• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

Tahlil sonuçlarına göremi kullanmıyorsunuz
Gerci d vit testi yaptırmadım ben ama kış dönemi ya kulkansammı kafam karışık...

Ben demir takviyesi ve balik yagi iciriyorum ( kullandigim balik yaginin icinde d vitaminide var ) kan tahlilinde demir dusuk ciktigi icin devam, balik yaginada 2 yasa kadar devam edicez insallah.

Selam kizlar, ben artik gunler nasil geciyor anlamiyorum. O kadar cok kosturmam oluyor ki... Deniz artik yuruyor ama kucak aski bitmedi. Gozu hep yukseklerde:) istedigi olmayinca kiyamet kopuyor ve guzel bir dayak yiyorum, bu tarz durumlarda kedilerle dikkatini dagitiyoruz ama bazen unutmuyor. Karsilikli inatlasiyoruz bazen dayanamiyorum pes ediyorum onun dedigi oluyor cunku aglama sesi sinirlerimi cok bozuyor.

Yemeler bir gun iyi bir gun kotu. Arada kendi yemek istiyor. Kasigi tabaga batirip agzina goturuyor. Heryer batiyor ama ogrenmesi icin baska yolu yok galiba:) yemek konusunda cok secici, surekli ona yemek dusunuyorum yeni seyler deniyorum, yarin ne yiyecek acaba bunu yermi, ispanagi elma puresine mi katsam vs gibi seyler dusunmekten yoruldum.

Uykulari biraz duzeldi artik tamamen tek uykuya gecti, erken uyanmis-gec uyanmis hic farketmiyor hep tek uyku. Sabahlari 6-8 arasinda uyaniyor genel olarak. 12-1 arasi Ogle uykusuna daliyor genelde 2 saat uyuyor, 1 saat uyudugu da oluyor ama yine de ikinci uykuyu istemiyor. Aksam da 21-23 arasi uyuyor. Biz odalari ayirmistik aslinda ama isler degisti. Suan ben denizle yatiyorum:) uc kisi rahat edemiyoruz cunku deniz cok kipir kipir ona genis bir alan lazim, oyuzden denizin odasina tasindim:) orda cift kisilik bir yatagimiz var orda birlikte uyuyoruz.

Oyun olarak allh ne verdiyse 😂 bu aralar top havuzunu cok seviyor, ben de B Bir mucize gibi kaba birsyler(genelde kabuklu findik) dolduruyorum onu bosaltip geri dolduruyor. Ama cok dikkat etmek lazim arada hizla agzina atiyor hemen cikartiyorum. Bir de kagit parcalamayi cok seviyor. Birkac gundur kitaplari kendi acip resimlere bakiyor, onceden hep ben gosterirdim. Kitaplar kalin sayfalilardan yirtamiyor.

Vitamin konusulmus, hicbir sey kullanmiyorum, kan testini de yaptirmadim😂 bana annelik konusunda bi gevseme geldi zaten, telefondan da korumuyorum artik. Bez yada ustunu degistirirken eline telefonu veriyorum valla. Gecenlerde disari cikcaktik, bezini ve kiyafetini degistirmem gerekiyor. Ama kaciyor surekli, cirilciplak evde dolasiyor. 80 cmlik cocugu zaptemedim, bi giydiremedim. Once yere isedi ben onu temizlerken baska odaya gitti kakasini yapti ve onu avucladi, hemen banyoya girdik, ciktik bu seferde bornozluyken yeniden cisini yapti tekrardan banyo... disari cikma vs iptal oldu ondan bahsetmiyorum bile zaten. Benden bu kadar dedim verdim eline telefonu! Demek benim sabrim 13 aylikmis yapacak birsey yok.

VosVos35 VosVos35 yazmadigim gunlerin acisini cikardim bak:)hep takip ediyorum aslinda ama buaralar enerjim mi dusuk, bazi seylerden mi yoruldum bilmiyorum okuyorum, aklimdan yazacaklarimi geciriyorum ama elim harflere gitmiyor kaliyor oyle..

Aslinda hepimiz ayniyiz canim, ben bide sabah evden cikip aksam giriyorum. Aksam eylus yatsa bile benim islerim bitmiyor. Eve gidince ev isi yapmakta istemiyorum zaten kizimla 2-3 saat vakit geciriyorum tum gun. Resmen 24 saat yetmiyor derler ya tam o cinstenim yani. İse baslama zamanin ne zaman?

İlk paragrafı okurken aklıma yaşlıların altını alırken de aynısı olduğu geldi. Sabah sabah ağlamaklı oldum biraz.

Bakım ve bakım yapan kişi olarak karşılarında gördükleri insanlar daha özelmiş onlar için, yani bakıma muhtac herkes için böyleymiş. Sonucta bir muhtaclık hali.Duygu durumlarıda işte ya üzüntü ya minnet♥️

Benim kızçe yumurta ve köfte dışında herseyi yiyor
Birde Pankek krep vs sevmiyor
Yumurtayı yogurdun içine katıp yediriyorum protein alsın diye ama ara arada sürekli haşkanmış yumurtayı önüne sunuyorum belki yer diye
Pankek krep falan kızım da sevmiyor. Haşlanmış yumurta da aynı. Karıştırsam da anlayıp tükürüyor. Şüpheli şüpheli bakıyor kasığa :D yoğurdu bile reddetti bi ara, içine bir şeyler katınca. Şimdi de en fazla 2-3 kaşık yiyor. Sağlık olsun. Omlet yedi 4 lokma bu sabah. Ben de proteini böyle veririm. Köfte sevdi kızım ama dişi olmayınca zorlanıyor

Tahlil sonuçlarına göremi kullanmıyorsunuz
Gerci d vit testi yaptırmadım ben ama kış dönemi ya kulkansammı kafam karışık...

Evet tahlil sonuclarınında etkisi var.
Çok güvendiğim eczacımızında.
En cok benim tabii :)
Ben ilk kızımda da kullanmadım.
İlk aylar kullandım ama yani elimde vardı düzenli kullanmadım bitmedi de.
Beslenmede haftada 2 en azından daha sıkı tutarsın bu geçişi? Emzirme devam ettiğim için kendimde dikkat ediyorum desyeklemeye

Kızlar geçen gün kefir mayaladım evde ama kerem Asaf hiç sevmedi sizler kefir veriyormusunuz bu aralar çorba gibi yemekler de yemiyor daha çok eline alabileceği şeyler seviyor bende tarhanayı omlet veya kraker yapıp veriyorum pırasa kabak havuç mücver yapıyorum et balık çok seviyor şimdilik yeme şekli fena değil ama o süper sonic şarkıda da söylendiği gibi 🎶 uykular haram oldu 🎶
Ben kefir hiç yapmadım organik diye bir markanın aldım yarım çay bardağı kadar içiyor gıdım gıdım pek sevmedi iştahla içmiyor bir de içince pişik oluyor dikkat ettim hafif egzamada çıkıyor egzama havalardan da oluyor diye kesmedim azar azar veriyorum en sevdiği tahin pekmez pekmezi az olacakmış çok koyunca yemiyor :)))

Kızlar geçen gün kefir mayaladım evde ama kerem Asaf hiç sevmedi sizler kefir veriyormusunuz bu aralar çorba gibi yemekler de yemiyor daha çok eline alabileceği şeyler seviyor bende tarhanayı omlet veya kraker yapıp veriyorum pırasa kabak havuç mücver yapıyorum et balık çok seviyor şimdilik yeme şekli fena değil ama o süper sonic şarkıda da söylendiği gibi 🎶 uykular haram oldu 🎶
Oğlum maşallah seviyor kefiri😊 yoğurdu da öyle. Kilo olarak maşallahımız var iştahımız da iyi ama yedikleri şeyler değişken. Çok sevdiği kefir ve yoğurdu da yemeyebiliyor.

Oğlum maşallah seviyor kefiri😊 yoğurdu da öyle. Kilo olarak maşallahımız var iştahımız da iyi ama yedikleri şeyler değişken. Çok sevdiği kefir ve yoğurdu da yemeyebiliyor.

Dönem dönem vücudun belki de eksikliğine göre değişiyor. Bizlerinde öyle galiba :) ya da biz cok yemekmistemesekte yiyoruz onlar daha net seçimlerinde :)
Büyüğünde de öyleydi bizim küçükte öyle, bi ara yediği şeylere ara veriyor yemediği bişeyi istiyor :)
Keşke bi iç sesleri olsa diyorum bazen neden istemediklerine dair. İnsanın hisleri konustugu seylerdem daha manidar💕

Dönem dönem vücudun belki de eksikliğine göre değişiyor. Bizlerinde öyle galiba :) ya da biz cok yemekmistemesekte yiyoruz onlar daha net seçimlerinde :)
Büyüğünde de öyleydi bizim küçükte öyle, bi ara yediği şeylere ara veriyor yemediği bişeyi istiyor :)
Keşke bi iç sesleri olsa diyorum bazen neden istemediklerine dair. İnsanın hisleri konustugu seylerdem daha manidar💕
Benim hematolog demişti. Bebekler vücudunun neye ihtiyacı olduğunu bilir ve onu ister büyüdükçe bu duygu körelir diye. Gerçekten öyle günde 2 yumurta sarısı yerdi ayaz şimdi ağzına bile sürmüyor 🤷🏻‍♀️ Bizim daha iyi hissedebileceğimiz bir iç sesleri olursa herşey süper oljr🤣 bugün sürekli sofrayı gösterek mama dedi tek tek hepsini verdim hiç birini istemedi yemedi. Sonuç mama sandalyesinden kalktık rahatladı 🙄

Benim hematolog demişti. Bebekler vücudunun neye ihtiyacı olduğunu bilir ve onu ister büyüdükçe bu duygu körelir diye. Gerçekten öyle günde 2 yumurta sarısı yerdi ayaz şimdi ağzına bile sürmüyor 🤷🏻‍♀️ Bizim daha iyi hissedebileceğimiz bir iç sesleri olursa herşey süper oljr🤣 bugün sürekli sofrayı gösterek mama dedi tek tek hepsini verdim hiç birini istemedi yemedi. Sonuç mama sandalyesinden kalktık rahatladı 🙄

Belki de onların iç sesini daha iyi duymak için kendi iç sesimizi azcık bastırmalıyız özellikle dayatmalar adına :)
Aç kalırsa ölmeyecek, öğün atlasa vucudu daha direncli ve enerji dolu olacak, herşeyi tüm güne sığdırmazsak bişy olmaz acelemiz yok fln😂
Biz tam aradayız sanırım nesil olarak, her çıkanı yemeye meyilli bi üst jenerasyonlar ve herşeyin iyi olduğuna o kadar inandırmışlar ki kendilerini, kolay geldikçe

Belki de onların iç sesini daha iyi duymak için kendi iç sesimizi azcık bastırmalıyız özellikle dayatmalar adına :)
Aç kalırsa ölmeyecek, öğün atlasa vucudu daha direncli ve enerji dolu olacak, herşeyi tüm güne sığdırmazsak bişy olmaz acelemiz yok fln😂
Biz tam aradayız sanırım nesil olarak, her çıkanı yemeye meyilli bi üst jenerasyonlar ve herşeyin iyi olduğuna o kadar inandırmışlar ki kendilerini, kolay geldikçe
Ben de ısrar yok zaten canım teşvik var 😂 zayıf olduğum için kendimi bildim bileli ye ısrarlarına maruz kaldım ailemin dışında sokakta gören bile durdurur söylerdi🙄 ısrarla yediğim bir lokmanın kusma safhasına getirdiğini bilirim. Risk teşkil eden bir durum olmadığı sürece oğluma zorla bir şey yaptırmam ısrarda etmem. Ben ona güveniyorum neye ihtiyacı olduğunu bilip ona göre yiyor. Sadece bazen ona alternatif bir şeyler sunamadığım düşüncesine kapılıyorum. 🤷🏻‍♀️

Ben de ısrar yok zaten canım teşvik var 😂 zayıf olduğum için kendimi bildim bileli ye ısrarlarına maruz kaldım ailemin dışında sokakta gören bile durdurur söylerdi🙄 ısrarla yediğim bir lokmanın kusma safhasına getirdiğini bilirim. Risk teşkil eden bir durum olmadığı sürece oğluma zorla bir şey yaptırmam ısrarda etmem. Ben ona güveniyorum neye ihtiyacı olduğunu bilip ona göre yiyor. Sadece bazen ona alternatif bir şeyler sunamadığım düşüncesine kapılıyorum. 🤷🏻‍♀️

Heh işte saydıklarımm toplumsal zaten😂

O zaman ne mutlu güzel kısım zaten oturmuş :) ben o alternatif ve çeşit işini haftaya yayıyorum. Küçük bi plan gibi oluyor. Rahatta oluyor
Haftalık alışveriş yapıyorum pazardan, işte az çok günlere ara öğünlere fln plan gibi
Mesela bi sabah bal varsa diğer sabah yok, böyle verdiğim şeyleri dengeliyorum

Aslinda hepimiz ayniyiz canim, ben bide sabah evden cikip aksam giriyorum. Aksam eylus yatsa bile benim islerim bitmiyor. Eve gidince ev isi yapmakta istemiyorum zaten kizimla 2-3 saat vakit geciriyorum tum gun. Resmen 24 saat yetmiyor derler ya tam o cinstenim yani. İse baslama zamanin ne zaman?
Mart diyordum ama subatta baslicam galiba, cok da net degil gerci. Ben calismiyorum guya ama emin ol pek farkimiz yok. Denizi uyuttuktan sonra mutlaka bir isim oluyor, eger yapacak isim yoksa denize kraker, kek vs. Yapiyorum:) kendime is cikariyorum yani. Ama bu biraz da benim tercihim galiba.

Heh işte saydıklarımm toplumsal zaten😂

O zaman ne mutlu güzel kısım zaten oturmuş :) ben o alternatif ve çeşit işini haftaya yayıyorum. Küçük bi plan gibi oluyor. Rahatta oluyor
Haftalık alışveriş yapıyorum pazardan, işte az çok günlere ara öğünlere fln plan gibi
Mesela bi sabah bal varsa diğer sabah yok, böyle verdiğim şeyleri dengeliyorum
Ne kadar güzel 💕 Hiç böyle planlı olamıyorum yemek konusunda. Aslında ne kadar büyük bir yük oluyor bugün ne pişirsem derdi. Sen onu kökten çözmüşsün. Ben oturtamıyorum haftalık yemek listesini hep bir atlama yapamama oluyor. spontane takılmayı seviyorum sanırım🤷🏻‍♀️

Back