• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

ek gıda ile ilgili

sedagaziantep27

Guru
Pro Üye
28 Ekim 2022
7.678
20.517
278
29
Merhaba tecrübeli anneler 🙂
Bu ek gıda ile ilgili merak ettiğim bazı sorular var.
şimdi oğlum 4 aylık nisanda 5 e girecek.
Şuan anne sütü ve mama ile besleniyor.
Bundan sonraki aylarda ben ilk nasıl başlayacağım .
Ne verebilmem gerekiyor?
Ek gıda zamanında ayrıca da yine doymaz ise mama da verecekmiyim?
Emzirme zaten hep var diye biliyorum.
soruyu biraz önceden soruşumun sebebi bilgi sahibi olabilmek için.
😊 cevapları beklerim.

6. Ayda başlayacaksın Sedoşum ben haftaya başlıyorum sana tüm bilgilerimi aktarırım🥹 bizimkisi zor olacak oğlanın süt yumurta alerjisi var mama destekli gideceğiz

Ek gıdada zaten ilk aylar doyumluk olmicak ki yine mama vereceksiniz. Her ay kademe kademe çogalticaksiniz.

Önce sebze yoğurt meyve şeklinde hepsini ayrı ayrı 3 gün kuralı ile vermelisin.

6. Ayda başlayacaksın Sedoşum ben haftaya başlıyorum sana tüm bilgilerimi aktarırım🥹 bizimkisi zor olacak oğlanın süt yumurta alerjisi var mama destekli gideceğiz
Benim bebeğim de öyle, alerji Dr ve pediatri olarak gidiyoruz aslında çok destekte görüyorum ikisinden de ama biraz korkuyorum açıkçası. Nasıl başlayacaksınız siz? 7 haftamız kaldı bizim 😩

9.aya kadar hep tadım şeklinde olacak Seda. Doyumluk değil. Bir de tadımları ne çok açken ne çok tokken yapmalısın ikisinin arasında olmalı.

Çoğu doktor önce sebze sonra meyve tadımı öneriyor. 3 gün kuralı ile veriliyor her yiyecek. İlk gün 1 çay kaşığı kabak, ikinci gün 1 tatlı kaşığı kabak, üçüncü gün yemek kaşığı kabak gibi. Kabak tadımı böylelikle bitiyor.

Sonra havuca geçtin ya ilk gün yine 1 çay kaşığı havuç, ikinci gün 1 tatlı kaşığı havuç, üçüncü gün havuç+kabak verebilirsin. Yani tadım yaptığın yiyeceği sonrakine ekleyebiliyorsun.

Ben kabak, havuç, brokoli, patates, tatlı patates, bal kabağı vs böyle devam etmiştim mevsimdeki sebzelerden. Sonra yoğurt ve yumurta tadımı yaptım. En son meyve tadımı.

Bir de hiç bir zaman püre yapmadım. Hep çatalla ezdim hafif pütürlü şekilde verdim.

Bebek yerken öğürecek boğazına kaçtığını düşünüp panikleme sakin kal. İlk kez katı gıda ile karşılaştıkları için böyle yapmaları normalmiş.

9.aya kadar hep tadım şeklinde olacak Seda. Doyumluk değil. Bir de tadımları ne çok açken ne çok tokken yapmalısın ikisinin arasında olmalı.

Çoğu doktor önce sebze sonra meyve tadımı öneriyor. 3 gün kuralı ile veriliyor her yiyecek. İlk gün 1 çay kaşığı kabak, ikinci gün 1 tatlı kaşığı kabak, üçüncü gün yemek kaşığı kabak gibi. Kabak tadımı böylelikle bitiyor.

Sonra havuca geçtin ya ilk gün yine 1 çay kaşığı havuç, ikinci gün 1 tatlı kaşığı havuç, üçüncü gün havuç+kabak verebilirsin. Yani tadım yaptığın yiyeceği sonrakine ekleyebiliyorsun.

Ben kabak, havuç, brokoli, patates, tatlı patates, bal kabağı vs böyle devam etmiştim mevsimdeki sebzelerden. Sonra yoğurt ve yumurta tadımı yaptım. En son meyve tadımı.

Bir de hiç bir zaman püre yapmadım. Hep çatalla ezdim hafif pütürlü şekilde verdim.

Bebek yerken öğürecek boğazına kaçtığını düşünüp panikleme sakin kal. İlk kez katı gıda ile karşılaştıkları için böyle yapmaları normalmiş.
Evet anlıyorum.
Bende yavaş yavaş vakti geldiğinde deneyimlerim.
Teşekkürler...
😊

Ne yaptınız gittiniz mi doktora? Benim bebeğimde çoklu gıda varmış, şüpheleniyordum ama emin değildim. Alerji Dr ile konuştum, evet öyle dedi. 🥹
Merhaba çok özür dilerim unutmuşum fazla da girmiyorum, biz bu haftada başlamama kararı aldık doktor ile zaten süt ve yumurta alerjisi var kilosu da iyi olduğu için biraz uzatalım dedi doktor

Merhaba çok özür dilerim unutmuşum fazla da girmiyorum, biz bu haftada başlamama kararı aldık doktor ile zaten süt ve yumurta alerjisi var kilosu da iyi olduğu için biraz uzatalım dedi doktor
Hadi ya, bazı doktorlar erken de başlatıyormuş ama, bizimki zamanında başlayalım diyor

Back
X