Alıştırma kilotu almazsam koltuklar falan mahvolur diye korkuyorum:)) alıştırma kilotu bez kadar rahat değil çocuk çiş yapınca rahatsız oluyor sadece dışarıya geçirmiyor diye biliyorum dediğin gibi 2-3 tane alir denerim. Genel olarak etrafimda ki insanlar hava sicakken alistirmak daha kolay diyor halilarida kaldırma acisindan daha iyi olur kışın bide işe baslicagim. Bu yaz şansımı deneyeceğim baktım ki olmuyor öbür yaza yada ilkbahara denerim . Bide benim kızım çok su içiyor gece yatmadan önce hemen bezini değiştiriyorum sabah bir bakıyorum bez çok şişmiş beni korkutan gece tuvaleti .
Benimkiler tam tersi emin ol o da sinir bozucu oluyor. Kayinbabam her gorusmemizde (yani haftada bir falan) hala emiyor dimi diye soruyor evet emiyor diyorum iyi iyi diyor sonra cevredeki herkesi benim torun hala emiyor anne sutu cok guzel diye anlatiyor ama sokaktaki bakkala kadarİnşallahVosVos35 ve benimki de kendiliğinden bırakır. Ben hiç sabırlı değilim. Ağlamasına dayanamam. Nasıl bıraktırcam bilmiyorum. Bıraktırmıyım, laftan anlayınca bırakır belki diyorum ama insanlar şimdiden ‘bu kadar büyük bebek meme mi emer, ayıp’ falan diyorlar. Onları taktığımdan değil de, benim tersim pistir. Hiç yoktan konu komşuyla papaz olmak İstemiyorum.
canim cidden her bebegin gelisimi ne kadar farkli.bizim mesela baba ise gitti.baba cevirdi acti kapatti.acicaz gidicez.dönuyor döndü gibi gecmis gelecek simdiki zamanlarla konusuyor duruma gore.ama motor gelisim olarak hep daha geriden gelir.hareket kabiliyeti olsun yurumedir kosmadir merdiven cikmadir filan.hani size geldigimizde subat ya da martin basiydi galiba o zaman deniz kakasi geldiginde koltuk arkasina saklaniyordu ya cok ilginc gelmisti bana.demek ki hep boyle tuvalete goturup getirince iyice farkina varmis bezini birakmis. bana bezlemek rahat geldigi icin ve tabi su an cis kaka poposunu rahatsiz etmedigi icin 2.5 yasa kadar hatta onumuzdeki yaza kadar bezli olacak :) siddet bizde babaya karsi cok.ama keyifle dövüyor yani suratina suratina tokatlar atiyor guluyor.bi keresinde babasinin burnunu kanatti oyle bi vurdu ki.ama isin ilginc yani bunu ofkeyle yapmiyor eglenerek yapiyorBiz siddetin doruklarindayiz, 2 yastandir umarim. Okadar cok sey okuyup uyguladim ki hicbiri ise yaramadi. Zamana biraktim artik. Gecmezse pedegoga giderim 2,5 yasta falan. Dil konusunda cok geride, konusmak istiyor ama asla dili donmuyor. Anne bile diyemiyor, hala ben neneyim. Dediklerimizi tekrarlamaya calisiyor ama cok alakasiz seyler cikiyor. Belki de konusamamanin verdigi bir sinirdir diyorum.
arkadaşlar yakın zamanda ucakla bıyerlere giden yada gidecek olan varmı? ay sonu tatile gidicez ama bu dönemde hava alanında cocukla durumlar nasıl önden dikkat etmem gereken birsey var mı acaba?
istanbul-antalya ucucaz canım.İzmir olsa arabayla gitmeyi tercih ederdim ama antalya ya kadar atlası oyalayamam sanırım.Bebek arabasını ucağa kadar götürebiliyormuyuz hala yoksa bavulla vermek mı gerekiyor.bebek arabasını uzun zamandır kullanmıyoruz gerci ama havalanında elimizde esyalarla tutamam atlası dıye yanıma almak ıstıyorum.Canim ben havalimaninda gorev aliyorum, hangi sehre ineceksiniz? Cocukla yapacagin extra bir sey yok acikcasi kolonya ve maskesini ihmal etme gratiste cocuk.maskeleri var bakabilirsin yiyecek yerleri izmirde genel kapali yanina al derim bir seyler. Havayollari artik 3 saat oncesinden burada olmalarini istiyor yolcularinin yinede bi ara sor derim iyi tatiller simdiden
Teşekkür ederim çok sağolasınÇocuğunuz desteksiz uyumak istiyor olabilir diye bir yazı okumuştum anlattıkların o yazıyı hatırlattı. Bende emzirirek uyutuyorum meme diye kaç kere kalkıyor bilmiyorum o yüzden kendimi hazır hissetsem uyku eğitimi vereceğim sanırım. O yüzden yazıları okumaya başladım instagram okumuştum. Kolay gelsin çok zor
meraba canim muhtemelen siz de bebekle yatmayi sevdiginiz icin bu zamana kadar alistirmamissindir cunku gercekten rahatsz olsan coooktan gitmisti :) bizim dogdugundan beri park yatakta yatti.10 aylikken odasina gecti.hastalik ve dis cikarma durumlari harici odasinda yatiyor.biraz kararli olmak onemli.onceden emzirerek uyutuyordum.gercekten bundan bıktıgımı farkettigim gun harekete gectim ama kolay olmadi tabi.bez degisimi pijama giyimi sonrasinda opup iyi geceler diyip yatagina koyuyorum.yanina yere yatip ninni sarki vs soyluyorum uyuyor.ama ilk bir hafta direndi agladi kabul etmedi boyle uyumayi.ama agliyo kabul etmiyo diye vazgecmedim bu sekilde uyumasi gerektigini anlattim.1 haftanin sonunda aglamalari azaldi.simdi yataga girince tepe tepe diyor(yuksek yuksek tepelere soyluyorum) yani herseyde kararlilik onemli bence.ayy yavrum zorlaniyo olmuyo kiyamam moduna girersen kaybedersinKizlar biz eylusu yatagina alistiramiyoruz ve artik bizde sigmiyoruzyanimda park yatagi var uyutup yatagina koyuyorum gece 50 kere yanimiza zipliyor elini tutup sirtini sivazliyorum yok yinede ille yaninizda yatcam diyor napcaz
Birde 2 yasa geliyorlar artik, malum sebepten disarida cok cikartamiyoruz evde egitici bir seyler neler yapabiliriz veya sizler ne yapiyorsunuz
Bizde en fenasi isirma, okadar canimiz yaniyor ki artik sabrimiz kalmadi. Sadece bize de degil, kendinden buyuk kucuk tum cocuklari da isiriyor. Gecen parkta kendinden bir kac ay kucuk bir kizin bacagina dis izlerini birakti, hicbirsey yokken direk ilk iletisim bicimi isirmak. Allah sonumuzu hayir etsin.canim cidden her bebegin gelisimi ne kadar farkli.bizim mesela baba ise gitti.baba cevirdi acti kapatti.acicaz gidicez.dönuyor döndü gibi gecmis gelecek simdiki zamanlarla konusuyor duruma gore.ama motor gelisim olarak hep daha geriden gelir.hareket kabiliyeti olsun yurumedir kosmadir merdiven cikmadir filan.hani size geldigimizde subat ya da martin basiydi galiba o zaman deniz kakasi geldiginde koltuk arkasina saklaniyordu ya cok ilginc gelmisti bana.demek ki hep boyle tuvalete goturup getirince iyice farkina varmis bezini birakmis. bana bezlemek rahat geldigi icin ve tabi su an cis kaka poposunu rahatsiz etmedigi icin 2.5 yasa kadar hatta onumuzdeki yaza kadar bezli olacak :) siddet bizde babaya karsi cok.ama keyifle dövüyor yani suratina suratina tokatlar atiyor guluyor.bi keresinde babasinin burnunu kanatti oyle bi vurdu ki.ama isin ilginc yani bunu ofkeyle yapmiyor eglenerek yapiyor
Tum disler cikti derken kac disi var? Oglumda 8 altta 8 ustte var 2. Azilar kaldi sadece ve onda da buara cok salyalanma var 2. Azilar geliyor diye dusundum 2 yas civarlarinda ciktigini okumustumDeneyimli annelere ricam; Buğra nin dişlerinin hepsi çıktı zannederken birkaç gündür ağzı sulaniyo, iştahsız, dişlerini kaşiyo. Acaba arkalarda yeni diş mı çıkıyor
Görünürdeki tüm dişler çıktı bizimBizde en fenasi isirma, okadar canimiz yaniyor ki artik sabrimiz kalmadi. Sadece bize de degil, kendinden buyuk kucuk tum cocuklari da isiriyor. Gecen parkta kendinden bir kac ay kucuk bir kizin bacagina dis izlerini birakti, hicbirsey yokken direk ilk iletisim bicimi isirmak. Allah sonumuzu hayir etsin.
Kesinlikle gelisimleri cok farkli, kimi erken yuruyor kimi erken konusuyor iste. Suan Gec konusmasi benim icin buyuk bir sorun degil zamani gelince konusacaktir diye dusunuyorum ama icten ice de ya 3-4 yasinda hala konusamazsa diye de korkuyorum acikcasi. Cunku cocuk konusamadikca icine kapaniyor ve hircinlasiyor gibi geliyor.
Tum disler cikti derken kac disi var? Oglumda 8 altta 8 ustte var 2. Azilar kaldi sadece ve onda da buara cok salyalanma var 2. Azilar geliyor diye dusundum 2 yas civarlarinda ciktigini okumustum
Köpek dişlerinden sonra 2. azılar da çıkıyor. Yani üstte 10, altta 10 dişi olacakDeneyimli annelere ricam; Buğra nin dişlerinin hepsi çıktı zannederken birkaç gündür ağzı sulaniyo, iştahsız, dişlerini kaşiyo. Acaba arkalarda yeni diş mı çıkıyor
Bizimki bağımsız olma yolunda, parkta kaydıraktan kaydığı yerden tepeye kadar çıkmaya çalışıyor, kaydırağın merdivenlerinden çıkalım diyorum elini tutturmuyo illa kendi çıkacak, tahterevalli ye tek biniyo. Parkta yetiskinlerin bindiği büyük golgelikli salıncak var orda da tek, hatta scooter a tek binmeye başladı maşallah tutarsam kiziyo, tek başına bir şeyler yapmak onu çok mutlu ediyo. Ben de cesaret veriyorum.
İstediği şey olmazsa yada kizarsa kafasına kulaklarına vuruyo, yere çok sert oturuyo sonra poposunu tutuyo, inşallah geçicidir bu vurmalar.
Bezini açtığımız an çiş yapiyo gülerek, çocuk klozeti aldım onu anlatacagim ben de ilk etapta. Bezi bırakmak için illa geceleri kuru mu kalması gerekiyor?
Teşekkürler canımKöpek dişlerinden sonra 2. azılar da çıkıyor. Yani üstte 10, altta 10 dişi olacak
Gün içinde 2-3kez çişini tuvalete yapmak istiyo biz de oturtuyoruz, tamamen bezini ne zaman bırakmak gerekir artık çok net tuvalet konusunda?Bezi cıkarınca gece bezlemek gündüz cıkarmak demek değil canım cünkü.
Yani tuvalete alıştıracaksınız ama gece baglayacak mısınız?
Genelde çok önerilen birşey değil ama yapanda var tabii. Ama bu bi alışkanlıktan cıkıp baska alışkanlığa gecmek oluyor ki sonra da onu ayarlamak gerekir. Bu yüzden gece bezi kuru kalmaya başlamışsa (tamamen değil elbette 1-2 kez yapıyor olabilir ama çok doluyorsa gece bezi ıslak demek hala) bu bir ipucudur. Yatmadan tuvalete gider ilk zamanlar gece kaldırıp tutuyorsun, sonra hiç kalkmıyor.
Buarada Buğra'ya dahil olmayı biraz bırakırsan onu görmeyi daha çok netleştirirsin.
Parka dahil olma mesela bu söylediklerin artık onların yapacakları seyler yani seninle merdivenden cıkmasına gerek yok annesi, uyku konusuda dahil :)) Bizde de parkta tek, scooterda tek.
Onu görmek için biraz uzaklaş
Bir hobine niyetlen ve başla
Adaptör de var, lazımlık da.. 6 aydan beri tuvalet iletişimi de mevcut. Gel gör ki birkaç ay öncesinde çiş kaka diye yanıma koşan çocuk şu an tuvalete girmek istemiyor.tuvalet eğitimi için gittim klozet adaptörü aldım alıştırma kulodu aldım ama sanirim ben hazır değilim. kendimi hazır hissedince ve tabi ki oğlum da hazır oluncaya kada bezlemeyedevam
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?