2018 Kasım Anneleri

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?

• Ankete Katılan
    280
Hiç canını sıkma hastaneye yatan 7. Kişisin herhalde ve senin gibi haber alamadığımız kaç üye de yaşamıştır dediklerini. Bizde rsv çıkmadı ama 9 gün hastanede yattık bizde. Öksürük, balgam vardı. Antibiyotik, ventolin,damar yolundan serum bir sürü şey yapıldı bizede. Ben de burnunu temizlemeyi bilmiyordum hepsini öğrendik, daha da öğrenecek çok şey çıkacak. Burayı takip etmeni öneririm ama birbirimizden haberimiz oluyor. Bizim ailede bi benim bebeğim küçükken hastaneye yattı diye söylenip duruyor büyükler ama ben biliyorum bu zamanda çok hastanaye yatan oldu burada. Elimizde olmuyor bazen, kendini suçlama.[/QUOTE

Allah razı olsun canım benim çok teşekkür ederim. benim bebeğiminde ağzında hep köpürcük oluyordu. karnı aç olsa da biraz Emince ya da biberonla ağlamaya başlıyordu.. sohbet kurmaya başladığı Sanki sürekli boğazında bir şeyler varmış gibi ama ben bunun balgam olduğunu anlayamadım.. doktora gittiğimizde belirtilerin reflü olduğunu söyledi ve Gaviscon verdi. onu anne sütünün içine koyarak biberon ile verirken bebeğim tıkandı ve öksürük krizine girdi. apar topar acile gittik.. korkudan elim ayağım titredi. hiç ateşi olmamıştı.. orada yatış verdiler serum taktılar, antibiyotik ve hava başladılar. bizim mukozasından örnek aldılar. Rsv virüsü çıkıncaantibiyotiği kestiler. Sadece hava verdiler. ciğerlerinde çok şükür bir şey çıkmadı. Biz de gribe sebep olan Bu virus bebeklerde zatürreye sebep olabiliyormuş. başta annem olmak üzere çevreden bir sürü insan konuşuyor. Sen bu çocuğu üşüttün mü çocuğa mamayı soğuk mu verdiniz. herkes sanki mükemmel Anne biz bebeği ile ilgilenmeyen bir kişiymiş gibi.. etraftan herkesin bebeğini 2 yaşına kadar nasıl emzirdiğini sütünün ne kadar çok olduğunu veya bebeğinin hiç hastalanmaması duymaktan artık nefret etmiştim.. benim bebeğim emmeyi seven bir bebek değil 4-5 saat de olsa açlıktan ağlamıyor zorla uyandırıp 90 ccsüt anca veriyorum. doğduğumdan beri acıkıp ağladığını bilmiyorum. haliyle uykuda da beni emmediği için emzirmeye kalksam bile şu ana kadar sütçüm çoktan kesilirdi..Ben de sürekli sağıyorum... doğum da dahil olmak üzere aslında burada paylaşmak istediğim çok şeylerim oldu Belki faydası olur arkadaşlara diye. ama hiç fırsatım olmadı okumak için bile giremedim... çok uzun yazdım biliyorum ama eğer bebeğin de hapşırma tıkanma beslenmede isteksizlik oluşan olursa mutlaka vakit kaybetmeden hastaneye gitsin Çünkü 2 gün içerisinde zatürreye çevirebiliyor Biz çok şükür erken gittik.

Kesip dikmiyorlarmis canım kendi kendine toparliyor. Benim dikisler patladi kanadi orada meme oluştu ama sonra iyilesti. 40im ciktiginda tamamen iyilesmemisti 1 hafta sonra falan baya duzene girdi. 2-3 sefer iliskiyi bile beceremedik cok canim acidi darlik vardı simdi daha iyi durumda zaman gectikce daha da toparlaniyor korkmayin toparlanmasa benim toparlamazdı.

Çok gecmis olsun cnm. Bende meme oluşmuş gibi hep elime geliyor çok sinir bozucu gerçekten

Inşallah öyle biseye gerek kalmaz ,kendiliğinden toparlanır canim

Amin canım inşallah

Kesinlikle katılıyorum hamilelik boyunca zaten sarılıp uyumak dışında bir eyleme geçmedik hiç bir şekilde lohusalık falanda öyle geçti simdi aciycak korkusuyla yaklaşmıyorum bile ve bidaha asla yapamiycakmisim gibi geliyo

Nasıl yenicez bunu :/

Canim ben bugun doktora gittim, vajina normalde 1 senede toplanir yeni dogum yapmissin zaten hic bi zaman eskisi gibi olmaz normal dogm yaptigin icin dedi.. yani o genisleme olarak gordugumuz normalmis, hava sesi duyuyor olmamiz da ondan kaynakliymis..
doktora gitmeye ben de korkuyordm bugun hem genel cerraha hem de kadin doguma gittim, ne zamandir kafama takilan rahatsizliklarimi gorustum iyi oldu. Sen de bi cesaret git, merak etme dikislerin kaynamistir sislik icin en fazla antibiyotik verir iltihap vardir diye. Ben dikisimi 1 ayda gormustum 1 aydan sonra azaldi agrisi 20 gun iyi bile

Sağolasın canım bende cesaretimi toplayinca ilk fırsatta gidicem

Ilk dogumum normaldi yaklasik 2 seneyi buldu toparlamasi. Uzunca bir sure o bolgenin islevini tamamen kaybettigini falan dusunmustum :))

:)) Toparlanma süresinin bu kadar uzun olacagini hiç düşünmedim ne yapalim başa gelen çekiliyor

Benim de dikişler şiş şiş böyle ele geliyor dediğin gibi. Zaten o sırada bi tek o girişteki acıyor :işsiz: bir doğum bizi mahvetti

Aynen ne hale geldik :işsiz::işsiz:

Kızlar bugün kadın doğuma muayne oldum o açıklık normalmiş zamanla toparlanacakmis rahim ağzında ufak bir yara var dedi dr. Hpv testi icin örnek alindi rahim toparlanmış sarkma yok dedi ama resmen küçücük yer :) deforme olmus yaaa:olamaz::skandal:

Bu zamanla toparlaniyor msjlari çok iyi geldi valla kendimi daha iyi hissediyorum kesilip tekrar dikilmeyecek ins :KK76:

Bebeği başkasının kucağında durmayan yabancılayan varmı?
Benim bebegim bana yapisik oldugu icin kimseye gitmiyor. Bugun uyuttum aksam 9da babasina biraktim saat 10.30da cigliklarina uyandim. Uyanmis beni goremeyince aglamis. Ben aldim sustu. Benim de biraz bu konuda yanlismi desem bilmiyorum ama ih deyince kucagima aldim gece gündüz farketmeksizin. O yuzden boyle olduk bazen isyanlara bagliyorum ama genel olarak sanki onun ihtiyacndan cok benim ona ihtiyacim var gibi hissediyorum.

Aynen ilkinde tecrubesizdim. Asi atesine ates dusurucu verdim gazi vardi gaz damlasi kullandim. Rota asisi yaptirdim. Bunda aklim basima geldi sukur. Ne asidan sonra ates dusurucu ne gaz damlasi nede rota asisi yaptirmayacagim.
Rota asisini neden yaptrmam dedin canim ben yaptrmayi düsünüyorum da

pearlshine pearlshinepearlshine hesabı doğrulanmış üye. rota asisi bagirsak florasani bozuyor. Zaten tam gelismemis bagirsaklara canli asi girdiginde coklu besin alerjisine sebep olabiliyor. Hafif semptomlari olup rota asisindan sonra alerjisi tetiklenen yakinlarim var ve gastrocular da onermiyor. Dunya saglik orgutunde kanitlanmis bi durum yok ancak googleladiginiz da bile bu durumu yasamis bir suru hikaye var. Birde asi olmasina ragmen cok agir gecirenlerde var. Ben kar zarar hesbi yapiyorum. Eger rota virusu olursa en buyuk tehlike susuz kalmasi evde susuzlugunu gideremezsem hastaneye yatiririm. Orda giderilir. Tedavisi yapilir. Ama asiyi yaptirirsam ve altta yatan bir alerjiyi tetiklerse sonuc cok daha zor ve mesakatli olur acikcasi bu riski goze almak istemedigim icin sorumluluk aliyorum ve asiyi yaptirmayacagim. Birde rota ozel asi oldigu icin toplumsal koruyuculugu da yok. Toplumun belkide 10 da biri yaptirior bu asiyi. Asilanmanin asil amaci toplumsal koruyuculuk olusturmak. Bu yuzden asisiz suriyeliler geldiginde asili cocuklar kizil kizamik su cicegi oldular. Herkesin kendi tercihi tabiki ama boylede bir gercek var. Bunu bilerek asiyi yaptirip yaptirmamaya karar vermek gerekir. Menenjit de ise durum farkli menenjitin semptomlari daha agir ve allah korusun olume sebebiyet verebiliyor ve rota gibi yan etkileri olmadigi icin onu yaptiracagim. Suan bildiklerimi bilseydim ogluma da rota asisi yaptirmazdim.
Sebebini yazmissin simdi gördüm doktorumuza danistik yaptirin dedi ama smdi biraz kafam karisti bu konuyu düsünecegim bilgilendirme icin tesekkurler :)

Kizlar uyku konusunda bilgili olanlar lütfen cevap yazin. Bebegim gece 3 te 4 te bazen sabah 6 da uyuyor. Sonra aksam 5 e kadar deliksiz uyuyor. Arada ben doyuruyorum ama goznu bile acmiyor. Bende onunla birlikte uyuyorum mecburen ve uyku duzenimiz mahvoldu. Gunduz uykusunu nasil geceye cevirebilirim? resmen havanin aydinlik oldugu bir zamana denk gelemiyoruz. Gece de beni cok yordugu icin gündüz bende deliksiz uyuyorum sadece beslemeye kalkiyorum. Cok zor oldu boyle ya

Benimki kucak ayırt etmiyo kim olsa onda duruyo seninki annesinin farkında en azından.Kaç aylıktı seninki?
Benim bebegim bana yapisik oldugu icin kimseye gitmiyor. Bugun uyuttum aksam 9da babasina biraktim saat 10.30da cigliklarina uyandim. Uyanmis beni goremeyince aglamis. Ben aldim sustu. Benim de biraz bu konuda yanlismi desem bilmiyorum ama ih deyince kucagima aldim gece gündüz farketmeksizin. O yuzden boyle olduk bazen isyanlara bagliyorum ama genel olarak sanki onun ihtiyacndan cok benim ona ihtiyacim var gibi hissediyorum.

Kizlar uyku konusunda bilgili olanlar lütfen cevap yazin. Bebegim gece 3 te 4 te bazen sabah 6 da uyuyor. Sonra aksam 5 e kadar deliksiz uyuyor. Arada ben doyuruyorum ama goznu bile acmiyor. Bende onunla birlikte uyuyorum mecburen ve uyku duzenimiz mahvoldu. Gunduz uykusunu nasil geceye cevirebilirim? resmen havanin aydinlik oldugu bir zamana denk gelemiyoruz. Gece de beni cok yordugu icin gündüz bende deliksiz uyuyorum sadece beslemeye kalkiyorum. Cok zor oldu boyle ya
Aynı senin gibiydim bende günyüzü görmüyodum bitkindim.Gece hiç konuşma loş ışıkta tut kalktığında beslerken altını değiştirirken falan.Gündüzde tam tersi konuş vs bi kaç gün böyle yap inş fayda eder ben öyle öyle yaparak değiştirmiştim herşey güzeldi ama bugün tekrar bozuldu ... şuan hala uyutmaya çalışıyorum.

Gece gündüz karışmış ama böyle çok zorlanırsın :(

Gündüz kısa kısa uyut emzirmeye uyandırdığında perdeleri aç, müzik aç dikkatini çeksin, yüksek sesle gülerek konuş bebeğinle, altını değiştir...
Gece uykusuna da geçirirken odayı karart, sessiz konuş ninni falan söyle ya da youtube dan uyku müziği aç. Yıkatabilirsin akşam yatırmadan önce.. gece uyanırsa da konuşmadan ışık açmadan ihtiyacını karşla. Ama bence bi günde değiştirmeye çalışma. Mesela bugün akşam 4 gibi uyandır. Yarın 3 gibi falan. O eksik uykuyu akşam saatlerinde tamamlamaya çalış.
Bilgili olduğumdan değil ama ben böyle yapardım

Inan bebek herşeyi unutturuyor.
Haftaya bgn işe başlıyorum. Çok üzgünüm. Bebegim3 aylık olacak emme aralığı artacak derken kisaldi 1.5 hatta saatbasi emmek istiyor. Su an bile tek elle süt sagiyorum.uyku desen 11den once yatmıyor genelde de yatağını begenmiyor aramizda uyuyor ki hic memnun degilim.
Unuttum dünyayı kendimi..zaten şu aya kadar gaz belası belimi büktü uyku yok...offff..al canım bir dokundun bin ah işittin☺

Inan bebek herşeyi unutturuyor.
Haftaya bgn işe başlıyorum. Çok üzgünüm. Bebegim3 aylık olacak emme aralığı artacak derken kisaldi 1.5 hatta saatbasi emmek istiyor. Su an bile tek elle süt sagiyorum.uyku desen 11den once yatmıyor genelde de yatağını begenmiyor aramizda uyuyor ki hic memnun degilim.
Unuttum dünyayı kendimi..zaten şu aya kadar gaz belası belimi büktü uyku yok...offff..al canım bir dokundun bin ah işittin☺

Hepsi geçecek düzene girecek kuzum merak etme :) ben ilk oğlumda 3bucuk aylıkken ise başladım ve gördüm ki Allah gerçekten kolayligini veriyor... Benim büyük oğlan anaokulu çağında olsaydı yine çalışırdım da şimdi iki bebişe birden bakıcı bakamaz diye başlamak istemedim ücretsiz izin kullanacağım.
Eğer müdürün iyi biriyse ve bebeğini güvendiğin birine birakabiliyorsan için rahat olsun.
Bir de haklarını iyi öğren. Mesela yarım mesai tam maaş olayı var süt izni olayı var onları kullana biliyorsan kullan mutlaka.

2.ay kontrolümüzü ve aşılarımızı olduk.
5.500 kg, 56.5 cm olmuş kuzucum
Aşıları olurken ağladı ama uzun sürmedi neyseki ağlaması. Inşallah ateşi yükselmez. Rota aşısını da sordum ben öneririm ama tercih sizin dedi doktorumuz.

Kızlar merhaba çok yakın arkadaşlarımdan birisi aile hekimi rota aşısı ile ilgili konuştuk yazdıklarını aynen kopyalıyorum buraya
Rota aşısı:
Dehidratasyonun tedavi edilebileceği yakın merkez varsa
Çocuğun elektrolit kaybı, böbrek fonksiyonları, dışkı kültürü bakılabilecek yakın merkez varsa yaptırmasanız da olur, deniyor.
Bulaş riski var ve yaşanılan yerde kolay ulaşılabilecek sağlık merkezi yoksa yaptırın deniyor.
Yan etkisi varmış, az da olsa
Bağırsak düğümlenmesi gibi birşey yapabiliyor
İntusepsiyon.
Yaptıracaksanız 2 doz olan daha iyi.
Dedi. Sizinle de paylaşmak istedim.

Biz de 2 ay aşımızı olduk çok şükür, hatta ben de tetanoz aşısınin 5. Dozunu yaptırdım :)
Yusuf paşa 5.500 kilo 59 cm olmuş
Gitmişken Salih abiye de baktilar o da 14 kilo 92 cm olmuş :P
Ateşi takip et 37.5 i geçerse bir çay kaşığı calpol ver gece yatmadan ateşi olmasa bile ateş dusurucu fitil ver dediler.

Biz de 2 ay aşımızı olduk çok şükür, hatta ben de tetanoz aşısınin 5. Dozunu yaptırdım :)
Yusuf paşa 5.500 kilo 59 cm olmuş
Gitmişken Salih abiye de baktilar o da 14 kilo 92 cm olmuş :p
Ateşi takip et 37.5 i geçerse bir çay kaşığı calpol ver gece yatmadan ateşi olmasa bile ateş dusurucu fitil ver dediler.
Ateşi olmadan niye fitil ver dediler ki acaba benim doktorum ateşle ilgili hiç bisey söylemedi. Ben 38.5u geçmezse bisey vermeyi düşünmüyorum
Iki paşaya da maşallah bu arada :nazar::KK39:

Ateşi olmadan niye fitil ver dediler ki acaba benim doktorum ateşle ilgili hiç bisey söylemedi. Ben 38.5u geçmezse bisey vermeyi düşünmüyorum
Iki paşaya da maşallah bu arada :nazar::KK39:

Gece uyurken ateşlenir de farkına varmam filan diye önlem olarak fitil ver dedi canım.
İnşallah ateşsiz ağrısız sızısız geçiririz ikimiz de canım senin bebişe de maşallah :KK68:

Gece uyurken ateşlenir de farkına varmam filan diye önlem olarak fitil ver dedi canım.
İnşallah ateşsiz ağrısız sızısız geçiririz ikimiz de canım senin bebişe de maşallah :KK68:
Anladım canım ama 2 saatte bir uyanıp kontrol ederim ben ateşini gereksiz yere ateş düşürücü vermek istemiyorum.
Inşallah sorunsuz atlatırız canım çok sağol :dua:

Kızlar 2. Ay aşısını yaptırdık ateşi yok henüz ama yaptırdığımız saatten beri sürekli ağlıyor, bir sorun mu var normal mi? Yaşayıp soran oldu mu?

Back