2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280

Çok gecmis olsun cnm. Bende meme oluşmuş gibi hep elime geliyor çok sinir bozucu gerçekten

Inşallah öyle biseye gerek kalmaz ,kendiliğinden toparlanır canim

Amin canım inşallah

Nasıl yenicez bunu :/

Sağolasın canım bende cesaretimi toplayinca ilk fırsatta gidicem

Ilk dogumum normaldi yaklasik 2 seneyi buldu toparlamasi. Uzunca bir sure o bolgenin islevini tamamen kaybettigini falan dusunmustum :))

:)) Toparlanma süresinin bu kadar uzun olacagini hiç düşünmedim ne yapalim başa gelen çekiliyor

Benim de dikişler şiş şiş böyle ele geliyor dediğin gibi. Zaten o sırada bi tek o girişteki acıyor bir doğum bizi mahvetti

Aynen ne hale geldik

Bu zamanla toparlaniyor msjlari çok iyi geldi valla kendimi daha iyi hissediyorum kesilip tekrar dikilmeyecek ins

Bebeği başkasının kucağında durmayan yabancılayan varmı?
Benim bebegim bana yapisik oldugu icin kimseye gitmiyor. Bugun uyuttum aksam 9da babasina biraktim saat 10.30da cigliklarina uyandim. Uyanmis beni goremeyince aglamis. Ben aldim sustu. Benim de biraz bu konuda yanlismi desem bilmiyorum ama ih deyince kucagima aldim gece gündüz farketmeksizin. O yuzden boyle olduk bazen isyanlara bagliyorum ama genel olarak sanki onun ihtiyacndan cok benim ona ihtiyacim var gibi hissediyorum.

Aynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.
Rota asisini neden yaptrmam dedin canim ben yaptrmayi düsünüyorum da

Sebebini yazmissin simdi gördüm doktorumuza danistik yaptirin dedi ama smdi biraz kafam karisti bu konuyu düsünecegim bilgilendirme icin tesekkurler :)

Kizlar uyku konusunda bilgili olanlar lütfen cevap yazin. Bebegim gece 3 te 4 te bazen sabah 6 da uyuyor. Sonra aksam 5 e kadar deliksiz uyuyor. Arada ben doyuruyorum ama goznu bile acmiyor. Bende onunla birlikte uyuyorum mecburen ve uyku duzenimiz mahvoldu. Gunduz uykusunu nasil geceye cevirebilirim? resmen havanin aydinlik oldugu bir zamana denk gelemiyoruz. Gece de beni cok yordugu icin gündüz bende deliksiz uyuyorum sadece beslemeye kalkiyorum. Cok zor oldu boyle ya

Benimki kucak ayırt etmiyo kim olsa onda duruyo seninki annesinin farkında en azından.Kaç aylıktı seninki?

Aynı senin gibiydim bende günyüzü görmüyodum bitkindim.Gece hiç konuşma loş ışıkta tut kalktığında beslerken altını değiştirirken falan.Gündüzde tam tersi konuş vs bi kaç gün böyle yap inş fayda eder ben öyle öyle yaparak değiştirmiştim herşey güzeldi ama bugün tekrar bozuldu ... şuan hala uyutmaya çalışıyorum.

Gece gündüz karışmış ama böyle çok zorlanırsın

Gündüz kısa kısa uyut emzirmeye uyandırdığında perdeleri aç, müzik aç dikkatini çeksin, yüksek sesle gülerek konuş bebeğinle, altını değiştir...
Gece uykusuna da geçirirken odayı karart, sessiz konuş ninni falan söyle ya da youtube dan uyku müziği aç. Yıkatabilirsin akşam yatırmadan önce.. gece uyanırsa da konuşmadan ışık açmadan ihtiyacını karşla. Ama bence bi günde değiştirmeye çalışma. Mesela bugün akşam 4 gibi uyandır. Yarın 3 gibi falan. O eksik uykuyu akşam saatlerinde tamamlamaya çalış.
Bilgili olduğumdan değil ama ben böyle yapardım

Inan bebek herşeyi unutturuyor.
Haftaya bgn işe başlıyorum. Çok üzgünüm. Bebegim3 aylık olacak emme aralığı artacak derken kisaldi 1.5 hatta saatbasi emmek istiyor. Su an bile tek elle süt sagiyorum.uyku desen 11den once yatmıyor genelde de yatağını begenmiyor aramizda uyuyor ki hic memnun degilim.
Unuttum dünyayı kendimi..zaten şu aya kadar gaz belası belimi büktü uyku yok...offff..al canım bir dokundun bin ah işittin☺

Hepsi geçecek düzene girecek kuzum merak etme :) ben ilk oğlumda 3bucuk aylıkken ise başladım ve gördüm ki Allah gerçekten kolayligini veriyor... Benim büyük oğlan anaokulu çağında olsaydı yine çalışırdım da şimdi iki bebişe birden bakıcı bakamaz diye başlamak istemedim ücretsiz izin kullanacağım.
Eğer müdürün iyi biriyse ve bebeğini güvendiğin birine birakabiliyorsan için rahat olsun.
Bir de haklarını iyi öğren. Mesela yarım mesai tam maaş olayı var süt izni olayı var onları kullana biliyorsan kullan mutlaka.

2.ay kontrolümüzü ve aşılarımızı olduk.
5.500 kg, 56.5 cm olmuş kuzucum
Aşıları olurken ağladı ama uzun sürmedi neyseki ağlaması. Inşallah ateşi yükselmez. Rota aşısını da sordum ben öneririm ama tercih sizin dedi doktorumuz.

Kızlar merhaba çok yakın arkadaşlarımdan birisi aile hekimi rota aşısı ile ilgili konuştuk yazdıklarını aynen kopyalıyorum buraya
Rota aşısı:
Dehidratasyonun tedavi edilebileceği yakın merkez varsa
Çocuğun elektrolit kaybı, böbrek fonksiyonları, dışkı kültürü bakılabilecek yakın merkez varsa yaptırmasanız da olur, deniyor.
Bulaş riski var ve yaşanılan yerde kolay ulaşılabilecek sağlık merkezi yoksa yaptırın deniyor.
Yan etkisi varmış, az da olsa
Bağırsak düğümlenmesi gibi birşey yapabiliyor
İntusepsiyon.
Yaptıracaksanız 2 doz olan daha iyi.
Dedi. Sizinle de paylaşmak istedim.

Biz de 2 ay aşımızı olduk çok şükür, hatta ben de tetanoz aşısınin 5. Dozunu yaptırdım :)
Yusuf paşa 5.500 kilo 59 cm olmuş
Gitmişken Salih abiye de baktilar o da 14 kilo 92 cm olmuş
Ateşi takip et 37.5 i geçerse bir çay kaşığı calpol ver gece yatmadan ateşi olmasa bile ateş dusurucu fitil ver dediler.

Ateşi olmadan niye fitil ver dediler ki acaba benim doktorum ateşle ilgili hiç bisey söylemedi. Ben 38.5u geçmezse bisey vermeyi düşünmüyorum
Iki paşaya da maşallah bu arada

Ateşi olmadan niye fitil ver dediler ki acaba benim doktorum ateşle ilgili hiç bisey söylemedi. Ben 38.5u geçmezse bisey vermeyi düşünmüyorum
Iki paşaya da maşallah bu arada

Gece uyurken ateşlenir de farkına varmam filan diye önlem olarak fitil ver dedi canım.
İnşallah ateşsiz ağrısız sızısız geçiririz ikimiz de canım senin bebişe de maşallah

Gece uyurken ateşlenir de farkına varmam filan diye önlem olarak fitil ver dedi canım.
İnşallah ateşsiz ağrısız sızısız geçiririz ikimiz de canım senin bebişe de maşallah
Anladım canım ama 2 saatte bir uyanıp kontrol ederim ben ateşini gereksiz yere ateş düşürücü vermek istemiyorum.
Inşallah sorunsuz atlatırız canım çok sağol

Kızlar 2. Ay aşısını yaptırdık ateşi yok henüz ama yaptırdığımız saatten beri sürekli ağlıyor, bir sorun mu var normal mi? Yaşayıp soran oldu mu?

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…