İşte böyle doktorları sevmiyorum bende doğum doktorumu çok seviyorum ama aynı hastanenin çocuk doktorunu hiç sevmedim başka doktora götürdüm hemen ilk kontrole kadın bana diyorki aptamil mamayı öneriyorum kan şekeri çok önemli hemen bu gece temin edin verin ya ben o mamayı verirsem benim sütüm artar mı olur mu çocuk memeyi ister mi üstelik bunu dediğinde çocuğun kan şekerine falan bakılmadı doğdu hemen bunu söylüyor bir dur bismillah çocuk aç olur süt olmaz emmez verilirde varken niye verelim mama ki şuan anne sütüyle her ay 1 kilo alıyor yavrum bir de mama versem obez olurdu herhalde mama kullanılır tabiki ama süt olmazsa varsa bence kimse kullanmasın anne sütü gibi hangi mama sağlıklı olabilir ki
Yan etkileri baya fazlaymış kuzum ya :/ yinede bi sorarım ama korktum açıkcasıaydingelini @Kozmogirl17 kizlar ben kullanmadim ama bazi arkadaslarim sut artirdigi icin mottilium hap iciyorlardi . Reflusu olan bebeklere de surubu veriliyor. O yizden emzirirken icmenin bi zarari yok. Ama cocuk doktoruna sorup Bi deneyin isterseniz.
Bi denemem lazım canım günde kaç bardak içiyosun sütü? Ya ege gazlı ama başka bişey daha fazla gaz yaptığında ne gün ne gece bitiyoBir dene istersen. Gazları zaten oluyor ya, çok etki ettiğini düşünmüyorum o yüzden ben bulgur ya da mercimek filan da yiyorum arada.
Hediye ediyorlar, ayıp olmasın diye giydiriyordum. Artık üstüne bile yünlü örgülerden örtmüyorum, bir sürü ördüler kıyamıyorum da ama yapacak bir şey yok
İnşallah artar tekrar canım biz elimizden geleni yapıyoruz. Ama biliyor musun bence bebeğin o gün iştahına göre de değişiyor. Betül bazen sadece emerek doyuyor, bazen mama bile doyurmuyor iştahını. Tokluktan kusup bi daha mama içmek istiyor..
Yan etkileri baya fazlaymış kuzum ya :/ yinede bi sorarım ama korktum açıkcası
Bi denemem lazım canım günde kaç bardak içiyosun sütü? Ya ege gazlı ama başka bişey daha fazla gaz yaptığında ne gün ne gece bitiyo
Bende örme yeleği hiç yok diyodum şimdi doldu ama sevmiyorum ben içim bi tuhaf oluyo o gırc gırc yapıyo sanki dokunurken :)
Valla iştahı mı süt mü bilmiyorum kuzum ama bazen çok iyi bazen beter. Sütün artmasına engel olan şey ne çok merak ediyorum :/
Cnm benimki de 5 dak bazen 8 dak. Da doyuyor. Bende diğer memeyi vermiyorum. Kilo alımı da iyi. Emzirme danışmanları tek meme ile de doyar diyor ve bebekler 5dak.bile sson süte ulaşabiliyorlarBana da hemen aptamil dedi aynı şekilde. Bi türlü dinlemedi kendimi anlatamadım benim bebeğim her defasında tek göğsümden içiyor 7-8 dk dan fazla da durmuyor. İçirebilsem zaten diğer göğsümden de içebilir mamadan önce.
Gerekirse tabiki veririm çocuğumu aç bırakacak değilim ama bebeğimin beslenmesinin kötü olduğunu düşünmüyorum. Ben de hastanenin kadın doğum kısmından memnundum, çocuk bölümü işleyiş olarak çok sinir bozucu ama mecbur gideceğim çünkü kendi doktoru iyiydi.
Cnm benimki de 5 dak bazen 8 dak. Da doyuyor. Bende diğer memeyi vermiyorum. Kilo alımı da iyi. Emzirme danışmanları tek meme ile de doyar diyor ve bebekler 5dak.bile sson süte ulaşabiliyorlar
Normalde hamilelikten önce prolaktinim sınırdanda yüksekti baya. Anlamadmki sıkıntı olan ne sanırım 50 gün boyunca ağır strest yaşamam.. biraz önce emzirdim baya sonra mama verdim şuan pompa yapıyorum ama durum pek iç açıcı değil :/Eger prolaktin hormonunun salgilanmasinda bir sikinti yoksa sutun salgilanmamasinin diger sebebi yeterince emmemesidir. Ne kadar cok uyarilirsa meme o kadar cok sut uretir. Sen her emzirmeden sonra sut gelmesede pompala boylece uyarmis olacaksin vucut diyecekki sut gerekiyor ve uretim artacak. Once emzir ardindan en az 10 15 dk pompa yap. Goreceksin nasil artacak sutun. Birde su algi yanlis memem dolmuyor sutum yok die dusunme. Cunku memeler depo degil. Talep oldugu anda uretim baslar. Ne kadar cok talep olursa o kadar uretim olur. Keske sana yakin olsaydim da aslinda sutunun yettigine seni inandirabilseydim. Soyle bisey yapabilirsin bebegini tarttir. 10 gun surekli sadece meme ver ve 10 gun sonra bi daha tarttir min 200-300 gr alirsa 10 gunde sutunun yettigine, aglamasinin her bebek gibi normal olduguna inan.
Canım uyuyakalınca gazını çıkarmıyorsan ondan da kusabilir. Emdikten sonra uyusa bile omzuna al ki kusmasın.Öyledir di mi
Bana da yeterli gibi geliyor. Benim kız çok kusuyor sadece
Yediklerini kusmasa daha iyi kilo alır
Doktor fizyolojik reflü dedi 4 aya kadar sürebilir dedi
Dediğin gibi 5 dk 8 dk falan emiyor sonra kendiliğinden bırakıp genelde uyuyor.
Zorlasam da almıyor zaten. Aç olsa ağlar diye düşünüyorum çünkü acıkınca 2 dk bile beklemiyor basıyor çığlığı
Ben çok içmiyorum aslında bir bardak ancadır. Dün ev yapımı sütlü tatlı da yemiştim, belki o da olunca iyi arttırmıştır. Güveniyorum da artık sütüme ya. Allahın izniyle yetiyor/yetecekYan etkileri baya fazlaymış kuzum ya :/ yinede bi sorarım ama korktum açıkcası
Bi denemem lazım canım günde kaç bardak içiyosun sütü? Ya ege gazlı ama başka bişey daha fazla gaz yaptığında ne gün ne gece bitiyo
Bende örme yeleği hiç yok diyodum şimdi doldu ama sevmiyorum ben içim bi tuhaf oluyo o gırc gırc yapıyo sanki dokunurken :)
Valla iştahı mı süt mü bilmiyorum kuzum ama bazen çok iyi bazen beter. Sütün artmasına engel olan şey ne çok merak ediyorum :/
Öyledir di mi
Bana da yeterli gibi geliyor. Benim kız çok kusuyor sadece
Yediklerini kusmasa daha iyi kilo alır
Doktor fizyolojik reflü dedi 4 aya kadar sürebilir dedi
Dediğin gibi 5 dk 8 dk falan emiyor sonra kendiliğinden bırakıp genelde uyuyor.
Zorlasam da almıyor zaten. Aç olsa ağlar diye düşünüyorum çünkü acıkınca 2 dk bile beklemiyor basıyor çığlığı
Anne sütü dostu doktor bulmak önemli sanırım bazı doktorlar direk mama diye diretiyorlar. Bence 15 günde 400 gr gayet normal.Dün kendi doktorumuzdan başka birine gitmek zorunda kaldık.
Adam o kadar sert davrandı ki
Kızımın kulağını kanatmış ateşini ölçücem derken.
Günde ortalama 21 gram almış diye hesapladı
20-30 arası normal ama sen mamaya başla dedi bana
3 saatte bir 75 cc ver dedi
Dedim benim sütüm varken içmiyor mama nasıl yiyecek?
Ama dinlemedi bile.
15 günde 400 gram almış halbuki. Bence normal ama adam azarlayıp durdu beni. Yarın kendi doktorumuza gideceğiz tekrar
Güven tabi kuzum senin sütün vardı zaten:)Ben çok içmiyorum aslında bir bardak ancadır. Dün ev yapımı sütlü tatlı da yemiştim, belki o da olunca iyi arttırmıştır. Güveniyorum da artık sütüme ya. Allahın izniyle yetiyor/yetecekşu üç gün anne sütü verip sonra tarttırma fikri çok iyiymiş canım
Balgam benim kizda da oluyor canim ve hirilti oluyor nefesinde ama her zaman degil arada oluyor bebegin keyfi yerindeyse hic takma ilacta kullanma bence. Bu sipalar bir sıkıntilari olsa hic dururlarmiCanım aslında keyfi iyi ama bazen çok köpürcük oluyor. Ve aşırı salya öyle ki önüne koyduğum bez yada kıyafetin önü sırılsıklam oluyor. Bazen de sanki boğazında balgam var gibi yutkunurken zorlanıyor.. Aşırı salyadan mı acaba yoksa reflü mü var...doktorlarda tam bişey demiyor. Bakıp bişey yok şu ilacı kullan geçmezse gel... 2.5 aylık bebek denek mi...
Ayni benim kizi tarif etmissin tv izliyor bugun hic acmadim. Benimkide babada oek durmuyor. Eller agznda surekli ama oyle biseye dokunmaya calismiyor henuz. 3 aylik olmasina 5 gun kaldi ne zaman basladi seninkiBenim bebiste 3 ay 8 günlük agzinda surekli köpük ve salya var elleri surekli agzinda ve kıyafetleri ıslanıyor tam ellerini etrafi tanima evresi normal olduğunu düşünüyorum artik yavas yavaş eline ne gecirirse agzina atmaya başlayacak tanimak için.
Buarada pusetinin tutma yerine halka ucgen gibi şekilli seyler astım eliyle onlara vuruyor onlarla oyalanıyor. Onceden yere koyasiya ağlardı çoğunlukla simdi onlarla yarim saat falan oyalaniyor kendi kendine konusunca guluyor tepki veriyor tv falan aciksa tv seyrediyor artik tvyi açmıyorum esim evde olmadıkça eşim gelince açıyor ona bi çözüm bulamadım bağımlı kendisi. Artık etrafı tanıyorlar. Birde esimde falan fazla durmak istemiyo onda ağlıyor benim sesimi duyunca susuyor cok fazla aglarken bile kucagima gelir gelmez susuyor. 2 gun önce amcası gelmişti onu görür görmez ağladı artık insanları da tanıyor hoslanmazsa belli ediyor tepki veriyor.
Daha kötüsü var bebegi gece uyumayan ben. 3 gecedir aksam 7 de zifiri karanlikta uyku muzigi acip hafif besignde salliyorum 2 gün uyudu bu gece yine hüsranBebişi gündüz uyumayan var mı acaba
10 15 dkka ya uyuyor ya uyumuyor hep uyanik
Yanlis hatirlamiyorsam humana dada cemen vardi canim dedigin dogru olabilir cemen etkiliyorsa sevmem ama yerim sutum artsin yeterkiKızlar bir kaç gündür pastırma yiyorum sanırım çemen sütümü artırdı. Kızım emse dahi sıktığımda bir kaç yerden fışkırıyor, normalde kızım emdikten sonra kontrol ederdim ve süt gelmezdi doğru dürüst ama bu pastırmadan sonra meme boşalmadan kızım doyuyor. Zaten doktorların süt artırıcı damla diye verdikleri şeyin içinde de çemen var. Bugün yemedim ve o süt yoktu bir kaç gün daha yemeyip deneyeceğim çemenle ilgili mi diye.
Biz yarın doktora gidiyoruz. Doktordan sonra da kv eşim ben kızım sarıyere gezmeye gidelim diyoruz. Kızım doktor, hastane, sağlık ocağından sonra ilk kez dışarda bulunacak.
Evet humana still tea de var. Benim sütüm bi ara aniden azalmıştı sonra toparladım. Bir sürü şey denedim. Humana rezene, still tea, promalt, dere otu, havuç, incir, hurma, bulgur pilavı...Yanlis hatirlamiyorsam humana dada cemen vardi canim dedigin dogru olabilir cemen etkiliyorsa sevmem ama yerim sutum artsin yeterki
Bebişi gündüz uyumayan var mı acaba
10 15 dkka ya uyuyor ya uyumuyor hep uyanik
Eger prolaktin hormonunun salgilanmasinda bir sikinti yoksa sutun salgilanmamasinin diger sebebi yeterince emmemesidir. Ne kadar cok uyarilirsa meme o kadar cok sut uretir. Sen her emzirmeden sonra sut gelmesede pompala boylece uyarmis olacaksin vucut diyecekki sut gerekiyor ve uretim artacak. Once emzir ardindan en az 10 15 dk pompa yap. Goreceksin nasil artacak sutun. Birde su algi yanlis memem dolmuyor sutum yok die dusunme. Cunku memeler depo degil. Talep oldugu anda uretim baslar. Ne kadar cok talep olursa o kadar uretim olur. Keske sana yakin olsaydim da aslinda sutunun yettigine seni inandirabilseydim. Soyle bisey yapabilirsin bebegini tarttir. 10 gun surekli sadece meme ver ve 10 gun sonra bi daha tarttir min 200-300 gr alirsa 10 gunde sutunun yettigine, aglamasinin her bebek gibi normal olduguna inan.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?