Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benim bebegimde öyle.hep kendini kasiyor.uyumuyor dogru durust.bize masaj demişti doktor.yaptirdik onuda.tekrar gerekli ola bilirmis.insAllah iyi olur yavrularimiz :/Benim bebegimde doğumda nefes almıyordu 1 gun makineye bağlandı toplamda 10 gün yoğun bakımda kaldi. Bugün nöroloji de ikinci kontrole gittik geçen ay kafa usg istenmisti iyi dedi cok şükür. Sadece hep sola yamultuyordu kendini c şeklinde gibi duruyordu kuvozde hep aynı yatirilmaktan olabilir dedi kas zayıfligi varmış egzersiz verdi 3 ay sonra tekrar çağırdı. Başka bir şey demediler ama bende endişelendim şimdi :/
Bugün yine kararlılıkla devam ediyorum :)
Ondan sonra 120 cc verdim toplamda 180 cc vermiş oldum cocuk sabah 5e kadar uyudu artik zorla uyandırıp emzirdim :/
Bana oyle bişey demedi ama ben iyi güzel geçiyor diye vermemistim hiç dün kalabalık olunca fazla emziremedim biraz agladi ama yinede öyle çok değil baskı başladı hemen mama ver ver ver verdim. Bugün biraz daha zor geçiyor ilk güne göre hala mama vermedim. Cisli bezde az sanki kaç tane olmaliydi en az
Keşke bunu eşimde anlasa hala mama vermem gerektiğini söylüyor sanki ben vicdansızim. Yalnız çiş az gibi en az kaç bez olmalı açsa mama verebilirim![]()
4-5 çişli bez olmasi lazim canım. Ben hic mama vermedigim halde 1 saat araliksiz emdiği oluyor ve cok sık emiyor. Gunu gününü tutmuyor yani. Esinle konus kimseyi kabul etmeyin eve bu süreçte kafan rahat olsun. Esin de kostek olacagina biraz destek olsun sana.Benim bebegimde doğumda nefes almıyordu 1 gun makineye bağlandı toplamda 10 gün yoğun bakımda kaldi. Bugün nöroloji de ikinci kontrole gittik geçen ay kafa usg istenmisti iyi dedi cok şükür. Sadece hep sola yamultuyordu kendini c şeklinde gibi duruyordu kuvozde hep aynı yatirilmaktan olabilir dedi kas zayıfligi varmış egzersiz verdi 3 ay sonra tekrar çağırdı. Başka bir şey demediler ama bende endişelendim şimdi :/
Bugün yine kararlılıkla devam ediyorum :)
Ondan sonra 120 cc verdim toplamda 180 cc vermiş oldum cocuk sabah 5e kadar uyudu artik zorla uyandırıp emzirdim :/
Bana oyle bişey demedi ama ben iyi güzel geçiyor diye vermemistim hiç dün kalabalık olunca fazla emziremedim biraz agladi ama yinede öyle çok değil baskı başladı hemen mama ver ver ver verdim. Bugün biraz daha zor geçiyor ilk güne göre hala mama vermedim. Cisli bezde az sanki kaç tane olmaliydi en az
Keşke bunu eşimde anlasa hala mama vermem gerektiğini söylüyor sanki ben vicdansızim. Yalnız çiş az gibi en az kaç bez olmalı açsa mama verebilirim![]()
Merhaba benim dikişimde aynen yazdığınız gibi sizin ki iyileşti mi..Vajina girişindeki ilk dikiş bir garipti top gibi et vardi ust üste binmisti sanırım o öyle kaynadi şimdi orası yine sis leblebi gibi sanki cinsel hayat bitti bir daha olmayacak gibi hissediyorum :/ bana hiç toparlanmaz gibi geliyor
Ben bugun soyle bisey denedim. Aksam 6 gibi uykudan uyandi uykusu vardi emmek istedi ayilmadi sonra emzirdim tam uyudu koydum uyandi. Saat 7 idi bende aldim onu 2 saat yordum uyutmadim. Sonra yikadim emzirdim. Memede uzun tutmadim 10 dk emzirdim aldim agzindan yatirdim. Suan uyuyo. Bakalim.ne kadar uyuycak uyudumu 5 saat uyuyo aslinda ama gunu gununu tutmuo dun gece 3 saat bile uyumadi mesela. Gece uykusundan once iyice yorulmasini sagla uyutma cabalarimizda kestirip uykuyu kandirip uyanio essek.sipalari.Kızlar erkenden uyuyup 5-6 saat uyanmayan çocuğu nasıl yaptınız helal olsun diyorum size. Bizim bebiş hem geç uyuyor hemde gece 2-3 saatte 1 uyanıyor dun gece 11de uyutmak için ugraşmaya başladım 1 de anca uyudu o uyuyana kadar bana uyku basıyo bu uyku meselesini nasıl halledicem kamfamda deli sorular.
Sanırım bu biraz bebeğin uykuyu sevip sevmemesi ile alakalı. Benim kız doğduğundan beri hep düzenli ve uzun uyudu. Ben uyanık olduğu her anda sürekli yormak için birşeyler buluyorum ozaman kısada uyusa daha derin uyuyor gibi geliyor bana.Kızlar erkenden uyuyup 5-6 saat uyanmayan çocuğu nasıl yaptınız helal olsun diyorum size. Bizim bebiş hem geç uyuyor hemde gece 2-3 saatte 1 uyanıyor dun gece 11de uyutmak için ugraşmaya başladım 1 de anca uyudu o uyuyana kadar bana uyku basıyo bu uyku meselesini nasıl halledicem kamfamda deli sorular.
Biz de naparsak yapalım 12-1gibi uyuyor en erken.. Gece de çok uyanır oldu son ataktan beri. Hatta gece uyanıyor ve birkaç saat uyanık kalıyor genelde. Önceden 5 saat kesintisiz uyuyordu geceleri, sadece o kadar uyuyordu ama kesintisiz uyuyunca ben de güç toplamış oluyordum. Böyle yarım saat bir saatlik uykular hiç işe yaramıyor..Kızlar erkenden uyuyup 5-6 saat uyanmayan çocuğu nasıl yaptınız helal olsun diyorum size. Bizim bebiş hem geç uyuyor hemde gece 2-3 saatte 1 uyanıyor dun gece 11de uyutmak için ugraşmaya başladım 1 de anca uyudu o uyuyana kadar bana uyku basıyo bu uyku meselesini nasıl halledicem kamfamda deli sorular.
Genelde 2 gunde 1 yikiyorum yikadigim gunler de uyuyor ama yarim saat sonra uyanıyor. Genelde memede uyuyor kucagimdan yataga koyar koymaz yada 5-10 dk sonra geri uyanıyor. 10 gun hastalik gecirdik ozaman 4te 5 te anca uyuyordu. simdi yine en gec 12-1de uyuyor ona da şükrediyorum ama uzun uyumuyor gece 2-3 saatte 1 uyanıyor ozaman bende uykumu alamiyorum sersem gibi oluyorum.Sanırım bu biraz bebeğin uykuyu sevip sevmemesi ile alakalı. Benim kız doğduğundan beri hep düzenli ve uzun uyudu. Ben uyanık olduğu her anda sürekli yormak için birşeyler buluyorum ozaman kısada uyusa daha derin uyuyor gibi geliyor bana.
Her gün uyku saatini 15dk geriye almaya çalışsan belki zamanla düzene koyabilirsin ben bu şekilde çektim erkene. Uyku öncesi yıkamak en güzeli ama hava soğuk hergün yıkamaya korkuyor insan.
Uyutmak için ne yapıyorsun memede yada yatırıp pışpışlayınca uykuya geçmiyor mu?
Aynen benim de oyle kesik kesik uyuyunca hic uykumu alamıyorum. Dun gece ilk defa 4.5 saat kesintisiz uyudu bende 3.5 saat uyudum kesintisiz bugun baya dinctim. Diger türlü sersem gibi oluyorumBiz de naparsak yapalım 12-1gibi uyuyor en erken.. Gece de çok uyanır oldu son ataktan beri. Hatta gece uyanıyor ve birkaç saat uyanık kalıyor genelde. Önceden 5 saat kesintisiz uyuyordu geceleri, sadece o kadar uyuyordu ama kesintisiz uyuyunca ben de güç toplamış oluyordum. Böyle yarım saat bir saatlik uykular hiç işe yaramıyor..
Allah nazarlardan korusun canım uykusu çok iyiymiş maşallahpullubiber
Yatarak emzirmek banada çok rahat geliyor genelde sabaha karşı yatağa alıp veriyorum memeyi bende uyuyorum iyi oluyor ama orta kulak iltihabı olur diye korkuyorum bende azaltmaya başladım. Yanında uyuduğu dönemde kokuna alışmış olabilir mi canım koyduğumda uyanıyor diyorsun ya?Genelde 2 gunde 1 yikiyorum yikadigim gunler de uyuyor ama yarim saat sonra uyanıyor. Genelde memede uyuyor kucagimdan yataga koyar koymaz yada 5-10 dk sonra geri uyanıyor. 10 gun hastalik gecirdik ozaman 4te 5 te anca uyuyordu. simdi yine en gec 12-1de uyuyor ona da şükrediyorum ama uzun uyumuyor gece 2-3 saatte 1 uyanıyor ozaman bende uykumu alamiyorum sersem gibi oluyorum.
2 aylikken falan yatarak emziriyordum kolay uyuyordu bende uyuyordum rahat oluyordu. Ama emerken oksurerek bogazina sut kacmis gibi birakmaya basladı memeyi oyuzden korktum artik yatarak emzirmiyorum.
Birebir aynısı kuzum ama bnde kimse mama ver demedi Ablam dedi sadece. Bnde misafirlerin yanında oturabilmek için uyusun dyr verdim.
Bugün benmde zor geçiyor cidden bide uykusuzum.
Bizdede çilli bez azaldı kuzum normalde 4 5 çişli bez diyorlar ama bizden 4 çıkıyo o da tam 24 saatte dolu dolu da olmuyo :/
Benim doktorum 1aylıkken günde 180cc mama normal demişti. Daha çok verme demişti. Yani bu zamanlarda 180cc den bir şey olmaz, hiç moralini bozmadan emzirmeye devam et canım :)
Bariz bi azalma olmali mesela 6 8 saat tamamen kuru olursa susuzluk.olabilir. diyorum ya bu donemme motivasyonunu kiracak insanlarla gorusme misafir kabul etme. Esin cok israr ederse ac die al goturelim kan sekerine baktiralim de. Cokmu zor destek olmak anlamiyorum bu insanlari mama verdirdik die mutlumu oluyorlar destek olacaklarina bi ileri bi geri gitmemeye calis kuzum bebegin de kafasi karismasin.
Bei
Benim bebegimde öyle.hep kendini kasiyor.uyumuyor dogru durust.bize masaj demişti doktor.yaptirdik onuda.tekrar gerekli ola bilirmis.insAllah iyi olur yavrularimiz :/
4-5 çişli bez olmasi lazim canım. Ben hic mama vermedigim halde 1 saat araliksiz emdiği oluyor ve cok sık emiyor. Gunu gününü tutmuyor yani. Esinle konus kimseyi kabul etmeyin eve bu süreçte kafan rahat olsun. Esin de kostek olacagina biraz destek olsun sana.
Buarada yaprak sarma yemiştim 2 gundur baya sut artırıyor onu farkettim.
Merhaba benim dikişimde aynen yazdığınız gibi sizin ki iyileşti mi..
1,5 aylıkkende uzun uyumasına izin veriyomuyuz acaba?Sanırım bu biraz bebeğin uykuyu sevip sevmemesi ile alakalı. Benim kız doğduğundan beri hep düzenli ve uzun uyudu. Ben uyanık olduğu her anda sürekli yormak için birşeyler buluyorum ozaman kısada uyusa daha derin uyuyor gibi geliyor bana.
Her gün uyku saatini 15dk geriye almaya çalışsan belki zamanla düzene koyabilirsin ben bu şekilde çektim erkene. Uyku öncesi yıkamak en güzeli ama hava soğuk hergün yıkamaya korkuyor insan.
Uyutmak için ne yapıyorsun memede yada yatırıp pışpışlayınca uykuya geçmiyor mu?
40dan sonra 12-6 arası uyurdu demişsin ya benimki ya hiç uyumuyo uyuyunca da uyanmıyo ben şekeri mi düştü aç mı kaldı diyerek kendim uyandırıyorum yanlış mı yapıyorum? İntde 4saati geçirmeyin gibi şeyler okumuştum ordan etkilendim yoksa bırakıcam ikimizde uyuyalım yaniSesli guldum :)) 10.30dan 6 ya kadar hic uyanmio mu aradigim evlat :)oglan 40indan sonra 12 6 arasi uyurdu. Kiz oyle cikmadi yaa. Kiza verebilecegim tek egitim uyku egitimi olacak 3ayi doldurmasini bekliom :))
Aynen cnm ya cok zorlandim bugün 8 gibi 90 cc mama verdim :/ yinede olmadı emdide üstüne uyutamadim bir türlü yeni uyudu oda heran uyanacak gibi. Sanırım bende 4-5 tane oldu degistirdigim ama çok çiş yoktu 1 defa fln yapmıştı
Bu akşamda 90 cc verdim anlasilan biz azaltrak birakcaz neyse birakalim da geç olsun güç olmasın :)
O kadar uzun süre kuru kalmadı da beze 1 defa çiş yapmış gibi çok hafifti. Eşim kiyamıyor sanki ben kiyabiliyorum :/ asicaz bunları ins daha da misafir gelmez heralde yani öyle umuyorum :)
a
Anlamadım cnm kaynar ne
Amin inşallah masaj dediğin fizik tedavi mi
Anladım cnm sagolasin
Yok aynı acıyor hala maalesef
40dan sonra 12-6 arası uyurdu demişsin ya benimki ya hiç uyumuyo uyuyunca da uyanmıyo ben şekeri mi düştü aç mı kaldı diyerek kendim uyandırıyorum yanlış mı yapıyorum? İntde 4saati geçirmeyin gibi şeyler okumuştum ordan etkilendim yoksa bırakıcam ikimizde uyuyalım yani
Uyumadan once en az 1 saat emiyor zaten canim bi o meme bi oteki dönüşümlü emziriyorum. Iltihabi bilmiyorum da benim bebiş bogulacak diye korkumdan artik kendim uyuyabilecek gibiysem yatarak emzirmiyorum. Boğulur gibi oksurerek birakiyor memeyi hemen ters cevirip sirtina vuruyorum.Yatarak emzirmek banada çok rahat geliyor genelde sabaha karşı yatağa alıp veriyorum memeyi bende uyuyorum iyi oluyor ama orta kulak iltihabı olur diye korkuyorum bende azaltmaya başladım. Yanında uyuduğu dönemde kokuna alışmış olabilir mi canım koyduğumda uyanıyor diyorsun ya?
Gece uykusuna geçmeden önce iyice karnını doyurmayı denesen eğer alıyorsa iki memeyide emzirip uyutsan belki süreyi uzatabilirsin bilmiyorum sadece fikir yürütüyorum canım. Gece uykusu bölününce sersem gibi oluyor insan hiç bişey anlamıyor daha bunlar iyi günlerimiz sanırım daha bunun dişi var birde:) Allah tüm annelerin yardımcısı olsun annelik kolay değil
Kaynar ne canım duymadmmdaha önce
Bende saat 9:10 da 90cc mama verdim emzirdim uyudu yatağına koyup babasına bıraktım uyandı. Eşime dedm napıyorsan yap gece 1 e kadar karnı tok olacak 1 de ağlarsa uyandır beni. Kafamı yastığa koyar koymaz uyumuşum saat tam 1 de uyandım.Aynen cnm ya cok zorlandim bugün 8 gibi 90 cc mama verdim :/ yinede olmadı emdide üstüne uyutamadim bir türlü yeni uyudu oda heran uyanacak gibi. Sanırım bende 4-5 tane oldu degistirdigim ama çok çiş yoktu 1 defa fln yapmıştı
Bu akşamda 90 cc verdim anlasilan biz azaltrak birakcaz neyse birakalim da geç olsun güç olmasın :)
O kadar uzun süre kuru kalmadı da beze 1 defa çiş yapmış gibi çok hafifti. Eşim kiyamıyor sanki ben kiyabiliyorum :/ asicaz bunları ins daha da misafir gelmez heralde yani öyle umuyorum :)
a
Anlamadım cnm kaynar ne
Amin inşallah masaj dediğin fizik tedavi mi
Anladım cnm sagolasin
Yok aynı acıyor hala maalesef