Gün içinde 2-3kez çişini tuvalete yapmak istiyo biz de oturtuyoruz, tamamen bezini ne zaman bırakmak gerekir artık çok net tuvalet konusunda?
Parkın merdivenlerin arasında boşluklar var bir iki tanesi de sallaniyo, yüksek biraz kaydırak. Zevkle izliyorum tabi ki büyümesinievde sürekli bir aktivite halindeyim
Geçmiş olsun canımKızım kurdeşen(ürtiker) oldu. Var mı başına gelen ne yapmamız gerekiyor? Doktor zyrtec diye şurup önerdi korkuyorum onu içirmeye mazisi karanlık. Nasıl ve neden oldu acaba hayatında değişiklik yok ama
Evladın bir yeri kızarsa insan endişe ediyor. Sağlık en önemlisi gerisi boşGeçmiş olsun canımalerjik demek ki. Muadili varsa ilacın bi araştır istersen. Daha kötü olmadan durdurmuş olur en azından
Kızım kurdeşen(ürtiker) oldu. Var mı başına gelen ne yapmamız gerekiyor? Doktor zyrtec diye şurup önerdi korkuyorum onu içirmeye mazisi karanlık. Nasıl ve neden oldu acaba hayatında değişiklik yok ama
Amcasını doğduğu günden beri sevmiyor ya da korkuyor bilemiyorum tam olarak ne hissettiğini ama duyguları negatif. Bayramda onu gördü çok ağladı hemen ortamdan uzaklaştık ama kucağımdaki halini unutamam. Bu aklımın bir köşesinde o günden beri. Belki de o tetikledi bilemiyorum çünkü alerji problemi hiç yaşamamıştı. Eşimin ve benim alerji geçmişimiz var ama. Bilemiyorum ürtiker eşimde çok sıkılınca birkaç kere çıkmıştı. Bunu düşününce psikolojik kısmı aklımda.Son zamanlarda var mı yaşadığı birşey?
Bunlar iyileşme zamanında cıkar cok yeni gibi düşünme.Bireysel olarak kendini tehdit altında hissettiği birşey, endişe, korku yaşamış olabilir. Eski bir karışıklıkta olabilir anne karnı dahil cocuklarda kayıttır biliyorsundur.
Ve ya sizde var mı olan?
İlaç bastıracaktır, kullanırsan gecer ama bildiğim kadarıyla yine nükseder.Kalıcı çözüm iyi olacaktır.
isim degistirmedim.bu baska hesabim.ona giremedim.yeni actim.
Canım yalnız editöre yazsaydın sıkıntı çıkabilir sonrasında. Hoşgeldin bu arada:)isim degistirmedim.bu baska hesabim.ona giremedim.yeni actim.
Amcasını doğduğu günden beri sevmiyor ya da korkuyor bilemiyorum tam olarak ne hissettiğini ama duyguları negatif. Bayramda onu gördü çok ağladı hemen ortamdan uzaklaştık ama kucağımdaki halini unutamam. Bu aklımın bir köşesinde o günden beri. Belki de o tetikledi bilemiyorum çünkü alerji problemi hiç yaşamamıştı. Eşimin ve benim alerji geçmişimiz var ama. Bilemiyorum ürtiker eşimde çok sıkılınca birkaç kere çıkmıştı. Bunu düşününce psikolojik kısmı aklımda.
Memenin öyle pat diye bıraktırılması doğru değil diye biliyorum ama bir araştır istersen yani doğum gününden sonra hadi bakalım artık meme yok biraz sıkıntı olur düşünsene iki sene boyunca emmiş ve birden nasıl bıraksın kademeli daha uygun olur gibislm güzel anneler ve minnoş bebekleri.
bikac sayfa geriye dogru okudum da.
hâlâ emen bebekler yada tuvalet konusulmuş.
bizde hâlâ emiyoruz.
memene diye sayikliyor.keyfime göre bazen veriyorum bazen oyaliyorum.2 yaşta tamamen kesmeyi düsünuyorum.doğum gününden 1 gün sonra yani.
duyduklarim icindr en masumu göğse sirke surmek oldugunu düsünuyorum.hem hijyenik hemde cocuk artik tadini sevmedigi icin uzaklassin istiyorum.
yani cocukla inatlasmadan kötü olmadan.
tuvalet konusu ise bizde zorlama yok.ne zaman metehan eliyle siyirir birakmak siterse o zaman diye düsünuyorum.
bu aralar da sanki bezi cikartıp yikariktan sonra bezini geri giymek istemiyor.öyle gezmek istiyor.bazen birakiyorum.gecen biraktim.2 yere kakasini yapti.
sorun etmedim.zaten butün halilarimin üzerinde savan yada hali örtusu var.cikarip yikiyorum.
parkeyi de silerim bitti.
lazimlik almistik.ara sira oyun gibi oturuyor.ona kaka yapilacagini biliyor ama biz yap diyince sinirlenip kalkiyor.en iyisi zorlamamak.
konusmada bi sorun var mi bilmiyorum.cünkü hic bi cocukla kiyaslama yapmadim.
bu onun gelisimi.
doğal olarak ağzindan biseyler döküluyor.
baba gitti,kamyon durdu,anne duydun mu?
domates,süt,şu,bu,
hatta benim adimi söyleyip cagiriyor.o kadar tatli söyluyor ki.ölüyorum.dili bi tatli ki.
parçalicam en sonunda
sinir mevzusuna gelirsek metehanda da sinir var.baya atarli.ama derdini anlatamayinca oluyor bence.
sokaktan eve gitmiyor.cocuklarla iletisimi cok iyi.dost canlisi.hep seviyor.gülumsuyor.
abi abla diye cağıriyor.
diger cocuklar da metehani seviyor.her aksam sitenin bahcesine indiriyorum.kumda bahcede debeleniyor.hava karariyot.eve zor getiriyorum.
bizde gündüz uykusu 1 kere.tahminen 1 bucuk saat.
aksam da belli degil.bazen 9 ila 11 arasi.
elimden tutup kendisi yatak odamiza getiriyor.anne del
sabah 8 e kadar yatiyor.bazen 9.
uyaninca önceden durmazdi.artik kendi kendie oyuncaklari alip oynuyor.bizi kaldirmiyor.bu iyi oldu.
böylece artik sabah uykusu uyuyabiliyorum 10 a kadar.
yeme icmesi de bizimle.2 öğun
ve aralrda meyve ve aburcubur süt meyve suyu.
bizdeki durumlar böyle.
yasayıp gidiyoruz çekirdek aile
Çok teşekkür ederim canımOnlar hayatın engebeleri gibi düşün :) Onlar bizden cok cok daha dikkatliler inan. Söylemek istediğim sadece o değil her konuda anlattıklarına istinaden.
Sürekli bişy yapmak değil söylemek istediğim yavaslamak, sakinlemek, kendin için bişyler yapmaya başla canım
O bezin sinyalinide verecek inan, bezler kuru kalkmaya başlar. Kısa sürede değişir üstelik bu, bi zamanı var gibi düşünme. Böyle tanıması çok güzel sıkılmadan
Azaldı çok şükür ama tamamen bitmedi. Gözüm hep üzerinde. Şimdilik ilacsız devam ediyoruz. Teşekkür ederim ilgin içinNasıl oldu ufaklık?
o seti bende aldım cok uzun süre vakit geçirebiliyoruz onunla.Hatta bazen bakıyorum kendı alıyo tekrar ediyo yaptıklarımızıÇok teşekkür ederim canım ❤
Biz bu ara dikkat geliştirme setine çok odaklandık uzun süre severek gülerek onu yapiyo. İki yaş almıştım. 5aydir yapiyoruz, bitirdik 3 cilt halindeydi. Tavsiye ederim herkese. Buna benzer eğitici set öneren var mı? Çünkü dönüp dönüp yapiyo bitirmisken başka alayım.
Onun gibi ne alabilirim acaba araştırıyorum ben de.o seti bende aldım cok uzun süre vakit geçirebiliyoruz onunla.Hatta bazen bakıyorum kendı alıyo tekrar ediyo yaptıklarımızı
Azaldı çok şükür ama tamamen bitmedi. Gözüm hep üzerinde. Şimdilik ilacsız devam ediyoruz. Teşekkür ederim ilgin için
Çok teşekkür ederim canım ❤
Biz bu ara dikkat geliştirme setine çok odaklandık uzun süre severek gülerek onu yapiyo. İki yaş almıştım. 5aydir yapiyoruz, bitirdik 3 cilt halindeydi. Tavsiye ederim herkese. Buna benzer eğitici set öneren var mı? Çünkü dönüp dönüp yapiyo bitirmisken başka alayım.
Örnekleri abiler ablalar olunca onlara yetişmeye çalışıyor minikler.bizde de durum aynı boyalarla her yeri boyuyor favorisi keçeli kalemler diğerlerini de kullansa da keçeli bulduğu yerde affetmiyor boyuyor her yeri:) hatta öyle ki ablasının yatağının üstünde boyama yaparken kaptırmış kendini ablasının nevresimini boyayıp gitmiş yazık kızım da temizleyeyim derken sıvamış her yereSağ beyin sol beyin etkinlikleride güzel. Bunu ve dgs'yi kullandık her yasta büyüğünede.
Zekare'yi de duydum hep ama denemedim canım.
Dikkat güçlendirmenin en güzel yanı dikkat dağıtmamak birazda. Oyuncak sayısı ve işlevleri bu manada cok önemli. Yaşının çok dışınada cıkmamak gerek, yaşından aşağıda kalmamak gerek yavaslatmamak adına.
Denge, ritim, renk grupları, üflemeli oyunlar ve ışık/gölge oyunları flnda buara sevecekleri seyler.
Bizim küçüğünde bir kitap ve boya sevdası var. Onların yeri hep ayrı :)
Çok teşekkür ederim. Rüyasında ağlıyor son bir haftadır. Dışarıdan gelen sesin kaynağını göremediği seslerden çok korkuyor. Anlatıyorum sesin nereden geldiğini ama ilerleme kaydedemedik henüz. Pandemi iyice insanlardan soyutladı çekirdek kaldık belki ondandır. Üzülüyorum. Eşimin dedesi çok uzun zamandır görüşmedik gerçi Covid-19 dan vefat etti. Büyükşehirlerde tehlike çok büyük. Ne kadar hissettirmemek için bir şey ko uşmasakta belki bundan da etkileniyorİyileşme halinde cıkar o yüzden normale dönecektir.
Yine de sebebini en azından iyileşene kadar önle derim. Yani hissettiğin ve düşündüğün ne varsa biraz dinlensin. Güvende olduğunu bol bol söyle.
Yine de bişy yapmak isterim dersen genetik hastalıklar için yaşı kadar fetih suresi okuyabilirsin, niyet et, anne karnınıda dahil edip 3 tane okuyabilirsin❤
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?