• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Buğra nin dün gece yine çok kötüydü uykusu. Sabah 7.30da iki saat uyudum o kadar. Bugün gündüz uykusundan saat 3te kalkmıştı. kaç saattir agliyo çok uykusu vardı az önce uyudu zorla. 3ten beri uyumadi. Sanırım dişinden acısı çok. Yüreğim yandı o ağladıkca. Tek bakmak çok zor. Kimse yok yanımızda. Eşim Allah'tan vardiyalı calisiyo birlikte bakıyoruz. Birimiz uyuturken birimiz bulaşık yikiyoruz, ben emzirirken o başka şey yapiyo. İkimiz de cok yorulduk. Evde olduğunda gece 4e kadar o bakiyo bugraya. 4ten sonra ben. Kimsenin olmaması kötü baya. Gezmeye de dışarı çıkıyoruz doğumdan sonra öyle kimseye de gitmiyoruz. Ben çağırıyorum gelmiyorlar. Paylaşmak istedim

Sizlerde gündüz uykusu tek mi çift mi? Sabah kaçta kalkıp gece kkacta yatıyor kuzular? Gündüz uykular ne zaman? Sürekli uyaniyorlar mı?

Buğra tek başına da oturup oyun oynamiyo, birlikteyiz her daim. Evde fır dönüyor, sizinkiler yalnız kalıyor mu?

Buğra nin dün gece yine çok kötüydü uykusu. Sabah 7.30da iki saat uyudum o kadar. Bugün gündüz uykusundan saat 3te kalkmıştı. kaç saattir agliyo çok uykusu vardı az önce uyudu zorla. 3ten beri uyumadi. Sanırım dişinden acısı çok. Yüreğim yandı o ağladıkca. Tek bakmak çok zor. Kimse yok yanımızda. Eşim Allah'tan vardiyalı calisiyo birlikte bakıyoruz. Birimiz uyuturken birimiz bulaşık yikiyoruz, ben emzirirken o başka şey yapiyo. İkimiz de cok yorulduk. Evde olduğunda gece 4e kadar o bakiyo bugraya. 4ten sonra ben. Kimsenin olmaması kötü baya. Gezmeye de dışarı çıkıyoruz doğumdan sonra öyle kimseye de gitmiyoruz. Ben çağırıyorum gelmiyorlar. Paylaşmak istedim
Bizim aile apartmanı ama kimseyi istemiyorum kimseden yardımda istemiyorum kızıma tek bakıyorum tek olmak çok güzel benim için başkaları olduğunda onu yapma bunu yapma öyle demeyin tv açmayın telefon vermeyin başım daha çok ağrıyor daha çok yoruluyorum

Bir sorum daha.. yemek yemediği için her ogunumuz bir saat sürüyor oyunlarla. Ve mutfaktan istediği herşeyi veriyoruz. Yine de iştahsız. Mama sandalyesi nden sürekli ayağa kalkiyo, önlüğü firlatiyo, önlük takmıyorum artık. Sandalyenin kemerine alıştırmaya çalışıyorum. Kendi de yesin diye önüne de katı yiyecek koyuyorum. Kaşık reddi var, pilavı bile elimle yediriyorum. Çorba azıcık çay bardagiyla iciyo. Yemek sizlerde nasıl arkadaşlar.

Sizlerde gündüz uykusu tek mi çift mi? Sabah kaçta kalkıp gece kkacta yatıyor kuzular? Gündüz uykular ne zaman? Sürekli uyaniyorlar mı?
Buğra tek başına da oturup oyun oynamiyo, birlikteyiz her daim. Evde fır dönüyor, sizinkiler yalnız kalıyor mu?
GündüZ bir kere uyuyor akşam bazen 9 bazen 10 da yatıyor çok nadir 12 olabiliyor huzursuzluğu varsa bütün gece memede sabah 8 ya da 9 da kesin kalkış yapıyor :)

Oyuna gelince sürekli benimle oynuyor benimle oynamasa bile aynı odada ya da aynı yerde olmak istiyor bende yanlız bırakmıyorum zaten kızım öğlen uykusuna yatınca motora bağlayıp mutfağı toplayıp yemeklerimi ocağa koyuyorum tam oturuyorum uyanıyor :)))

Eşimle hiç vakit geciremiyoruz. Çok geç yattığı için oğlum. İkimizin de pili bitiyo, mesela şimdi eşim dinlenmeye çekildi ben de biraz buraya bakıp yatacağım inşallah. Gerçi Buğra kalkar şimdi☺️

Gece 4 ten beri uyur uyanık haldeyiz. Sürekli emmek istedi. Mızırdandı. Üst iki azılar kabarmış onlar geliyor herhalde. Kıyamıyorum hiç. Bir de çok emdiği için çok çiş yaptı bir bakrım karni ıslak. (Bez de küçük gelmeye başladı sanırım 4 oluşan 5 e geçmek gerekiyor.) Üstünü değiştirme de bir ton ağladı. Çünkü biliyorum onun da uykusu var ama ağrıdan uyuyamıyor. Düşünüyorum da benim adet olduğumda bazen karnım ağrır sabah karşı ama çok az. Ona bile uyuyamam aklım hep orda olur. Yavrum ne yapsın. 😔 şu anda ayağımda sallıyorum ben de. Rabbim yavrularımızı korusun.
Bizde de bu hafta hep üstüne geciyo çiş. Aynı durumdayız tüm Gecce meme ağlama. Şu dişler hayırlısıyla çıkar inşallah. Rabbim beterinden korusun

Bir sorum daha.. yemek yemediği için her ogunumuz bir saat sürüyor oyunlarla. Ve mutfaktan istediği herşeyi veriyoruz. Yine de iştahsız. Mama sandalyesi nden sürekli ayağa kalkiyo, önlüğü firlatiyo, önlük takmıyorum artık. Sandalyenin kemerine alıştırmaya çalışıyorum. Kendi de yesin diye önüne de katı yiyecek koyuyorum. Kaşık reddi var, pilavı bile elimle yediriyorum. Çorba azıcık çay bardagiyla iciyo. Yemek sizlerde nasıl arkadaşlar.
Genel olarak sayfa iştahsız galiba :) ben önüne koyuyorum artık yerse yiyor yemezse zorlamıyorum sürekli emiyor zaten yoğurt içine meyve yulaf ceviz badem bal koyuyorum sevdi yoğurt çorbası ve kemik sulu çorbaları seviyor brokoli ve pilav seviyor yanlız neyi severse sevsin yediği miktar az yani bana göre az galiba.. Yemeğe çok normal olarak ellerini sokuyor döküyor oynuyor kafa göz batıyor yerlere atıyor ama o arada ağzına da götürdüğü oluyor hakkını yemeyim önceden hiç yemiyordu :) oynaya oynaya işte ne yerse artık

2 yaşa doğru bayaa açılıyorlar :) cocugada bağlı tabi
Benim büyük 2 yaşında tam konusuyordu.
Böyle başlarda peltek yarım sonra tam tatlı tatlı oluyorlar :) doyulmuyor
Sonra daha düzgün konusmaya başlayınca insan öncesini hatırlayamıyor bile minik muhabbetçi bi arkadas😍 tabii hiç susmuyorlar🤭

2 yaş sendromu aslında kendi yapabilecekleri ile sınırlı. Size de bağlı nasıl gecirdiği. 18 aya doğru bi ayak sesleri başlıyor :) o bebeklikle, yapabilirim arası aileninde biraz el cekmesi gerekn bi zaman gibi :)
Yaza denk gelince belki dısarda doğada öğrenilecek çok seyle daha yumuşak atlatırlar
İnşallah canım. Tam iki yaş civarı mı başlıyor yoksa 18aydan sonra mı? Bu hircinliklar da geçse cok erken basladi

Evet canım allerji için yaptırdım bende nette görüp araştırdım bir çok kişi önermişti allerji grubundaysan ordanda arama yaptırıp örneklerini bulabilirsin grupta bir arkadaş daha vardı görüştüğümüz bir sürü ilaç kullanıyorum diyet yapıyorum yine geçmiyor hacamatıda eşim kabul etmiyor diyordu ben yaptırdıktan sonra olumlu sonuç aldığımızı görünce onun eşi ikna olmuştu ve çok şükür onlarında geçmişti kötü bir şey değilki bu içinde ne olduğunu bilmediğimiZ ilaçları vermeye daha çok çekimserim ben tabii yine kendi kararınız inşallah sağlık sıhhat versin Allah
Şimdi yine sordum eşime yok olmaz diyor. Çok faydasını gören var migren için çok duymuştum ben de. Çok onermislerdi. Buğra kalktı bu arada 15 dk sonra. Gogusum çok sizliyo sürekli ısırıyor. Tüm yavrulara Rabbim şifa versin inşallah. Tamamen bu hacamatla mı geçti alerjiniz hiç diyet yapmadınız mi

S Semabuse Aslında hacamata olayın gercekleştiği sekilden ziyade neleri etkilediğini, nerden geldiğini, sebebini gibi sorulara cevap bulursanız, gönülden şifa olacagınıda anlarsınız.
İlk cocuklar ebeveynden daha fazla toksin alırmış aslında bu durum birazda hamilelik ve öncesi anne babasının beslenmesi, cocugun oldugu zamanda duygu durum gecişleri gibi birçok temeli olan mucizevi bişy.
Yani sadece cocukta değil mesele, o olayın devamını sunuyor size
Ben yaptırmaktan yanayım amaa tek tarafın vereceği karar olmuyo maalesef. Evet haklısın herseey etkiliyo evlatları. Gebeligim logusaligim ve sonrası çok stresli geçti ve hâlâ geciyo. Evlilik terapistine gidiyoruz inşallah her şey düzelir zamanla

GündüZ bir kere uyuyor akşam bazen 9 bazen 10 da yatıyor çok nadir 12 olabiliyor huzursuzluğu varsa bütün gece memede sabah 8 ya da 9 da kesin kalkış yapıyor :)

Oyuna gelince sürekli benimle oynuyor benimle oynamasa bile aynı odada ya da aynı yerde olmak istiyor bende yanlız bırakmıyorum zaten kızım öğlen uykusuna yatınca motora bağlayıp mutfağı toplayıp yemeklerimi ocağa koyuyorum tam oturuyorum uyanıyor :)))
Maşallah 9-10da yatması çok iyi bir şey. Bizim hep 12-1-2 gece. Gündüz kaç saaat uyuyo saat kaacta

İnşallah canım. Tam iki yaş civarı mı başlıyor yoksa 18aydan sonra mı? Bu hircinliklar da geçse cok erken basladi

Yani verdiği tepkiye aldığı cevaplar sonucunda süreklilik artar aslında.
Yani o davranışta dillendirmeden sarılıp yürümek, inatlaşıyorsa susup beklemek (ne yapacağını) belki çözüm olur. Bi sorun varken o an değilde başka zaman konusmak daha kalıcı olur.
Şuanda olanda normal, bişeye erişemiyorlar, cıkamıyorlar, istediler olmadı vs hep tepki. Cünkü yapabileceği başka bişy yok ki.
Hırcınlıkla cok dikkat cektiğini görüyorsa onun için iyi bişy demektir. Aslında 'hırçınlık' olarak görmek ve özellikle dillendiriliyorsa cocuga daha da yerleşir.

Tam zamanlar tutmaz aslında mesela 18.ayda hepsi öyle olmaz, 2 yastada olmaz. Hepsinde değişir.
Ev ortamı, ebeveynler, işte olaylara aldıkları tepkiler hepsi için başka deneyim ve öğrenme.

Aslında herseylerine o kadar cok takılmak iyi değil. Bir büyüme içindeler sürekli değişen, ve hiçbişy bitmiyor.Yani bigün oturup oh be diyeceğimiz bişy olurken başka bişy başlamış oluyor.
Burda bakış açısı önemli bence.

Paylaştıkların biriktirdiklerin olmasın aynı zamanda, buna cok dikkat et.
Olumlu cümleler üzerinden ilerlemeyi dene.
Bundan öğrenmem gereken, tekrarlayan ne sor? Dikkat et...

Yemek konusunda bizde en bastan beri hep beraber oturmaya dikkat ediyordum yemediğinde bile. Mama sandalyesinde tabağında kendi istediği şekilde ve miktarda yiyor, önlük hiç kullanmadım :) bana diğer yerlere sıçramamalıymış gibi rahatsız bir his veriyor.
Uyku 1 kez bizde, sabah kalkışa göre ve gündüz uykusunun sarkmasına bağlı olarak aksam yatıs değişebiliyor.

Sana tavsiyem hayatını olumsuz görme.Kendin için.
Bütün hisleri net alıyorlar ve kendinizi iyi hissetmeniz size daha iyi hissedeceğiniz güzellikler getirecektir. Neyi düşünürsen onu çekersin, inan, dene.
Bazı seyleri çok konusup dillendirdikçe onun enerjisinden kurtulamaz ve devamlılık sağlarsın.

Buarada son olarak dikkat süreleri çok az daha.Ve anne ile ya da biriyle oynamak ihtiyaç aslında cünkü ona sundugumuz birşeyi bile oynatirken öğreniyorlar. Yani öğrenmeye o kadar açıklar ki, izlemek bu işin başı.
Ve anne ile bir olmakla ayrı bir birey olmak arasında cebelleşiyorlar. Şuana kadar herseyine cevap vermiş biri neden olmasın mesela? Ve oyunlar kendilerini en iyi ifade ettikleri zamanlar aslında, ailelere en güzel kolaylık aslında, manevide bi doyum.

Cok uzattım ama işte bazen kafamızda oturmuş sözlere, kalıplara, alışkanlıklara aldırmadan sadece düşünmek gerek. İyi düşünmek.
Cocuk böyle olmamalı mı?
Bu çocuklar nasıl olmalı ki ailelerine yaranmalı?

Üstelik kusursuz olan onlar, olaylara bakış açımızla, onlara kazandırdıgımız alışkanlıklarla dmagayı vuran biziz :)

Hacamatı düşünün, kan grubu ve mizaç tespitide özellikle hastalıklarda/alerjilerde cok etkilidir. Fikir olur belki

Buarada yalnız değilsin ne güzel paylaşmıssın kıymetli hislerini :) bazen hersey zor ama mutlaka öğrenmemiz gereken bişy oldugundandır ve kafayı kaldırıp bu gözle bi bakmak gerekir.

Ben yaptırmaktan yanayım amaa tek tarafın vereceği karar olmuyo maalesef. Evet haklısın herseey etkiliyo evlatları. Gebeligim logusaligim ve sonrası çok stresli geçti ve hâlâ geciyo. Evlilik terapistine gidiyoruz inşallah her şey düzelir zamanla

İnşallah en kısa zamanda sonuc alırsınız.
Öncelikle inan bunu baskası size yapamaz siz yaparsınız✨❤️
Buğra'yı da hiç çok görmemek lazım öyleyse. Maşallah diyelim bence o da sizin hislerinizle sizin için uğraşıyor🎈

Ben özellikle yedirmek için uğraşmıyorum. Mama sandalyesinde uzun zamandır oturmuyor. Kemeri hiç bağlatmadı, kalkıp masaya çıkıyordu. Ben de sandalyeye oturtuyorum, hoşuna gidiyor. Bizim gibi yapmak istiyor her şeyi. Katı bir şey varsa yemekte önüne koyuyorum. Çorba sevmiyor, kaşıkla pek işimiz yok. Elle birkaç lokma yediriyorum anca. Mesela 1 haftadır yediği en iyi öğün: dün öğle yemeğinde 6 lokma yumurtalı ıspanak ve yarım anamur muzu (küçük, kendi ısırarak yedi), yarım bardak ayran, ve yarım kornişon turşusu. Ben alışkınım lokma saymaya, abisi de böyle büyüdü. Kendi yemeğim bitene kadar deniyorum yedirmeyi, son birkaç deneme daha, yeniyorsa kalkıyoruz. Yoğun bir şekilde diş çıkarıyor, tüm gün meme istiyor ama geçecek bu günler.
Yemeği savaş haline getirmek geleneksel olmasın, çok çekersin. Ben oğlumla çok uğraştım, hep kendi istediği zaman, istediğini yerdi. Kızımı saldım, isterse yesin

Gunduz uykusu teke dustu ortalama 12-3 arasi uyuyor ama bunu 3 saat olarak algilama bazen 1-2 arasi bazen 12-1 bucuk gibi yani totalde 1-1:30 saat uyuyor ben eve 5 bucukta geliyorum ve tekrar uyutmuyorum eger ihtiyaci olmadigini hissediyorsam. Her aksam banyo ve yatis tahmini 9 bucuk 10 arasi. Ama egerki dis ve hastalik varsa yada disaridaysak veya misafir bu saat 11 oluyor.
Ben butun gun isteyim babada ayni sekilde. Eve gelince yada h sonu o benden ayrilsada ben pesinden ayrilmiyorum cunku cok ozluyorum.tek basina birakamam yani salonda oturuyorsak mutfaga bile kosarak gidip geliyorum cunku 1 sn durmuyor her an her sey olabilir gozuyle bakiyorum :) gece bu ara yenidogan gibi 2 saatte bir meme istiyor azi disi cikmis sag ust damak onun acisindan muhtemelen. Bak plojovic plojovic basindan beri hep derdi kabullenince daha kolay oluyor diye. Ben kabullendim yani şöyle Eylul daha bebek ve bu gece 2 saatte 1 meme istemesi iste her an tehlike olmasi aman dustu aman agzina bisey atti vs max. 3 yasina kadar surecek konusmaya baslayinca en azindan neresi agridigini soyleyemesede gosterebilecek belki ben artik su gozle bakiyorum zaten 2. Dusunmuyorum 30 senedirde yedim ictim uyudum rahattim e bi 3-5 senede uyumayayim diyorum inan daha kolay :)

S Semabuse bunu genel olarak soyluyorum ev ici veya anne baba arasi iliski neyse cocuga o geciyor ve gununude etkiliyor inan ki. Bazi anne babalarin cocuklari ile digerlerinin arasindaki farka bak mesela. Evliligin icin ailen icin hayirlisi neyse o olsun umarim tez zamanda guzel bir sekilde toparlarsinz sevgi ve hosgoru olduktan sonra olmayacak is yok :)
Ahhh yemek konusu iste bu da benim hassas noktam🤦‍♀️ Yemiyoooo yemiyoooo yemiyo! Daha dogrusu bende yemiyor. Annemde ve kv bakarken cok guzel yiyormus ama ben aksamlari yada h sonu binbir oyunla yediriyorum. Mesela kahvalti hala bulamac cunku oteki turlu Eylul peynir ve yumurta agzina surmuyor e ne olacak? Ben tum gun isteyim gece emmeleri ne kadar tok tutacak doyuracak?

son bır haftadır teke düştü gibi ben 2. uykuyu zorluyorum ama artık uyumuyor önceden haftada 1 2 uyumadıgı olduysa sımdı tam tersı haftada 1 2 anca uyuyo yada uyumuyo aksam da 9,5 da yatıyo teke düştüüğünden emin olayım 9 a doğru çekmeyi deneyeceğim uyku saatini.

Back