- 21 Kasım 2016
- 3.677
- 5.249
- 158
Alakasi bile yok meme reddi ile bende silikon ucla emziriorum ucum yokki baska ne yapabilirim biberon silikon emzik silikon meme ucu silikon uzuluyorym bu duruma ama malesef ki kizim tutamiyor yeterki emsin bnm ki hepsini kullanio hicte red olmadiHanimlar yanlis hatirlamiyorsam silikon gogus ucu kullanan anneler vardi burada, ben de silikon ucla emziriyorum sag gogus ucum kucuk solu silikonsuz verdim birkac kere tuttu ama birakirsa bir daha alamiyor bir de ucunu tuttu hemen yara oldu.
45 gunluk bebegim hep silikon ucla emzirdim. Ama meme reddi yapar, sut kesilir vb seyler okudum cok korktum. Biraksam birakamiyorum memeyi tam tutamiyor kaciriyor hep,oyle de aktif ememez ne yapacagimi sasirdim. Sizin fikriniz var mi dogru mudur meme reddi yapar mi ya da sut kesilir mi?
Evet ben de yeterki emsin diyorum ucsuz tutmadi ne yapayim.. bir blogda okudum cok iyi geldi; bir kadin da 15 ay silikon ucla emzirmis, birakayim diye ugrastikca stres yapmis, en son bu da gözlük gibi, protez gibi bir arac diye dusunup rahatlamis. Gogus ucum yok tabiki kullanacagim diyerek rahatlamis. Ben de oyle diyorum artik.Alakasi bile yok meme reddi ile bende silikon ucla emziriorum ucum yokki baska ne yapabilirim biberon silikon emzik silikon meme ucu silikon uzuluyorym bu duruma ama malesef ki kizim tutamiyor yeterki emsin bnm ki hepsini kullanio hicte red olmadi
Bende mama veriyorum bugün mesela 3ten sonra mama verdim direndim. Devamlı emdi ama sonra meme ağzında çığlık atarak ağlıyor süt bitti bir o meme bir bu meme oyalamak istedim uyutmayı denedim en çok oda 5 dk aglayarak uyandi. Sonunda mama yaptım :/ bide yatmadan vermek zorunda kaldım yine ağlıyordu. Diyorum mamayı biraksam sadece emzirsem. O kadar ağlıyor ki nasil basederim aç belli emdikce gelir diyorsun ya gelmiyor yani nasıl yapmak gerekiyor ne yapmalı. Bunu bir bilsem keşke sadece emzirsem :/
Tv otizmi tetikleyebiliyor diye biliyorum ben esim yokken seyretmiyorum yada sadece emzirirken yüzü bana donukken seyrediyorum. Aksam da yüzünü başka tarafa donduruyorum genelde.Tv izletmeyin diye okudum - çevredekiler de öyle dedi ama benim ki de 2 buçuk aylık ve gözü tv de- gayet de güzel bakıyor susuyor en azından bile bile açıp da tv önüne koymuyorum cocugu tabiki.. ama kayıyor gözü. Buna çare bulsak - ne yapılabilinir ?
Evine salıncak alan var mı? Ana kucağı-salıncak tarzı birşey- almayı düşünüyorum ama ya reddeder kullanmazsa diye korkuyorum
Uyurken ayağımızda sallayarak uyutuyoruz bazen de kolda gezdirirken kendi kendine uyuyor
Elle sagdigin yada pompa ile sagdiginda sutun gelmemesi onemli degil. Benim bebegimde emiyor agliyor emerken aglior birakiyor tekrar emmek istiyor. Emme bir gudu sadece aclikla baglantili degil. Aglamasi da sadece acliktan degil bazen gazdan bazen uykuya dalamamaktan bazen sadece dunyaya adaptasyon sikintisindan yeni kesfettigi seylerin vermis oldugu yorgunluktan agliyor. Mama verdiginde uyumasinin sebebi de acti doydu degil mama agirlik yapiyor. Sindirimi zor. dusun cok yemek yediginde nasil agirlik cokuyor uykun geliyor. Ayni mantik. Sadece emziriyorum mama vermiorum ama saniyormusun ki aliyorum emziriyorum. Birakiyorum uyuyor. Oyle bisey yok bi o meme bi bu meme bizde cok devam ediyoruz. Su aylarda esas kriter sutun yetmesiyle ilgili kilo alimi. Cissiz bez gormedigin surece 10 gun kadar sabretmeye calis mamasiz. Aglayinca pispisla salla meme ver biraz zor olur evet ama bi dene. Ayda 1350 gr almis diyorsun yarisi mama yarisi sut olsa ayda almasi gereken min miktar olan 600 gr i zaten doldurmussun. 10 gun sabret cisli bezleri takip et ve bunu yapmadan once tarttir. 10 gun sonra bidaha tarttir. 200 300 gr aliyorsa sutun yeterli bebek bu aglayarak buyuyor. Her aglama acliktan degil. Biraz insanlarin uzerimizde kurdugu psikolojik baskidan ac olduklarini dusunuyoruz.
Elle sagdigin yada pompa ile sagdiginda sutun gelmemesi onemli degil. Benim bebegimde emiyor agliyor emerken aglior birakiyor tekrar emmek istiyor. Emme bir gudu sadece aclikla baglantili degil. Aglamasi da sadece acliktan degil bazen gazdan bazen uykuya dalamamaktan bazen sadece dunyaya adaptasyon sikintisindan yeni kesfettigi seylerin vermis oldugu yorgunluktan agliyor. Mama verdiginde uyumasinin sebebi de acti doydu degil mama agirlik yapiyor. Sindirimi zor. dusun cok yemek yediginde nasil agirlik cokuyor uykun geliyor. Ayni mantik. Sadece emziriyorum mama vermiorum ama saniyormusun ki aliyorum emziriyorum. Birakiyorum uyuyor. Oyle bisey yok bi o meme bi bu meme bizde cok devam ediyoruz. Su aylarda esas kriter sutun yetmesiyle ilgili kilo alimi. Cissiz bez gormedigin surece 10 gun kadar sabretmeye calis mamasiz. Aglayinca pispisla salla meme ver biraz zor olur evet ama bi dene. Ayda 1350 gr almis diyorsun yarisi mama yarisi sut olsa ayda almasi gereken min miktar olan 600 gr i zaten doldurmussun. 10 gun sabret cisli bezleri takip et ve bunu yapmadan once tarttir. 10 gun sonra bidaha tarttir. 200 300 gr aliyorsa sutun yeterli bebek bu aglayarak buyuyor. Her aglama acliktan degil. Biraz insanlarin uzerimizde kurdugu psikolojik baskidan ac olduklarini dusunuyoruz.
Hanimlar yanlis hatirlamiyorsam silikon gogus ucu kullanan anneler vardi burada, ben de silikon ucla emziriyorum sag gogus ucum kucuk solu silikonsuz verdim birkac kere tuttu ama birakirsa bir daha alamiyor bir de ucunu tuttu hemen yara oldu.
45 gunluk bebegim hep silikon ucla emzirdim. Ama meme reddi yapar, sut kesilir vb seyler okudum cok korktum. Biraksam birakamiyorum memeyi tam tutamiyor kaciriyor hep,oyle de aktif ememez ne yapacagimi sasirdim. Sizin fikriniz var mi dogru mudur meme reddi yapar mi ya da sut kesilir mi?
Tv izletmeyin diye okudum - çevredekiler de öyle dedi ama benim ki de 2 buçuk aylık ve gözü tv de- gayet de güzel bakıyor susuyor en azından bile bile açıp da tv önüne koymuyorum cocugu tabiki.. ama kayıyor gözü. Buna çare bulsak - ne yapılabilinir ?
Evine salıncak alan var mı? Ana kucağı-salıncak tarzı birşey- almayı düşünüyorum ama ya reddeder kullanmazsa diye korkuyorum
Uyurken ayağımızda sallayarak uyutuyoruz bazen de kolda gezdirirken kendi kendine uyuyor
maşallah canım kilo alımı boyu gayet iyi bebeğinin bence seninki mamasızda yapar gibi baksana 2 3 kez mama ile 1350 almış 1 ayda 600gram alması yeterli ayda nasıl bırakılır inan bende bilmiyorum ama kademeli azaltılır herhalde2-2.5 litre su içiyorum 1 lt kadar suya still tea yapıp içiyorum. Agladikca gaz cikarma molası veriyoruz sonra devam meme değiştiriyorum ama sakinlesmiyor. Pompa ile sagdim elle sagdim yok gerçekten süt. Çıkan sütü cay kaşığı ile veriyorum 3-4 kaşık. Cidden yok yani ne yapmalıyım bilmiyorum.
Aynı aynı :))))
Gunde 2-3 defa mama veriyorum gece emiyor. Cuma 2 aylık kontrole gittik. 5 cm boyu uzamış 1350 gr almıs. 57 cm 5200 gr. Böyle devam et dedi doktor ama baskasina gittik. Belki mamayi birak der bir yol gösterir dedim ama yok yani. Nasıl mama bırakılır bilmiyorum.
Ben 1 aydan fazla kullandım meme uclari biraz daha belirgin oldu çok zor geliyordu onları kullanmak bıraktım. İlk basta ağladı ama alıştı yine ağzına ben veriyorum memeyi böyle daha rahat daha güzel emiyor.
Çok güzel anlatmışsın gerçekten milletin lafı bitmiyor bu bebek çok ağlıyor aç vs benim oğlum ayda anne sütüyle 1 kilo alıyor mama falan vermiyorum ağlıyor sürekli gelen giden aç mı ki deyip duruyor arkadaş aç olsa alır mı 1 kilo sadece çok gazlı bir bebek gazı olmadığında agular gülücükler herşeyi yapıyor gaz ilacı ver diyenlerden usandım vermiyorum varsın ağlasın ben vermiyorum çünkü biliyorumki ağlamasını ilerde hatırlamıcak ama belki o ilaçların yan etkisini hayatı boyunca ödeyecek gelde anlat millete amaElle sagdigin yada pompa ile sagdiginda sutun gelmemesi onemli degil. Benim bebegimde emiyor agliyor emerken aglior birakiyor tekrar emmek istiyor. Emme bir gudu sadece aclikla baglantili degil. Aglamasi da sadece acliktan degil bazen gazdan bazen uykuya dalamamaktan bazen sadece dunyaya adaptasyon sikintisindan yeni kesfettigi seylerin vermis oldugu yorgunluktan agliyor. Mama verdiginde uyumasinin sebebi de acti doydu degil mama agirlik yapiyor. Sindirimi zor. dusun cok yemek yediginde nasil agirlik cokuyor uykun geliyor. Ayni mantik. Sadece emziriyorum mama vermiorum ama saniyormusun ki aliyorum emziriyorum. Birakiyorum uyuyor. Oyle bisey yok bi o meme bi bu meme bizde cok devam ediyoruz. Su aylarda esas kriter sutun yetmesiyle ilgili kilo alimi. Cissiz bez gormedigin surece 10 gun kadar sabretmeye calis mamasiz. Aglayinca pispisla salla meme ver biraz zor olur evet ama bi dene. Ayda 1350 gr almis diyorsun yarisi mama yarisi sut olsa ayda almasi gereken min miktar olan 600 gr i zaten doldurmussun. 10 gun sabret cisli bezleri takip et ve bunu yapmadan once tarttir. 10 gun sonra bidaha tarttir. 200 300 gr aliyorsa sutun yeterli bebek bu aglayarak buyuyor. Her aglama acliktan degil. Biraz insanlarin uzerimizde kurdugu psikolojik baskidan ac olduklarini dusunuyoruz.
Bende mamayı azaltmaya çalışıyorum bütün gün mememde ama çişli bez sayısıda azaldı.Elle sagdigin yada pompa ile sagdiginda sutun gelmemesi onemli degil. Benim bebegimde emiyor agliyor emerken aglior birakiyor tekrar emmek istiyor. Emme bir gudu sadece aclikla baglantili degil. Aglamasi da sadece acliktan degil bazen gazdan bazen uykuya dalamamaktan bazen sadece dunyaya adaptasyon sikintisindan yeni kesfettigi seylerin vermis oldugu yorgunluktan agliyor. Mama verdiginde uyumasinin sebebi de acti doydu degil mama agirlik yapiyor. Sindirimi zor. dusun cok yemek yediginde nasil agirlik cokuyor uykun geliyor. Ayni mantik. Sadece emziriyorum mama vermiorum ama saniyormusun ki aliyorum emziriyorum. Birakiyorum uyuyor. Oyle bisey yok bi o meme bi bu meme bizde cok devam ediyoruz. Su aylarda esas kriter sutun yetmesiyle ilgili kilo alimi. Cissiz bez gormedigin surece 10 gun kadar sabretmeye calis mamasiz. Aglayinca pispisla salla meme ver biraz zor olur evet ama bi dene. Ayda 1350 gr almis diyorsun yarisi mama yarisi sut olsa ayda almasi gereken min miktar olan 600 gr i zaten doldurmussun. 10 gun sabret cisli bezleri takip et ve bunu yapmadan once tarttir. 10 gun sonra bidaha tarttir. 200 300 gr aliyorsa sutun yeterli bebek bu aglayarak buyuyor. Her aglama acliktan degil. Biraz insanlarin uzerimizde kurdugu psikolojik baskidan ac olduklarini dusunuyoruz.
Kolay geliyor bebege silikonla emmek simdi, Ben de birakabilirim insallahBir silikonlu emzirdim bir silikonsuz
Ucunu önceden oynayıp elimle çıkarttım
Sonra silikonu bıraktım
Kolay geliyor bebege silikonla emmek simdi, Ben de birakabilirim insallah
Evet cok daha guzel ve rahat emiyor silikonla ama surekli ucu tak cikar dezenfekte et de zor. Tesekkur ederimAslında bırakmasa ben devam edecektim
Güzel emiyodu onunla
Ama kendiliğinden ucu çıktı mememin hem de yaraları geçti. Şu an hiç ihtiyqç duymuyorum darısı başına
Ben de uçla emziriyorum 2 aydır. İlk zamanlar çok kafama takıyordum, sonra çocuk doktoru beni rahatlattı bırakabilirsen iyi tabi ama kafana da takma 2 yaşına kadar uçla Emzirenler var dedi. Önemli olan anne sütü alması dedi. Ki uçla emzirmeme rağmen ayda 1250 kg almış oğlum, yani az süt gelmesi vs diye birşey yok. Ara ara uçsuz da vermeye çalışıyorum, başta alıyor sonra bıraktığında tekrar tutamıyor sinirleniyor bu sefer. Denemeye devam edicem ama kafama da takmayacağım. Sen de bunu dert etme.Evet cok daha guzel ve rahat emiyor silikonla ama surekli ucu tak cikar dezenfekte et de zor. Tesekkur ederim
maşallah canım kilo alımı boyu gayet iyi bebeğinin bence seninki mamasızda yapar gibi baksana 2 3 kez mama ile 1350 almış 1 ayda 600gram alması yeterli ayda nasıl bırakılır inan bende bilmiyorum ama kademeli azaltılır herhalde
Çok güzel anlatmışsın gerçekten milletin lafı bitmiyor bu bebek çok ağlıyor aç vs benim oğlum ayda anne sütüyle 1 kilo alıyor mama falan vermiyorum ağlıyor sürekli gelen giden aç mı ki deyip duruyor arkadaş aç olsa alır mı 1 kilo sadece çok gazlı bir bebek gazı olmadığında agular gülücükler herşeyi yapıyor gaz ilacı ver diyenlerden usandım vermiyorum varsın ağlasın ben vermiyorum çünkü biliyorumki ağlamasını ilerde hatırlamıcak ama belki o ilaçların yan etkisini hayatı boyunca ödeyecek gelde anlat millete ama
Bende mamayı azaltmaya çalışıyorum bütün gün mememde ama çişli bez sayısıda azaldı.
Cumartesi günü doktor kontrolümüz var o gün sağlık ocağındada tarttırıcam. 3 gün sonra tekrar tarttırıp bakıcam kg almış mı almamışmı. Almamış ise mamaya devam ve bu sefer gönlümde rahat olacak en azından elimden gelen herşeyi yaptım diye. Bakalım neler olacak allahın izni ile
Ay bu yazıyı eşime okutmam isabet olacak.agliyor hemen mama diyor
maşallah canım kilo alımı boyu gayet iyi bebeğinin bence seninki mamasızda yapar gibi baksana 2 3 kez mama ile 1350 almış 1 ayda 600gram alması yeterli ayda nasıl bırakılır inan bende bilmiyorum ama kademeli azaltılır herhalde
Çok güzel anlatmışsın gerçekten milletin lafı bitmiyor bu bebek çok ağlıyor aç vs benim oğlum ayda anne sütüyle 1 kilo alıyor mama falan vermiyorum ağlıyor sürekli gelen giden aç mı ki deyip duruyor arkadaş aç olsa alır mı 1 kilo sadece çok gazlı bir bebek gazı olmadığında agular gülücükler herşeyi yapıyor gaz ilacı ver diyenlerden usandım vermiyorum varsın ağlasın ben vermiyorum çünkü biliyorumki ağlamasını ilerde hatırlamıcak ama belki o ilaçların yan etkisini hayatı boyunca ödeyecek gelde anlat millete ama
Bariz bi azalmagormen onemli. Mesela 6 saat kuru olmasi gibi. Birde ilk tartim.ve ikinci tartim ayni yerde olsun mumkunse 3 gun az gibi ama en azindan bes gun denesen.Bende mamayı azaltmaya çalışıyorum bütün gün mememde ama çişli bez sayısıda azaldı.
Cumartesi günü doktor kontrolümüz var o gün sağlık ocağındada tarttırıcam. 3 gün sonra tekrar tarttırıp bakıcam kg almış mı almamışmı. Almamış ise mamaya devam ve bu sefer gönlümde rahat olacak en azından elimden gelen herşeyi yaptım diye. Bakalım neler olacak allahın izni ile
Ya ne guzel soylemis doktorunuz,evet onemli olan sutumuzu almasi tabi. Masallah guzel de kilo almis. Ben de arada deniyorum basta tutuyor ama aynen kacirinca bir daha tutamiyor kiziyor. Akisina biraktim artik ben de ne yapayim.Ben de uçla emziriyorum 2 aydır. İlk zamanlar çok kafama takıyordum, sonra çocuk doktoru beni rahatlattı bırakabilirsen iyi tabi ama kafana da takma 2 yaşına kadar uçla Emzirenler var dedi. Önemli olan anne sütü alması dedi. Ki uçla emzirmeme rağmen ayda 1250 kg almış oğlum, yani az süt gelmesi vs diye birşey yok. Ara ara uçsuz da vermeye çalışıyorum, başta alıyor sonra bıraktığında tekrar tutamıyor sinirleniyor bu sefer. Denemeye devam edicem ama kafama da takmayacağım. Sen de bunu dert etme.
İnşallah gayet güzel kilo alır sorunsuz geçer canımYarından itibaren vermemeye başlıyorum esimle de konuştuk tmm dedi bakalım neler olacak
Canım bende yarın sabah sağlık ocağına gidicem tartilsin birkaç gün idare etmeye çalışcam bakalım Allah yardımcımız olsun
Benimde ikinci çocuk canım o yüzden bende sallamıyorum kimseyiCunku aglayan cocuk ac mantigi oyle bi yerlesmiski iliklerimize baska bi sebepten aglio oldugunu dusunemiyoruz:))
Millete yaranamazsin oglum tam bir toromandi ayda 2 kg aliyordu sadece anne sutu ile. Ondada bu cocugu obez yapacan die beynimi yediler. Kiz ortalama zaten 3100 dogdu 2.5 aylik 5.5 kg suan ayda 1 kg alio gayet normal bana gore ama insanlari memelerim bile tatmin etmio kucuk bunlae sut olmaz diolar:)) cocuk fotosentezle kilo tabi biz biraz 2. Cocuk oldugu icin kafamiz daha rahat ilkinde her duydugum.cok etkiliordu beni ikinci de resmen cag atladim aydinlanma.cagindayim:)))
Bariz bi azalmagormen onemli. Mesela 6 saat kuru olmasi gibi. Birde ilk tartim.ve ikinci tartim ayni yerde olsun mumkunse 3 gun az gibi ama en azindan bes gun denesen.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?