• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

2018 Ekim Anneleri

anabelgunes anabelgunes gun icinde okudum ama ancak yazabiliyorum cok sukur bisey yokmus corap ipi falan geldi aklima ama?

Nilsibel Nilsibel esin nasil? Genelde boyle durumlarda eslerden biri harcama yapmayi severken diger biraz tutumlu olur :) ben alisveris yapmayi sevmem, magazaya girerim ihtiyacim olani alir cikarim bos bos magaza gezeyim hic sevmem onun yerine kiyafete para harcayacagima gezeyim degisik yerler goreyim tatile gideyim isterim :)

D dooris123 alistirma kulotlari var ya onlardan mi denesen?

Yasindan sonra oglumun uykularin felaket oldugundan bahsetmistim, okadar uykusuz kaliyorum ki artik hicbirsey yapasim gelmiyor. Gun bitsin diye bekliyorum resmen. Ama on gun kadar once inanilmaz birsey oldu ve deniz harika uyudu. Harikanin da otesinde! Mutluluktan aglicaktim nerdeyse. Agzim kulaklarimda emzirirken karnimda bir sicaklik hissettim. Bir baktim cocuga bez baglamayi unutmusum. Tum gece oyle uyumus ve hic cis yapmamis emene kadar. Artik ne kadar uykusuz kaldiysam bez baglamayi bile unutmusum en temel sey ya!
O gunden beri yeniden bezsiz yatirmak istiyorum cunku o gun uyumasi ilk ve son oldu. Ben durumu beze bagliyorum. Bezden mi rahatsiz oluyor da uyumuyor acaba. Bezsiz yatirirsam ve altina kacirsa karni falan islanir uyanmaz usutur diye korkuyorum.O gunden sonra birkac tane farkli bez baglayip yatirdim ama bir ise yaramadi. Suan ayagimda salliyorum, uyumak uzere bezini cikarmamak icin zor tutuyorum kendimi🤦🏻‍♀️
Iseme kismina sesli guldum canim tuvalet aliskanligina baslatcan cocugu :) alistirma kulotlu iyi fikir gibi ama ne kadar dayanır tecrubeli birine sormak lazim usutup hasta olmasin sonra

Yasindan sonra oglumun uykularin felaket oldugundan bahsetmistim, okadar uykusuz kaliyorum ki artik hicbirsey yapasim gelmiyor. Gun bitsin diye bekliyorum resmen. Ama on gun kadar once inanilmaz birsey oldu ve deniz harika uyudu. Harikanin da otesinde! Mutluluktan aglicaktim nerdeyse. Agzim kulaklarimda emzirirken karnimda bir sicaklik hissettim. Bir baktim cocuga bez baglamayi unutmusum. Tum gece oyle uyumus ve hic cis yapmamis emene kadar. Artik ne kadar uykusuz kaldiysam bez baglamayi bile unutmusum en temel sey ya!
O gunden beri yeniden bezsiz yatirmak istiyorum cunku o gun uyumasi ilk ve son oldu. Ben durumu beze bagliyorum. Bezden mi rahatsiz oluyor da uyumuyor acaba. Bezsiz yatirirsam ve altina kacirsa karni falan islanir uyanmaz usutur diye korkuyorum.O gunden sonra birkac tane farkli bez baglayip yatirdim ama bir ise yaramadi. Suan ayagimda salliyorum, uyumak uzere bezini cikarmamak icin zor tutuyorum kendimi🤦🏻‍♀️

Bence güzel bir deneyim olmuş😊 hatta hoş bir anı🙈 ben bugün sabah oğlumun altını değiştirmeyi unutmuşum. yatmadan önce bağlamıştım. Yani toplamda 18 saat aynı bez kalmış 😞
Bence tekrar dene cnm. Eğer sorunu bez ise uykusuz gecelere veda edeceksin ödülün çok büyük. Mesela alarm kursan 2 saate bir kontrol etsen. Alıştırma kilotlarından denersin. Zaten tuvalet eğtimi verirken mutlaka böyle durumlar ile karşılayacağız. Denemedim demezsin en azından

E exelanss anabelgunes anabelgunes yet07 yet07 alıştırma külodu iyi fikir aslında hiç aklıma gelmemişti. Haftasonu ben bu işi deneyeyim.
anabelgunes anabelgunes benim sipa benim heryerime isemistir kesin ya. Zaten yenidoganken her bezini actigimizda isiyordu ama alt acma islaniyordu sadece ama sunnetten sonra oyle mi, off ki ne off. Tavana kadar isicek nerdeyse. Bir de son iki aydir bir oyunu var gulsem mi aglasam mi bilemiyorum. Bezini acinca uzerime isiyor, ben artik ne zaman yapacagini kestiriyorum bakislardan vs. Baktim isiyecek hemen bir bez tutuyorum kazayi engellemek icin ama eger yakalayamazsam ve uzerime gelirse kahkahalarla guluyor ama yok boyle bir gulme catlayacak diye korkuyorum. Kizdigimin da farkinda aslinda ama kahkahalarina dayanamayip ben de guluyorum:) Oglum tam bir trol😂

anabelgunes anabelgunes gun icinde okudum ama ancak yazabiliyorum cok sukur bisey yokmus corap ipi falan geldi aklima ama?

Nilsibel Nilsibel esin nasil? Genelde boyle durumlarda eslerden biri harcama yapmayi severken diger biraz tutumlu olur :) ben alisveris yapmayi sevmem, magazaya girerim ihtiyacim olani alir cikarim bos bos magaza gezeyim hic sevmem onun yerine kiyafete para harcayacagima gezeyim degisik yerler goreyim tatile gideyim isterim :)

D dooris123 alistirma kulotlari var ya onlardan mi denesen?
Aslında o da para harcayayım kafasında değil ama ondan sürekli bir para çıkışı oluyor. Kv kp burdayken yiyecepe pazar alışverişine giden paranın haddi hesabı yok. Çok ilginç gerçekten.

E exelanss anabelgunes anabelgunes yet07 yet07 alıştırma külodu iyi fikir aslında hiç aklıma gelmemişti. Haftasonu ben bu işi deneyeyim.
anabelgunes anabelgunes benim sipa benim heryerime isemistir kesin ya. Zaten yenidoganken her bezini actigimizda isiyordu ama alt acma islaniyordu sadece ama sunnetten sonra oyle mi, off ki ne off. Tavana kadar isicek nerdeyse. Bir de son iki aydir bir oyunu var gulsem mi aglasam mi bilemiyorum. Bezini acinca uzerime isiyor, ben artik ne zaman yapacagini kestiriyorum bakislardan vs. Baktim isiyecek hemen bir bez tutuyorum kazayi engellemek icin ama eger yakalayamazsam ve uzerime gelirse kahkahalarla guluyor ama yok boyle bir gulme catlayacak diye korkuyorum. Kizdigimin da farkinda aslinda ama kahkahalarina dayanamayip ben de guluyorum:) Oglum tam bir trol😂
Erkek analarinin kaderi bu heralde bizimkide suluyor bizi arada sag olsun o an cirpinmamiz komik geliyor heralde oyun haline getiriyorlar. Ben ilk zamanlar gecenin bi vakti degistiremedigimden cisli carsafta yattigimi bilirim o yuzden ustume isemesi koymaz bana 😂

Bence bezsiz uyutabilirsin, uyurken çiş yapmıyorlar. Uyanık oldukları esnada yapıyorlar çişi. Altına su geçirmez alez koy yatır valla. Emmek için uyanacak nasılsa, o zaman da lazımlığa oturtup denersen çiş yapabilir. Nasılsa tuvalet iletişimini deniyoruz ara sıra. Hoşuna giden rahat bir lazımlık al, uykulu halde direnmez yapar bence çişini.
Bu arada merak etmiştim nerelerde kaldığını 😊 fazla görünmeyince..
Simay da iyi uyuyanlardandı hatırlarsan.. Şu an gecede 10 kez garanti ağlayarak uyanıyor

Kızlar pipetli alıştırma bardağı alacağım sizler hangi marka kullanıyorsunuz avent alacaktım ama kokutuyor diye yorumlar var gerçi ilk alıştırma bardağıda avent onun içinde öyle yorumlar vardı ama bizimki hiç koku yapmamıştı

Ayakkabıdan bahsedilmiş geçen hafta bizde forumda vicco ‘ya gittik ilk ayakkabısını alalım dedik gerçi bizimki yürümüyor ama heves ettim işte bizim oğlanın ayakları hep küçüktü ve hala küçük 19 no bile önden hafif boşluklu oldu daha çok ayak enine büyüyor tombilik biraz satış görevlisi kız yürümüyorsa bir ay daha bekleyin tam gelişsin ayağı dedi almadan çıktık

Kızlar pipetli alıştırma bardağı alacağım sizler hangi marka kullanıyorsunuz avent alacaktım ama kokutuyor diye yorumlar var gerçi ilk alıştırma bardağıda avent onun içinde öyle yorumlar vardı ama bizimki hiç koku yapmamıştı
ben avent kullanıyorum ıcınde gunlerce aynı su kalmadıkcada koku yapıcagını dusunmuyorum.10 aydan berı onu kullanıyoruz

Bence bezsiz uyutabilirsin, uyurken çiş yapmıyorlar. Uyanık oldukları esnada yapıyorlar çişi. Altına su geçirmez alez koy yatır valla. Emmek için uyanacak nasılsa, o zaman da lazımlığa oturtup denersen çiş yapabilir. Nasılsa tuvalet iletişimini deniyoruz ara sıra. Hoşuna giden rahat bir lazımlık al, uykulu halde direnmez yapar bence çişini.
Bu arada merak etmiştim nerelerde kaldığını 😊 fazla görünmeyince..
Simay da iyi uyuyanlardandı hatırlarsan.. Şu an gecede 10 kez garanti ağlayarak uyanıyor
Bu aralar cok yoruluyorum galiba ya, bazen foruma giriyorum okurken uyuyakaliyorum:) uykular duzelse ben de kendime gelecegim. Bu da boyle bir donem demekki
Aventin pipetli sulugunu kullaniyorum 7-8 aylık
beri. Koku sorunu yasamadik hic.

Ben de Kasım annesiyim ama kızım geç doğdu 🤗 vaktini geçirmese Ekim annesi olacaktım.. topik başkanı da plojovic plojovic olunca bu topiğe çakılı kadro ile yerleştim:halay::süslü::KK19:

Benimde tahmini 4 Ekim'di ama nasibim burasıymış, biraz Eylül annelerinide takip ettim ama burayı seviyorum🥰

Kızlar anlatmıştım daha önce babam çok mal canlısı diye. 20li yaşlarım özel derste etüdde çalışıp parayı ev kredisine araba kredisine yatırmakla geçti. Şimdi de para harcayamıyorum. Her şeye ne gerek var diyorum. Aslında iyi bir şey ama biraz da cimri hissediyorum kendimi. Bi yere giderken elim boş gitmem. İnsanlara hediyeler alırım özel günlerde. Gel gelelim niliko ve kendime bir şey alamıyorum. Aslında her şeyimiz de var. Ama bilemedim. Saçmalıyorum sanırım.

Aldığında sevineceğin, gördüğünde sana iyi hissettirecek içini acacak seyler (dekor amaçlı olur, bi kıyafet olur) en azından cok beğendiğinde manevi anlamda kendine yatırım gibi düşün :)
Yani cidden şurda şu olsa deyip almaktan vazgeçilen bişy bazen hep kafada kalıyor :)
Giyside bende çok durdurabiliyorum kendimi. Ama cok kısa süre giydiklerinden sıra gelmiyor diye.

Kızım yürürken sağ ayağını değişik basıyor yalpalar gibi yeni yürüyor diyedir dedim geçenlerde bir arkadaşta sağ ayağını niye öyle basıyor dedi aksama değil hafif böyle bir şey var anlayamadım şuan normal mi doktora götürcem ama normal çocuk dr una mı gideyim ortopediye falan mı hangi bölüm oluyor
Ortopedi daha iyi olur
Şimdiden gitmende daha iyi olur canım

Yıkanabilir denesene yatarken en azından, gece zamanlada azalacak yapması zaten

Bezsiz bebek diye bir akım var. Erken yaşta bebeklere tuvalet eğitimi veriyorlar. Belli zamanlarda uyandıktan hemen sonra gibi tuvalete tutuyorlar. Bir yandan da çiş çişş diyorlar. Daha sonralarda pavlovun köpeği misali çiş çiş sesini duyan çocuk çişini yapmaya başlıyor. Ben ikinci de yapacağım diyordum güya ama ahh tembellik 😅
E bebeğin termoslu pipetli bir suluğu var. Çok memnunum. Yazın sığuk su, ya da ılık çorba da koyuyorum içine. Hiç akıtma da yapmıyor. İçinde bir günden fazla su bekletince biraz koku yapıyor ama😔

Bezsiz bebek diye bir akım var. Erken yaşta bebeklere tuvalet eğitimi veriyorlar. Belli zamanlarda uyandıktan hemen sonra gibi tuvalete tutuyorlar.
Evet canım tuvalet iletişimini deniyoruz biz de dooris'le..
Çok başarılı olamasam da her gün en az 1 defa çiş tutuyorum ben. Bir müddet iyi gidiyor, çiş yapınca seviniyoruz ama çoğu zaman yapmıyor ve kalkmak istiyor. Ağlamadan kaldırıyorum mecbur, tuvalete tepkili olmasın diye.. Kakayı yakalamak daha kolay, beze başlayıp tuvalette bitiriyor 😊 yani on numara olmasa da kısmi bir iletişim yakaladık tuvaletle :D
Yine de bezi çıkaracak cesaretim yok. D dooris123 başarılı olursa belki biz de deneriz :KK48:

Back