- 24 Eylül 2017
- 5.213
- 7.461
- 198
metoşun en sevdiği seyler et tavuk balik.yoğurtlu makarna içli köfte bulgur köfteleridirDemir ve d vitamini hiç aksatmadım 1 yaşına kadar. 1 yaşında kan tahlili bakıldı her şeyi iyi çıkmıştı. İlk doktoru tamam demir ve d vitaminini keselim artık dedi ve başka hastaneye transfer olunca bizi şimdiki doktora yönlendirdi. İşte bu ikinci doktor demiri kesmeyecektiniz dedi. Bebeklere demir takviyesi belli bir yaşa kadar yapılmalı dedi.
İlk doktorumuz da bize öyle demişti.
Tahlil sonuçları iyiydi bizimkinin de ama bilemedim bu demir takviyesini...
Yaa size de 2 yaşa kadar dedi demek. Bana da demir takviyesi bebeklere yapılmalı dedi. Siz hangi takviyeden veriyorsunuz. Dişlerinde herhangi bir renk değişimi oldu mu? Nasıl uyguluyorsunuz? Nelere dikkat ediyorsunuz? Acaba ben mi yanlış yapıyorum şırıngayla mı versem ki dişlerine değdirmeden?
Maşallah. Bizimki sadece dana ve kuzu yiyor. Balık, tavuk, hindi yediremiyorum. Bazen iyi keyifli anına denk gelirse hardala batırarak belki çok nadir ama. Bazen de yine çok nadir balık çorbası içiyor, işte içinde balık eti falan minik minik gidiyorsa mideye. Benim gibi balık sever bir annenin kızının balık yememesi... Kırmızı eti çok seviyor ama ciğeri de seviyor.
ben demire gereksinim görmüyorum.cocuk et yiyorsa gerek yok demisti doktorumuz.kan tahlillerine de bakmisti.aynen devam edin ne yapiyorsaniz dedi.bizde devam ettik.
şu ara balik alamiyoruz.balik yagi takviyesi düsünüyorum.
saol teyzesi.dişler perisan ediyor bizi de.ne yapalim büyümek zor iş.katlanicaklar.en cok da biz anneler.U Umudumbitmedi_ maşallah Metoşa benim kuzu bugün kahvaltıda sadece yarım muz yedi. Öğleden sonra da yarım dilim yumurtalı ekmek.. Sürekli memede durdu ve her fırsatta bolca ağladı sol üst azı da patlamış, bugün elime geldi ama daha tam çıkana kadar canı yanacaktır. 3 gün arayla patladı 2 taraf, arı gibi yavrum bu aralar alt kesiciler de kabarık, eli kulağında.. çok zorlanıyor kuzum, hiç iştahı yok
balik yagi almayi düsünüyorum canim.malum disariya cikip haftada 2 kere balik bulamayiz.hele de burda.hangisi en doğalsa onu tercih edicem.tsk ederim.İlac adi vermek ne kadar dogru olur bilemiyorum ama bu ilaclar bizim doktorumuzun kizim icin verdigi ilaclar yani mutlaka dr a danisilmadan verilmemeli ferrum demir U Umudumbitmedi_ eurohovital balik yagi kullaniyoruz dedigim gibi doktorunuza danismadan vermeyin lutfen bizim dr sorgulamadan 2 yasa kadar ikisinede devam dedi demir icin ozellikle yemeklerden 1 sAat sonra vermemiz gerektigini soyledi
bence esinin durumu normal degil canim.kıskançlık mı yapiyor anlamadim.senden ne istiyor.cocugu kendisine itmeni mi?Merhaba uzun bir süredir kızım ben yanından gidince ağlıyor anne anne diyor bensiz duemak istemiyor. Babasına bike gitmiyor. Normal bir süreç mi? Eşim kızımla vakit geçiremiyorym kız çocuğu babaya düşkün olurdu diye beni yedi bitirdi.
bu aralar cocuklar gelisimleri dolayisiyla anneye ihtiyac duyuyor çokça.farketmissindir.sarılmalar elinden tutup götürmeler filan.
benim cocugum erkek ama ben bununla ilgili oldugunu düsünmüyorum.anne kokusu sefkati başkadir.bebek bunu arar.
benim cocugum bundan 1 hafta öncesine kadar babaya düşkündü.babam babam diye evde onu arardi.bana sadece anne derdi.
simdi bana annem diyor.sürekli gelip sariliyor.kollarini boynuma doluyor.babasina da gidip vuruyor.
hatta sabah uyaninca aramiza geldi.boynumun arasindan kollarini soktu.annem diye bi sevişi var.sonra döndü babasina vurmaya basladi.babasi da ne oluyor oglum niye beni dövüyorsun dedi.ama ardı ardina vuruyor metoş.
esim diyor ki sana düşkün.bende hayır ikimizi de seviyor.sadece bu dönem benden ilgi ve sevgi bekliyor dedim.dönem dönem olur böyle değisiklikler.
biz metehana mostessori yatak aldik.yatagini cok seviyor.icine bi sevincle giriyor.sonra beni çagiriyor.annem gel.
babasi gelince daha kapisindan eliyle itiyor.sen gelme diyor.annem gel annem gel...
yatagi annesiyle kendisine özel olarak görüyor.babasina izin yok.
esim bundan alinganlik cikarmiyor.
anne bambaskadir.baba ise oyun arkadasi.şu ara duygusal bi dönem geciriyorlar.ve annelerine ihtiyaçlari var.
annne de bu süreçte biraz yıpraniyor
gerek sürekli meme.gerek de ev isleri.
senin üzerine bu kadar gelmesi doğru değil.