Bizim aile apartmanı ama kimseyi istemiyorum kimseden yardımda istemiyorum kızıma tek bakıyorum tek olmak çok güzel benim için başkaları olduğunda onu yapma bunu yapma öyle demeyin tv açmayın telefon vermeyin başım daha çok ağrıyor daha çok yoruluyorumBuğra nin dün gece yine çok kötüydü uykusu. Sabah 7.30da iki saat uyudum o kadar. Bugün gündüz uykusundan saat 3te kalkmıştı. kaç saattir agliyo çok uykusu vardı az önce uyudu zorla. 3ten beri uyumadi. Sanırım dişinden acısı çok. Yüreğim yandı o ağladıkca. Tek bakmak çok zor. Kimse yok yanımızda. Eşim Allah'tan vardiyalı calisiyo birlikte bakıyoruz. Birimiz uyuturken birimiz bulaşık yikiyoruz, ben emzirirken o başka şey yapiyo. İkimiz de cok yorulduk. Evde olduğunda gece 4e kadar o bakiyo bugraya. 4ten sonra ben. Kimsenin olmaması kötü baya. Gezmeye de dışarı çıkıyoruz doğumdan sonra öyle kimseye de gitmiyoruz. Ben çağırıyorum gelmiyorlar. Paylaşmak istedim
Sizlerde gündüz uykusu tek mi çift mi? Sabah kaçta kalkıp gece kkacta yatıyor kuzular? Gündüz uykular ne zaman? Sürekli uyaniyorlar mı?
GündüZ bir kere uyuyor akşam bazen 9 bazen 10 da yatıyor çok nadir 12 olabiliyor huzursuzluğu varsa bütün gece memede sabah 8 ya da 9 da kesin kalkış yapıyor :)Buğra tek başına da oturup oyun oynamiyo, birlikteyiz her daim. Evde fır dönüyor, sizinkiler yalnız kalıyor mu?
Bizde de bu hafta hep üstüne geciyo çiş. Aynı durumdayız tüm Gecce meme ağlama. Şu dişler hayırlısıyla çıkar inşallah. Rabbim beterinden korusunGece 4 ten beri uyur uyanık haldeyiz. Sürekli emmek istedi. Mızırdandı. Üst iki azılar kabarmış onlar geliyor herhalde. Kıyamıyorum hiç. Bir de çok emdiği için çok çiş yaptı bir bakrım karni ıslak. (Bez de küçük gelmeye başladı sanırım 4 oluşan 5 e geçmek gerekiyor.) Üstünü değiştirme de bir ton ağladı. Çünkü biliyorum onun da uykusu var ama ağrıdan uyuyamıyor. Düşünüyorum da benim adet olduğumda bazen karnım ağrır sabah karşı ama çok az. Ona bile uyuyamam aklım hep orda olur. Yavrum ne yapsın.şu anda ayağımda sallıyorum ben de. Rabbim yavrularımızı korusun.
Genel olarak sayfa iştahsız galiba :) ben önüne koyuyorum artık yerse yiyor yemezse zorlamıyorum sürekli emiyor zaten yoğurt içine meyve yulaf ceviz badem bal koyuyorum sevdi yoğurt çorbası ve kemik sulu çorbaları seviyor brokoli ve pilav seviyor yanlız neyi severse sevsin yediği miktar az yani bana göre az galiba.. Yemeğe çok normal olarak ellerini sokuyor döküyor oynuyor kafa göz batıyor yerlere atıyor ama o arada ağzına da götürdüğü oluyor hakkını yemeyim önceden hiç yemiyordu :) oynaya oynaya işte ne yerse artıkBir sorum daha.. yemek yemediği için her ogunumuz bir saat sürüyor oyunlarla. Ve mutfaktan istediği herşeyi veriyoruz. Yine de iştahsız. Mama sandalyesi nden sürekli ayağa kalkiyo, önlüğü firlatiyo, önlük takmıyorum artık. Sandalyenin kemerine alıştırmaya çalışıyorum. Kendi de yesin diye önüne de katı yiyecek koyuyorum. Kaşık reddi var, pilavı bile elimle yediriyorum. Çorba azıcık çay bardagiyla iciyo. Yemek sizlerde nasıl arkadaşlar.
İnşallah canım. Tam iki yaş civarı mı başlıyor yoksa 18aydan sonra mı? Bu hircinliklar da geçse cok erken basladi2 yaşa doğru bayaa açılıyorlar :) cocugada bağlı tabi
Benim büyük 2 yaşında tam konusuyordu.
Böyle başlarda peltek yarım sonra tam tatlı tatlı oluyorlar :) doyulmuyor
Sonra daha düzgün konusmaya başlayınca insan öncesini hatırlayamıyor bile minik muhabbetçi bi arkadastabii hiç susmuyorlar
2 yaş sendromu aslında kendi yapabilecekleri ile sınırlı. Size de bağlı nasıl gecirdiği. 18 aya doğru bi ayak sesleri başlıyor :) o bebeklikle, yapabilirim arası aileninde biraz el cekmesi gerekn bi zaman gibi :)
Yaza denk gelince belki dısarda doğada öğrenilecek çok seyle daha yumuşak atlatırlar
Şimdi yine sordum eşime yok olmaz diyor. Çok faydasını gören var migren için çok duymuştum ben de. Çok onermislerdi. Buğra kalktı bu arada 15 dk sonra. Gogusum çok sizliyo sürekli ısırıyor. Tüm yavrulara Rabbim şifa versin inşallah. Tamamen bu hacamatla mı geçti alerjiniz hiç diyet yapmadınız miEvet canım allerji için yaptırdım bende nette görüp araştırdım bir çok kişi önermişti allerji grubundaysan ordanda arama yaptırıp örneklerini bulabilirsin grupta bir arkadaş daha vardı görüştüğümüz bir sürü ilaç kullanıyorum diyet yapıyorum yine geçmiyor hacamatıda eşim kabul etmiyor diyordu ben yaptırdıktan sonra olumlu sonuç aldığımızı görünce onun eşi ikna olmuştu ve çok şükür onlarında geçmişti kötü bir şey değilki bu içinde ne olduğunu bilmediğimiZ ilaçları vermeye daha çok çekimserim ben tabii yine kendi kararınız inşallah sağlık sıhhat versin Allah
İhlamura elma kabuğu muz kabuğu da koyuyorum. Kuşburnu vve limon. O zaman çok ağır kokmuyo, tadı da yumusuyorSaol canım pek ıcecegını sanmıyorum ama denerım ıhlamur denedım kac kere hıc ıcmedı.
Ben yaptırmaktan yanayım amaa tek tarafın vereceği karar olmuyo maalesef. Evet haklısın herseey etkiliyo evlatları. Gebeligim logusaligim ve sonrası çok stresli geçti ve hâlâ geciyo. Evlilik terapistine gidiyoruz inşallah her şey düzelir zamanlaS Semabuse Aslında hacamata olayın gercekleştiği sekilden ziyade neleri etkilediğini, nerden geldiğini, sebebini gibi sorulara cevap bulursanız, gönülden şifa olacagınıda anlarsınız.
İlk cocuklar ebeveynden daha fazla toksin alırmış aslında bu durum birazda hamilelik ve öncesi anne babasının beslenmesi, cocugun oldugu zamanda duygu durum gecişleri gibi birçok temeli olan mucizevi bişy.
Yani sadece cocukta değil mesele, o olayın devamını sunuyor size
Maşallah 9-10da yatması çok iyi bir şey. Bizim hep 12-1-2 gece. Gündüz kaç saaat uyuyo saat kaactaGündüZ bir kere uyuyor akşam bazen 9 bazen 10 da yatıyor çok nadir 12 olabiliyor huzursuzluğu varsa bütün gece memede sabah 8 ya da 9 da kesin kalkış yapıyor :)
Oyuna gelince sürekli benimle oynuyor benimle oynamasa bile aynı odada ya da aynı yerde olmak istiyor bende yanlız bırakmıyorum zaten kızım öğlen uykusuna yatınca motora bağlayıp mutfağı toplayıp yemeklerimi ocağa koyuyorum tam oturuyorum uyanıyor :)))
İnşallah canım. Tam iki yaş civarı mı başlıyor yoksa 18aydan sonra mı? Bu hircinliklar da geçse cok erken basladi
Ben yaptırmaktan yanayım amaa tek tarafın vereceği karar olmuyo maalesef. Evet haklısın herseey etkiliyo evlatları. Gebeligim logusaligim ve sonrası çok stresli geçti ve hâlâ geciyo. Evlilik terapistine gidiyoruz inşallah her şey düzelir zamanla
Ben özellikle yedirmek için uğraşmıyorum. Mama sandalyesinde uzun zamandır oturmuyor. Kemeri hiç bağlatmadı, kalkıp masaya çıkıyordu. Ben de sandalyeye oturtuyorum, hoşuna gidiyor. Bizim gibi yapmak istiyor her şeyi. Katı bir şey varsa yemekte önüne koyuyorum. Çorba sevmiyor, kaşıkla pek işimiz yok. Elle birkaç lokma yediriyorum anca. Mesela 1 haftadır yediği en iyi öğün: dün öğle yemeğinde 6 lokma yumurtalı ıspanak ve yarım anamur muzu (küçük, kendi ısırarak yedi), yarım bardak ayran, ve yarım kornişon turşusu. Ben alışkınım lokma saymaya, abisi de böyle büyüdü. Kendi yemeğim bitene kadar deniyorum yedirmeyi, son birkaç deneme daha, yeniyorsa kalkıyoruz. Yoğun bir şekilde diş çıkarıyor, tüm gün meme istiyor ama geçecek bu günler.Bir sorum daha.. yemek yemediği için her ogunumuz bir saat sürüyor oyunlarla. Ve mutfaktan istediği herşeyi veriyoruz. Yine de iştahsız. Mama sandalyesi nden sürekli ayağa kalkiyo, önlüğü firlatiyo, önlük takmıyorum artık. Sandalyenin kemerine alıştırmaya çalışıyorum. Kendi de yesin diye önüne de katı yiyecek koyuyorum. Kaşık reddi var, pilavı bile elimle yediriyorum. Çorba azıcık çay bardagiyla iciyo. Yemek sizlerde nasıl arkadaşlar.
Sizlerde gündüz uykusu tek mi çift mi? Sabah kaçta kalkıp gece kkacta yatıyor kuzular? Gündüz uykular ne zaman? Sürekli uyaniyorlar mı?
son bır haftadır teke düştü gibi ben 2. uykuyu zorluyorum ama artık uyumuyor önceden haftada 1 2 uyumadıgı olduysa sımdı tam tersı haftada 1 2 anca uyuyo yada uyumuyo aksam da 9,5 da yatıyo teke düştüüğünden emin olayım 9 a doğru çekmeyi deneyeceğim uyku saatini.Sizlerde gündüz uykusu tek mi çift mi? Sabah kaçta kalkıp gece kkacta yatıyor kuzular? Gündüz uykular ne zaman? Sürekli uyaniyorlar mı?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?