Ya biz hiç böyle etkinlikler yapmıyoruz. Bir şey olur mu ki? Al bunu dedene götür, git babanı çağır, biraz bununla oyna falan derken geçiyor gün. Parka gidiyor her gün. Bakkala vs giderken de götürüyoruz. Etkinlik çocuğu değil de bizim büyüdüğümüz gibi büyüyor.
Çok şükür dün 37,5 seyretti bugünü atlatırsak diş diyebilirim ağlarken görebiliyorum sadece çok kabarmış ne kadar sürer patlaması sence yani diğer dişleri rahat çıkmıştı
Ya benim hiç becerim yok o konularda eşim iyidir fikri ben bulup eşime tasarım kısmı kalıyor ama Serra evi dağıtmak mutfak eşyalarını odalara taşımak daha ilgi çekici ha bide puzzle yapmayı seviyor
Çok geçmiş oldun rabbim beterinden korusun onların yerine koyunca çok canı yanmıştır diyoruz ama bazen ben bizden daha güçlü olduklarını düşünüyorum sizde üzmeyin kendinizi bazen önüne geçemiyoruz olacakların
plojovic @dooris123 Bende bir süredir veriyorum ve bayılıyor bu şekilde yemeğe hatta anne demeden zeytin dedi desem kahvaltı ile hiç arası yok ama zeytin diye geziyor evde
Yaaa herkesin bebisi yürüyor anlaşılan çınar kuzum desteksiz asla yürümüyor birkaç adım attirdık simdi onu da yaptırmıyorne zaman yürüyecek bakalım oturması ve emeklemesi de geç olmuştu
Bir sürü şey varmış ne güzel :)) hepsini bir günde tüketir benimkiB Bir mucize Bant yerde de çok iş görüyor :) aynı mantıkla topları atınca bi yerde birden duruyor :) Büyüdükçe üfleyerek masada flnda yapılıyor :)
Yapışkanlı kağıtlarda ilgisini çeker :)
Küpler, jenga ya da en basiti cubuklarınız varsa uçlarına cırt yapıştırabilirsin sekilde cıkıyor birbirine yapıştırdıkça..Bu mantıkta sebze meyvelerde var kesiliyor gibi dilimli hatta :)
Denemediysen kilitli poşete parmak boyası koyup cama yapıştırıp oynatabilirsin.
Duyu kavanozuda var bizde kullanmadığım hediye gelmiş bebek yağlarının içine pul, sim, gıda boyası vb seyler ekleyip çalkalamaca :)
Daha da ileri gitmek istersen su koyup az gıda boyası koyup renklendiriyorsun , üstünede yine bebe yağı döküp yağ bazlı gıda boyası ile renklendirebilirsin, 2 renk oluyor ama birbirine karışmıyor.
Çok şey var yaSezen'de de çok oyunlar yapmıştık hala yapıyoruz :) Oyununda, malzemeninde sınırı, sonu yok aslında, bi an elindeki bişyden cıkarıveriyorsun, bu atılmaz ya bişy olur diye geri dönüşüm kutucugu oluyor :)))
Evetttttt :)Geç demeyelim, Çınarca :)
Bu cok genel bi durum canım geç demek yanlış olur, kendiai hazır olunca yapacak zaten. Sen merak ediyorsun sadece annesi :)
Benim hala koli bandım yokBen buaralar ev tasima telasindan cikamasam da genelde haftada 1-2 kere aksamlari bebeksiz cikiyorum, ya uyutup esime birakiyorum yada babannede uyutup esimle cikiyoruz. Tabi hersey planladigi gibi gitmiyor, ozellikle babannede eger uyanirsa hemen ariyorlar gidio uyutup geri cikiyorum esim genelde tekrardan uykuya dondurebiliyor. Evde oturmayi cok seven bir insan degilim, bir hafta cikmayayim hemen modum dusuyor ve bunu cevreme de yansitiyorum, sen kendini mutlu et ki bu mutlulugun atlasa da yansisin, arada sirada bir aksami kendine ayir mutlaka.
Nasil soguk dimi ya, onumuzdeki bir kac ayi nasil atlatcagiz bilmiyorum, kullanimi cok kisa oluyor, bos yere masraf diye astronot tulum almadim gereksiz buldum ama alacagim galiba.
Canim cok gecmis olsun ama korkma bak 38in ustune cikmamis. Belki diger kopek dis geliyordur. Sen takipte kal, eylulun durumunu gozlemle surekli huysuzlugu vs cok oluyir mu?
Bu fikri cok sevdim, buaralar oyunlari hep gecistiriyorum. Sen guzel oyunlar buluyorsun:) arada yaz bizlere de fikir olsun. Sabah kahvalti sonrasi ilk is senin oyunu oynayacagiz, ev koli bandi doluumarim bandi yemeye calismaz benim sipa:)
Teşekkür ederim canım oyun matı 6ayliktan beri var, oturma odası kendi odası mutfak her yer onun için ayarlandı. Odası Montessori yöntemi ile. Yatağı askılığı kitaplığı, duvari dünya haritası ve üstünde tüm canlılar var. Çok seviyi onu. 3 aylıktan beri kitap okuyorum. Hayvanlar atlası 2 yaş matematik ne ararsan var çok seviyo kitapları ama hiç yeeinde durmuyo ben de hiç engellemiyorum tabi. Grupları hiç araştırmadım nasıl olur bulmamS Semabuse Hoşgeldin,iyi olmanıza sevindim, geçmiş olsun, Allah beterinden korusun.
Engelleme tesvik et, hem merakını yensin hem enerjisini atsın.
Oyun matı ile bi köşe yapmayı düşünmez misin(yere ve duvarın bi kısmına kadar, sünger bloklardan alabilirsin içine tünel gibi olandan fln, az parça, büyükler çünkü.
Oyun alanlarıda çok hoşuma gider, anneli gruplara katılmak ara ara sana da iyi gelir.
Canım ne güzel hergün parka gitmesi nilikonun yaşamın içinde öğreniyorlar bence yazın annemlerde kaldım bir süre annemin Bahçeli evi o kadar değişti kızım hergün bahçeye çıktı kedilere yemek verdi ananesiyle dedesiyle parka gitti Ev ziyaretleri Derken gün nasıl geçiyordu anlamıyorduk tabi annemin ilgisinde ekleyince Çok ilerleme kaydetti ne güzel sen işteyken ilgilenecek insanlar var etrafında biz sadece ikimiz evde kendimizce bişyler yapmaya çalışıyoruzYa biz hiç böyle etkinlikler yapmıyoruz. Bir şey olur mu ki? Al bunu dedene götür, git babanı çağır, biraz bununla oyna falan derken geçiyor gün. Parka gidiyor her gün. Bakkala vs giderken de götürüyoruz. Etkinlik çocuğu değil de bizim büyüdüğümüz gibi büyüyor.
Teşekkürler canım herkese çok sağolun tek tek yazamıyorum. İki ay önce de mama sandalyesi nden atladı betona. O zaman da hastaneye kosturduk. Bu hafta trafik kazasi geçirdik eşim karşıdan gelen arabaya çarptı uyuyakaldı. Çok şükür maddi kayipla atlattık canımıza birşey olmadı. Buğra yi görseniz herkes bu nasıl çocuk diyor maşallah hareket had safhada. Gece de çok zor geciyo. En az 30kez uyanıyor, ve hep memede. Gece emzirmeyi bırakmıştım alerjisi tutunca ve tekrar bronşit olunca tekrar başladım.
Adım adım öğreniyorum setini aldım ben de bu ay.Olur mu hiç :) olmaz tabii ki bişy.
Zaten hergün olmuyor bunlar canım.
Ama değişiklikler, böyle bağlantılar kurmalar sonucta zihinlerinide açıyor öyle düşün. Haftada 1 gün bile yapabilirsin.
Bizim gibide büyüyecekler ama bizden daha hızlılar öğrenmede birazda desteklemek hoş olabilir.
Bide zaten ay şunu bunu yapayım değil olay öyle bi baskı hissetmemek gerek, keyifle, ne oluyorsa
Park,temiz hava, yaşamsal alanların yerini hiçbir etkinlik tutamazÖnümüzdeki yaz çok daha keyifli gececek zaten her anlamda inşallah
İnşallah canım evet her geçen gün geliştiğini gözlemliyorum aynen çok sukurPurpplee komsularimdan birinin 3 cocugu var.3u de 18 aylik yurumus.seninki de 4 aya yurur merak etme dedi :) zaten doktorlar da 18 aya kadar normal kabul ediyo canini sikma.baris da duvarlara kapilara kanepelete tutunarak yan yan gidiyor elini birakip ileri adim atmiyor daha ama hergecen gun gelistigini yeni birseyler ogrendigini goruyorsundur zaten.hazir hissedince yuruyecekler.
Tek başına çocuk bakmak çok zor. Allah hepinize kolaylık versin.Canım ne güzel hergün parka gitmesi nilikonun yaşamın içinde öğreniyorlar bence yazın annemlerde kaldım bir süre annemin Bahçeli evi o kadar değişti kızım hergün bahçeye çıktı kedilere yemek verdi ananesiyle dedesiyle parka gitti Ev ziyaretleri Derken gün nasıl geçiyordu anlamıyorduk tabi annemin ilgisinde ekleyince Çok ilerleme kaydetti ne güzel sen işteyken ilgilenecek insanlar var etrafında biz sadece ikimiz evde kendimizce bişyler yapmaya çalışıyoruz
Bir sürü şey varmış ne güzel :)) hepsini bir günde tüketir benimkijengayla baya oynadık ama son zaman kemirmeye başladı yumuşatıp kopartıyor kaldırdım o yüzden boyaları deneyim çok teşekkürler
Teşekkür ederim canım oyun matı 6ayliktan beri var, oturma odası kendi odası mutfak her yer onun için ayarlandı. Odası Montessori yöntemi ile. Yatağı askılığı kitaplığı, duvari dünya haritası ve üstünde tüm canlılar var. Çok seviyi onu. 3 aylıktan beri kitap okuyorum. Hayvanlar atlası 2 yaş matematik ne ararsan var çok seviyo kitapları ama hiç yeeinde durmuyo ben de hiç engellemiyorum tabi. Grupları hiç araştırmadım nasıl olur bulmam
plojovic parmak boya hangisini kullanıyorsun carioca diye bi marka vardı sanırım gıda boyasıyla mı renklendiriliyordu not almıştım bulamadım ağzına götürme ihtimali çok yüksek çünkü
Ayni evde yaşamak benim açımdan da çok tercih edilecek. Bir durum olmazdı ama yinede ailemle aynı şehirde yaşamayı çok isterdim bazen gün içinde rutin şeyler bile lüks oluyor yalnız olunca akşam eşim gelse diye bakar oluyorum oysa ailem yanımda olsaydı işe dönerken içim rahat edecekti 1senem var daha ama kime nasıl güvenip bırakacağımı bilmiyorumNilsibel tek basina bakmak zor yazmissin ya mesela bana da sizin durum cok ilginc gelmisti kp kayinvalide filan hatta esini halasi kalmisti bi aralar :) lohusalikta bile evdeki kalabaliktan rahatsiz olmustum.hala da kimsenin yardimindan hoslanmam.ancak yatak döşek hasta olmam lazim birinin benle ayni evde olmasini kabul etmem icin sanirim yapi iste bence cok guzel tek bakmak.onceleri esime kiziyordum yardim etmiyor diye.ama sonra bi baktim yardim etmis hali oyle beter ki.en iyisi kendim halletmek dedim :) cidden kisiye ese aileye bebege gore ne kadar degisken bi durum.annem babam genelde evde pek durmazlar surekli seyahat halindedirler ya da yazlikta olurlar.arada bi gordugumde bile annem yemek yapsa mutfagi toplasa kahroluyorum is yapiyor diye. otur bizle torununla vakit gecir diyorum.ama belki cok zor bi bebegim olsa farkli dusunebilirdim bilemiyorum.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?