Geçmiş olsun.Allah tekrarını yaşatmasın.Merhaba arkadaşlar kötü günler geçirdik buraya pek yazamadim .
Büyük bebegim havale geçirip hastanelik olunca küçük bebeğim evde kaldı 8 saat ayrı kaldık minigimle .
Açlıktan çok ağladı bebek. Hemen mama alıp verin dedim bakan kişiye . Ilk defa mamayi da tatmış oldu minigim. Kusmus ilk başta sevmemis sonra mecbur kalınca içmiş.
Bakan kişi mama gelene kadar 50 cc inek sutu de vermiş bir şey olmaz de mi ?
Normalde inek sutunun 1 yıl yasak olduğunu biliyoruz ama mecbur olunca aç kalmasın diye vermiş .
Çok zor zamanlar atlattım .
Bir tarafta canı ile cebellesen ateşini doktorların bile dusuremedigi 2 yaşındaki yavrum diğer tarafta anneden ilk defa 8 saat uzak kalan çok ağlayan 3 aylık bebegim.
Bir tarafta göğüsleri bu süre çerçevesinde neredeyse mastit olacak derecede ağrıyan ben...
Allah kimseyi evladiyla sinamasin .
Çok şükür geçti bu günler geride kaldı .
Şimdi ikiside yanimda huzurla uyuyorlar.
En çok neye kızdım biliyor musunuz ?
Ben bu iki bebekle nasıl yapicam derdim bazen anladım ki onlarsız hayat daha zormuş Allah başımızdan eksik etmesin. Hastalık kötülük ne varsa üzerlerinde yok etsin.
Ya hic biri kolay kolay uyumuyor. Acliktan degil o bu ara akillari baslarina gelmeye basladi ondanda uyumuolar. Uyku egitimi vakitleri geldi de ondan. Kaynar sut artiran bi icecek aktarlarda hazirlanmis satilio yada nette tarifi var malzemeleri alip evde hazirlayabilirsiniz. Bi cok emzirme grubunde tavsiye edilir.
Ben uyandirmiyordum. Kiz uyusa kizi da uyandirmicam :)) ama bu uyanik uyumuo o kadar. kilo alimi iyiyse gunduz yeterli besleniosa elleme uyusun uykusunu bolmekte cok dogru dedil
Kaynar ne canım duymadmmdaha önce
Bende saat 9:10 da 90cc mama verdim emzirdim uyudu yatağına koyup babasına bıraktım uyandı. Eşime dedm napıyorsan yap gece 1 e kadar karnı tok olacak 1 de ağlarsa uyandır beni. Kafamı yastığa koyar koymaz uyumuşum saat tam 1 de uyandım.
1 den sonrası tövbe yarabbim eziyet. 2:15de emmek için uyandı. 3:15 ten beridir uyanığım gazdan mı başka derdimi var bilmiyorum sürekli ıh ıh sesler çıkarıyo uyumadım kucağımda uyuyo ben uyuyamıyorum çok sinirim bozuldu
Sağlık ocağına yada kadin dogum hastanesi olan biyere verebilirsin.orda ihtiyac sahibi birine verirler. Gecmis olsun buarada. Inek sutunu nezaman vermisler bebişe sanırım ustunden zaman gecmis. Alerji ihtimalinden dolayı verilmiyor zaten alerji yapsaydı simdiye kadar anlardın bidaha vermezsin zaten korkma bisey olmamıştır. Birde ani gelisebilecek durumlar icin süt sağıp süt saklama posetinde buzlukta saklamanı öneririm bu sekilde anne sütü 3 aya kadar buzlukta kalabiliyor. Mesela saklanmış süt olsaydı bebeğe inek sütü vermek zorunda kalmazlardı. Benim 6 poset falan var gerek olduğunda kullanıyoruz.Arkadaşlar ben mama kullandım ya bebeğime daha iki gün önce sma mamayi açtık .Ama artık kullanmaya gerek kalmadi . 60 tl bir mama ucuz değil . Ne yapim ben bu mamayi çöpe gidip ziyan olsun istemiyorum . Keşke verecek yakinimda birileri olsa hem o bebeğin karnı doyar hem de çöpe değil hayra gitmiş olur mama .
Ne yapim arkadaşlar ?
Sağlık ocağına yada kadin dogum hastanesi olan biyere verebilirsin.orda ihtiyac sahibi birine verirler. Gecmis olsun buarada. Inek sutunu nezaman vermisler bebişe sanırım ustunden zaman gecmis. Alerji ihtimalinden dolayı verilmiyor zaten alerji yapsaydı simdiye kadar anlardın bidaha vermezsin zaten korkma bisey olmamıştır. Birde ani gelisebilecek durumlar icin süt sağıp süt saklama posetinde buzlukta saklamanı öneririm bu sekilde anne sütü 3 aya kadar buzlukta kalabiliyor. Mesela saklanmış süt olsaydı bebeğe inek sütü vermek zorunda kalmazlardı. Benim 6 poset falan var gerek olduğunda kullanıyoruz.
Çok geçmiş olsun canım allah beterinden korusunMerhaba arkadaşlar kötü günler geçirdik buraya pek yazamadim .
Büyük bebegim havale geçirip hastanelik olunca küçük bebeğim evde kaldı 8 saat ayrı kaldık minigimle .
Açlıktan çok ağladı bebek. Hemen mama alıp verin dedim bakan kişiye . Ilk defa mamayi da tatmış oldu minigim. Kusmus ilk başta sevmemis sonra mecbur kalınca içmiş.
Bakan kişi mama gelene kadar 50 cc inek sutu de vermiş bir şey olmaz de mi ?
Normalde inek sutunun 1 yıl yasak olduğunu biliyoruz ama mecbur olunca aç kalmasın diye vermiş .
Çok zor zamanlar atlattım .
Bir tarafta canı ile cebellesen ateşini doktorların bile dusuremedigi 2 yaşındaki yavrum diğer tarafta anneden ilk defa 8 saat uzak kalan çok ağlayan 3 aylık bebegim.
Bir tarafta göğüsleri bu süre çerçevesinde neredeyse mastit olacak derecede ağrıyan ben...
Allah kimseyi evladiyla sinamasin .
Çok şükür geçti bu günler geride kaldı .
Şimdi ikiside yanimda huzurla uyuyorlar.
En çok neye kızdım biliyor musunuz ?
Ben bu iki bebekle nasıl yapicam derdim bazen anladım ki onlarsız hayat daha zormuş Allah başımızdan eksik etmesin. Hastalık kötülük ne varsa üzerlerinde yok etsin.
Oh me güzel uyumuş seninki ya maşallah. Bizimki fix mamayla 3 saat uyuyo o da en fazla yani. İyiki eşime vermişim yoksa bugün napardm hiç bilmiyorum yaBütün gün hic uyumadi mahvoldum artık kollarım koptu dedim heralde baya aç gece uykusuna da geçmiyor verdim artık :/ dediğin karışımı bir araştırayım cnm bakayım neymiş sagolasin
Gazdan sanirim cnm ya bir anlsak dertleri ne :/ gece 10 da uyuduktan sonra 4.30 da uyandı emdi 5 te uyudu 8de uyandi emiyor suan hala. Bende günduz çok perişan oldum çok uykusuzdum kendime geldim çok şükür.
Çok geçmiş olsun canım. Hamileyken hasta olduğumda parol ve boğaz pastili kullanabilirsin demişti doktorum. Hamileyken kullanılıyorsa emzirirken de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama bu sadece benim yorumum. Bir bilene sormak lazım.Kızlar ben çok kötüyüm boğazım sanırım bademciklerim şişti ağrısı kulak içine kadar vuruyor ve ağrıdan yutkunamıyorum- tükürük yutmak bile işkence şuan bana..
parol ile Boğaz pastili kullanıyorum doktora gitmedim - çocuğuma geçer mi ? Emziriyorum... ?
Ayağımda sallıyorum. Sallamak için koyduğumda ağlıyorsa gürültü yaparak dikkatini çekiyorum(alkış yapıyorum, boş pet şişeyi çatır çutur yapıyorum bu çok dikkatini çekiyor baya gürültü çıkıyor çünkü) ellerini yanına koyup battaniyesini örtüyorum ama ellerini sıkıca sarıyorum battaniyeye, hafif hafif sallıyorum. Zaten uyuyacaksa çok direnmiyor ağlamayı kesip başını sağa ya da sola çeviriyor. Elleri açıktaysa bi eliyle kulağının üstündeki saçlarını karıştırıyor, uyumak istediğini anlıyorum. Her çocuğun belli başlı hareketleri oluyor. Bir zaman sonra sen de farkedersin.Kızlar gündüzleri bebeklerinizi nasıl uyutuyorsunuz? Ne yapsam uyutamıyorum, memede uyukluyor bazen ama onlar da 20 dakikayı geçmiyor. Kundaklıyorum, sallıyorum, beyaz gürültü açıyorum, karanlıkta deniyorum aydınlıkta deniyorum yok allah yok. Emzik de istemiyor. Ne yapacağımı şaşırdım artık. Bir tek dışarı çıkardığımız zaman uyuyor 1-2 saat, ee bu havada da her gün çıkamıyoruz. Bir mucize önerisi olan var mı?
Çok geçmiş olsun canım. Hamileyken hasta olduğumda parol ve boğaz pastili kullanabilirsin demişti doktorum. Hamileyken kullanılıyorsa emzirirken de sıkıntı olmaz diye düşünüyorum ama bu sadece benim yorumum. Bir bilene sormak lazım.
Siyah turp içini oyup bal koy altina da bardak. Turpun altina minik bi delik aç o bal o delikten süzülüp bardaga dokulunce de iç baya iyi geliyor. Bende farenjit oldum 6-7gun balgam çıkardım ama doktor vermedi antibiyotik. Ballı limonlu kusburnu ile demlenmiş ıhlamur içtim bogazim yumusasin diye de naneli şeker yedim hic ilac kullanmadim 10-12gunde iyilestim.Aynen onları alıyorum ama geçmiyor - çok kötüyüm gitmeyen bi baş ve Boğaz ağrısı var sanarsın kabakulak geçiriyorum, c vitamin alıcam takviye evde vardı, ama antibiyotik siz geçer gibi durmuyor .. emzirirken kullanılacak bi antibiyotik Yok mu
Gecmis olsun sicak suya sambucol diyorum. Gunde 3 kere onunla kac defa iyilestimAynen onları alıyorum ama geçmiyor - çok kötüyüm gitmeyen bi baş ve Boğaz ağrısı var sanarsın kabakulak geçiriyorum, c vitamin alıcam takviye evde vardı, ama antibiyotik siz geçer gibi durmuyor .. emzirirken kullanılacak bi antibiyotik Yok mu
Kızlar 3 numara beze geçtiniz mi? Benim bebeğim 2 ay 1 haftalık, kilosu 5150 civarı. Bezin bacak kısmı iz yapmaya başladı sizce geçmeli miyim?
Ben geceli yaklaşık 1 ay oldu. Yikanabilir bezle dönüşümlü kullaniyorum 4.900 falandı geçtiğimde. Ama o iz yapma olayi hala oluyor kilotlu corap giydiriyorum sanırım o sıktığı icin de iz yapiyorKızlar 3 numara beze geçtiniz mi? Benim bebeğim 2 ay 1 haftalık, kilosu 5150 civarı. Bezin bacak kısmı iz yapmaya başladı sizce geçmeli miyim?
5.5 kgken geçtim 3 numaraya iyi oldu ama markadan markaya fark var. Primanin 3 numarası 6 10 kg arası. Diğer markalarda 4 9 kg olanlar var. Ben prima kullanıyorumKızlar 3 numara beze geçtiniz mi? Benim bebeğim 2 ay 1 haftalık, kilosu 5150 civarı. Bezin bacak kısmı iz yapmaya başladı sizce geçmeli miyim?
Kaç gün oldu Doğum yapalıAynen cnm ya cok zorlandim bugün 8 gibi 90 cc mama verdim :/ yinede olmadı emdide üstüne uyutamadim bir türlü yeni uyudu oda heran uyanacak gibi. Sanırım bende 4-5 tane oldu degistirdigim ama çok çiş yoktu 1 defa fln yapmıştı
Bu akşamda 90 cc verdim anlasilan biz azaltrak birakcaz neyse birakalim da geç olsun güç olmasın :)
O kadar uzun süre kuru kalmadı da beze 1 defa çiş yapmış gibi çok hafifti. Eşim kiyamıyor sanki ben kiyabiliyorum :/ asicaz bunları ins daha da misafir gelmez heralde yani öyle umuyorum :)
a
Anlamadım cnm kaynar ne
Amin inşallah masaj dediğin fizik tedavi mi
Anladım cnm sagolasin
Yok aynı acıyor hala maalesef
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?