2018 EYLÜL AYINDA HAMİLE KALANLAR 2019 MAYIS/HAZİRAN ANNELERİ

Herkese selamlar bayadır konu aktif olmamış. 22.haftama geldim çok şükür herşey yolunda.
Türkiye’yi ziyarete gittiğimde troit sorunu ile karşılaşan doktorum ilaca başlattı. Yaklaşık 2 aydır iyot ve tiroit ilacı kullanıyorum. Amerika’ya döndüğümde doktorum Türk doktorumun verdiği ilaçları okuyup anlayamadığı için içmeye devam et dedi. Gelecek ayki rutin kontrolümde kan testi yapıp bakacak. Aynı durumda tiroit ile hamileliğine devam edenler var mı ?

Bi de kilomu biraz yüksek buldu. Neredeyse 5 buçuk aylık gebeyim. Siz ne kadar kilo aldınız. Diyet önermiyorlar. Ya ne yapayım. Çok yürüdüğümde belim kasıklarım ağrıyo. Az yersem midem kazınıyor :)) nasıl kilonuzu dengeliyorsunuz sevgili hamile arkadaşlarım:KK66:

Hadi konuyu tekrardan aktif tutalım...
Benim de tiroid sorunum var yaklaşık 5 yıldır ilaç kullanıyorum gebelikte de aynen devam ediyorum. 6. Ayı doldurdum bende toplam 5 kilo aldım doktor normal diyo bundan sonraki kontrolde 2 kilo daha almış olmam gerektiğini söyledi. Yeme İçme düzeninde pek bişiy değiştirmedim aslında sadece hazır gıdalardan uzak duruyorum paketlenmiş hicbirsey yeme dedi doktorum ki zaten yemiyordum pek fazla. O yüzden de aşırı bir kilo alma durumum olmadı.

Merhaba bende 5inci ayimdayim, kilo konusunda benimde korkularim var. Ilk hamileligimde 30 kilo almistim ve dogum sonrasi verememistim. Bu hamilelikte yediklerime dikkat ediyorum. Saglikli beslenme ve bol su ic. Hareketsiz kalmamaya ozen goster. Gunde en az bi yarim saat dolas mesela..

Merhaba arkadaşlar benimde 5ay bitti çok şükür, kilo alma olayım biraz enteresan önce kilo verdim şimdi yavaş yavaş alıyorum artık. Iştahım Yeni Yeni arttı. Şimdilik hala eksideyim benim canım birşey istemedigi için yemiyordum. Şimdi normal besleniyorum ama yine de çok düzenli değil. İnşallah herkes için herşey yolunda gider :)

Türkiye’ye gittiğimde 3 aylıktım şimdi 23. Haftadayım yani 5 ayının içinde ve bunsürece 10 kilo aldım. Sebebi tabiki çok özlediğim Türk yemekleriyle. Amerika’ya döneli yaklaşık 2 hafta oldu ve ben ne kadar hazır gıda yemek istemesem de buranın sistemi bu. Ve inanılmaz korkutuyor beni. Normal Doğum yapmak istiyorum. Ama eğer çok kilo alırsam sezeryan ile doğurmak zorunda kalmak beni çok korkutuyor.
Siz ne düşünüyorsunuz sezeryan mı normal mi ?

Kendimi normal Doğum için hep hazırlamaya çalıştım. Normal bi süreç bi ağrı acı çekeceğim ama bunu bütün kadınlar yaşıyor. Korkulacak birşey yok. Asıl korkulacak şey 6 kat kesilmek diye kendimi şartladım :))
Şimdi kilo yüzünden sezeryan olursam bu gerçekten şok olur bana.
Herkes için hayırlısını diliyorum....☺️☺️☺️

Benim de tiroid sorunum var yaklaşık 5 yıldır ilaç kullanıyorum gebelikte de aynen devam ediyorum. 6. Ayı doldurdum bende toplam 5 kilo aldım doktor normal diyo bundan sonraki kontrolde 2 kilo daha almış olmam gerektiğini söyledi. Yeme İçme düzeninde pek bişiy değiştirmedim aslında sadece hazır gıdalardan uzak duruyorum paketlenmiş hicbirsey yeme dedi doktorum ki zaten yemiyordum pek fazla. O yüzden de aşırı bir kilo alma durumum olmadı.

Kullandığın ilaç Euthyrox 50 mcg’mi ben onu bi de jodid diye bi ilacı her sabah aç karnına içiyorum. Hamile kalmadan önce tiroid sorunun yoktu ama doktor gebelikte olur hoşimato tiroidi gibi bişi dedi ‍♀️. En ufak fikrim Yok ne olduğuna dair ama bebek iyi olsunda ben her sabah içerim o ilaçları ?

Kullandığın ilaç Euthyrox 50 mcg’mi ben onu bi de jodid diye bi ilacı her sabah aç karnına içiyorum. Hamile kalmadan önce tiroid sorunun yoktu ama doktor gebelikte olur hoşimato tiroidi gibi bişi dedi ‍♀️. En ufak fikrim Yok ne olduğuna dair ama bebek iyi olsunda ben her sabah içerim o ilaçları ?
Ben yıllardır haşimato hastasıyım düzenli kontrol edip ilaçlarını kullan hiçbir şey olmaz merak etme :) hasimato bir tür tiroid hastalığı vücut kendi hücresini yabancı gibi algılıyor ve savaşıyor. İlaçlar daha doğrusu hormonlar o euytrax aslında hormon tsh hormonunu belli bir düzeyde tutmak için kullanılıyor.

Merhaba kizlar, ben 27+4 de maalesef suyumun gelmesinin sebeboyle erken dogum yaptim. Oglum 28 martta dunyaya geldi ve kuvözde kaliyor su an. Rica etsem onun icin dua edebilirmisiniz ??

Ll
Merhaba kizlar, ben 27+4 de maalesef suyumun gelmesinin sebeboyle erken dogum yaptim. Oglum 28 martta dunyaya geldi ve kuvözde kaliyor su an. Rica etsem onun icin dua edebilirmisiniz ??
Çok geçmiş olsun inşallah biran evvel oğlun kuvezden çıkar sağlıkla büyür.

rabbim şifa versin, sağlıkla hastanaden ayrılmayı nasip etsin.

Back
X