• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Yadirganacak ne var ki? Calisan annelerin bir gununu ozetlemissin :) bende ve eminim burada calisan her annede ayni moddayiz. Sen yine iyi oglene kadar yanindaymissin. Ben haftanin 5 gunu 08-17 calisiyorum ve sabah 6:30-7 arasi yani Eylul daha uyurken kacar gibi cikiyorum/anneme birakiyorum. Haftanin 3 gunu kucaklayip anneme goturuyoruz sabahin 6 bucugunda. Aksam 6 da geliyorum annemden alip eve geciyorum emzirme ve biraz uyuyor Eylul ben o esnada yemek ve sofra hazirla islerini hallediyorum uyaniyor esim gelmis oluyor yemek fasli, onlar icerde oynarken ben mutfak ortalik toplama varsa camasir/utu ki her aksam oluyor hic oturmadan banyo fasli ve yatis.. gecen utu yaparken sinirlerim bozuldu cocuk icerde oyun oynuyor babasiyla bende gitmek istiyorum icim gidiyor ama isler bana bakiyor o an yapmazsam baska VAKTİM yok bu ciddi anlamda sinir bozucu
08.00_17.00 çok daha sıkıştırır Allah yardım etsin.Bunun bir de evden erken çıkıp geç gelmesi var.Utu işini aliskanlik ettiysen o da çok vakit alan bişey karşı komşum da oyle her şeyi ama her şeyi ütüler

Calisan anne olmak zor hem ise hem eve hem çocuğa hepsi bi yere kadar oluyor ben akşam işten gelince atlas uyuyana kadar evde is yapmıyorum anca bi mutfagi toplarim o uyuduktan sonra utu fln yapiyorum. Ev islerine azcik baba yardim edermi sende cinarla vakit geçirsen. Her turlu uzme kendini annesini sevmeyen çocuk yoktur heralde
Evet çok zor bu aralar ben de işleri erteliyorum ama oglusu toparlamak zaman alacak sanırım :( Eşim eve benden önce geliyor mutfak dagilmissa toplar bazen de söylemek gerekiyor.gecen gün dedim çocuğa vakit ayiramiyorum iş bölümü yapmalıyız çocuk varken de birşeyler yapman lazim,kırıldı yapmiyor muyuma geldi konu ve sonra kapandi,ona bıraktım bazı işleri rutin olarak yapacak mecburen

Purpplee Purpplee calisip cocuguyla az vakit geciren anneler kadar evde 7/24 cocukla olmaktan bunalan anneler de var.keske bi ortasi olsa bu is hayatinin di mi :) yemekler basit temizlik yuzeysel oluversin bazen de olmayiversin nolucak.sen onunla birazcik bile oynasan annesisin yerin bambaska.
Nilsibel Nilsibel bu haftasonu acikogretim sinavlarina giriyorum uluslararasi iliskiler okuyorum son sinif.ama uzaticam heralde.valla gule oynaya gidiyorum kendime ayirdigim ozel bi zaman dilimi olarak geliyor sessiz sakin kitapcik kalem silgi oh mis :)
uzun suredir ilk defa 2 saat kadar ayri kaldim o bile hosuma gitti.
@exelanss ay merakimdan soruyorum hem bebek kiyafetlerini hem senin ve esinin ise giderken giydigi kiyafetleri mi utuluyorsun.oyleyse surekli utu cikiyordur :/ bizde aylardir utu calismiyor.esim esnaf.kotla kazakla gider.ben evdeyim.bebeginkileri de utulemiyorum hic ugrasmayi sevmem.ama ise basladigimda bazi parcalari utulemeye baslarim az da olsa.kolay gelsin arkadasim.
Artık işler ikinci planda kalacak yemegi de arada dışarıdan soyleriz artık yaoicak bişey yok

Purpplee Purpplee calisip cocuguyla az vakit geciren anneler kadar evde 7/24 cocukla olmaktan bunalan anneler de var.keske bi ortasi olsa bu is hayatinin di mi :) yemekler basit temizlik yuzeysel oluversin bazen de olmayiversin nolucak.sen onunla birazcik bile oynasan annesisin yerin bambaska.
Nilsibel Nilsibel bu haftasonu acikogretim sinavlarina giriyorum uluslararasi iliskiler okuyorum son sinif.ama uzaticam heralde.valla gule oynaya gidiyorum kendime ayirdigim ozel bi zaman dilimi olarak geliyor sessiz sakin kitapcik kalem silgi oh mis :)
uzun suredir ilk defa 2 saat kadar ayri kaldim o bile hosuma gitti.
@exelanss ay merakimdan soruyorum hem bebek kiyafetlerini hem senin ve esinin ise giderken giydigi kiyafetleri mi utuluyorsun.oyleyse surekli utu cikiyordur :/ bizde aylardir utu calismiyor.esim esnaf.kotla kazakla gider.ben evdeyim.bebeginkileri de utulemiyorum hic ugrasmayi sevmem.ama ise basladigimda bazi parcalari utulemeye baslarim az da olsa.kolay gelsin arkadasim.
Ben ütüyü çok severim ama şimdi sadece eşimin gömleklerini ütülüyorum. Çocuğunkileri hiç. Kendimin de mecbur ütü gerekenleri.

Neden kendi kendine durmaıçsını istiyorsun onu bir düşün?
Ve bu isteğini hissiyatını tamamen hissettiğini bil, sen düşündükçe o daha da yapışacak.
Küçücükler, hersey cok karmakarısık, bağlantıları yeni kuruyorlar, dikkat süreleri az, sudan cıkmış balık gibiler, ve bir melek var yanında... Neden bıraksın ki? Biz şu yaşımızda bi muhabbete, dosta, eşe, onaya ihriyaç duyabiliyoruz. Ben cok cocuk açısından düşünüyorum sanırım ama fikir yine de.
Hayat zaten bizden yavas yavas kopuşlarını izlemek...
Hayır'a gelince kendi adıma söyleyim bnm için kelime karşılığı yok, cocuk içinde olamaz
Fincanıma dokunmak istiyorsa sıcak diyorum parmapıyla dokunup görüyor aiiyy diyerek gülüp çekiyor elini, bu kadar
Hayır desem, neye hayır? Hayır ne demek?
Mesela bunu bildiği halde her sıcakta yapıyor :)
Öğrenmek için tekrar o kadar önemli ki onlara.
Akışına bırak, kafanki seyleri düşün önce neden bunu yapıyorum diye? Düzelteceğin mutlaka bişyler sabrını çoğaltacak, bazılarından tamamen vazgecebilirsin bile.🎀
Sıcağa dokunmuyor öğrendi ama elini özel bölgelerine değdirmemeyi nasıl öğreticez? Pis diyorum acır mıncıklama yapma diyorum apma diyo bana. Eline bir şey ver demeyin denendi. Bez açılır açılmaz kendini kurcalıyor. Pat pat vuruyor gülüyor. Tanımaya mı çalışıyor?

Evet çok zor bu aralar ben de işleri erteliyorum ama oglusu toparlamak zaman alacak sanırım :KK43: Eşim eve benden önce geliyor mutfak dagilmissa toplar bazen de söylemek gerekiyor.gecen gün dedim çocuğa vakit ayiramiyorum iş bölümü yapmalıyız çocuk varken de birşeyler yapman lazim,kırıldı yapmiyor muyuma geldi konu ve sonra kapandi,ona bıraktım bazı işleri rutin olarak yapacak mecburen

Yardım istiyorum senden desen
Şöyle yapsak?
Belki eşininde güzel fikirleri cıkacaktır
Hem kendini öne sürmez olayın tamamen miniğe yararı konusulur :)
Yani erkeklerin yapacağı işi bile biz planlamaya çalılırken aslında yine yeni bi progrma yükü olur :)))

Oğlum için dediğin herseye ihtiyacının öncelikle sen oldugunu düşünerek hareket edebilirsin.

Sıcağa dokunmuyor öğrendi ama elini özel bölgelerine değdirmemeyi nasıl öğreticez? Pis diyorum acır mıncıklama yapma diyorum apma diyo bana. Eline bir şey ver demeyin denendi. Bez açılır açılmaz kendini kurcalıyor. Pat pat vuruyor gülüyor. Tanımaya mı çalışıyor?

Sen neden dokunma diyorsun?
Biliyorsun
O neden dokunuyor?
Artık yeni yeni farkettiği uzuvlar ekleniyor zihnine :)
Cok basit aslında düşünceler canım
Ama biz kendi deneyimlerimizle tepki veriyoruz olaylara
Kendini tanıması kadar güzel birşey yok oysa
Hep öğrensin fln dediğimiz seylerin ilki kendisidir aslında insanın

Tanımaya çalışıyor evet

Büyüdükçe şeklinide merak edip bakacak, tuvalette çiş nerden cıkıyor fln diye sorabilir
Yaş gereği daha farkında olacağı zamanlarda olacak

Onun ne düşünebileceğini ve bilmediğini, öğrenmesi adına en kısa cümleleri kurmayı düşünebilirsin o an, bizim zihnimizde olanların dışında :) (yani 'cinsel' organ gibi görmektense)
Sildiiikk diyorum bende, elinide siliyorum hemen pamukla, kalkınca ellerimizi yıkıyoruz
Bi süre sonra öğrendiğini bırakıyor, hani bazı oyunları bi zaman seviyorlardı ya da bi yeri karıstırıyorlardı, çözdükçe yeni şeylere geciyorlar

Sen neden dokunma diyorsun?
Biliyorsun
O neden dokunuyor?
Artık yeni yeni farkettiği uzuvlar ekleniyor zihnine :)
Cok basit aslında düşünceler canım
Ama biz kendi deneyimlerimizle tepki veriyoruz olaylara
Kendini tanıması kadar güzel birşey yok oysa
Hep öğrensin fln dediğimiz seylerin ilki kendisidir aslında insanın

Tanımaya çalışıyor evet

Büyüdükçe şeklinide merak edip bakacak, tuvalette çiş nerden cıkıyor fln diye sorabilir
Yaş gereği daha farkında olacağı zamanlarda olacak

Onun ne düşünebileceğini ve bilmediğini, öğrenmesi adına en kısa cümleleri kurmayı düşünebilirsin o an, bizim zihnimizde olanların dışında :) (yani 'cinsel' organ gibi görmektense)
Sildiiikk diyorum bende, elinide siliyorum hemen pamukla, kalkınca ellerimizi yıkıyoruz
Bi süre sonra öğrendiğini bırakıyor, hani bazı oyunları bi zaman seviyorlardı ya da bi yeri karıstırıyorlardı, çözdükçe yeni şeylere geciyorlar
Ayyy benim oglus da ne zamandır üzerini soydugumda memislerine dokunup gülüyor 😁

Yardım istiyorum senden desen
Şöyle yapsak?
Belki eşininde güzel fikirleri cıkacaktır
Hem kendini öne sürmez olayın tamamen miniğe yararı konusulur :)
Yani erkeklerin yapacağı işi bile biz planlamaya çalılırken aslında yine yeni bi progrma yükü olur :)))

Oğlum için dediğin herseye ihtiyacının öncelikle sen oldugunu düşünerek hareket edebilirsin.
Evet çok mantıklı ,:)

Nilsibel Nilsibel canim Nil bence vurdugunda çıkan sese guluyordur neye dokunduğunu bilmiyor 4 yaşında fallik doneme giriyorlar esas o zaman neler olacak bakalım

1576489094325429643079.jpg
Arkadaşlar kapıya bantla yapıştırdım üstten baya sevdi o bana attı ben ona 😄 sıkılınca bıraktı tabi ama gelip gidip vuruyor hoşuna gitti

Teşekkür ederim bimucize bende alayım okumaya başlayayım. Vosvos canım aslında sürekli birlikte oyun oynuyoruz ama bir dakikalığına bile olsa kendimi azıcık geri çektiğimde oyunu bırakıyor babası çok tv izliyor belki de dediğin gibi taklit ediyordur. Şuanda gözü ve kafası mor burnunda biraz yara izi var inaşllah geçecek canım
Kantaron yağı sürebilirsin morluklara canım. Tekrar geçmiş olsun ❤

Yanındayken işi boşverr, bırak dagınık kalsın.. benimki de gözüme bakıp aglıyo ben iş yaparken.. vicdanım sızlıyor..bırakıyorum her seyi. ben de öğretmenim, baba da.. dönüşümlü bakıyoruz 21 üzeri ders istemedik. Boşlukta koştur koştur gel altını degiş karnını doyur.. baba sadece oynuyo, haliyle aglarken onun kucagına kaçıyor. Gıcık bi durum ama iyi de, onunla vakit geçirmeyi sevsin, ona karsı benden sonra en vicdanlı kişi baba. Gözüm arkada kalmıyor çalışırken..

Yanındayken işi boşverr, bırak dagınık kalsın.. benimki de gözüme bakıp aglıyo ben iş yaparken.. vicdanım sızlıyor..bırakıyorum her seyi. ben de öğretmenim, baba da.. dönüşümlü bakıyoruz 21 üzeri ders istemedik. Boşlukta koştur koştur gel altını degiş karnını doyur.. baba sadece oynuyo, haliyle aglarken onun kucagına kaçıyor. Gıcık bi durum ama iyi de, onunla vakit geçirmeyi sevsin, ona karsı benden sonra en vicdanlı kişi baba. Gözüm arkada kalmıyor çalışırken

Ben niye 2 defa aynı mj yollamışım ya:olamaz:
Bu arada kızım bu aralar kızdıgında kendi kendine vuruyor, cok dikkat etmemize ragmen neden böyle yaptıgını anlamıyorum. Sesimizi bile yükseltmiyoruz yanında:110:

Ben niye 2 defa aynı mj yollamışım ya:olamaz:
Bu arada kızım bu aralar kızdıgında kendi kendine vuruyor, cok dikkat etmemize ragmen neden böyle yaptıgını anlamıyorum. Sesimizi bile yükseltmiyoruz yanında:110:
İnstadan takip ettiğim uzmanlara göre bu davranışta normal:)) benim kızımda vuruyor bazen kafasını duvara ya da yere vuruyor tepkimize bakıyor ay aman yapma etme dersek bi daha yapıyor görmezden gelince bi kere yapıp bırakıyor artık hiçbir şeyini görmüyoruz 😝

Back