• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Aa geçmiş olsun gözden kaçırmışım Allah şifa versin kuzulara

Amin canım😘

Geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun. Sabaha kadar ne hallerde uyuduğumu bilmiyorum bir süredir oğlumun odasında koltukta oğlumla uyuyorum felaket yorgun kalkıyorum. Hasta diye bu moda geçtim ama ne hastalıksa geçmiyor bitmiyor:KK43:

Amin canım seninde, tüm annelerin
Büyüğü geçen hafta yılbaşı haftası basladı ateşlenmeye (29u gecesi)
3 gün fazla sonra az az devam etti. Tam o iyileşiyor derken bu cumartesi gecesinden beri de Simay ve bende başladı ateş, eklem ağrısı. 1 gün gecti Sezen tekrar başladı ateşlenmeye🤷🏻‍♀️
Dün biraz iyiydi Simay gece yine çıktı.
Zaten başındann beri uykusuzuz bide hastalık iyice pestile cevirdi. Dinlenmekte olmuyor. 2 saat uyudum sabah 7bucukta buna şükür.
Oturma odasını revire cevirdik bizde, köşe takımım var direkt yatak yaptım, en azından ikisini birden takip edip ayaklarına kıvrılıyorum, bizimkisi ana hastalığı :)
İyi olsunlarda, ne sesleri cıktı ne kalktılar,çok daha ağır öyle görmek bizim için.
Allah uzun, caresiz hastalıklarla uğraşanlara şifa versin, sabır versin🌷

Amin canım😘

3 gün fazla sonra az az devam etti. Tam o iyileşiyor derken bu cumartesi gecesinden beri de Simay ve bende başladı ateş, eklem ağrısı. 1 gün gecti Sezen tekrar başladı ateşlenmeye🤷🏻‍♀️
Zaten başındann beri uykusuzuz bide hastalık iyice pestile cevirdi. Dinlenmekte olmuyor. 2 saat uyudum sabah 7bucukta buna şükür.
Oturma odasını revire cevirdik bizde, köşe takımım var direkt yatak yaptım, en azından ikisini birden takip edip ayaklarına kıvrılıyorum, bizimkisi ana hastalığı :)
İyi olsunlarda, ne sesleri cıktı ne kalktılar,çok daha ağır öyle görmek bizim için.
Çok üzüldüm canım rabbim şifa versin. Nasıl bir hastalıksa artık çevremdeki herkesin çocukları hasta bazen de yetişkinler ve geçmiyor hastalık. Tüm türkiyede var aynı salgından. Geçen hafta oğlumu götürdüm dr a şimdi ateşi olmadıkça götürmüyorum artık çünkü hastane çok dolu ve ateşli hastalık geçiriyorlar orada daha kötü olur diye bekletiyorum. Bakalım iyileşirler umarım:(

Al benden de o kadar bizimkide gecmedı hala hafta cumartesı gunu goturucem yıne doktora 20 gün içinde 3 doktor randavusu olacak.Güya 12. aydan sonra kontroller 3 ayda 1 e düşmüştü biz yine her ay gittik.
Çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin. Eylül ayından beri kaç defa gittim dr a hatırlmıyorum sürekli hasta benimkiler:(

Çok üzüldüm canım rabbim şifa versin. Nasıl bir hastalıksa artık çevremdeki herkesin çocukları hasta bazen de yetişkinler ve geçmiyor hastalık. Tüm türkiyede var aynı salgından. Geçen hafta oğlumu götürdüm dr a şimdi ateşi olmadıkça götürmüyorum artık çünkü hastane çok dolu ve ateşli hastalık geçiriyorlar orada daha kötü olur diye bekletiyorum. Bakalım iyileşirler umarım:KK43:

Bizde büyüğe tekrar dönünce acıkcası korkup gittik ama doktor yaptıklarınıza devam edin, ilaç boşuna vermeyim dedi.
Öyle birsürü sey yapıyorum.
Çok kalabalık

İyileşir inşallah, dinlenir seninkide artık azcık🎈

Amin canım😘

Cnm çok geçmiş olsun 🙏🏻 Kış demek hastalık demek oldu iyice. Rabbim tüm hasta bebişlere şifa versin inşallah. Annelere de güç kuvvet tabi😊

Çok geçmiş olsun canım rabbim acil şifalar versin. Eylül ayından beri kaç defa gittim dr a hatırlmıyorum sürekli hasta benimkiler:(
Alternatif takviyeler kullanıyor musun hasta olmadan da verirsen önlem amaçlı iyi gelebilir mesela suyuna ev yapımı sirke koymak gibi benim kız damla koysam hemen anlıyor ama oynaya oynaya içiriyorum onuda .. Geçmiş olsun senin yavrularada çabuk toparlarlar inşallah ..

Alternatif takviyeler kullanıyor musun hasta olmadan da verirsen önlem amaçlı iyi gelebilir mesela suyuna ev yapımı sirke koymak gibi benim kız damla koysam hemen anlıyor ama oynaya oynaya içiriyorum onuda .. Geçmiş olsun senin yavrularada çabuk toparlarlar inşallah ..
Ev yapımı sirkem yok maalesef ama ıhlamur vs bir şeyler yapıyorum onlar da bir yere kadar etkili oluyor. Sürekli geniz akıntısı var

Ev yapımı sirkem yok maalesef ama ıhlamur vs bir şeyler yapıyorum onlar da bir yere kadar etkili oluyor. Sürekli geniz akıntısı var
Canım tecrübeli bir anne değilim ama süt veriyorsan geniz akıntısını etkiler diye biliyorum. Aklında olsun bir süre verme istersen birde böyle dene acil şifalar dilerim yavrulara

Bizde büyüğe tekrar dönünce acıkcası korkup gittik ama doktor yaptıklarınıza devam edin, ilaç boşuna vermeyim dedi.
Öyle birsürü sey yapıyorum.
Çok kalabalık

İyileşir inşallah, dinlenir seninkide artık azcık🎈
Çok geçmiş olsun canım. Rabbim şifa versin kuzularına evde sanırım okula giden kardeş olması hastalıkta etkili

Canım tecrübeli bir anne değilim ama süt veriyorsan geniz akıntısını etkiler diye biliyorum. Aklında olsun bir süre verme istersen birde böyle dene acil şifalar dilerim yavrulara
Anne sütü dışında süt vermiyorum canım birkaç kez denediğimde direk pişik oldu daha da vermedim. Teşekkür ederim yine de tavsiyen için

Anne sütü dışında süt vermiyorum canım birkaç kez denediğimde direk pişik oldu daha da vermedim. Teşekkür ederim yine de tavsiyen için

Sende tüketiyorsan etkileyebilir canım
Süt ürünleri olarakta düşünebilirsin yogurt, tereyağ, peynir vb
Yani en azından hastalık zamanlarında azaltmak iyi gelebilir
Sıvıyağ kullanılıyorsa, beyaz ekmek, pirinç, makarna içinde gecerli

Sende tüketiyorsan etkileyebilir canım
Süt ürünleri olarakta düşünebilirsin yogurt, tereyağ, peynir vb
Yani en azından hastalık zamanlarında azaltmak iyi gelebilir
Sıvıyağ kullanılıyorsa, beyaz ekmek, pirinç, makarna içinde gecerli
Normal zamanda ben tüketirken sorun yok da doğrudan kendisine verdiğimde birkaç kaşık bile olsa sıkıntısını yaşıyoruz. 3 ay civarı da besin alerjisi tarzı bir durum yaşamıştık biraz hassas süt konusunda. Yoğurt peynir fermente olduğundan sorun yok onlarda. Ama tabi benim bunları tüketmem geniz akıntısını tetikliyorsa onu bilemeyeceğim

Normal zamanda ben tüketirken sorun yok da doğrudan kendisine verdiğimde birkaç kaşık bile olsa sıkıntısını yaşıyoruz. 3 ay civarı da besin alerjisi tarzı bir durum yaşamıştık biraz hassas süt konusunda. Yoğurt peynir fermente olduğundan sorun yok onlarda. Ama tabi benim bunları tüketmem geniz akıntısını tetikliyorsa onu bilemeyeceğim

Alerji gibi değilde vucutta balgamı iltihabı etkiliyor bildiğim kadarıyla
İstersen 3-4 gün dene en azından görmüş olursun
Süt konusundaki hassasiyetide tamamen kendini korumak için vucudun tepkisi, cocuklar bu işi biliyor :)

Yani verdiği tepkiye aldığı cevaplar sonucunda süreklilik artar aslında.
Yani o davranışta dillendirmeden sarılıp yürümek, inatlaşıyorsa susup beklemek (ne yapacağını) belki çözüm olur. Bi sorun varken o an değilde başka zaman konusmak daha kalıcı olur.
Şuanda olanda normal, bişeye erişemiyorlar, cıkamıyorlar, istediler olmadı vs hep tepki. Cünkü yapabileceği başka bişy yok ki.
Hırcınlıkla cok dikkat cektiğini görüyorsa onun için iyi bişy demektir. Aslında 'hırçınlık' olarak görmek ve özellikle dillendiriliyorsa cocuga daha da yerleşir.

Tam zamanlar tutmaz aslında mesela 18.ayda hepsi öyle olmaz, 2 yastada olmaz. Hepsinde değişir.
Ev ortamı, ebeveynler, işte olaylara aldıkları tepkiler hepsi için başka deneyim ve öğrenme.

Aslında herseylerine o kadar cok takılmak iyi değil. Bir büyüme içindeler sürekli değişen, ve hiçbişy bitmiyor.Yani bigün oturup oh be diyeceğimiz bişy olurken başka bişy başlamış oluyor.
Burda bakış açısı önemli bence.

Paylaştıkların biriktirdiklerin olmasın aynı zamanda, buna cok dikkat et.
Olumlu cümleler üzerinden ilerlemeyi dene.
Bundan öğrenmem gereken, tekrarlayan ne sor? Dikkat et...

Yemek konusunda bizde en bastan beri hep beraber oturmaya dikkat ediyordum yemediğinde bile. Mama sandalyesinde tabağında kendi istediği şekilde ve miktarda yiyor, önlük hiç kullanmadım :) bana diğer yerlere sıçramamalıymış gibi rahatsız bir his veriyor.
Uyku 1 kez bizde, sabah kalkışa göre ve gündüz uykusunun sarkmasına bağlı olarak aksam yatıs değişebiliyor.

Sana tavsiyem hayatını olumsuz görme.Kendin için.
Bütün hisleri net alıyorlar ve kendinizi iyi hissetmeniz size daha iyi hissedeceğiniz güzellikler getirecektir. Neyi düşünürsen onu çekersin, inan, dene.
Bazı seyleri çok konusup dillendirdikçe onun enerjisinden kurtulamaz ve devamlılık sağlarsın.

Buarada son olarak dikkat süreleri çok az daha.Ve anne ile ya da biriyle oynamak ihtiyaç aslında cünkü ona sundugumuz birşeyi bile oynatirken öğreniyorlar. Yani öğrenmeye o kadar açıklar ki, izlemek bu işin başı.
Ve anne ile bir olmakla ayrı bir birey olmak arasında cebelleşiyorlar. Şuana kadar herseyine cevap vermiş biri neden olmasın mesela? Ve oyunlar kendilerini en iyi ifade ettikleri zamanlar aslında, ailelere en güzel kolaylık aslında, manevide bi doyum.

Cok uzattım ama işte bazen kafamızda oturmuş sözlere, kalıplara, alışkanlıklara aldırmadan sadece düşünmek gerek. İyi düşünmek.
Cocuk böyle olmamalı mı?
Bu çocuklar nasıl olmalı ki ailelerine yaranmalı?

Üstelik kusursuz olan onlar, olaylara bakış açımızla, onlara kazandırdıgımız alışkanlıklarla dmagayı vuran biziz :)

Hacamatı düşünün, kan grubu ve mizaç tespitide özellikle hastalıklarda/alerjilerde cok etkilidir. Fikir olur belki

Buarada yalnız değilsin ne güzel paylaşmıssın kıymetli hislerini :) bazen hersey zor ama mutlaka öğrenmemiz gereken bişy oldugundandır ve kafayı kaldırıp bu gözle bi bakmak gerekir.
Vakit ayırıp herşeyi yazdığın için çok teşekkür ederim. Hep derim iyimi varsın. Keşke hep beraber bebeklerle gorussek. Senden çok şey öğrendim Allah razı olsun.
Buğra ya hep olumlu cümleler kuruyorum. Merak duygusu daha da gelişsin diye tehlikeli şeyler dışında istediği her şeyi veriyorum yapıyorum. Çocuk gelişim kitapları ve makaleleri okuyorum fırsat buldukça.
Kendini değerli hissetmesi benim için çok önemli. Hiç bir çocukla kıyaslamadan, elalem ne der diye düşünmeden tek büyütüyorum babası yardımıyla.
Paylastiklaein biriktirdiklerin olmasın demissinn hangi koonuda orayı anlayamadım.
Elimden geldiğince iyi bir anne olmaya çalışıyorum bilinçli bir şekilde olabildiğince. Herşeyi anlatıyorum, kizmadan, sabırla göz hizasında.
Yemeği kendisi mi yiyor kızın?
O kadar çok şükrediyorum ki Buğra için. Biliyorsunuz yıllardır beklediğim mucizem. Çok şükür doğduğundan beri olan sancıları geçti. Alerjisi bitti bin şükür. Hareketli olmasına da alıştım uyku çok yoruyor. Bir de tek bakmak da.
Tekrar teşekkürler çok

Ben özellikle yedirmek için uğraşmıyorum. Mama sandalyesinde uzun zamandır oturmuyor. Kemeri hiç bağlatmadı, kalkıp masaya çıkıyordu. Ben de sandalyeye oturtuyorum, hoşuna gidiyor. Bizim gibi yapmak istiyor her şeyi. Katı bir şey varsa yemekte önüne koyuyorum. Çorba sevmiyor, kaşıkla pek işimiz yok. Elle birkaç lokma yediriyorum anca. Mesela 1 haftadır yediği en iyi öğün: dün öğle yemeğinde 6 lokma yumurtalı ıspanak ve yarım anamur muzu (küçük, kendi ısırarak yedi), yarım bardak ayran, ve yarım kornişon turşusu. Ben alışkınım lokma saymaya, abisi de böyle büyüdü. Kendi yemeğim bitene kadar deniyorum yedirmeyi, son birkaç deneme daha, yeniyorsa kalkıyoruz. Yoğun bir şekilde diş çıkarıyor, tüm gün meme istiyor ama geçecek bu günler.
Yemeği savaş haline getirmek geleneksel olmasın, çok çekersin. Ben oğlumla çok uğraştım, hep kendi istediği zaman, istediğini yerdi. Kızımı saldım, isterse yesin
Çok sağolasın canım ben de sandalyede deneyeyim. Çok aydınlatıcı oldu benim için yazdıkların. Kendisi mi yiyor sen mi yediriyorsun? Dışarıda restoranlarda çocuklara bakıyorum hepsi oturmuş sakin sakin oyun oynuyo yemek yiyor. Bizimki arabayii da hiç sevmiyo doğduğundan beri kısacık mesafelerde bile çok zorlanıyorum. Sabit oturmayı sevmiyo diyorum ben de. Bizz hep oyunla yeddirdik sanırım alıştı oyunlara şimdi oyunn da fayda saglamiyo.

S Semabuse bunu genel olarak soyluyorum ev ici veya anne baba arasi iliski neyse cocuga o geciyor ve gununude etkiliyor inan ki. Bazi anne babalarin cocuklari ile digerlerinin arasindaki farka bak mesela. Evliligin icin ailen icin hayirlisi neyse o olsun umarim tez zamanda guzel bir sekilde toparlarsinz sevgi ve hosgoru olduktan sonra olmayacak is yok :)
Ahhh yemek konusu iste bu da benim hassas noktam🤦‍♀️ Yemiyoooo yemiyoooo yemiyo! Daha dogrusu bende yemiyor. Annemde ve kv bakarken cok guzel yiyormus ama ben aksamlari yada h sonu binbir oyunla yediriyorum. Mesela kahvalti hala bulamac cunku oteki turlu Eylul peynir ve yumurta agzina surmuyor e ne olacak? Ben tum gun isteyim gece emmeleri ne kadar tok tutacak doyuracak?
Teşekkürler canım uğraşıyoruz Buğra için toparlanmaya. Artık çoğu konuda anlaşamıyoruz özellikle doğumdan sonra oldu bu kadar. Ya hiç ses çıkarmadan böyle kabul edeceğim yada böyle huzursuz devam edecek ki bunu hiç istemiyorum. Buğra huzurla büyüsün çok istiyorum. Onun herseyine çok önem veriyorum.
Eşimi görseniz bugrayi o da çok seviyo ama çok söylenip çok şikayet ediyo, bazen uzun nutuk cekiyo küçücük yavruya. Diyorum anliyo yanında soylenme diye. Ve kısa cümleler kur yaşına göre diye. Ben tüm gün bakıyorum hiç şikayet etmiyorum diyorum. Herşeyin hayırlısı

Bekar bi kız arkadaşım var süreklı gelır gıder bize o yuzden atlas da alısık ona.Gecen gün hadi siz sinemeaya gidin ben bakarım Atlasa dedi ben sok tabi ama kacırmadım bu fırsatı.sizin de var sa böyle biri yada abla teyze fln karı koca bıraz dısarı cıksanız ıkınızede ıyı gelir.
Hiç yok canım. Annem memleketten gellincce yürüyüşe çıkmıştık geri döndük hemen çok ağlamış uyumamış. Çıkarsak üçümüz çıkıyoruz. Başbaşa da çıkmak gerekiyor amA

Back