldurmadik biz daha.

Bizim kız da aynı ama bizde kan olmadi hiç şimdiye kadar. Keyfî ,emmesi,uykusu, kilo alımı iyi. Ben de cok takilmamaya calisiyorum. Süt urunlerini tamamen kesmedim ben hiç. Süt ve sütlü tatlılar tuketme demisti doktorum. Yoğurt ve peynir her gün yiyorum. Sütlü tatlı da yiyorum canım istedikçe. 6 aydan sonra ek gıdalara başlayınca geçer inşallah mukuslu kakalar

Ben kacaksiz 10 gun diyet yaptim terayag yogurt icinde sut olan hic bisey tuketmedim. 2 kere gordugum kanin 2.sini diyetteyken gordum. Ama doktoru da normal karsiliyor. Ciddi egzema, urtiker, huzursuzluk, kakada surekli kan ve kilo alimi olmazsa sikintili bence. Bide sey dedi bizim doktor. Sadece Anne sutu alan bebeklerde arada eser miktarda kan gorulmesi cok onemli degil cunku anne sutunde bir cok protein cesidi var. Ama mama icen bebeklerde sikinti kan gorulmesi cunku mamalarda tek tip protein var. Ve eger mama icen cocukta kan goruluyorsa diyet mamalara gecmek gerekir demisti

Benim kizim var canim cok salyali önü hep sirilsiklam oluyor önlük yetistiremiyorum. Doktorumuz bunlar dis cikarma hazirligi ama hazirlik diye hemen cikacagini düsünme erkende cikabilir gecte cikabilir dedi. Bir de bebekler bizim gibi agiz suyunu yutamazmis ondanda akarmis :)

Güzel anneler ve minnos bebekler herkes iyidir insallah. Bizim bu aralar skintili geciyor biraz. Once uyku düzeni kurayim dedim cunku kizim sabah 5 te uyuyup aksam 5 e kadar uyuyordu gece gunduz kavramini yitirmisti ben artik mahvous durumdaydim. Tam 1 hafta ugrastim cok sukur gunduz uyanik gece uyur hale geldi. 2 gun rahat ettim 3. Gun ataklarimiz basladi ben boyle atak görmedim en agirini geciriyoruz öyleki bugun acaba bi hastaligimi var diye doktora bile götrdum sükürki saglikli. Gitmisken rota asimizida olduk. bugun tam 14 haftayhaftaya girdik atak tablosunda gorunmuyordu sanki ben mi yanlis hatrliyorum? binbir caba Uyutuyorum yarim saat sonra uyaniyor. Kucagimdan asla inmiyor babasi oyun halisi aldi halinin yuzune bakmadi. Koydugum an ciglik atiyor ve cok dengesiz bir halde bi kahkaha atiyor guluyor şen sakrak sonra birden bi yerini skmisim gibi bagiriyor. o mutlu masum uslu guzel cocugum gitti sanki icine canavar girmis bir bebek oluverdi. Su mutlu haftalar kitabimiydi ataklari anlatan o kitap elinde olan varsa 13.5 14. Haftalara bi bakabilirmi ne zaman gececek gercekten atakmi bana bi soyleyin fenalardayim gercekten. Sütüm de iyice azaldi stresten artik

Güzel anneler ve minnos bebekler herkes iyidir insallah. Bizim bu aralar skintili geciyor biraz. Once uyku düzeni kurayim dedim cunku kizim sabah 5 te uyuyup aksam 5 e kadar uyuyordu gece gunduz kavramini yitirmisti ben artik mahvous durumdaydim. Tam 1 hafta ugrastim cok sukur gunduz uyanik gece uyur hale geldi. 2 gun rahat ettim 3. Gun ataklarimiz basladi ben boyle atak görmedim en agirini geciriyoruz öyleki bugun acaba bi hastaligimi var diye doktora bile götrdum sükürki saglikli. Gitmisken rota asimizida olduk. bugun tam 14 haftayhaftaya girdik atak tablosunda gorunmuyordu sanki ben mi yanlis hatrliyorum? binbir caba Uyutuyorum yarim saat sonra uyaniyor. Kucagimdan asla inmiyor babasi oyun halisi aldi halinin yuzune bakmadi. Koydugum an ciglik atiyor ve cok dengesiz bir halde bi kahkaha atiyor guluyor şen sakrak sonra birden bi yerini skmisim gibi bagiriyor. o mutlu masum uslu guzel cocugum gitti sanki icine canavar girmis bir bebek oluverdi. Su mutlu haftalar kitabimiydi ataklari anlatan o kitap elinde olan varsa 13.5 14. Haftalara bi bakabilirmi ne zaman gececek gercekten atakmi bana bi soyleyin fenalardayim gercekten. Sütüm de iyice azaldi stresten artik

14.5 haftalıkken 5 hafta sürebilen 4. Atağa giriyorlar canım
Allah sabır versin
Doğması gereken tarihe göre hesaplanıyorr

Buyuk marketlerde satiyorlar canım. Mesela carfourda falan acik peynir meze bölümünde oluyor ama icinde kus üzümü oluyor ben oyle sevmitorum da yine cok canim cekerse falan aliyorum. Kermeslerde falan da oluyor genelde yakinlarda acilan kermes falan varsa ordan da aldirabilirsin. Bende sarıp buzluga atmıştım canim cekti de pişirip yedim yoksa nerde cocukla sarıp yiyecem.

Tmm cnm eşime söylerim denk gelirse alır sağolasın

Bizimkide öyle valla gunduz de kackere oynarken sirt ustu yatiyordu sagina döndü düzeldi gulerken oyun yapiyor oda :)) ellerinden tutunca kendini kaldiriyor oturmaya calisiyor kucağımda kafasi hep havada hiç kafası koyup rahat etmiyor bir dinlen dimi oda yok :)))

Rota aşısını kaça yaptırdın canım ?
Mirza ya da yaptiricam bir hafta sonra

Back