Kotu bisey çıkmaz canım içini ferah tut süt ürünlerine, yumurta, balık yada ceviz fıstık fındık,kakao gibi ürünlere alerji çıkıyor genelde. Ne olduğu bulunursa rahat edersiniz.Sağol pearl
Benim aklıma bile gelmemişti de doktor ısrarla götürmemi istedi. Yarın gideceğiz bakalım inşallah kötü bişey çıkmaz
Zeytin yağını benmari usulü kaynatıp soğutup sürünce koku olmuyor, öyle dene istersen. (Okuya okuya gelince görmemişim öyle yapıyormuşsun)Kızlar aranizda bebişe nemlendirici olarak hindistancevizi yağı kullanan varmı memnunmusunuz tavsiye edermisiniz.
Onun disinda dogal nemlendirici tavsiyesi olan varsa o da olur. Ben zeytinyagi kullaniyorum ama kötü kokuyor oyuzden baska bi alternatif arayisindayim hindistancevizi yağı kullanıldığını gördüm internette ama bi zarari olur mu onun kokusu falan nasıldır emin olamadım size bi soruyum dedim
Evet canim,testleri yapildi,ama anne yüreği işte. Yapiyor hepsini,konustugumda dikkatlice yuzume bakiyor,gulumsuyor,konusuyor benimle,ayagiyla kendini bile itiyor.televizyona,telefona bakiyor,anliyor artik yani.ama yazmişlardiki bu aylarda belli olmuyormuş sorun olsa bile.gerçi düşününce sorun varsa bir şekilde insan anlar diyorum.yinede aklima herşey geliyor :/Testleri yapıldıysa içini ferah tut canım. Aklina kötü şey getirme. Basını dik tutuyor mu, yüzüne bakıp gülümsüyor mu, konuştuğunda sesler çıkarmaya çalışıyor mu? Bu ay içinde bunları yapabiliyorsa sorun yoktur İnşallah. Ki bu saydiklarim bile tam kriterler değil bazı bebekler daha erken yada daha gec yapabilir bunlari
Me tesadüf benmde akşam kvler geldi. Uyumadı sürekli uyandı ağladı bende verdim 60 cc hiç üzülme zaten eşinin dediği gibi birden bırakmamamz lazım ama bende sende birden kestik. Benm doktorm önce ölçek azalcsk sonra tek tek öğün bırakıcaz ki susuz kalmasın demişti. Bozma moralini bigünden bişey olmaZ. Onlara karşı savaşmazsan mamayı bırakmazsın. Dün bana kimse ver demedi ablam hariç. Onuda sırf çocuk çekmesn dye verdim kucaktan kucağa top gibi oynadılar uyku saati geçmiştiBende dun vermedim iste ama bugün verdim kayınvalideler geldi mama ver ac fln dedi sussun artik diye 60 cc verdim sonrada emzirmeye devam odama geldim bu defa eşim annesinden etkilenip mama ver demeye başladı yok yanlis yapıyoruz birden olmaz ac kalıyor fln bana geldiler iyice tabi zaten çok gerilmistim yap dedim mama icsin emzirmiyorum al al mamayı ver banane artık diye isyan ettim ama sonra pişman oldum tabi. Yani bugün bozduk kendimizi morelim çok bozuk :/ arkadaşlar flnda gelecekti bebek gormeye ben gerilince bebek daha çok ağlamaya başladı ondan bide direncim kirildi
İnşallah güzel sonuçlarla gelirsiniz canımKızlar benim doktorum kızımın kilosunu beğenmedi bizi çocuk metabolizma bölümüne gönderdi
Cuma gideceğim
Kakasında mukus
Kusma
Yüzünde kuruluk ve pullanma
Az kilo artışı
Başında konak var
Sanırım alerjiden şüphelendi
Hiç bi fikrm yok ama aklına kötü şeyler getrme kuzm allahın izniyle korktukların olmazMerhaba kızlar.bişey sorucam.dün geceden beri çok kötüyüm.bir forumda okudumki doğumda oksijensiz kalan bebeklerde 5-6 ayindan itibaren kusurlar görülebiliyormuş.bir çok kişi benim bebeğim oturamiyo,yuruyemiyo,zihinsel engelli gibi yorumlar yazmiş.benim dogumumda zor geçtiği için oksijensiz kalmisti yavrum,bacaklarinda titreme vardi,iğne yapikdiktan sonra azaldi,şimdi nadiren oluyor.şimdilik gelişiminde bir sorun yok,beynini ayrintili ultrason yaptirmişdik,sonuç iyi çikmişti.ama çok korkuyorum sonradan bişey olursa diye bebeğime.Allahim bu nasil aci,Sen kimseyi evladiyla sinama Allahim.kizlar bu konuda bir bilginiz varmi,tanidiklarinizin filan başina gelipte bebeği iyi olan varmi.çok korkuyorum,ona bişey olursa ölürüm ben ölürüm
İstanbulda yaşıyorsan bir doktor önerebilirim.Merhaba kızlar.bişey sorucam.dün geceden beri çok kötüyüm.bir forumda okudumki doğumda oksijensiz kalan bebeklerde 5-6 ayindan itibaren kusurlar görülebiliyormuş.bir çok kişi benim bebeğim oturamiyo,yuruyemiyo,zihinsel engelli gibi yorumlar yazmiş.benim dogumumda zor geçtiği için oksijensiz kalmisti yavrum,bacaklarinda titreme vardi,iğne yapikdiktan sonra azaldi,şimdi nadiren oluyor.şimdilik gelişiminde bir sorun yok,beynini ayrintili ultrason yaptirmişdik,sonuç iyi çikmişti.ama çok korkuyorum sonradan bişey olursa diye bebeğime.Allahim bu nasil aci,Sen kimseyi evladiyla sinama Allahim.kizlar bu konuda bir bilginiz varmi,tanidiklarinizin filan başina gelipte bebeği iyi olan varmi.çok korkuyorum,ona bişey olursa ölürüm ben ölürüm
Evet canim,testleri yapildi,ama anne yüreği işte. Yapiyor hepsini,konustugumda dikkatlice yuzume bakiyor,gulumsuyor,konusuyor benimle,ayagiyla kendini bile itiyor.televizyona,telefona bakiyor,anliyor artik yani.ama yazmişlardiki bu aylarda belli olmuyormuş sorun olsa bile.gerçi düşününce sorun varsa bir şekilde insan anlar diyorum.yinede aklima herşey geliyor :/
O zaman atlattık diyebiliriz canımİlk gece ateşi olmadıysa sabah da olmaz Allahın izniyle...
Insallah problemin sebebi cabucak anlasilir da hemen çözülür canım geçmiş olsunKızlar benim doktorum kızımın kilosunu beğenmedi bizi çocuk metabolizma bölümüne gönderdi
Cuma gideceğim
Kakasında mukus
Kusma
Az kilo artışı
Başında konak var
Benmari usulü kaynatmadim canim normal cezveye koyup ocakta kaynattım tam da kaynamadan aldim yanmasın diye. Benmari usulü mü kaynatmak gerekiyormuş bize gebe egitiminde anlatmışlardı zeytinyağını bi cezveye koyup az az bikac kullanımlık kaynatın demislerdi.Zeytin yağını benmari usulü kaynatıp soğutup sürünce koku olmuyor, öyle dene istersen. (Okuya okuya gelince görmemişim öyle yapıyormuşsun)
Hassasiyet olan noktalarına (gıdı vs) ev yapımı kantaron yağı sürüyorum, Pişikler için papatya suyu önermişti hemşire, yazın denemeyi düşünüyorum.
Sağol canım teşekkür ederimNormal Hindistan cevizi kadar kokmuyor ama hafif kokusu var tabi.merak etme katılığı taş gibi değil oda ısısında yumuşak oluyor.ben watsons tan almıştım hamilelikte çatlaklar için kalanı da bebeğe değerlendiriyorum.markası the lifeCo
Çok şükür rahat geçti canım. Saat kurdum 1,5 saatte bir kalkıp kontrol ettim hiç olmadı ateş falan. İnşallah bugün de olmaz. Çok teşekkür ederim sorduğun için
Şuan kendini yiyip bitirme zaten bu aylarda anlaşılmıyorsa anlayamazsın bebişin en güzel anları tadını çıkar. Kendine zindan etme gecen zamanı. Problem çıkıyor dedikleri aylara gelince takip et sürekli bi problem olacağını zannetmiyorum ama varsa da erken teşhis bütün hastaliklar için tedavi açısından büyük avantaj sen içini ferah tut biseycigi yoktur insallah bebişininEvet canim,testleri yapildi,ama anne yüreği işte. Yapiyor hepsini,konustugumda dikkatlice yuzume bakiyor,gulumsuyor,konusuyor benimle,ayagiyla kendini bile itiyor.televizyona,telefona bakiyor,anliyor artik yani.ama yazmişlardiki bu aylarda belli olmuyormuş sorun olsa bile.gerçi düşününce sorun varsa bir şekilde insan anlar diyorum.yinede aklima herşey geliyor :/
Sen orda yazılanlara bakma, baksana yapması gereken herşeyi hatta fazlasını yapıyormuş,bir sorun olsa mutlaka bir belirtisi olurdu, anne gozlemi çok önemli bu konuda, bisey olsa hissederdin zaten,okuduklarindan etkilenme, içini tamamen rahatlatmak için de uzman doktor kontrolune götürebilirsin.Evet canim,testleri yapildi,ama anne yüreği işte. Yapiyor hepsini,konustugumda dikkatlice yuzume bakiyor,gulumsuyor,konusuyor benimle,ayagiyla kendini bile itiyor.televizyona,telefona bakiyor,anliyor artik yani.ama yazmişlardiki bu aylarda belli olmuyormuş sorun olsa bile.gerçi düşününce sorun varsa bir şekilde insan anlar diyorum.yinede aklima herşey geliyor :/
Aşıdan sonra doktorumuz hemen calpol verin demişti, verdik. Gece bi daha ateşlendi yine verdik. Sanırım 5saatte etkisi geçti ilacın, sonra huzursuzlanmaya ve öksürmeye başladı sanki boğulur gibi, uykusundan uyanıp durdu, korkuttu beni biraz. Pek uyumadı sonra. Demin iki kere daha öksürdü.. İnşallah hastalanmamıştır..O zaman atlattık diyebiliriz canımsizinki nasıldı ateş ya da huzursuzluk oldu mu
Hepsini de yiyorumKotu bisey çıkmaz canım içini ferah tut süt ürünlerine, yumurta, balık yada ceviz fıstık fındık,kakao gibi ürünlere alerji çıkıyor genelde. Ne olduğu bulunursa rahat edersiniz.
Hastaneden taburcu olurken bebek hemşiresiyle konuştuk o söyledi zeytin yağını benmari usulü kaynat, papatya suyu kullan diye, o kendi bebeklerine de kullanmış faydasını gördüm dedi. Araştır sende istersen ona göre hareket edersinBenmari usulü kaynatmadim canim normal cezveye koyup ocakta kaynattım tam da kaynamadan aldim yanmasın diye. Benmari usulü mü kaynatmak gerekiyormuş bize gebe egitiminde anlatmışlardı zeytinyağını bi cezveye koyup az az bikac kullanımlık kaynatın demislerdi.
Kantaron yağının damarları daraltma özelliği varmış pişik icin alıp kullanacaktım ama eşim bu sebeple aldırtmadı zararı olur diye. Papatya suyunu da meme yarası için önermişlerdi pisiğe kullanıldığını bilmiyordum.
Bende dun vermedim iste ama bugün verdim kayınvalideler geldi mama ver ac fln dedi sussun artik diye 60 cc verdim sonrada emzirmeye devam odama geldim bu defa eşim annesinden etkilenip mama ver demeye başladı yok yanlis yapıyoruz birden olmaz ac kalıyor fln bana geldiler iyice tabi zaten çok gerilmistim yap dedim mama icsin emzirmiyorum al al mamayı ver banane artık diye isyan ettim ama sonra pişman oldum tabi. Yani bugün bozduk kendimizi morelim çok bozuk :/ arkadaşlar flnda gelecekti bebek gormeye ben gerilince bebek daha çok ağlamaya başladı ondan bide direncim kirildi
Kızlar benim doktorum kızımın kilosunu beğenmedi bizi çocuk metabolizma bölümüne gönderdi
Cuma gideceğim
Kakasında mukus
Kusma
Az kilo artışı
Başında konak var
Allah sabir versin canim. Imtihanin cok zor.bu sayfayada yazmıştım meleğimle ilgili
Lekelenmem var kanama yaşadım demiştim. Teselli vermişti çoğunuz. Birşey olmaz korkma demiştiniz.ilk üç ay geçti kanama lekelenme bitti ama oğlum 20+2 de bıraktı beni. Oğlumu kaybettim tam bir ay önce çok üzgünüm canım yanıyor...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?