Ah, gözünaydınnKızlar ben doğurdumçok şükür toparladım da işimi gücümü yapabiliyorum..
Yemek konusu açılmış, bu aralar benim de sıkıntım var bu konuda, öğrenmiş bir "hayıy".. Yemiyor da yemiyor.. Ayrıca cok sinirli, her seye bagırmaya başladı.. Acaba geçici bir dönem mi siz de aynı şeyleri yaşıyormuşsunuz..
Benim kızım 2 ay önce memeyi kendiliginden bıraktı ben ekime kadar emzirmeyi düşünüyordum ama malesef birden bıraktı ilk başta üzüldüm açıkçası ama şimdi iyi ki kendisi bırakmış diyorum biraz aç bırakınca istedigim yemeği yediriyirum kesinlikle zorlamıyorum. Emzige aliskin bizim kızda onsuz uyumuyor bide onu bıraksa tam olacak :))İşte meme olunca kendi hiç istemiyor.
Alıştırma kilotu almazsam koltuklar falan mahvolur diye korkuyorum:)) alıştırma kilotu bez kadar rahat değil çocuk çiş yapınca rahatsız oluyor sadece dışarıya geçirmiyor diye biliyorum dediğin gibi 2-3 tane alir denerim. Genel olarak etrafimda ki insanlar hava sicakken alistirmak daha kolay diyor halilarida kaldırma acisindan daha iyi olur kışın bide işe baslicagim. Bu yaz şansımı deneyeceğim baktım ki olmuyor öbür yaza yada ilkbahara denerim . Bide benim kızım çok su içiyor gece yatmadan önce hemen bezini değiştiriyorum sabah bir bakıyorum bez çok şişmiş beni korkutan gece tuvaleti .Tavsiye alıştırma külodu işinizi zorlaştırabilir. Yani rn azından az alıp dene. Cok katkısı olmayan bişy.
Mevsimede bağlama sizin hazır olmanız önemli. Oldu bittiye gelmiyor zaten.Kısa sürede hallolur inşallah cok sever
Aynen benimki de sadece meme istiyor, yemek teklif edince ağlıyor falan. Sürekli emiyor, acıkmaya fırsatı olmuyor.İşte meme olunca kendi hiç istemiyor.
2 ay önce kızım da bir gün, gündüz, 9 saat meme emmedi. Kucağıma geldi, memeyi tuttu bıraktı bütün gün. Aşırı memeye düşkün bir çocuk, bir anda böyle yapınca ben de şaşırdım. Emzik de almıyor, uyku da memeye bağlı.. gece uykuya geçerken emdi ve kaldığı yerden devam etti. Günde 50 kere emiyorBenim kızım 2 ay önce memeyi kendiliginden bıraktı ben ekime kadar emzirmeyi düşünüyordum ama malesef birden bıraktı ilk başta üzüldüm açıkçası ama şimdi iyi ki kendisi bırakmış diyorum biraz aç bırakınca istedigim yemeği yediriyirum kesinlikle zorlamıyorum. Emzige aliskin bizim kızda onsuz uyumuyor bide onu bıraksa tam olacak :))
Genel olarak emen bebekler iştahsız oluyor memeye güveniyorlar gelisiminde bir sıkıntı yoksa bebekleride zorlamayalım her bebek kendini ayarlıyor bir şekilde de büyücekler. En iyisi anne sütü anne sütü hariç herşeyi ilerleyen zamanla taşacaklar zaten ama anne sütü asla benim kiz kendisi bıraktı napayım 19 ay doyasıya emzirdim hiç Emziremeyen anneler var bunada şükürAynen benimki de sadece meme istiyor, yemek teklif edince ağlıyor falan. Sürekli emiyor, acıkmaya fırsatı olmuyor.
2 ay önce kızım da bir gün, gündüz, 9 saat meme emmedi. Kucağıma geldi, memeyi tuttu bıraktı bütün gün. Aşırı memeye düşkün bir çocuk, bir anda böyle yapınca ben de şaşırdım. Emzik de almıyor, uyku da memeye bağlı.. gece uykuya geçerken emdi ve kaldığı yerden devam etti. Günde 50 kere emiyorhal böyle olunca her türlü yemeği rahatlıkla veto ediyor
İnşallahGenel olarak emen bebekler iştahsız oluyor memeye güveniyorlar gelisiminde bir sıkıntı yoksa bebekleride zorlamayalım her bebek kendini ayarlıyor bir şekilde de büyücekler. En iyisi anne sütü anne sütü hariç herşeyi ilerleyen zamanla taşacaklar zaten ama anne sütü asla benim kiz kendisi bıraktı napayım 19 ay doyasıya emzirdim hiç Emziremeyen anneler var bunada şükür
Sen hic onlara takılma 2 yaş zaten öneriliyor ama 3 yaş sonrası uzmanlarda doktorlarda kesilsin diyor memeden. 1 yil daha emmek istiyorsa emsin sonra laftan anlar yavaş yavaş kesersinİnşallahVosVos35 ve benimki de kendiliğinden bırakır. Ben hiç sabırlı değilim. Ağlamasına dayanamam. Nasıl bıraktırcam bilmiyorum. Bıraktırmıyım, laftan anlayınca bırakır belki diyorum ama insanlar şimdiden ‘bu kadar büyük bebek meme mi emer, ayıp’ falan diyorlar. Onları taktığımdan değil de, benim tersim pistir. Hiç yoktan konu komşuyla papaz olmak İstemiyorum.
Alıştırma kilotu almazsam koltuklar falan mahvolur diye korkuyorum:)) alıştırma kilotu bez kadar rahat değil çocuk çiş yapınca rahatsız oluyor sadece dışarıya geçirmiyor diye biliyorum dediğin gibi 2-3 tane alir denerim. Genel olarak etrafimda ki insanlar hava sicakken alistirmak daha kolay diyor halilarida kaldırma acisindan daha iyi olur kışın bide işe baslicagim. Bu yaz şansımı deneyeceğim baktım ki olmuyor öbür yaza yada ilkbahara denerim . Bide benim kızım çok su içiyor gece yatmadan önce hemen bezini değiştiriyorum sabah bir bakıyorum bez çok şişmiş beni korkutan gece tuvaleti .
İnşallahVosVos35 ve benimki de kendiliğinden bırakır. Ben hiç sabırlı değilim. Ağlamasına dayanamam. Nasıl bıraktırcam bilmiyorum. Bıraktırmıyım, laftan anlayınca bırakır belki diyorum ama insanlar şimdiden ‘bu kadar büyük bebek meme mi emer, ayıp’ falan diyorlar. Onları taktığımdan değil de, benim tersim pistir. Hiç yoktan konu komşuyla papaz olmak İstemiyorum.
Kilosu, boyu yerinde şu an. Çok tombul bir bebekti zaten. Şu an kilo ayarlaması yapıyor sankiGenel olarak emen bebekler iştahsız oluyor memeye güveniyorlar gelisiminde bir sıkıntı yoksa bebekleride zorlamayalım her bebek kendini ayarlıyor bir şekilde de büyücekler. En iyisi anne sütü anne sütü hariç herşeyi ilerleyen zamanla taşacaklar zaten ama anne sütü asla benim kiz kendisi bıraktı napayım 19 ay doyasıya emzirdim hiç Emziremeyen anneler var bunada şükür
Beni tek düşündüren gece altını bayağı doldurması çünkü hava sıcak yaaa çok su içiyor onun dışında sinyal var bende araştırıyorum dediğin doğru gece kuru kalması önemli bir detay sanırım biraz daha beklemem gerekiyorGece bezi kuru veya kuruya yakın değilse başlama derim. Bu önemli bir detay.
Birde denedik olmadı yapmak sonrası için unutacagı birşey değil aslında. Yani acele etme derim, gerekli sinyaller var zaten, esya kuruyacak vs diye düşünme bu belirleyici bir detay değil.Yani hep anneler açısından düşünülüyor nedense :)))
Alıştırma külodu bende almıştım bezden farkı yok, cocuğun üzerindeki ıslaklığı farketmesi gibi değil.Alışırken üzerine yapıp farketmesi bile öğretici.
Benim kv de bebek dediğin en fazla 1,5 yasa kadar emzirilir sonrası bebeğe yaramaz derdi kadın duamı etti ne bizim kızda tam 19 aylıkken kendiliğinden bıraktı:)Kilosu, boyu yerinde şu an. Çok tombul bir bebekti zaten. Şu an kilo ayarlaması yapıyor sankibaşlarda gülüyordum rejim yapıyor diyerek ama çok uzayınca insan strese giriyor ister istemez.
Abisi 30 ay emmişti, o da iştahsızdı. Ve her ikisinde de yakın çevrem(genelde yaşlılar) bıraktırmam için baskı yaptı,yapıyor. Sanki yemek yiyince ne olacaksa.. Diş çıkarıyor diyorum laftan anlamayanlara.. kv ve görümce de her fırsatta söylüyor, usanmadan açıklıyorum emmesinin ne kadar değerli olduğunu..
Ben deNilsibel 'den farklı değilim, herkesi haşlama potansiyelim var, sabrımı zorluyorlar
tşk ederimAllah analı babalı büyütsün canım:) sinirlilik konusuna gelince iki farklı durum var. Birincisi biraz dönemsel hırçınlık,her şeye hayır deme,şiddet uygulama vs 2 yaş sendromu denen malum olayla ortaya çıkıyor. Bir de sizde kardeş sendromu da vardır şimdi. En güzeli yapılabiliyorsa sakin kalabilmek ve uygun davranışları ebeveyn olarak sergileyebilmek ki ilerleyen süreçte kalıcı hale gelmesin. Büyüğün için öyle normal ki üzerine titrerken her an onunla ilgilenirken birden kardeş ortaya çıktı hala durumu anlamlandırmaya çalışıyordur. Bu süreçte evde yaşanacak her şey normal. Bir süre sonra yoluna giriyor. Yaş büyümeye başladıkça hem kendilerini rahat ifade ediyorlar hem bizi daha iyi anlıyorlar iletişim ve ilişkimiz rahatlıyor. Sen anın tadını çıkar emzirirken bez değiştirirken büyüğün de yanında olsun yardımını iste
sagolasınGüle güle büyüt canim bebeğini. Hayır bizdede çok var yemek desen işkenceye dondu
tşk ederimHayırlı olsun cnm güle güle büyüt bebeğini 2 yaş sendromu normal 1yil böyle dönemleri olacak sabredecegiz. Yemek konusunda çok inatlasmanin faydası yok gerekirse aç bırakacağız kendisi istemesini bekleyecegiz
çok sağolAh, gözünaydınnSağlıkla büyüsün inşallah
Bizde de var aynı durum, ben diyecekler artık uzun süre :)
Acaba kaka yapacağım mı demek istiyor? Tuvalete gitseniz bezi çıkarıp dener mi yapmayı? Önceden öyleydi benim kuzu. Yapmaya başlamadan geliyordu kaka diye, klozete yapıyorduk güle oynaya. Şimdi hiç söylemiyorBana diyor ki anne kaka yaptım, kucağıma arkası dönük yatıyor, bakayım diye. Bakıyorum kaka yok. Günde 100 kere. Sonra ortadan kaybolup geliyor. Kokarca gibi dolaşıyor. Kızım niye demedin anne kaka yaptım diye.
Yok söyledikten 5 saat sonra falan yapıyor. Kuzenim lazımlık verdi. Bir iki gün denedim. Çiş kaka tarzı şeyler söyledikçe oturttum. Ama 10 sn fazla oturmuyor. Şapka deyip kafasına koyuyor. Fırlatıyor atıyor falan. Uğraşmadım daha fazla.Acaba kaka yapacağım mı demek istiyor? Tuvalete gitseniz bezi çıkarıp dener mi yapmayı? Önceden öyleydi benim kuzu. Yapmaya başlamadan geliyordu kaka diye, klozete yapıyorduk güle oynaya. Şimdi hiç söylemiyor
Pirtini kaka yaptım zannediyor olabilir mi. Bizimkide arada oturuyo lazinliga ama daha hiç yapmadi. Bezinide değiştirmiyim diye köşe bucak kaçıyorBana diyor ki anne kaka yaptım, kucağıma arkası dönük yatıyor, bakayım diye. Bakıyorum kaka yok. Günde 100 kere. Sonra ortadan kaybolup geliyor. Kokarca gibi dolaşıyor. Kızım niye demedin anne kaka yaptım diye.
Çocuğunuz desteksiz uyumak istiyor olabilir diye bir yazı okumuştum anlattıkların o yazıyı hatırlattı. Bende emzirirek uyutuyorum meme diye kaç kere kalkıyor bilmiyorum o yüzden kendimi hazır hissetsem uyku eğitimi vereceğim sanırım. O yüzden yazıları okumaya başladım instagram okumuştum. Kolay gelsin çok zorTutuldu her yerim, ne olacak bu uyku düzeni(düzensizliği)? Saat 22.30dan beri uğraştım az önce uyudu, dört kez zıbın değiştirdim terden, kaç saat emzirme, kaç saat kucakta sallama, ninni söylemekten dilim tutuldu. Az sonra uyanıp saatlerce uyanık kalir. Öğle uykusunda da saatlerce uğraşıyorum uyuyamiyo bir türlü. Doğduğundan beri uykusu böyle. Nasıl yetiyo bu uyku ve nasıl büyüyecek hormon açısından?
Mahvoldum uykusuzluktan var mı çözümü böylesi ne duydum ne gördüm
Tüm gün kosturuyoruz hiç ama hiç oturmuyo alıştım bu tempoya, hareketliliğine ama uyku noooo
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?