• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Aranızda tuvalet eğitimi veren oldu mu ?
Benim oğlum bazen tuvalet yaparken kaka diyor acaba hazir mi diyorum bazıları da erkek çocuğuna 2 buçuk yaşından once ogretirsen süreç cok uzar diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ne güzelmiş çevrendeki insanlar. Bana sürekli tuvalete alıştır deyip duruyorlar. Benimki yaptıktan sonra söylüyor. Bi de kaka yaparken perde veya kapı arkasına giriyor. Kuzenim lazımlık verdi. Kakan gelince buna gel otur dedim ama normal oynuyor lazımlıkla sadece. Kakası gelince yine bildiğini yapıyor. Çişi de hiç söylemiyor. Bizim wc ile alakamız yok yani şu an.

Mandalinakolik Mandalinakolik uzmanlar kizda 2 yas erkeke 2.5 yas oncesi baslamayi onermiyor.ogrenen bebekler var elbet ama acele edip de karsilikli sinirleri germeye gerek yok bence.iki arkadasim 2 yasinda ogretmek istedi olmadi cok yiprandilar.3e dogru ogrendi cocuklari.ben de 2.5 yasi bekliycem oglum icin.zaten su an kakali kakali geziyor hic rahatsiz olmuyor.sabah da cis dolu bezle kalkiyor.hazir degil yani henuz.

Ne güzelmiş çevrendeki insanlar. Bana sürekli tuvalete alıştır deyip duruyorlar. Benimki yaptıktan sonra söylüyor. Bi de kaka yaparken perde veya kapı arkasına giriyor. Kuzenim lazımlık verdi. Kakan gelince buna gel otur dedim ama normal oynuyor lazımlıkla sadece. Kakası gelince yine bildiğini yapıyor. Çişi de hiç söylemiyor. Bizim wc ile alakamız yok yani şu an.
eskiden hazir bez yokken cisi kakayi daha net hissettiklerinden daha cabuk ogreniyorlarmis.su an 60-70 yas arasindaki tanidiklarim boyle dedi.bana bezlemek zor gelmiyor ki diyorum gunde 5-6 kere degistiriyorum rahatiz.zirt pirt tuvalete goturmek soymasi giydirmesi temizligi daha zahmetli.elbet bir gun ogrenecekler :)

eskiden hazir bez yokken cisi kakayi daha net hissettiklerinden daha cabuk ogreniyorlarmis.su an 60-70 yas arasindaki tanidiklarim boyle dedi.bana bezlemek zor gelmiyor ki diyorum gunde 5-6 kere degistiriyorum rahatiz.zirt pirt tuvalete goturmek soymasi giydirmesi temizligi daha zahmetli.elbet bir gun ogrenecekler :)
Ben bir buçuk yaşındayken gece kendim kalkıp oturağa yapıyormuşum. Hiç inanmıyorum ama herkes söylüyor bunu. Hedef bu olunca alıştır demele normal.

Ben de kiz olduğum halde 3 yaşında ogrenmisim annem hep der en erken sen ogrendin diger kardeşlerimi düşünemiyorum 😂😂😂
Ben de o zaman yaşlarına doğru öğretmeyi denicem oglusuma

Ben kendime çok dert ediyorum heralde yemek saatinde işi gücü bırakıp yiyo mu diye takip ediyorum resmen yemedikcede geriliyorum üzülüyorum. Aç bırakayım bakayım kendi yemek isteyecek mi diye düşünüyorum sonra içim el vermiyor yapamiyorum. Onceden bi sekilde kandırır yedirirdik şimdi tv açsam bile yemiyor
Ekim annelerinin çocukları hep iştahsız galiba :) bende şaşırmış durumdayım artık bir şey yemiyor sürekli meme

Aranızda tuvalet eğitimi veren oldu mu ?
Benim oğlum bazen tuvalet yaparken kaka diyor acaba hazir mi diyorum bazıları da erkek çocuğuna 2 buçuk yaşından once ogretirsen süreç cok uzar diyor. Siz ne düşünüyorsunuz?
Ben 18 aylıkken çıkardım bezini kimseye bakmadan kendinize göre hareket ederseniz daha iyi olur maşallah diyim bu arada :)

Kizlar ozellikle ise giden anneler, ise gitmeden mutlaka soyluyorum ise gidecegimi ona mama cici almak gezmelere goturmek icin para kazanmamiz gerektigini anlayabilecegi sekillerde anlatiyorum hatta masallara bile konu ediyorum ama yinede her gun ise giderken fena zorluyor dusunmeden edemiyorum biz simdi guvensiz mi baglandik2😔😔

Aslında bunu yapmamalısın, yemek dahil tüm ihtiyaçlarını biraz daha büyüdüğünde istememeye başlayabilir, istemezse yemezse evde olacaksınız diye düşünüp.
Anne çalışıyor. Gereklilik yok sadece çalışıyor, bu kadar.
Çalışmayanlar içinde durum aynı kişiselleştirme bence.
Artık bizden ayrı bi birey olduklarını istemedende olsa deneyimliyorlar.
Güvenli bağlanmak tek bir duruma indirgenemeyecek kadar derin bir konu ve bitmeyen bir yol aslında. Bağlandık bitti diye de bişy yok ki

2 ay sonra memeden de keseceğim. Çok düşkün memeye hele son zamanlarda daha da düşkün oldu son zamanları olduğunu mu hissediyor ne anlamadım.

İki durum içinde tamamen cocuk ve anne odaklı karar alınmalı. Çok kişisel ve özel.
Tuvaletini farkeder, konusun, davet edin, önce farketmeler baslar sonra eğitime gecersiniz. Eğitimden ziyade ayak uydurma diyelim🤭

Merheba kızlar nasılsınız? Uzun zamandır giremiyordum kk'ya umarım iyidinizdir. Bende bu ay tuvalet eğitimi vermek istiyorum lazimlik aldım ben tuvalete giderken kızımida çağırıyorum oturturuyorum lazimliga ilk önce en azindan2 dk oturmayı öğrensin zaten sürekli çiş kaka diyip duruyor kakalı olunca bezi hemen bana gelip değiştir pis kaka diyor:) hazır gibi alıştırma kilotuda alicam , halilarida tamamen kaldırcam bu yaz ogretemezsem öbür yaza kalır biraz geç olur diye düşünüyorum şimdiden öğrenir inş

Kızlar ben doğurdum😁 çok şükür toparladım da işimi gücümü yapabiliyorum..
Yemek konusu açılmış, bu aralar benim de sıkıntım var bu konuda, öğrenmiş bir "hayıy".. Yemiyor da yemiyor.. Ayrıca cok sinirli, her seye bagırmaya başladı.. Acaba geçici bir dönem mi siz de aynı şeyleri yaşıyormuşsunuz.. 🙄

Yemek konusu açılmış, bu aralar benim de sıkıntım var bu konuda, öğrenmiş bir "hayıy".. Yemiyor da yemiyor.. Ayrıca cok sinirli, her seye bagırmaya başladı.. Acaba geçici bir dönem mi siz de aynı şeyleri yaşıyormuşsunuz.. 🙄
Allah analı babalı büyütsün canım:) sinirlilik konusuna gelince iki farklı durum var. Birincisi biraz dönemsel hırçınlık,her şeye hayır deme,şiddet uygulama vs 2 yaş sendromu denen malum olayla ortaya çıkıyor. Bir de sizde kardeş sendromu da vardır şimdi. En güzeli yapılabiliyorsa sakin kalabilmek ve uygun davranışları ebeveyn olarak sergileyebilmek ki ilerleyen süreçte kalıcı hale gelmesin. Büyüğün için öyle normal ki üzerine titrerken her an onunla ilgilenirken birden kardeş ortaya çıktı hala durumu anlamlandırmaya çalışıyordur. Bu süreçte evde yaşanacak her şey normal. Bir süre sonra yoluna giriyor. Yaş büyümeye başladıkça hem kendilerini rahat ifade ediyorlar hem bizi daha iyi anlıyorlar iletişim ve ilişkimiz rahatlıyor. Sen anın tadını çıkar emzirirken bez değiştirirken büyüğün de yanında olsun yardımını iste

Güle güle büyüt canim bebeğini. Hayır bizdede çok var yemek desen işkenceye dondu

Hayırlı olsun cnm güle güle büyüt bebeğini 2 yaş sendromu normal 1yil böyle dönemleri olacak sabredecegiz. Yemek konusunda çok inatlasmanin faydası yok gerekirse aç bırakacağız kendisi istemesini bekleyecegiz

Hayırlı olsun canım.
Bizimki de her şeyi atıyor ve gülüyor. Beni, babasını ve dedesini paralıyor. Saç kalmadı kafamızda. Dayak yemiş gibiyiz.

Gözünüzaydın hayırlı bir evlat olsun sağlıkla büyüsün 😍

Merheba kızlar nasılsınız? Uzun zamandır giremiyordum kk'ya umarım iyidinizdir. Bende bu ay tuvalet eğitimi vermek istiyorum lazimlik aldım ben tuvalete giderken kızımida çağırıyorum oturturuyorum lazimliga ilk önce en azindan2 dk oturmayı öğrensin zaten sürekli çiş kaka diyip duruyor kakalı olunca bezi hemen bana gelip değiştir pis kaka diyor:) hazır gibi alıştırma kilotuda alicam , halilarida tamamen kaldırcam bu yaz ogretemezsem öbür yaza kalır biraz geç olur diye düşünüyorum şimdiden öğrenir inş

Tavsiye alıştırma külodu işinizi zorlaştırabilir. Yani rn azından az alıp dene. Cok katkısı olmayan bişy.
Mevsimede bağlama sizin hazır olmanız önemli. Oldu bittiye gelmiyor zaten.Kısa sürede hallolur inşallah cok sever🎈

Back