- 17 Aralık 2014
- 4.323
- 4.955
- 133
1 3 arası uyuyor bir saat uyuduğuda oluyor 10 dkka uyuduğuda bazen iki saatte uyuduğu oluyorMaşallah 9-10da yatması çok iyi bir şey. Bizim hep 12-1-2 gece. Gündüz kaç saaat uyuyo saat kaacta
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
1 3 arası uyuyor bir saat uyuduğuda oluyor 10 dkka uyuduğuda bazen iki saatte uyuduğu oluyorMaşallah 9-10da yatması çok iyi bir şey. Bizim hep 12-1-2 gece. Gündüz kaç saaat uyuyo saat kaacta
Bekar bi kız arkadaşım var süreklı gelır gıder bize o yuzden atlas da alısık ona.Gecen gün hadi siz sinemeaya gidin ben bakarım Atlasa dedi ben sok tabi ama kacırmadım bu fırsatı.sizin de var sa böyle biri yada abla teyze fln karı koca bıraz dısarı cıksanız ıkınızede ıyı gelir.Eşimle hiç vakit geciremiyoruz. Çok geç yattığı için oğlum. İkimizin de pili bitiyo, mesela şimdi eşim dinlenmeye çekildi ben de biraz buraya bakıp yatacağım inşallah. Gerçi Buğra kalkar şimdi☺
Diyet yapmıştım tabii çoklu gıda olduğu için sadece ekmek kıvırcık yedim bi ara hatta yine değişen bir şey olmadı .. hacamatla geçti evet .. EşiniZ neden istemiyormuş peki ne sakınca olabileceğini düşünüyorŞimdi yine sordum eşime yok olmaz diyor. Çok faydasını gören var migren için çok duymuştum ben de. Çok onermislerdi. Buğra kalktı bu arada 15 dk sonra. Gogusum çok sizliyo sürekli ısırıyor. Tüm yavrulara Rabbim şifa versin inşallah. Tamamen bu hacamatla mı geçti alerjiniz hiç diyet yapmadınız mi
Allah kolaylık versin canım. Sana ve eşine sağlık versin.Buğra nin dün gece yine çok kötüydü uykusu. Sabah 7.30da iki saat uyudum o kadar. Bugün gündüz uykusundan saat 3te kalkmıştı. kaç saattir agliyo çok uykusu vardı az önce uyudu zorla. 3ten beri uyumadi. Sanırım dişinden acısı çok. Yüreğim yandı o ağladıkca. Tek bakmak çok zor. Kimse yok yanımızda. Eşim Allah'tan vardiyalı calisiyo birlikte bakıyoruz. Birimiz uyuturken birimiz bulaşık yikiyoruz, ben emzirirken o başka şey yapiyo. İkimiz de cok yorulduk. Evde olduğunda gece 4e kadar o bakiyo bugraya. 4ten sonra ben. Kimsenin olmaması kötü baya. Gezmeye de dışarı çıkıyoruz doğumdan sonra öyle kimseye de gitmiyoruz. Ben çağırıyorum gelmiyorlar. Paylaşmak istedim
Benimki de bende yemiyor canım. Çünkü hemen meme diyor. Hafta sonları da detoks oluyordur. Boşver.S Semabuse bunu genel olarak soyluyorum ev ici veya anne baba arasi iliski neyse cocuga o geciyor ve gununude etkiliyor inan ki. Bazi anne babalarin cocuklari ile digerlerinin arasindaki farka bak mesela. Evliligin icin ailen icin hayirlisi neyse o olsun umarim tez zamanda guzel bir sekilde toparlarsinz sevgi ve hosgoru olduktan sonra olmayacak is yok :)
Ahhh yemek konusu iste bu da benim hassas noktam Yemiyoooo yemiyoooo yemiyo! Daha dogrusu bende yemiyor. Annemde ve kv bakarken cok guzel yiyormus ama ben aksamlari yada h sonu binbir oyunla yediriyorum. Mesela kahvalti hala bulamac cunku oteki turlu Eylul peynir ve yumurta agzina surmuyor e ne olacak? Ben tum gun isteyim gece emmeleri ne kadar tok tutacak doyuracak?
İnstagramda bi post vardı. Arkadaşım sen uyu, ben bebeğine bakarım diyordu. O geldi aklıma. Ben de postu görünce ağlamıştım. İnsanlar içinde kimsesizim. Biri de bana uyu dese. Dün gece 1,5 saatte bir kalktık.Bekar bi kız arkadaşım var süreklı gelır gıder bize o yuzden atlas da alısık ona.Gecen gün hadi siz sinemeaya gidin ben bakarım Atlasa dedi ben sok tabi ama kacırmadım bu fırsatı.sizin de var sa böyle biri yada abla teyze fln karı koca bıraz dısarı cıksanız ıkınızede ıyı gelir.
Bazı arkadaşla ailenden bırınden daha hayırlı oluyorlar annem gündüz baktıgı ıçin ektra bişey rica edemıyorum ama ablam 2 sokak ötede oturuyor cocugu yok calısmıyorda 1 kere öyle bir teklifle gelmedi beni bırak anneme yardım etsin dedim bi kere kadın hastaydı spora gıdıcem dıye gelmedı.Bi keresinde ben evdeyken gelmıstı tuvalete gıdıcem 2 dk bak abla dedım o zaman atlas daha yenı yuruyodu tuvaletten cıktım cocuk oda değiştirmiş yürüdümü emekledımı bılmıyorum ama abla atlas nerde dedım bilmem nerde diyor telefondan kafasını kaldırıp 5 dk bakmamıs cocugaİnstagramda bi post vardı. Arkadaşım sen uyu, ben bebeğine bakarım diyordu. O geldi aklıma. Ben de postu görünce ağlamıştım. İnsanlar içinde kimsesizim. Biri de bana uyu dese. Dün gece 1,5 saatte bir kalktık.
Tek olsan yorulmazsın belkide extra yoruyorlar bence insanıAllah kolaylık versin canım. Sana ve eşine sağlık versin.
Biz 4 kişiyiz ama ben işteyken çocuğa bakmaları dışında bir hayırları yok. İnsan çok olunca iş de çok oluyor. Sürekli bi iş yapıyorum. Çocuk peşimde geziyor. Ben varken oyalayamıyorlar. Güya hafta sonu not işlerini bitirecektim. Koca pazar günü toplasan bir saat oturabildim başına.
Sabah kaka yapmış. Bez değiştiriyorum. Çocuk da meme istiyor ağlıyor. Taa öbür odadan niiil gel buraya diyorlar. Bi de çocuk öyle deyince gelmiyor ki. Ben de nasıl bunaldıysam artık. Tatil gelse de yalnız kalsak.
Benim KV yapıyor öyle göstermelik 'geelll'leri. Ben bulaşık yıkıyorum, çocuk paçamı çekiştirip ağlıyor. Hatun kanepeye yayılmış gel diyor çocuğa. Kalkıp alsana be mübarek! Gitmiyor işte çocuk..Allah kolaylık versin canım. Sana ve eşine sağlık versin.
Biz 4 kişiyiz ama ben işteyken çocuğa bakmaları dışında bir hayırları yok. İnsan çok olunca iş de çok oluyor. Sürekli bi iş yapıyorum. Çocuk peşimde geziyor. Ben varken oyalayamıyorlar. Güya hafta sonu not işlerini bitirecektim. Koca pazar günü toplasan bir saat oturabildim başına.
Sabah kaka yapmış. Bez değiştiriyorum. Çocuk da meme istiyor ağlıyor. Taa öbür odadan niiil gel buraya diyorlar. Bi de çocuk öyle deyince gelmiyor ki. Ben de nasıl bunaldıysam artık. Tatil gelse de yalnız kalsak.
Sen yokken seni hiç aramıyor diyorlar, beni görür görmez anne meme diyor, koşa koşa kucağıma atlıyor. Görüş alanına gireyim, hemen meme istiyor sıpaBenimki de bende yemiyor canım. Çünkü hemen meme diyor. Hafta sonları da detoks oluyordur. Boşver.
Yoruma bıraktığım emojiden anlaşılacağı üzere: ay ben şok! O ne öyle gııı? O nasıl teyze? Ben yeğenime ölürüm, ablam da benim çocuklara kurban olur.. cidden ilginçmiş ablanBazı arkadaşla ailenden bırınden daha hayırlı oluyorlar annem gündüz baktıgı ıçin ektra bişey rica edemıyorum ama ablam 2 sokak ötede oturuyor cocugu yok calısmıyorda 1 kere öyle bir teklifle gelmedi beni bırak anneme yardım etsin dedim bi kere kadın hastaydı spora gıdıcem dıye gelmedı.Bi keresinde ben evdeyken gelmıstı tuvalete gıdıcem 2 dk bak abla dedım o zaman atlas daha yenı yuruyodu tuvaletten cıktım cocuk oda değiştirmiş yürüdümü emekledımı bılmıyorum ama abla atlas nerde dedım bilmem nerde diyor telefondan kafasını kaldırıp 5 dk bakmamıs cocuga
Bazı arkadaşla ailenden bırınden daha hayırlı oluyorlar annem gündüz baktıgı ıçin ektra bişey rica edemıyorum ama ablam 2 sokak ötede oturuyor cocugu yok calısmıyorda 1 kere öyle bir teklifle gelmedi beni bırak anneme yardım etsin dedim bi kere kadın hastaydı spora gıdıcem dıye gelmedı.Bi keresinde ben evdeyken gelmıstı tuvalete gıdıcem 2 dk bak abla dedım o zaman atlas daha yenı yuruyodu tuvaletten cıktım cocuk oda değiştirmiş yürüdümü emekledımı bılmıyorum ama abla atlas nerde dedım bilmem nerde diyor telefondan kafasını kaldırıp 5 dk bakmamıs cocuga
Kulağa küpe olmalık cümleler. Her zaman aklımdan çıkarmamaya özen göstericem.Yani verdiği tepkiye aldığı cevaplar sonucunda süreklilik artar aslında.
Yani o davranışta dillendirmeden sarılıp yürümek, inatlaşıyorsa susup beklemek (ne yapacağını) belki çözüm olur. Bi sorun varken o an değilde başka zaman konusmak daha kalıcı olur.
Şuanda olanda normal, bişeye erişemiyorlar, cıkamıyorlar, istediler olmadı vs hep tepki. Cünkü yapabileceği başka bişy yok ki.
Hırcınlıkla cok dikkat cektiğini görüyorsa onun için iyi bişy demektir. Aslında 'hırçınlık' olarak görmek ve özellikle dillendiriliyorsa cocuga daha da yerleşir.
Tam zamanlar tutmaz aslında mesela 18.ayda hepsi öyle olmaz, 2 yastada olmaz. Hepsinde değişir.
Ev ortamı, ebeveynler, işte olaylara aldıkları tepkiler hepsi için başka deneyim ve öğrenme.
Aslında herseylerine o kadar cok takılmak iyi değil. Bir büyüme içindeler sürekli değişen, ve hiçbişy bitmiyor.Yani bigün oturup oh be diyeceğimiz bişy olurken başka bişy başlamış oluyor.
Burda bakış açısı önemli bence.
Paylaştıkların biriktirdiklerin olmasın aynı zamanda, buna cok dikkat et.
Olumlu cümleler üzerinden ilerlemeyi dene.
Bundan öğrenmem gereken, tekrarlayan ne sor? Dikkat et...
Yemek konusunda bizde en bastan beri hep beraber oturmaya dikkat ediyordum yemediğinde bile. Mama sandalyesinde tabağında kendi istediği şekilde ve miktarda yiyor, önlük hiç kullanmadım :) bana diğer yerlere sıçramamalıymış gibi rahatsız bir his veriyor.
Uyku 1 kez bizde, sabah kalkışa göre ve gündüz uykusunun sarkmasına bağlı olarak aksam yatıs değişebiliyor.
Sana tavsiyem hayatını olumsuz görme.Kendin için.
Bütün hisleri net alıyorlar ve kendinizi iyi hissetmeniz size daha iyi hissedeceğiniz güzellikler getirecektir. Neyi düşünürsen onu çekersin, inan, dene.
Bazı seyleri çok konusup dillendirdikçe onun enerjisinden kurtulamaz ve devamlılık sağlarsın.
Buarada son olarak dikkat süreleri çok az daha.Ve anne ile ya da biriyle oynamak ihtiyaç aslında cünkü ona sundugumuz birşeyi bile oynatirken öğreniyorlar. Yani öğrenmeye o kadar açıklar ki, izlemek bu işin başı.
Ve anne ile bir olmakla ayrı bir birey olmak arasında cebelleşiyorlar. Şuana kadar herseyine cevap vermiş biri neden olmasın mesela? Ve oyunlar kendilerini en iyi ifade ettikleri zamanlar aslında, ailelere en güzel kolaylık aslında, manevide bi doyum.
Cok uzattım ama işte bazen kafamızda oturmuş sözlere, kalıplara, alışkanlıklara aldırmadan sadece düşünmek gerek. İyi düşünmek.
Cocuk böyle olmamalı mı?
Bu çocuklar nasıl olmalı ki ailelerine yaranmalı?
Üstelik kusursuz olan onlar, olaylara bakış açımızla, onlara kazandırdıgımız alışkanlıklarla dmagayı vuran biziz :)
Hacamatı düşünün, kan grubu ve mizaç tespitide özellikle hastalıklarda/alerjilerde cok etkilidir. Fikir olur belki
Buarada yalnız değilsin ne güzel paylaşmıssın kıymetli hislerini :) bazen hersey zor ama mutlaka öğrenmemiz gereken bişy oldugundandır ve kafayı kaldırıp bu gözle bi bakmak gerekir.
Kulağa küpe olmalık cümleler. Her zaman aklımdan çıkarmamaya özen göstericem.
Geçmiş olsun ve kolay gelsin çok sevgili plojovic
Çok faydalı olur eminim,sarmısaga bayılırdım koklar koklar öyle yemeklere koyardım.. ama simdi dayanamıyorum kokusuna midemi bulandırıyo. Hamileyim biliyosundur.. şu tariflerini bi yazabilsem senin..2 baş kullanıyorum (3 baş tarifte)
Kaynayan suya atıyorum soyup sarımsakları yumuşayınca alıp tahta kaşıkla süzgecten geciriyorum yine suyun içine hemen, tuz ve kekik ekliyorum, varsa başka sevdiğiniz seylerde olabilir adacayıda koyuyorum
Ayrı kapta 3 yumurta sarısı ve 4 yemek kaşığı zeytinyağını çırpıyorum
Önce sıcak sudan ala ala karıştırıyorum sonra tamamen karıştırıyorum
Eğer karın agrısı vb şikayetler varsa yarım patateste ekliyorum
1bucuk litreye tarif
Aslını bulursam onu da atarım
Aa geçmiş olsun gözden kaçırmışım Allah şifa versin kuzulara11. gece, anne nöbeti
Geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun. Sabaha kadar ne hallerde uyuduğumu bilmiyorum bir süredir oğlumun odasında koltukta oğlumla uyuyorum felaket yorgun kalkıyorum. Hasta diye bu moda geçtim ama ne hastalıksa geçmiyor bitmiyor11. gece, anne nöbeti
Al benden de o kadar bizimkide gecmedı hala hafta cumartesı gunu goturucem yıne doktora 20 gün içinde 3 doktor randavusu olacak.Güya 12. aydan sonra kontroller 3 ayda 1 e düşmüştü biz yine her ay gittik.Geçmiş olsun canım Allah yardımcın olsun. Sabaha kadar ne hallerde uyuduğumu bilmiyorum bir süredir oğlumun odasında koltukta oğlumla uyuyorum felaket yorgun kalkıyorum. Hasta diye bu moda geçtim ama ne hastalıksa geçmiyor bitmiyor