2018 Ekim Anneleri

Biz 2-2,5 saat zaman geciriyoduk denizde oyuzden hep deniz olmaz, plajin ismini not aldim, bakalim kas nasil olcak.
Evet bakici degismedi, ayni hala

Bizim haftada 3 kere falan gündüz uyumamaya başladı. İki uyku demişsiniz de şaşkınlıklar ve üzgünlükler içindeyim...
Gunduz uyumayinca gece uykusuna bir katkisi oluyor mu peki? Valla ben sabah biraz gec kalkacagini bilsem gecten kastim 8.30 hic uyutmam gunduz ama bizimki alarm gibi hicbirsey erken kalkmasinin onune gecmiyor

özel sektör de çalışıyorum kres lerin çoğu 30 ayda aday öğrenci olarak alıyor oda yarım gün tam gün için 36 ay istiyorlar o kadar süre için istifa etmem gerekiyor.
Ben işte onu istemiyorum yemegini TV yada telefonla izlemesi atlasa kötü etki ediyo annem çok yaptı engel olamadım annem olduğu süre boyunca konuşmadı atlas. Ne zaman annem gitti o TV kapandı atlas konuşmaya başladı. Birde şu açıdan düşünürsek hangimizin işvereni işimizi kolaylaştırmak için imkan veriyor.

Gunduz uyumayinca gece uykusuna bir katkisi oluyor mu peki? Valla ben sabah biraz gec kalkacagini bilsem gecten kastim 8.30 hic uyutmam gunduz ama bizimki alarm gibi hicbirsey erken kalkmasinin onune gecmiyor
Yok. Gece uykusu kimi gece 5e kadar hiç uyanmaz, kimi gece 2 saatte bir uyanır. Her hangi bir şeyle alakasını göremedim.
dün 23 gibi yattı. 3 kere gece uyanıp 9’u geçerken uyandı. Ama 7-9 arası ağzında meme vardı. Bugün hiç gündüz uyumadı. Şimdi babası uyutmakla uğraşıyor.
7 gibi kalktığı günler 12.30 gibi uyur, 14’te uyanır. Genelde akşam 22’de uyumuş olur.
köpek dişleri hafif kabarmış. Ondan sapıtıyor belki. Aslında uyumasa da huysuzluk yapmıyor. Ama aşırı hareketli. Ki ben hareketli diyorum, herkes yaramaz diyor. Tükeniyorum. Kendimi tuvalete kapatıp ağladım bugün. Çok yorgunum.

Köpek dişlerinden yapıyordur öyle. Defne Beranın da köpekler çıkarken zor zorlanmıştık. Hatta en zorlandığımız diş oldu. Her türlü etkilemişti. Uyku, huy, yemek vs. Üstüne bir de 6. Hastalık geçirdi. Sağlık olsun yeter ki. Kolaylıkla çıkarsın dişleri. Ve bol bol sabır diliyorum. ❤

Purpplee geçmiş olsun canım inşallah iyidir Çınar
@Bananek_ az kalmış maşallah ❤ hayırlısıyla gelsin miniğin Allah kolaylık versin inşallah
Sağol canım iyi oldu çok şükür ilaçları 3 gün kullandım iyice iyileşsin diye çocuklar hastayken daha da zorlaşıyor işler,aman Allah korusun hepsini
Amin canım.İkinci çocuk işleri kolaylaştırıyor diyorlar,güzel uyum yakalarlar ise senin için süper olur.Tek büyümeleri çok can sıkıcı.Akransiz arkadassiz büyüyor oglus çok üzülüyorum aslında.
Benim yeğenlerim var seninki gibi büyük kiz,küçüğü oğlan arada 1.5 yaş farkı var,kız oğlanı ezmistir hep kendini korkutma.
Bir de yenidoğan zamanları geçene kadar belki kızına çok vakit bulamayabilirsin ama sonra her şey yoluna girer bence

Kızlar merhaba,sizde de oluyor mu oglus bu aralar kucak delisi oldu Park/bahçe hariç hiçbir yerde yürümek istemiyor kucak istiyor.Pakta bile birkac dk sonra kolları uzatıyor al beni diye..Şöyle elinden tutayım gezelim arada yoruldukca kucağa alayım diyorum ama yok.Evde bile öyle.Banyoda ellerini yikadiktan sonra kucak, banyonun önünde kayıp düşmüştü özellikle orada kucak istemesini anlıyorum da diğerlerini anlamıyorum.Ebeveyn kontrollü bisiklet ile dışarıda gezdiriyorum acaba ters mi tepti,olabilir mi ? Tembellige mi sevketti ? Sizce niye böyle ?

Yok bizimki sokakta kucağa gelmez, arabada durmaz, el tutmaz, hatta yürümüyor. Yani kendi istediği tarafa gidiyor.

Kucak merakı oluyor böyle zaman zaman. Simay da yapıyor. Bırakırsan yere yatıyor bağırıyor.. Her çocuğun tepkisi farklı olabiliyor tabi. Bizimkinin sebepleri de var, arada babaanneye bırakıyorum, geldiğimde 180° değişmiş oluyor çocuk. Şu ara meme ısrarı çok yoğun. Vermezsem çıngar çıkıyor
Oğlum epey süre yürümeyi kabul etmedi. Babasının kucağında, ensesinde gezdi neredeyse 4 yıl arabadan, bisikletten ellerini kaldırıp kucak isterdi sıpa
Yok bizimki sokakta kucağa gelmez, arabada durmaz, el tutmaz, hatta yürümüyor. Yani kendi istediği tarafa gidiyor.
Dışarısı birebir aynı bizim de. Arabada kemerini söküp ayağa kalkıyor veya alttan kayıp inmeye çalışıyor. Yere indirsek kafasına göre koşturuyor, yola atlıyor.. 3 yaşında belki el tutup kaldırımdan yürüyecekler bir istikamete doğru..

Valla biz bizim bakiciyi el ustunde tutuyoruz bazen esime gostermedigim anlayisi ona gosteriyorum. Normallesme surecinden once bir hafta geldi bir hafta gelmedi maasini kesmedik, simdi 2 haftadir sehir disindayiz yine kesinti yapmicaz, yada ne bileyim sen yorulma ev isi yapma vs diyorum. Sirf ogluma bakiyor, hicbirsey ters tepmesin diye. Soyle soyliym deniz ekrana(telefon) bir gunde maksimum yarim saat maruz kaliyor, dedigim gibi bazi gunler de hic. Bazen ben de haftasonlari yemediginde yada ona yemek hazirlarken yalnizsam birseyler aciyorum izlesin diye, kendi yaptigim birseyi ona yapma diyemem, ben de yapmasam belki zoruma gider. Ama bazen gercekten bir yumurta kirmana bile izin vermiyor.
Bir haftadir esim yok yanimizda kendi ailemin yaninda yayladayiz ki burda birsuru akrabamiz var, gelmeden sandim ki rahat olur, bir o bakar bir oburu bakar biraz dinlenirim. Ama bana ypisik yasiyor baskasini asla kabul etmiyor heran yaninda olcam, cok cocuk var burda buyuk kucuk hepsine saldiriyor, benimkini mi zaptetcem obur cocuklarimi koruyacagim napacagimi sasiriyorum, insanlar bana yardim etmeye calisip denize ilgi gosterdikce daha da hircinlasiyor bu sefer bana saldiriyor. Ben de sendenim arada tuvalete girip agliyorum burda. Okadar yoruldum ki, esim pazar gelecek, geldigi an ona paslayip bir saat kuzenlerimle zaman gecirmek istiyorum.
Benimki dogdugundan beri kucak:) yeni birseyse donemseldir, ebeveyn kontrollu bisikletten oldugunu dusunmuyorum ben, bebek arabasi kullanmiyor muydunuz onceden? Ikisi de ayni mantik aslinda

Bu aralar yapıyor bunu..Bebek arabası kullandım ama aylar öncesinde..Bugün parkta kamelyada arkadaşımla oturdum oglus çimenlerde oradan oraya koşturdu,ben yan oturaga geçtim anında anneeee diye bağırdı yerime geçtim sustu devam etti koşmaya.Anladim ki oturdugumda kucak istemiyor ayağa kalkınca istiyo,gideceğim korkusu var gibi.4 aydır bir yere gittiğim de yok oysaki..

Bir ara yola koşuyordu bizimki de,cadde üzerinde oturuyoruz çok tehlikeli.Tane tane anlattım bak araba geliyor buraya kadar gelince kucağıma gel vs atlamiyor artık elimi de bırakmıyordu yürüdüğü zamanlar anladı mı bilmem.
Yorulduğunu yazmışsın canım Allah kolaylık versin sabır versin gerçekten çok zor çocuk büyütmek.Yaramaz dediklerini de boşver meraklı bu çocuklar yaramaz değil işte
Donemseldir belki bekleyeyim.. Böyle biseyden şikayet edince sonra üzülüyorum ve korkuyorum,yeter ki başlarına bir iş gelmesin de napiyim taşıyim madem kucakta

donemsel oldugunu dusunuyorum ben de bicok seyin.mesela ne zaman huzursuz zor bir donemi olsa ardindan ya diş cikariyor ya da yeni bir beceri gelistiriyor.atak donemi diyorduk ya gecen sene bolca iste ondan.mayis haziran aylarinda cok bunaldigim zamanlar oldu artik dayanamiyorum ne kadar zor diyordum tabi sokaga dogru duzgun cikamamanin da etkisi olmustu.bir baktim alt kopek disleri cikmaya basladi.bi de konusmasinda epey ilerleme oldu.anne aç.anah düştü(anahtar dustu) havhav gitti.baba geldi.abi bay bay.taktim.bastim.açtín attın.anne otur.miyav miyav nerde.burdaaa gibi seyleri soyluyor.mercimekten una evde gordugu tum gidalarin ismini soyluyor bunlar hep o huzursuz donemi sonunda oldu.bolca sabir gerek bizlere.

Bexsero nun rapel dozu neymiş yaa. İlk iki dozda olmayan ayağını hareket ettirirken ağlama beni benden aldı. Üstüne basmıyor bacağı biraz oynasa çığlık çığlığa ağlıyor. Çok zormuş

Geçmiş olsun. Bizde ikinci dozda şişmişti. Tekrar dozunda bir şey olmadı. Çocukların o anki bünyesine göre mi değişiyor acaba?

Kizlar sizde de bu aralar asiri duskunluk var mi? Tuvalete gidemiyorum yahuu.. kaydiraktan beraber kaymadik diye ortaligi yikti parkta. Babasi yanimizda yok 1 sn gitmiyor ona. Oysaki ise gitmeden 1 gun evvel soyluyorum yarin ise gidicem vs diye guvensiz baglanma mi ne olduk biz simdi ya

Ben çalışmıyorum ama bizde durum uzun zamandır böyle ne yapacağımı şaşırdım.

bizimki gündüz bakıcıyla oynuyor ama halen uyutmaya oglen ben eve gıdıyorum.Uyanıpta beni göremeyince bir kıyamet kopuyor aksam eve gelincede yanında ıstıyor sureklı anca o yatınca iş yapabiliyorum.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…