• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Hastaliklardan kurtulamadik bu hafta🤦‍♀️ 3 gun ates bogaz enfeksiyonu sonrasi bedeninde kirmizi dokuntuler oldu dun aksam ama sadece govdesinde ve sirtinda. Alerji mi degil mi diye cozmek icin alerji surubu deniyor dr suan bakalim bugun 2. Gun dokuntude
1 haftadir uyumuyorum ne tarafa dogru bayilcam bakalim
Geçmiş olsun antibiyotik yapmış olabilir. yani alerji değilse çocuk boşuna ilaç içmiş olacak 🙄

Dün akşam patlak verdim resmen elini ağzından çek kızım üzülüyorum dedim çocuğa ya işe yaradı sandım kafa sallayıp çekti bende yaptıkça öyle dedim bıraktı bugün işe yaramadı devam ediyor :) eline ne verirsem vereyim diğer eline alıp parmağı yine götürüyor bir şey yapmazsam öyle devam eder sanıyorum aslında bir ara parmak emerek uyuyordu ondan korkmuştum kendi kendine bıraktı şimdi de bırakır fazla stres yaptım 🙄
canim oglum 5 aylik olana kadar emzik kullandi sonra birakti sag elinin isaret ve orta parmagini emiyor bosta kaldikca ya da uykuya gecerken.bircok fotografta eli agzinda.tabi dogal olarak o iki parmagin tirnaklari da yenmis oluyor.yaklasik 10 aydir boyle.doktora soyledim.cok normal dedi güldü.2 yastan sonra genelde iyi degil diyorlar.belki sizde de tirnak yeme oyle bi cesit bebeklik davranisidir.

canim oglum 5 aylik olana kadar emzik kullandi sonra birakti sag elinin isaret ve orta parmagini emiyor bosta kaldikca ya da uykuya gecerken.bircok fotografta eli agzinda.tabi dogal olarak o iki parmagin tirnaklari da yenmis oluyor.yaklasik 10 aydir boyle.doktora soyledim.cok normal dedi güldü.2 yastan sonra genelde iyi degil diyorlar.belki sizde de tirnak yeme oyle bi cesit bebeklik davranisidir.
Benim oğlum da diş çıkarırken yapıyor parmağı ısırırken tırnağı da götürüyor. 2 yaştan sonra bunu problem olarak görebiliriz şimdi sakince normal olabileceğini kabullenmek gerek

İnşallah öyledir eşimden takıktım tırnak yemeğe sanırım ondan bu kadar taktım kızımada görmemeye çalışıyorum

İnşallah öyledir eşimden takıktım tırnak yemeğe sanırım ondan bu kadar taktım kızımada görmemeye çalışıyorum
Benim 3 kardesim de tirnak yiyorlardi.ay görünce sinir oluyordum.hele o tirnak ice cekilip de yuvarlaklasinca deli oluyorum.
Ben elimi agzima hayatta sürmem.bisey yiyeceksem bile hemen kosa kosa yikarim.
Bi sürü enfeksiyona davetiye.el sürekli ağızda olur mu hic ya.
Haklisin valla bende olsam takardim.

Dün akşam patlak verdim resmen elini ağzından çek kızım üzülüyorum dedim çocuğa ya işe yaradı sandım kafa sallayıp çekti bende yaptıkça öyle dedim bıraktı bugün işe yaramadı devam ediyor :) eline ne verirsem vereyim diğer eline alıp parmağı yine götürüyor bir şey yapmazsam öyle devam eder sanıyorum aslında bir ara parmak emerek uyuyordu ondan korkmuştum kendi kendine bıraktı şimdi de bırakır fazla stres yaptım 🙄

Stres yapma en azından bu dönemde bi sorunla bağdaştırılmıyor, tırnak yemek gibi değilde, taklit gibi düşün yani ona göre.
Bırakacaktır😊

Evdekiler çocuğu sürekli telefonla çağırıyorlar gel sana ne açacağız gel bak ne göstereceğiz onların yüzünden dışardaki yabancı da gel bak sana ne göstercem dedi gitti kızım çocuğa menfaat ilişkisi öğretiyorlar resmen kırk kere söyledim yapmayın söylemeyin öyle sevmeyin yok anlamıyorlar bi de bunlar eğitimci ..yani çocuk kendi kendine oynuyor oyununa dahil olun öyle sevin sevinin ne bileyim yok bunlar illa kucağına alacak kızımda hiç sevmiyor kucak ve temas.. Velhasıl :)) daha ben şarkı söylerken aç aç diyor kızım telefon arıyor onu bile söyleyemiyoruz yani 😂
Ben bir yerden açmıyorum kendim söylüyorum 😊 Biz yalnızız akraba yok komşuluk da yok 3.4.sahis sorunlarimiz da yok haliyle 😊Bu arada bizim oğlan da çok telefon meraklısı olmuştu bir ara ama bırakırdım.

Ben bir yerden açmıyorum kendim söylüyorum 😊 Biz yalnızız akraba yok komşuluk da yok 3.4.sahis sorunlarimiz da yok haliyle 😊Bu arada bizim oğlan da çok telefon meraklısı olmuştu bir ara ama bırakırdım.
Bizde bu ara telefon derdimiz ananesi uzakta görüntülü konuşmak istiyorlar yoksa gün içinde video vs bilmiyor izleneceğini nasıl unutturacaz bilmiyorum vermeyince ağlıyor

Bizde bu ara telefon derdimiz ananesi uzakta görüntülü konuşmak istiyorlar yoksa gün içinde video vs bilmiyor izleneceğini nasıl unutturacaz bilmiyorum vermeyince ağlıyor
Gözden uzaklastirdik zamanla unuttu bizimki ses çıkınca yine istiyo ama dikkatini başka yöne kaydırıp ortadan kaldırıyoruz böyle böyle unutuyorlar

[/QUOTE
İşte bende kendim söyleyim istiyorum ama daha ben kırmızı balık desem aç aç diyor çünkü diğerleri telefonla kendilerini sevdirmeye çalışıyorlar :))) ben kızım uyuduğu zaman teli elime alıyorum onun dışında pek bakmıyorum telden video açanlarada kızıyorum artık kızım ağlasada açtırmıyorum bi kere bi kere dedikçe çocuk alıştı kırılan kırılsın 😖

Ben bugün eve bi saat erken geldim atlas mama sandalyesinde tv karsisinda oturuyo yakalamis oldum annemi boylece zaten izlettirdigini kameradan biliyodum ama izledigimi anlamasin diye bisey diyemiyodum. Soylendim biraz acmiyorum yeni actim toparlaniyodum diye biseyler soyledi ama yalan tabi napicam boyle bilmiyorum.

Benim kv de asla tv açmayın falan diyordu. Biz de kendimiz açmıyorduk zaten. Bir iki kere baş edemeyince baby tv açtık. 5 dk açık tutup kapatıyorduk. Şimdi maşallah bütün diziler açık her akşam. Wc falan giderse eşim tvyi kapatıyor. Kv gelince geri açıyor.

plojovic plojovic propolis nereden alıyorsun Mihrimah ın biraz burun akıyor ses değişmeye başladı propolis vermeyi düşünüyorum nerden alacağıma karar veremedim .. Sirke kestane balı soğan suyu verdim bir de ıhlamur ek olarak önerin var mı

Merhabalar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var bebeğim hayırdan anlamıyor hatta hayır olmaz dediğim anlattığım zaman yaptığı şeyi bırakmak yerine daha çok yapıyor ses tonum yumuşakta olsa yüksekte olsa aldırış etmiyor. Birde tv ve telefon izlemek için saatlerce ağlıyor birinin telefonunu görse hemen alıp kaçıyor hızlı hızlı parmaklarıyla açmaya çalışıyor. Önce tv açmıyordum ama bir yerde tv sesi duysa kilitlenip kalıyordu sonra açmaya başladım bu sefer sadece reklam izlemeye başladı ben sakındıkça daha çok kilitleniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bensiz hiç oynamıyor gün içinde hep bana sarılıyor. Bebekleri var onları çok seviyor oyun kuruyoruz onlar yemek yapıp yedirme gibi başlıyoruz oyuna bebeklerine değil bana yedirmeye çalışıyor yavaşça oyundan çıkmaya çalışıyorum oyunu bırakıp kucağıma oturuyor bana sarılıyor 😊

Yani bütün günümüz sarılmayla geçiyor☺️ Çocuk yetirirken okuyabileceğim önerebileceğiniz herhangi bir kitap var mı. Nerde yanlış yapıyorum yada nasıl yaklaşmalıyım en azından hatalarımı görmek için okumak istiyorum

Yani bütün günümüz sarılmayla geçiyor☺ Çocuk yetirirken okuyabileceğim önerebileceğiniz herhangi bir kitap var mı. Nerde yanlış yapıyorum yada nasıl yaklaşmalıyım en azından hatalarımı görmek için okumak istiyorum
Ben Hatice Kübra Tongarın kitaplarını almıştım bağırmayan anneler bağırmayan cocuklar sevdirerek din eğitimi fıtrata uygun çocuk yetiştirmek 100 mucize çözüm genel olarak çocukların yaptıkları normalmiş 😂

Merhabalar sizin tavsiyelerinize ihtiyacım var bebeğim hayırdan anlamıyor hatta hayır olmaz dediğim anlattığım zaman yaptığı şeyi bırakmak yerine daha çok yapıyor ses tonum yumuşakta olsa yüksekte olsa aldırış etmiyor. Birde tv ve telefon izlemek için saatlerce ağlıyor birinin telefonunu görse hemen alıp kaçıyor hızlı hızlı parmaklarıyla açmaya çalışıyor. Önce tv açmıyordum ama bir yerde tv sesi duysa kilitlenip kalıyordu sonra açmaya başladım bu sefer sadece reklam izlemeye başladı ben sakındıkça daha çok kilitleniyor. Siz nasıl yapıyorsunuz tavsiyelerinize ihtiyacım var. Bensiz hiç oynamıyor gün içinde hep bana sarılıyor. Bebekleri var onları çok seviyor oyun kuruyoruz onlar yemek yapıp yedirme gibi başlıyoruz oyuna bebeklerine değil bana yedirmeye çalışıyor yavaşça oyundan çıkmaya çalışıyorum oyunu bırakıp kucağıma oturuyor bana sarılıyor 😊
Kendi başına oyun oynamak için çok küçükler. Oyundan kaçmadan birlikte oynaman lazım :)
Sarılın gezin bişey olmaz, bir süre sonra sevmek istesen de kucağa gelmeyecek, keyfini çıkar:)
Bizde ne görürse onu yapıyor bebekler. Telefon ve tv tutkunu varsa çehresinde, anında taklit eder.
Haklı da bi yerde.. herkes kafasını gömmüş, önemli bişey olsa gerek diye o da aynısını istiyor.
Zamanla bağımlılık yapması kötü. Biz kocaman insanlar kendimizi kontrol edemezken, elimizden telefonu bırakmadan çocuğa yasak getirmek ne kadar doğru.. Âdil değil bi kere..
Yani önce biz bırakalım, kitap falan okuyalım ki kuzular bizde görüp uygulasın..
Bu arada kızın daha iyidir inşallah? Korkutmuştu annesini kuzucuk

Back