2018 Ekim Anneleri

Başınız sagolsun, Allah eşine sabır versin.. kaç yaşında olursa olsun, insanın dünyadaki en önemli sığınağı anne. Rabbim kalanlara uzun saglıklı ömür versin..

Simay'da ikisinide seviyor. Susam ezmesi ve ceviz koyuyorum trabzon hurmasına :) bende cok severimm
Birkaç gündür ceviz vermeye çalışıyorum ama henüz başarılı olamadım. Tane olarak verdim, ağzında gezdirip çıkardı. Havanda dövüp bal kabağıyla karıştırıp verdim, anında itti diliyle. Bi de gözünü dikiyor yüzüme, anne bu ne der gibi :)
Bu sabah direk çiğneyip verdim artık, o da olmadı. Yoğurdu zaten içine bir şeyler kattığım için reddediyor.
Dişler yüzünden de huysuz epey, ceviz maceralarına ara versek iyi olacak. Yaklaşık 10 gündür tek gündüz uykusu uyuyan çocuk, az önce emdi uyudu. Oyunlar da sarmıyor ağrısı olunca.
Haftanın olumlu gelişmeleri:
Artık bir yere gidecekse önce yürüyerek yola çıkıyor, düşer de canı yanmazsa kalkıp devam ediyor, aksi halde emekleyerek devam ediyor.
Dün sabah ilk defa domates yedi. Artık kahvaltıda zeytine arkadaş bulduk :) haşlanmış patatesleri domatese bulayıp birkaç lokma kaynattım arada, fırsattan istifade :)

Cevizde tane bayaa zor bence dişiyle kırsada arka dişler olmadığından ezemez öyle de yutmak zor, havanda ezdiriyorum ben, mesela cennet hurması puding gibi oluyor (yumuşak olandan) catalla ezdiriyorum, onun içinde gidiyor. Ezilmiş halide agıza atmak zor dağılıp yapışıyor ya.
Ya da şöyle yapabilirsin, kuru kayısı, hurma, yaban mersini vb seylerle fındık, badem, ceviz gibi seyleri kıvamlandırıp, küçük topçuklar yapıp önüne koyabilirsin bazı sabahlar :) malzemeler örnekti tamamen, ne ile ne kullanacağın, neleri karıştıracagın sana kalmış.
Maşallah artık koşturur Simaycık :)

Cekilmiş badem ve fındık var evde, denemek lazım. Ama genel sorunu iştah, pişik de oldu.. Dişler yüzünden hepsi.. birşeyler yesin istiyorum en azından 1 öğün..

Arkadaşlar soobe den 110 tl ye 17 tane tşört aldım bugün geldi kargo kumaşlarıda güzel yanlız 3 yaşlar daha iyi 2 yaş küçük geldi gözüme kalıpları küçük sanırım alırsanız o da aklınızda olsun indirimi devam ediyor

Başını sağolsun rabbim geride kalanlara sabır versin ani ölüm ne zor değil mi ama hangimiz senedi var ki şu hayatta
Bal vermeye başladıysan ben az taneli bırakıp kahvaltıda yada aralarda bal içine karıştırıp veriyorum dişleri yok sanırım belki öyle daha rahat yer arada kaşık kaşık veriyorum seviyor bakalım şimdilik sen seveceği bir tasla karıştır ilk başta meyvelerin üzerine serpiyordum onu çıkarıyordu böyle daha çok sevdi bazen babası eline veriyor onuda ağzında döndürüyor sonra çıkarıyor sonra beni çağırıp çıkardığı yerleri gösteriyor

BebeğiniZe köy tavuğu verdiniz mi hanımlar yani uzun bir süre kaynatmama rağmen hala sertti daha önce yaptığım bişey değil ilk defa vericem suyu çok güzel çıktı ama eti sert normal bir durum mu

Evet geç pişiyor ne güzel gerçeğini bulmuşsunuz afiyet olsun :)

BebeğiniZe köy tavuğu verdiniz mi hanımlar yani uzun bir süre kaynatmama rağmen hala sertti daha önce yaptığım bişey değil ilk defa vericem suyu çok güzel çıktı ama eti sert normal bir durum mu
Köy tavuğuysa normal canım biz düdüklü tencerede 1.5-2 saat arası pişiriyoruz ancak istediğimiz kıvama geliyor. Etleri didikleyip suyuyla buzluğa kaldırdım çorbalara falan çok iyi oluyor

Cekilmiş badem ve fındık var evde, denemek lazım. Ama genel sorunu iştah, pişik de oldu.. Dişler yüzünden hepsi.. birşeyler yesin istiyorum en azından 1 öğün..

İşte onları ballada yuvarlak topçuklar yapıyorum mesela kendiai yiyor. Fındık ezmesinide ballı evde yapıyorum, Sezen'e.
Ondanda yiyor Simay.
Dişler fena cidden bi anda 8 oldu azıları kaşıyor

Normal :) bende çorba olarak veriyorum sadece.
Düdüklüde yapıyorum bende uzun sürüyor

İşte onları ballada yuvarlak topçuklar yapıyorum mesela kendiai yiyor. Fındık ezmesinide ballı evde yapıyorum, Sezen'e.
Ondanda yiyor Simay.
Dişler fena cidden bi anda 8 oldu azıları kaşıyor
Fındık ezmesi fikri iyiymiş. Ben de deniyim.
3 gün önce çıktı ilk dişi ama şu an alt üst komple kabarık, patır patır çıkacak gibi peş peşe

Normal :) bende çorba olarak veriyorum sadece.
Düdüklüde yapıyorum bende uzun sürüyor
Merhaba annemlerde yarın memleketten kendi horozlarından kesip getirecekler. Pişirmeden ufak ufak parçalara alıp buzluğa almam mı daha iyi olur yoksa tümden haşlayıp gene ufak ufak parçalayıp mı alayım buzluğa. Sırf defne bera için. Çorbaları için.

Çorbalarına falan koymak için kullanacaksanız haşlayıp koyabilirsiniz. Küçük parçalar için tekrar tekrar uğraşmaya gerek yok bence

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…