2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Alakasi bile yok meme reddi ile bende silikon ucla emziriorum ucum yokki baska ne yapabilirim biberon silikon emzik silikon meme ucu silikon uzuluyorym bu duruma ama malesef ki kizim tutamiyor yeterki emsin bnm ki hepsini kullanio hicte red olmadi

Alakasi bile yok meme reddi ile bende silikon ucla emziriorum ucum yokki baska ne yapabilirim biberon silikon emzik silikon meme ucu silikon uzuluyorym bu duruma ama malesef ki kizim tutamiyor yeterki emsin bnm ki hepsini kullanio hicte red olmadi
Evet ben de yeterki emsin diyorum ucsuz tutmadi ne yapayim.. bir blogda okudum cok iyi geldi; bir kadin da 15 ay silikon ucla emzirmis, birakayim diye ugrastikca stres yapmis, en son bu da gözlük gibi, protez gibi bir arac diye dusunup rahatlamis. Gogus ucum yok tabiki kullanacagim diyerek rahatlamis. Ben de oyle diyorum artik.

Elle sagdigin yada pompa ile sagdiginda sutun gelmemesi onemli degil. Benim bebegimde emiyor agliyor emerken aglior birakiyor tekrar emmek istiyor. Emme bir gudu sadece aclikla baglantili degil. Aglamasi da sadece acliktan degil bazen gazdan bazen uykuya dalamamaktan bazen sadece dunyaya adaptasyon sikintisindan yeni kesfettigi seylerin vermis oldugu yorgunluktan agliyor. Mama verdiginde uyumasinin sebebi de acti doydu degil mama agirlik yapiyor. Sindirimi zor. dusun cok yemek yediginde nasil agirlik cokuyor uykun geliyor. Ayni mantik. Sadece emziriyorum mama vermiorum ama saniyormusun ki aliyorum emziriyorum. Birakiyorum uyuyor. Oyle bisey yok bi o meme bi bu meme bizde cok devam ediyoruz. Su aylarda esas kriter sutun yetmesiyle ilgili kilo alimi. Cissiz bez gormedigin surece 10 gun kadar sabretmeye calis mamasiz. Aglayinca pispisla salla meme ver biraz zor olur evet ama bi dene. Ayda 1350 gr almis diyorsun yarisi mama yarisi sut olsa ayda almasi gereken min miktar olan 600 gr i zaten doldurmussun. 10 gun sabret cisli bezleri takip et ve bunu yapmadan once tarttir. 10 gun sonra bidaha tarttir. 200 300 gr aliyorsa sutun yeterli bebek bu aglayarak buyuyor. Her aglama acliktan degil. Biraz insanlarin uzerimizde kurdugu psikolojik baskidan ac olduklarini dusunuyoruz.

Birde kullandiginiz pompa memenize uygunmu buda onemli ben avent ile sagim yapamadim mesela sagdim sagdim bisey cikmadi sonra e bebegin en ucuz elektrikli pompasini aldim ondan memnun kaldim. Sagarken asagi egilmek yer cekiminden faydalanmak icin ve memeye masaj yapmak avuclayip dis ceperlerden sikip sikip birakmak de faydali oluor. Ben elle hic sagamiorum mesela birde pompa ile sagip sut bitti artik gelmiyor die birakip. Bebek aglayinca meme verdigimde. Bebegin yutkunduguna da sahit oldum. Bebegin cekisi ile pompa bir degil. Ayrica goguslerimi bombos hissettigimde emzirdigimdede yutkundugunu farkettim bebek memeyi agzina alip sagmaya basladiginda direkt sut onun icin uretilior zaten.

Tv otizmi tetikleyebiliyor diye biliyorum ben esim yokken seyretmiyorum yada sadece emzirirken yüzü bana donukken seyrediyorum. Aksam da yüzünü başka tarafa donduruyorum genelde.
Ne tur bi salincak bebegi icine yatiracak sekilde bi salincak dusunuyorsun evde battaniyeyle sallayıp bi deneyin bakin onu reddetmiyorsa salincakta da durur. Anakucagini 2 ay anca kullanirsin bebis hareketlenince icinde durmaz. Benimki emerken uyuyor cok nadir ayagimda salliyorum.

Ay bu yazıyı eşime okutmam isabet olacak.agliyor hemen mama diyor

Anladım cnm denicem mutlaka çok teşekkür ederim.

Bir silikonlu emzirdim bir silikonsuz
Ucunu önceden oynayıp elimle çıkarttım
Sonra silikonu bıraktım

Tv açmayacaksınız tek çözümü bu malesef o öteki odada uyurken sessiz sessiz izliyoruz biz

Salıncak kullanıyorum uyanıkken gününün çoğu onda geçiyor
Benimki otomatik sallanmıyor. İstersem kendim sallıyorum

maşallah canım kilo alımı boyu gayet iyi bebeğinin bence seninki mamasızda yapar gibi baksana 2 3 kez mama ile 1350 almış 1 ayda 600gram alması yeterli ayda nasıl bırakılır inan bende bilmiyorum ama kademeli azaltılır herhalde
Çok güzel anlatmışsın gerçekten milletin lafı bitmiyor bu bebek çok ağlıyor aç vs benim oğlum ayda anne sütüyle 1 kilo alıyor mama falan vermiyorum ağlıyor sürekli gelen giden aç mı ki deyip duruyor arkadaş aç olsa alır mı 1 kilo sadece çok gazlı bir bebek gazı olmadığında agular gülücükler herşeyi yapıyor gaz ilacı ver diyenlerden usandım vermiyorum varsın ağlasın ben vermiyorum çünkü biliyorumki ağlamasını ilerde hatırlamıcak ama belki o ilaçların yan etkisini hayatı boyunca ödeyecek gelde anlat millete ama

Bende mamayı azaltmaya çalışıyorum bütün gün mememde ama çişli bez sayısıda azaldı.
Cumartesi günü doktor kontrolümüz var o gün sağlık ocağındada tarttırıcam. 3 gün sonra tekrar tarttırıp bakıcam kg almış mı almamışmı. Almamış ise mamaya devam ve bu sefer gönlümde rahat olacak en azından elimden gelen herşeyi yaptım diye. Bakalım neler olacak allahın izni ile

Aslında bırakmasa ben devam edecektim
Güzel emiyodu onunla
Ama kendiliğinden ucu çıktı mememin hem de yaraları geçti. Şu an hiç ihtiyqç duymuyorum darısı başına
Evet cok daha guzel ve rahat emiyor silikonla ama surekli ucu tak cikar dezenfekte et de zor. Tesekkur ederim

Evet cok daha guzel ve rahat emiyor silikonla ama surekli ucu tak cikar dezenfekte et de zor. Tesekkur ederim
Ben de uçla emziriyorum 2 aydır. İlk zamanlar çok kafama takıyordum, sonra çocuk doktoru beni rahatlattı bırakabilirsen iyi tabi ama kafana da takma 2 yaşına kadar uçla Emzirenler var dedi. Önemli olan anne sütü alması dedi. Ki uçla emzirmeme rağmen ayda 1250 kg almış oğlum, yani az süt gelmesi vs diye birşey yok. Ara ara uçsuz da vermeye çalışıyorum, başta alıyor sonra bıraktığında tekrar tutamıyor sinirleniyor bu sefer. Denemeye devam edicem ama kafama da takmayacağım. Sen de bunu dert etme.

Yarından itibaren vermemeye başlıyorum esimle de konuştuk tmm dedi bakalım neler olacak

Canım bende yarın sabah sağlık ocağına gidicem tartilsin birkaç gün idare etmeye çalışcam bakalım Allah yardımcımız olsun

Ay bu yazıyı eşime okutmam isabet olacak.agliyor hemen mama diyor

Cunku aglayan cocuk ac mantigi oyle bi yerlesmiski iliklerimize baska bi sebepten aglio oldugunu dusunemiyoruz:))

Millete yaranamazsin oglum tam bir toromandi ayda 2 kg aliyordu sadece anne sutu ile. Ondada bu cocugu obez yapacan die beynimi yediler. Kiz ortalama zaten 3100 dogdu 2.5 aylik 5.5 kg suan ayda 1 kg alio gayet normal bana gore ama insanlari memelerim bile tatmin etmio kucuk bunlae sut olmaz diolar:)) cocuk fotosentezle kilo tabi biz biraz 2. Cocuk oldugu icin kafamiz daha rahat ilkinde her duydugum.cok etkiliordu beni ikinci de resmen cag atladim aydinlanma.cagindayim:)))

Bariz bi azalmagormen onemli. Mesela 6 saat kuru olmasi gibi. Birde ilk tartim.ve ikinci tartim ayni yerde olsun mumkunse 3 gun az gibi ama en azindan bes gun denesen.

Ya ne guzel soylemis doktorunuz,evet onemli olan sutumuzu almasi tabi. Masallah guzel de kilo almis. Ben de arada deniyorum basta tutuyor ama aynen kacirinca bir daha tutamiyor kiziyor. Akisina biraktim artik ben de ne yapayim.

Benimde ikinci çocuk canım o yüzden bende sallamıyorum kimseyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…