Merhaba ben hiç demir kullanmadım Dr sadece d vitamini kullandırdığı, biz de iki aydır balkonda güneş olunca çıkıyoruzİyi akşamlar herkese. Kaç zamandır giremedim. Umarım hepiniz ve bebişleriniz iyidir.
Benim bir sorum olacaktı. 1 yaşına kadar kullandığımız demir ve d vitamini ilacını 1 yaşında doktorun demesiyle bıraktık. Ardından başka bir doktora geçmek zorunda kaldık. Bu yeni doktorumuza da bundan hiç bahsetmemiştik.
Geçen hafta 1.5 yaş aşılarını olacak mıyız doktor bey diye telefonda sorarken (sakın aksatmayın olsun aşılarını dedi), aklıma geldi, 1 ayı geçti evden çıkmıyoruz kızım güneş görmüyor yeterince d vitamini alalım mı diye sordum. D vitamini almaya gerek yok balkonda güneşlenin ama demire aynen devam demez mi? Aman doktor bey 1 yaşından beri tam 6 aydır kullanmıyoruz demiri dedim. Neden bıraktınız demiri hep kullanacaktı dedi. Önceden kullandığımız demir takviyesi 1 yaşını doldurmamışken bile çok az damla verdiğimiz zamanlarda bile çok pahalı bir ilaçtı. Hemen bitiyordu.
Daha uygun fiyatlı doktorun da uygun gördüğü bir demire başladık. 1 hafta oldu olmadı. Sanırım bu 3.kullanışıydı ancak tüm dişleri toptan grileşti. Nasıl desem hani siyah boya yemiş de grileşmiş gibi dişleri. Leke leke değil. Toptan bir renk değişimi. Grileşme oldu. Ne diyorsunuz bu işe? Demiri bırakırsam rengi düzelir mi ki? Şimdi bu dar zamanda diş doktoruna götüremem ki çocuğu. Gazlı bezle mi silsem. Ne yapsam? İki tane diş fırçası var. Elinden düşmüyor. Devamlı fırçalıyor. Hatta elinden zor alıyorum.
Siz demir kullanıyor musunuz? Kullanıyorsanız nasıl ve ne kullanıyorsunuz? İlaç adı vermek doğru olur mu bilemediğim için ilaç isimlerini yazmadım.