Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Ya güzelmiş. BaNilsibel ay yok tabi canim evde onlar varken daha cok camasir bulasik yemek hersey bi tantanadir zaten.ayak uzatip yatma luksu bulan kim :) bizim yatak odasinda camdan bi kapi seklinde banyoya giriliyo.siyah cam olur ya oyle.gunduz giriyorum isigo yakmadan.oglum cekmeceleri bosaltirken ben onu ara ara izleyerek banyo yapiyorum.o beni goremiyor tabi.yoksa esimi beklesem gunduz niye yapmadin oluyor :/
İki kişinin bakması daha güzel olmuş. Hem yorulmazlar hem onlara değişiklik olur. Allah eksikliklerini göstermesin.Ki onlar varken bence daha bi sorumluluk hissi oluyor.. bizde de kv 2 gece kaliyor carsambadan gelip cuma ben eve gidince gidiyor anneanne babaanne donusumlu bakiyor cunku ikiside haftanin 5 gunu 12 saat bakamazlar. Ben babane gelince daha bi sorumluluk hissediyorum aman ev toplu olsun temiz olsun yemegim olsun vs napalim her sey evlatlar icin calismayip evde oturmakta olmuyor yine onlar icin biseyler yapmaliyiz amaaaaan zaten 3 gundur uykusuzum kiz atesli falan
Hiç bilgim yok ve can sıkıcı resmen kitleniyor bilinçli olarak yemiyordur diye düşünüyorum yani yiyecek tırnağıda yok uzatmadan kesiyorum ama ucundan köşesinden tırnağı tutmaya çalışıyor etini ve kenarları kaldırmış zaten netten bakındım pek bir şeyde bulamadım sadece bir yorum gördüm 1.5 yaşında bir bebek yiyormuş acı oje sürmüş bırakmış sonra tekrar başlamış ama ben acı ojeyi sürmem doğru olur mu onu da bilmiyorum tabiAa tirnak yemeyi bilirlermi ki acaba? Yada icgudusel bi hareket midir acaba? Suan icin belki erkendir ama ilerleyen yaslarda bi dr gorebilir diye biliyorum
Bence ateşten korkma. Vücudun savunma mekanizması sonuçta. İyi bir şey havale geçirme riski yoksa. Bir tanıdığımızın çoçuğu (2yaşonda) her ateşte havale geçirdi. Havale geçirmesi için 37 derece ateş bile yetiyordu. Çok şükür bir zararı olmadı havalelerin ama doktor kreşten al dedi. Bu kış evde geçirsin hasta olmamaya özen gösterin dedi. Havale geçirmek biraz genetikmiş. Tanıdığımda küçükken çok havale geçirirmiş. Demem o ki sen dikkat et ama havale durumu yoksa çok da üzülme. Tedbirini al ve vücut miktopları atıyır diye düşün.Tesekkur ederim kizlar, soguk mu aldi yoksa disler mi yapiyor bunu anlayamadim. Sadece ates beni cok korkutuyor. Ben hayatimda hic ateslendigimi hatirlamam ama esim her hastaliginda ateslenir umarim babasina cekmemistir bu konuda
Ay istediğin zaman banyo yapmak çok lüks ya. Bir kaç ay önce öğlen uykusuna yatırmıştım. Yattınmı en az 40 dakka deliksiz uyuyor. Ben de hemen banyoya girip çıkayım dedim. Tam girdim sabunlandım. Başladı ağlamaya. Nasıl çıktım bilemedim. Bornoza sarıldım. Mama sandalyesini getirdim banyoya oturtturdum hemen hızlı hızlı yıkandım. Korktu mızırdandı çünkü. O gün bugündür babasını bekliyorum banyo içinferhunde001
Aklıma gelmişken, kv kp var diye sanma ki ayaklarımı uzatıp yatıyorum. Anca temizlik, çamaşır, ütü, çocukla yine ben ilgileniyorum. Onlar 1 den 5 buçukta eşim gelene kadar bakıyorlar. Kendime dair yaptığım tek şey rahatça banyo yapmak.
Canım evin hayırlı olsun güle güle oturun ins :) zeytini çekirdekle vermek mi ? Çekirdeği çıkarıp olabildiğince uzağa koyuyorum ya ben çok korkak bir anneyimSagol canim:) bu arada gecen gun senden guc alip denize zeytini cekirdekli verdim. Once ben yedim onunde cekirdigi cikarip kenara koydum. Iki tane denemedim ama yok ikisinin de cekirdegini de yuttu:)
Günaydın .. Kızım 3.gün sanırım tırnak yemeğe çalışıyor parmak sürekli ağzında çektiremiyorum da ne yapsam ilgisini çekmiyor dikkat edeyim belki değildir dedim ama bariz tırnak yani neden yapar ve ne yapmam lazım bilen var mı
Ben almıyorum ama birini alsam bu sekilde alırım.Ayda 1 gelen ablayi acaba hafta 1 yarim gune mi cevirsem? Var mi bu sekilde yardim isteyen
Eşim stresli gergin olunca yapar normalde bende onu sıkıştırıyorum yine mi başladın diye yok yapmadım diyor ay valla hala rli ağızda kırk takla atıyorum gülüyor oynuyor ama tırnağa devamÖncelikle görmüş olabileceği biri var mı diye düşün :) büyük ihtimalle taklittir bu dönemde bildiğim kadarıyla
Şunun gibi, asansörlü, tekerlekli, sallanır bir karyola iş görür bence. Korumalığı indirip yatağa yanaştırırsın. Tekerlekler frenli olmalı.Kızım emmeden uyumuyor gecede kaç kere uyanıyor ben bilmiyorum uyku eğitimi konusunda emmeyi bırakınca daha iyi olur diye yorumlar var ama daha önce de yazdığım gibi bizim yanımızda yatınca riskli. Anne yanı beşiği gibi anne yanı yatağı yaptırsam marangoza nelere dikkat etmem gerekir yardımınıza ihtiyacım var
simdi sizle yatiyordu di mi.ayni odada ama baska yataga gecireceksiniz yani.peki ne kadar sureli sizle ayni odada yatsin istiyosunuz.zaten 1 yasini gectiler ya ondan soruyorum.bi besik yaptirip kisa sure kullanip sonra 3 yasinda cocuk yatagi almak zorunda kalmayin diye dusundum.imkan varsa ayri odaya alistirmak iyi oluyor.surekli anne kokusu meme kokusunu aldigi icin de sık sık kalkiyor olabilir belki :)Kızım emmeden uyumuyor gecede kaç kere uyanıyor ben bilmiyorum uyku eğitimi konusunda emmeyi bırakınca daha iyi olur diye yorumlar var ama daha önce de yazdığım gibi bizim yanımızda yatınca riskli. Anne yanı beşiği gibi anne yanı yatağı yaptırsam marangoza nelere dikkat etmem gerekir yardımınıza ihtiyacım var
Bizim oğlanda yürümüyor ellerinden tutup yürütüyorum hemen sıkılıyor istemiyor hazır değiller demekki bizde beklemedeyizYaaa herkesin bebisi yürüyor anlaşılan çınar kuzum desteksiz asla yürümüyor birkaç adım attirdık simdi onu da yaptırmıyor ne zaman yürüyecek bakalım oturması ve emeklemesi de geç olmuştu
İnstagramda kızlarına aşık anne diye bir hesap var çok güzel şeyler yapıyor bir bakarsın canım Kerem Asaf böyle etkinliklere çok katılmıyor bant olayını bende denedim hiç ilgilenmedi biraz daha büyümesini bekliyorum şuan oyuncaklarıylada otnamıyor pek sadece bütün dolap çekmeceleri boşaltıyor tencere tava hatta kavanoz kapağıyla oynamak daha çok hoşuna gidiyor:)Benim hala koli bandım yok yeni bir şeyler bulursam yazarım tabii yerleşebildin mi bitti mi işler
Çok geçmiş olsun arada aklıma geliyordun acaba ne yapıyor diye Buğra çok hareketli bir çocuk annelik çok fedakarlık isteyen bir şey ve sen oldukça bu fedakarlığı gösteriyorsunTeşekkürler canım herkese çok sağolun tek tek yazamıyorum. İki ay önce de mama sandalyesi nden atladı betona. O zaman da hastaneye kosturduk. Bu hafta trafik kazasi geçirdik eşim karşıdan gelen arabaya çarptı uyuyakaldı. Çok şükür maddi kayipla atlattık canımıza birşey olmadı. Buğra yi görseniz herkes bu nasıl çocuk diyor maşallah hareket had safhada. Gece de çok zor geciyo. En az 30kez uyanıyor, ve hep memede. Gece emzirmeyi bırakmıştım alerjisi tutunca ve tekrar bronşit olunca tekrar başladım.
Çok geçmiş olsun geçen bizde aynısını yaşadık dönüşümlü ateş düşürücüdür 3 gün sürdü sizde kolaylıkla atlatırsınız inşallahBogaz enfeksiyonu geciriyormus eylus kizlar
39,4 lere cikti atesi dr bakti
Antiviral bi ilac verdi ama 2. Sinde de kustu vermedim o yuzden
Donumusumlu ates dusurucu verdi bakalim 3. Gece nobet var
2 yaşına kadar sanırım. Ben en azından ilkokula kadar yatsın istedim. Bir tane almıştık zaten sallanan ama toplasan 24saat uyumadıŞunun gibi, asansörlü, tekerlekli, sallanır bir karyola iş görür bence. Korumalığı indirip yatağa yanaştırırsın. Tekerlekler frenli olmalı.
Ayrıca kenar ve köşelerin itinayla zımparalaması önemli. Asla sivri keskin bir yeri olmamalı
Eki Görüntüle 2564165
Yabancı sitelerde 3-4 yaşına gelene kadar yapabileceği yataklar var. Fonksiyonlu merdiven falan monte edilebiliyor ama bulamadım internette yaptırmam lazım herhalde. Oda ayırmayı düşünemiyorum bile doğduğundan beri kucağımda koynumda beşikte sadece ilk doğduğunda sarılık değeri biraz yüksekken uyumuştur. Başka bir beşik daha aldık daha büyük rahat etsin diye ama onda da hiç uyumadı. Ya da ben uyuyamadım. Uyku eğitimi konusu da kafa karıştırıcı herkes başka bir şey diyor. Bende çok kararlı değilim bu eğitim konusundasimdi sizle yatiyordu di mi.ayni odada ama baska yataga gecireceksiniz yani.peki ne kadar sureli sizle ayni odada yatsin istiyosunuz.zaten 1 yasini gectiler ya ondan soruyorum.bi besik yaptirip kisa sure kullanip sonra 3 yasinda cocuk yatagi almak zorunda kalmayin diye dusundum.imkan varsa ayri odaya alistirmak iyi oluyor.surekli anne kokusu meme kokusunu aldigi icin de sık sık kalkiyor olabilir belki :)
bence siz farkli yataga gecirmeye de hazir degilsiniz zaten besik varmis evde :) uyku egitimi denemedim ama sanirim bebek kadar annenin de hazir olmasi lazim ayri uyumaya.ufak tefek mizirdanmalarda kucaga almayinca aslinda uyumaya devam ettigini gormeye filan.Yabancı sitelerde 3-4 yaşına gelene kadar yapabileceği yataklar var. Fonksiyonlu merdiven falan monte edilebiliyor ama bulamadım internette yaptırmam lazım herhalde. Oda ayırmayı düşünemiyorum bile doğduğundan beri kucağımda koynumda beşikte sadece ilk doğduğunda sarılık değeri biraz yüksekken uyumuştur. Başka bir beşik daha aldık daha büyük rahat etsin diye ama onda da hiç uyumadı. Ya da ben uyuyamadım. Uyku eğitimi konusu da kafa karıştırıcı herkes başka bir şey diyor. Bende çok kararlı değilim bu eğitim konusunda
Masallah demek icin geldim sadece bir dahaki sefere barisi biraz denize surtcem, azcik huy kapsin:)Nilsibel ay yok tabi canim evde onlar varken daha cok camasir bulasik yemek hersey bi tantanadir zaten.ayak uzatip yatma luksu bulan kim :) bizim yatak odasinda camdan bi kapi seklinde banyoya giriliyo.siyah cam olur ya oyle.gunduz giriyorum isigo yakmadan.oglum cekmeceleri bosaltirken ben onu ara ara izleyerek banyo yapiyorum.o beni goremiyor tabi.yoksa esimi beklesem gunduz niye yapmadin oluyor :/
Ben calisirken haftada bir aliyordum simdi 15gunde bir ise baslayinca yeniden haftada bire doncem hepsi yarim gun tabi. Evin cok buyuk degilse yarim gun cok daha mantikli. Tabi biraz da ne bekledigine bagli. Ben utu yaptirmiyorum mesela ama heryer piril piril oluyor. Bide kedilerden dolayi benim evim cok cabuk kirleniyor.Ayda 1 gelen ablayi acaba hafta 1 yarim gune mi cevirsem? Var mi bu sekilde yardim isteyen
Sagol canim. Ben de ilk plojovic ten duydugumda korkmustum cekirdekli zeytinden iki ayda anca bu fikri sindirdim de verdim Ilk nar verdigimde korka korka vermistim simdi tabagina koyuyorum narlari kendi avuc avuc yiyor cok hosuma gidiyor onu oyle izlemekCanım evin hayırlı olsun güle güle oturun ins :) zeytini çekirdekle vermek mi ? Çekirdeği çıkarıp olabildiğince uzağa koyuyorum ya ben çok korkak bir anneyim
Eger hareketli bir bebekse o besikten cikip yine yataga gelecektir. Bir anlami olmaz. Bunu goz onunde bulundur. Uyku egitimi konusunda ise dogrudur yanlistir karar senin ama ne kadar erken okadar iyi, zaman gectikce bilinclendikce daha da zorlasacaktir. Ben 4-5 aylikken vermeye calistim hatta kismen basarili oldum ama duzen bozuldu sonra kasmadim. Iyice saldim hatta okadar saldim ki bu aralar ogluma yatak bakarken 90cm olmasin daha genis olsun birlikte yatmak rahat olsun kafasindayim. Durumu iyice kabullendim yani. Bu arada ben kacirdim galiba neden birlikte yatmanin riskli oldugunu dusunuyorsun?Kızım emmeden uyumuyor gecede kaç kere uyanıyor ben bilmiyorum uyku eğitimi konusunda emmeyi bırakınca daha iyi olur diye yorumlar var ama daha önce de yazdığım gibi bizim yanımızda yatınca riskli. Anne yanı beşiği gibi anne yanı yatağı yaptırsam marangoza nelere dikkat etmem gerekir yardımınıza ihtiyacım var
Bu sadece örnek. Siz boyutunu ona göre yaptırırsınız. Tekerlekler daha sonra çıkartılabilir. Sallanır yerine sabit yapılır oldu bitti :)2 yaşına kadar sanırım. Ben en azından ilkokula kadar yatsın istedim. Bir tane almıştık zaten sallanan ama toplasan 24saat uyumadı
Beşik artık küçük ayağa kalkınca göğsüne geliyor ben sadece güvenli uyku arayışındayımbence siz farkli yataga gecirmeye de hazir degilsiniz zaten besik varmis evde :) uyku egitimi denemedim ama sanirim bebek kadar annenin de hazir olmasi lazim ayri uyumaya.ufak tefek mizirdanmalarda kucaga almayinca aslinda uyumaya devam ettigini gormeye filan.
3 kişi artık sığamıyoruz yan yatıyorduk eşim isyanda ayaklar dışarıda diye ayrıca  kızımda çok hareketli en çok ondan korkuyorumMasallah demek icin geldim sadece bir dahaki sefere barisi biraz denize surtcem, azcik huy kapsin:)
Ben calisirken haftada bir aliyordum simdi 15gunde bir ise baslayinca yeniden haftada bire doncem hepsi yarim gun tabi. Evin cok buyuk degilse yarim gun cok daha mantikli. Tabi biraz da ne bekledigine bagli. Ben utu yaptirmiyorum mesela ama heryer piril piril oluyor. Bide kedilerden dolayi benim evim cok cabuk kirleniyor.
Sagol canim. Ben de ilk plojovic ten duydugumda korkmustum cekirdekli zeytinden iki ayda anca bu fikri sindirdim de verdim Ilk nar verdigimde korka korka vermistim simdi tabagina koyuyorum narlari kendi avuc avuc yiyor cok hosuma gidiyor onu oyle izlemek
Eger hareketli bir bebekse o besikten cikip yine yataga gelecektir. Bir anlami olmaz. Bunu goz onunde bulundur. Uyku egitimi konusunda ise dogrudur yanlistir karar senin ama ne kadar erken okadar iyi, zaman gectikce bilinclendikce daha da zorlasacaktir. Ben 4-5 aylikken vermeye calistim hatta kismen basarili oldum ama duzen bozuldu sonra kasmadim. Iyice saldim hatta okadar saldim ki bu aralar ogluma yatak bakarken 90cm olmasin daha genis olsun birlikte yatmak rahat olsun kafasindayim. Durumu iyice kabullendim yani. Bu arada ben kacirdim galiba neden birlikte yatmanin riskli oldugunu dusunuyorsun?