• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Sağolun kızlar, dokuzda uyandı yine ateşi vardı 38.8, 150 CC mama içti, arkasından dolven vermiştim hepsini kustu şimdi oynuyor,gece beslenmesini kesmiştim emzirme olmayınca, umarım geceyi rahat geçiririz

Karanfil suyu nasıl bişey? Kendin yapıyorsun muhtemelen. Ölçüsü nedir?
Sabah bezini çıkarırken dikkat etmedim, ayakta çıkarıp hemen altını yıkadım, yeni bezi giydirdim. Öğlen çıkarırken yatıyordu, baktım kızarmış iyice 😔 hemen krem sürdüm ama tekrar açtığımda hâlâ aynıysa kantaron süreyim bari.
8-10 adım atıyor ama hâlâ kendine güvenemiyor, sallanınca hemen oturuyor :)

10-12 karanfili 1 bardak su ile demliyorsun canım
Bnm kupanın üzeri var kapak gibi onda yapıyorum.
Bi küçük cam tabakta kapatılabilir
Çok az döküp masaj yapabilirsin.
Durulamana gerek yok

Doktor kış olduğu için kullanın dedi bize. Güneşli memlekette her gün çıkarıyorsan ayrı tabi.

Aslında güneşli memlekettede olsa nisan ayına kadar galiba o yararlı kısım ışınlar yok bildiğim kadarıyla
Yazında güneşten almak için, vitaminin emilimini sağlamak beslenme odaklı

Kızlar merhaba oğlum ateşlendi en son bakıcıyla dört buçuk gibi çorba içmiş, eve geldi ilaç verdim altıda uyudu hala uyuyor, kaldırsam mi yoksa uyusa mi, ne yapmalıyım bilemedim, mama vereyim mi uyku arasında gece nasıl geçer bilmiyorum şimdi uyuyunca

Bi rahat bırak dinlensin bence
Uyku yemekten daha yararlı şuan onun için

Sağolun kızlar, dokuzda uyandı yine ateşi vardı 38.8, 150 CC mama içti, arkasından dolven vermiştim hepsini kustu şimdi oynuyor,gece beslenmesini kesmiştim emzirme olmayınca, umarım geceyi rahat geçiririz
Birkin düşünce uyur birazdan. Ateş yoruyor kuzuları 😔 geçmiş olsun, inşallah daha fazla yükselmez. Kıyafetini incelttin mi?

Selam kizlar, ben artik gunler nasil geciyor anlamiyorum. O kadar cok kosturmam oluyor ki... Deniz artik yuruyor ama kucak aski bitmedi. Gozu hep yukseklerde:) istedigi olmayinca kiyamet kopuyor ve guzel bir dayak yiyorum, bu tarz durumlarda kedilerle dikkatini dagitiyoruz ama bazen unutmuyor. Karsilikli inatlasiyoruz bazen dayanamiyorum pes ediyorum onun dedigi oluyor cunku aglama sesi sinirlerimi cok bozuyor.

Yemeler bir gun iyi bir gun kotu. Arada kendi yemek istiyor. Kasigi tabaga batirip agzina goturuyor. Heryer batiyor ama ogrenmesi icin baska yolu yok galiba:) yemek konusunda cok secici, surekli ona yemek dusunuyorum yeni seyler deniyorum, yarin ne yiyecek acaba bunu yermi, ispanagi elma puresine mi katsam vs gibi seyler dusunmekten yoruldum.

Uykulari biraz duzeldi artik tamamen tek uykuya gecti, erken uyanmis-gec uyanmis hic farketmiyor hep tek uyku. Sabahlari 6-8 arasinda uyaniyor genel olarak. 12-1 arasi Ogle uykusuna daliyor genelde 2 saat uyuyor, 1 saat uyudugu da oluyor ama yine de ikinci uykuyu istemiyor. Aksam da 21-23 arasi uyuyor. Biz odalari ayirmistik aslinda ama isler degisti. Suan ben denizle yatiyorum:) uc kisi rahat edemiyoruz cunku deniz cok kipir kipir ona genis bir alan lazim, oyuzden denizin odasina tasindim:) orda cift kisilik bir yatagimiz var orda birlikte uyuyoruz.

Oyun olarak allh ne verdiyse 😂 bu aralar top havuzunu cok seviyor, ben de @Bir mucize gibi kaba birsyler(genelde kabuklu findik) dolduruyorum onu bosaltip geri dolduruyor. Ama cok dikkat etmek lazim arada hizla agzina atiyor hemen cikartiyorum. Bir de kagit parcalamayi cok seviyor. Birkac gundur kitaplari kendi acip resimlere bakiyor, onceden hep ben gosterirdim. Kitaplar kalin sayfalilardan yirtamiyor.

Vitamin konusulmus, hicbir sey kullanmiyorum, kan testini de yaptirmadim😂 bana annelik konusunda bi gevseme geldi zaten, telefondan da korumuyorum artik. Bez yada ustunu degistirirken eline telefonu veriyorum valla. Gecenlerde disari cikcaktik, bezini ve kiyafetini degistirmem gerekiyor. Ama kaciyor surekli, cirilciplak evde dolasiyor. 80 cmlik cocugu zaptemedim, bi giydiremedim. Once yere isedi ben onu temizlerken baska odaya gitti kakasini yapti ve onu avucladi, hemen banyoya girdik, ciktik bu seferde bornozluyken yeniden cisini yapti tekrardan banyo... disari cikma vs iptal oldu ondan bahsetmiyorum bile zaten. Benden bu kadar dedim verdim eline telefonu! Demek benim sabrim 13 aylikmis yapacak birsey yok.

VosVos35 VosVos35 yazmadigim gunlerin acisini cikardim bak:)hep takip ediyorum aslinda ama buaralar enerjim mi dusuk, bazi seylerden mi yoruldum bilmiyorum okuyorum, aklimdan yazacaklarimi geciriyorum ama elim harflere gitmiyor kaliyor oyle..

Artık kendini ıspatlamaya başladığı en keskin geçişli dönemlerden biri, cok haklısım böyle hissetmekte.
Mesela zaten yapacaksan hiç inatlaşmamakla başlayabilirsin :) alt açma cidden sorun ki Deniz zaten bez hiç sevmiyor biliyoruz :) kuzenimin ufaklıkta aynı Deniz gibi alt açarken ama şöyle söyleyim bakımını yaparken azarlanmak ya da üzgün bi surat görmek pek hoşlarına gitmezmiş :)

Kafanda bişeyi halledemeyip başka seye geciş yapıyor olmak cok yoruyor olabilir. Eleyebileceğin seyleri ele zihninden. Yemek kısmında yiyebileceği seyler yap ayrı ona yapmadan, yemiyorsada zorlama bi süre.
Sen stres yaptıkca kısır bi döngü olacaktır

Bu yüzden senin mutlu olman çok daha önemli çünkü insan kendisi mutlu olmadan kimseyi mutlu edemez evlat bile olsa ki onlar hisleri bu kadar net alırken zaten.

Mevsimde sıkıcı bi geçişte malesef
Oyun arkadası gibi ya da haftada 1-2 katılabileceğiniz bi yerler düşünebilirsin?
Ya da okul öncesi vb eğitinlerine devam eden oyun ablaları oluyor belki denersin
Bilemedim aklıma geleni yazdım.
Mecbur hissediyorsan bu da boğucu bir his olabilir
Eşinle çıkmayı,sevdiğin bişyler yapmayı ya da yeni öğrenebileceğin bişyler yapmayı dene derim daha da fazla buara

Merhabalar...Şuan bebeklerinize ilaç olarak ne kullanıyorsunuz vitamin vs..
Ferromixin demir ilacı, wellcare dvit ,bir de yeni balık yağına başlayacağız. Kanımız düşük olduğu için 15 aya kadae demir takviyesine devam edeceğiz. Hem alerji hemde takipli drmuz 2 yaşa kadar da dvit devam etmemizi önerdi. Balık ceviz vs tüketmiyoeuz pek o yüzden de balık yağını verdi.

Selam kizlar, ben artik gunler nasil geciyor anlamiyorum. O kadar cok kosturmam oluyor ki... Deniz artik yuruyor ama kucak aski bitmedi. Gozu hep yukseklerde:) istedigi olmayinca kiyamet kopuyor ve guzel bir dayak yiyorum, bu tarz durumlarda kedilerle dikkatini dagitiyoruz ama bazen unutmuyor. Karsilikli inatlasiyoruz bazen dayanamiyorum pes ediyorum onun dedigi oluyor cunku aglama sesi sinirlerimi cok bozuyor.

Yemeler bir gun iyi bir gun kotu. Arada kendi yemek istiyor. Kasigi tabaga batirip agzina goturuyor. Heryer batiyor ama ogrenmesi icin baska yolu yok galiba:) yemek konusunda cok secici, surekli ona yemek dusunuyorum yeni seyler deniyorum, yarin ne yiyecek acaba bunu yermi, ispanagi elma puresine mi katsam vs gibi seyler dusunmekten yoruldum.

Uykulari biraz duzeldi artik tamamen tek uykuya gecti, erken uyanmis-gec uyanmis hic farketmiyor hep tek uyku. Sabahlari 6-8 arasinda uyaniyor genel olarak. 12-1 arasi Ogle uykusuna daliyor genelde 2 saat uyuyor, 1 saat uyudugu da oluyor ama yine de ikinci uykuyu istemiyor. Aksam da 21-23 arasi uyuyor. Biz odalari ayirmistik aslinda ama isler degisti. Suan ben denizle yatiyorum:) uc kisi rahat edemiyoruz cunku deniz cok kipir kipir ona genis bir alan lazim, oyuzden denizin odasina tasindim:) orda cift kisilik bir yatagimiz var orda birlikte uyuyoruz.

Oyun olarak allh ne verdiyse 😂 bu aralar top havuzunu cok seviyor, ben de @Bir mucize gibi kaba birsyler(genelde kabuklu findik) dolduruyorum onu bosaltip geri dolduruyor. Ama cok dikkat etmek lazim arada hizla agzina atiyor hemen cikartiyorum. Bir de kagit parcalamayi cok seviyor. Birkac gundur kitaplari kendi acip resimlere bakiyor, onceden hep ben gosterirdim. Kitaplar kalin sayfalilardan yirtamiyor.

Vitamin konusulmus, hicbir sey kullanmiyorum, kan testini de yaptirmadim😂 bana annelik konusunda bi gevseme geldi zaten, telefondan da korumuyorum artik. Bez yada ustunu degistirirken eline telefonu veriyorum valla. Gecenlerde disari cikcaktik, bezini ve kiyafetini degistirmem gerekiyor. Ama kaciyor surekli, cirilciplak evde dolasiyor. 80 cmlik cocugu zaptemedim, bi giydiremedim. Once yere isedi ben onu temizlerken baska odaya gitti kakasini yapti ve onu avucladi, hemen banyoya girdik, ciktik bu seferde bornozluyken yeniden cisini yapti tekrardan banyo... disari cikma vs iptal oldu ondan bahsetmiyorum bile zaten. Benden bu kadar dedim verdim eline telefonu! Demek benim sabrim 13 aylikmis yapacak birsey yok.

VosVos35 VosVos35 yazmadigim gunlerin acisini cikardim bak:)hep takip ediyorum aslinda ama buaralar enerjim mi dusuk, bazi seylerden mi yoruldum bilmiyorum okuyorum, aklimdan yazacaklarimi geciriyorum ama elim harflere gitmiyor kaliyor oyle..
Ben tebessümle okudum aşırı sevimli geldi ama tabi sen yaşarken ki sinirini tahmin edebiliyorum 🙄 ben de aynı dertten müzdaribim. Giyinmek soyunmak alt değiştirmeye her türlü karşı. Kaçıyor. Yürüme konusunda tam özgürlüğünü ilan edebilmiş değil fazla uzaklaşamıyor o yüzden. Bizde bir de ısırma var😭 her yerimi ısırıyor kolumu bacağımı memeleri.
Geçmiş olsun umarım geceyi sorunsuz atlatırsınız.

Aslinda mutsuz degilim sadece yorgun hissediyorum, cok fazla seye yetismeye calisiyorum buara, sadece deniz degil. Keyfi seyler mecburi seyler vs. Yazarken hizlica yazdim kotu bir tablo mu cizdim bilemiyorum:)
Deniz konusunda da herseye zamanla aliysiyorum. Bir ara bebek arabasina asla binmeyisi beni yoruyordu ama suan kanguruyla mutluyuz, hem kangurudayken surekli onunla konusuyorum etraftaki seyleri anlatiyorum, tepkilerini cok daha iyi gorebiliyorum ama bebek arabasinda bunlar cok daha zor olurdu. Secici olmasi yemek yapma konusunda ufkumi acti. Sagdan soldan tarif toplar oldum:) firinda zerdecalli kereviz yapiyorum harika oluyor ailece bayilarak yiyoruz mesela, deniz sayesinde yeni tatlar tadar olduk:) evde ciplak gezmesi cok komik gozukuyor, kakayi avucladigini gorunce panikle banyoya soktum ama gercekten cok komikti torunlarima anlatabilecegim bir animiz oldu, fena mi:) yani herseye olumlu tarafindan bakmayi ogrendim ama evde surekli kucak isteyip fazla inatlasmasi istedigini yapmayinca aglayarak beni dovmesini kendi icimde olumlayamiyorum. Galiba onu biraz daha anlamaya calismam lazim.
toplu bir cevap vermis olayim VosVos35 VosVos35 plojovic plojovic yet07 yet07

vicco alip kullanan arkadaslar vardi sanirim.buralar sessizlesmis kac gundur :)
bu arada @pessinus bebekler yurumeye tesvik edilmeli mi? yani soyle soyliyeyim.aylarca donmesi yuvarlanmasi icin tesvik ettim ama birkac kez döndü.yuvarlanma surunme asamalarini yapmadan direk emeklemeye gecti.o yuzden yurumeye tesvik etme konusunda da isteksizim nasil olsa kendine gore bi duzende gelisiyor diye.bu konuda ne dusunuyorsun? su an duvarlara tutunarak yan yan nerdeyse kosarak gidiyor.
Kerem Asafda yürümüyor henüz arada kol altından tutup evi turluyoruz ama koltuk hatta düz duvarda tutunarak gayet yere basarak yürüyen çocuk kol altından tutup yürütürken parmak ucuna basıyor ve bir oyun zannediyor kahkaha atarak yürüyor işin bilimsel tarafı elbette vardır ama benim diğer bildiğim yürü emri rabbimden gelir beklemedeyiz bakalım 🤔
Ben yeşil mercimek nohut ve küçük kek kalıplarıyla oynatıyorum hepsine pay ediyor sonra hepsini birine dolduruyor tek tek boşaltıyor ya da dolduruyor bende yanında oturup izliyorum dahil olmamı isterse katılıyorum bende baya eğleniyor
Maşallah Mihrimah sen ne akıllı ne kadar tatlı bir kızsın bizim oğlan o bakliyatların hepsini ağzına doldurur 🤦🏻‍♀️Geçen gün kabuklu ceviz verdim oynasın diye bir baktım koca ceviz ağzında 😱
Merhabalar...Şuan bebeklerinize ilaç olarak ne kullanıyorsunuz vitamin vs..
bizimde kan değerleri düşük çıktı ferrimixin ve occens b12 kullanıyoruz d vitamini iyi çıktı yazın düzenli şekilde her gün güneşe çıkarmıştım ama dr yaza kadar kullan defi d vitaminini
Doğal ürün olarak hergün keçi boynuzu özü ve 1 tam ceviz veriyorum

Aslinda mutsuz degilim sadece yorgun hissediyorum, cok fazla seye yetismeye calisiyorum buara, sadece deniz degil. Keyfi seyler mecburi seyler vs. Yazarken hizlica yazdim kotu bir tablo mu cizdim bilemiyorum:)
Deniz konusunda da herseye zamanla aliysiyorum. Bir ara bebek arabasina asla binmeyisi beni yoruyordu ama suan kanguruyla mutluyuz, hem kangurudayken surekli onunla konusuyorum etraftaki seyleri anlatiyorum, tepkilerini cok daha iyi gorebiliyorum ama bebek arabasinda bunlar cok daha zor olurdu. Secici olmasi yemek yapma konusunda ufkumi acti. Sagdan soldan tarif toplar oldum:) firinda zerdecalli kereviz yapiyorum harika oluyor ailece bayilarak yiyoruz mesela, deniz sayesinde yeni tatlar tadar olduk:) evde ciplak gezmesi cok komik gozukuyor, kakayi avucladigini gorunce panikle banyoya soktum ama gercekten cok komikti torunlarima anlatabilecegim bir animiz oldu, fena mi:) yani herseye olumlu tarafindan bakmayi ogrendim ama evde surekli kucak isteyip fazla inatlasmasi istedigini yapmayinca aglayarak beni dovmesini kendi icimde olumlayamiyorum. Galiba onu biraz daha anlamaya calismam lazim.
toplu bir cevap vermis olayim VosVos35 VosVos35 plojovic plojovic yet07 yet07

Ben çok olumsuz hissetmedim, yazılanlara odaklanmıyorum pek yani evde bi cocuk var ve keyifli o kadar fazla zaman vardır ki diye düşünüyorum sanırım hep :) ama yorgunlukta oluyor ve en cok zihnen ara ara tazelenmek en güzeli, bunu da fikir olarak yazsakta sonucta zaten herkes kendi evine ve yaşamına göre kendisine iyi gelen seyleri biliyor :)
Gayet normal geliyor ve çok fazla an bizi mutlu ettikleri hemen düzeliyoruz, ben çok karmaşık hissettiğimde hiçbişy yapmayıp onlarla yere oturup ya sarılıyorum hemen ya da oyuna başlıyoruz, sadece zihnimi dolduran diğer seyleri iptal ediyorum yani
İnat aslında bizim yaptırmak istediklerimizle başlıyor genelde, daha olur yönüne bakman iyi olur
İnat tek kişiyle olmaz derler :)

Bir kaka anısı bizde de Sezen'le var :) 2 aylıktı, kucağımda uyuyordu başı omuzumda o ayaklar kıvrık tam bebek uykusu♥️
Sonra acayip bir sıcaklık, gittikçe yayılıyor, çiş yaptı heralde derken elimde bir cıvıklık hissettim. Ayağa kalkıp aynaya bi baktım, göğsümden bayaa bacak arama kadar sulu sulu taze bebek kakası😂😂😂
Tabii ne dedimm 'ohh ne rahatladı kuzum' 😂😂😂
Sezen altını açınca yapmayıda cok severdi paso avucumuza doldurdu😂

Kızlar geçen gün kefir mayaladım evde ama kerem Asaf hiç sevmedi sizler kefir veriyormusunuz bu aralar çorba gibi yemekler de yemiyor daha çok eline alabileceği şeyler seviyor bende tarhanayı omlet veya kraker yapıp veriyorum pırasa kabak havuç mücver yapıyorum et balık çok seviyor şimdilik yeme şekli fena değil ama o süper sonic şarkıda da söylendiği gibi 🎶 uykular haram oldu 🎶

D dooris123 denizin ne kadar hareketli kipir kipir bi cocuk oldugunu gormesem yok ya abartiyor derdim :) ama hem onu hem de baska birkac arkadasimin bebeklerini gorup biraz vakit gecirince her bebegin temelde ayni gelisim ozelliklerini benzer zamanlarda gosterseler de aslinda ne kadar farkli olabileceklerini daha net anladim.dogumdan once bircok kitap okumama ragmen tecrube bambaska birsey kesinlikle.hayatimizda hic olmadigi kadar sabirli merhametli dayanikli olmayi ogreniyoruz cocuklarla.baris da bi suredir istemedigi bisey oldu mu yay gibi gerilip bagirmayi ogrendi.cok komik oluyor.dun dedesi kucagina almak sevmek istedi.nasil bagira bagira gerildi.sevemedi adamcagiz :D ha bi de ekmek ekmek diyor veriyorum bi lokma agzina goturuyor ikinci lokmayi yer gibi yapip bir hizla firlatiyor ya mutfaktan cikiyor o parca ya tezgahin altina :)

Artık kendini ıspatlamaya başladığı en keskin geçişli dönemlerden biri, cok haklısım böyle hissetmekte.
Mesela zaten yapacaksan hiç inatlaşmamakla başlayabilirsin :) alt açma cidden sorun ki Deniz zaten bez hiç sevmiyor biliyoruz :) kuzenimin ufaklıkta aynı Deniz gibi alt açarken ama şöyle söyleyim bakımını yaparken azarlanmak ya da üzgün bi surat görmek pek hoşlarına gitmezmiş :)

Kafanda bişeyi halledemeyip başka seye geciş yapıyor olmak cok yoruyor olabilir. Eleyebileceğin seyleri ele zihninden. Yemek kısmında yiyebileceği seyler yap ayrı ona yapmadan, yemiyorsada zorlama bi süre.
Sen stres yaptıkca kısır bi döngü olacaktır

Bu yüzden senin mutlu olman çok daha önemli çünkü insan kendisi mutlu olmadan kimseyi mutlu edemez evlat bile olsa ki onlar hisleri bu kadar net alırken zaten.

Mevsimde sıkıcı bi geçişte malesef
Oyun arkadası gibi ya da haftada 1-2 katılabileceğiniz bi yerler düşünebilirsin?
Ya da okul öncesi vb eğitinlerine devam eden oyun ablaları oluyor belki denersin
Bilemedim aklıma geleni yazdım.
Mecbur hissediyorsan bu da boğucu bir his olabilir
Eşinle çıkmayı,sevdiğin bişyler yapmayı ya da yeni öğrenebileceğin bişyler yapmayı dene derim daha da fazla buara
İlk paragrafı okurken aklıma yaşlıların altını alırken de aynısı olduğu geldi. Sabah sabah ağlamaklı oldum biraz.

Kızlar geçen gün kefir mayaladım evde ama kerem Asaf hiç sevmedi sizler kefir veriyormusunuz bu aralar çorba gibi yemekler de yemiyor daha çok eline alabileceği şeyler seviyor bende tarhanayı omlet veya kraker yapıp veriyorum pırasa kabak havuç mücver yapıyorum et balık çok seviyor şimdilik yeme şekli fena değil ama o süper sonic şarkıda da söylendiği gibi 🎶 uykular haram oldu 🎶
Kefir denemedim. Ayranı çok seviyor. Tarhana çorbası yaptım içmedi. Çorbayı püre kıvamında susuz az sulu seviyor. Doktorlar da öyle öneriyor.

Alem bu denız :)o hallerınız gozumde canlandı ben hala 2 uykuya direnıyorum bazen ben kazanıyorum bazen atlas .Ben güya oyun gruplarına goturucektım bizim doktor 2,5 yasına kadar onermiyorum demiş kuzenime oda aynı doktora gotururuyor hayatta götürmez artık.Bende atlasın ılgısını bı oyunda tutmakta cok zorlanıyorum.Hadı gel sunu yapalım demesım butun gün ayakta dolasır sadece

Maşallah kuzulara :nazar: yemediği yılların acısını çıkarıyor galibaoğluş da 🤩
Kızımın ilk dişi dün patladı, haliyle çiğnemek için çabalasa da, ezemediğini tükürüyor. İnşallah dişler çıktıkça tam performanslı çiğner. Püre sevmiyor zaten. Neleri seviyor senin kızçe?
Benim kızçe yumurta ve köfte dışında herseyi yiyor
Birde Pankek krep vs sevmiyor
Yumurtayı yogurdun içine katıp yediriyorum protein alsın diye ama ara arada sürekli haşkanmış yumurtayı önüne sunuyorum belki yer diye

Back