2018 de Allah nasip ederse ikiz annesi olacaklar :)

jeliboni jeliboni canim çıkmana sevindim. Sabreder insallah prensesler. Ama haftan genede cok iyi. Bizde goruruz inşallahni haftalari.
Bisil.doktor 37 yi gorelim dedi. Onda mart başı insalah. Bizde bile heyecan var. Sizi düşünemiyorum

Taburcu oldum kızlar.. Başkent Hastanesi Sertaç Esin’e gidiyorum biliyorsunuz, hastaneye yatıp sürekli endişe halinde olunca insan korkuyor. Ama ben Sertaç hoca sayesinde tüm süreçte gayet memnun kaldım kendimi güvende hissettim..
Kendisinin yokluğunda başka bi doktor geldi, kasılmaların sıklaşırsa doğurturuz nolcak dedi.. Ama şu süreçte biliyorsunuz ki anne karnında geçirilen 1 saat bile çok kıymetli.. İşte bazı doktorlar böyle robotikken bazıları da elinden gelenin fazlasını yapıyor manevi destek de dahil olmak üzere..
Bu arada zaman iyice azaldı artık. Benim yaramazlar hala erken gelmeye çalışmazsa ve her şey yolunda giderse 36.haftada alırız bebekleri dedi sertaç hoca, hayırlısıyla sağlıkla 2 hafta daha dayanmamız lazım anlayacağınız..
sizin doktorlar doğum için belli bir zaman aralığı verdi mi? Kimlerin şafak 2 hafta kaldı? :))

@Geleceksin biliyorum canım bende durumlar böyle :) sen de iyisin inşallah..
Geçmiş olsun canım bebişler az daha dayansınlar inşallah. Şükür canım iyiyiz biz şimdilik

Çok moralim bozuk çok korkuyorum gerekirse hergün kullanırım yeterki yasasınlar :KK43: zaten 1 ay a yakin hergün progestan igne kullandım düşük riski var diye keşke kesmeseydi de 12. Haftaya kadar bende hergün kullansaydim bu kanamayi yaşamasaydım canım :KK43:
Korku kanaman olsada olmasada oluyor sanırım doğuma kadar. Rabbim istedimi herşey güzel olur inşallah. Üzme bebişlerini dua et bol bol dinlen

Çok moralim bozuk çok korkuyorum gerekirse hergün kullanırım yeterki yasasınlar :KK43: zaten 1 ay a yakin hergün progestan igne kullandım düşük riski var diye keşke kesmeseydi de 12. Haftaya kadar bende hergün kullansaydim bu kanamayi yaşamasaydım canım :KK43:
Canım moralini bozmamaya çalış iyi seyler düsün dua et bol hiç bişe olmaz inş bebişlerine benim kanamam olmadı ama hep kasık agrılarim var gebeligimn basından beri progestan kullanniyorum hatta son gittigimde dozunu yükseltti 12. Haftaya kadar bole devam edelim sonra bakarız dedi

Canım moralini bozmamaya çalış iyi seyler düsün dua et bol hiç bişe olmaz inş bebişlerine benim kanamam olmadı ama hep kasık agrılarim var gebeligimn basından beri progestan kullanniyorum hatta son gittigimde dozunu yükseltti 12. Haftaya kadar bole devam edelim sonra bakarız dedi
Doktor bana hiçbir ilaç vermedi bu şekilde bir sorun oluşturmaz değil mi? Çoğu kişi kullanıyor verse bir dert vermese bir dert herşeye pinpirikleniyorum ya

Doktor bana hiçbir ilaç vermedi bu şekilde bir sorun oluşturmaz değil mi? Çoğu kişi kullanıyor verse bir dert vermese bir dert herşeye pinpirikleniyorum ya
Haklısın canım hepimiz herşeyi kafamıza takıyoruz bu dönemde malesef doktoruna guven sen vermediyse vardır bi bildigi inşallah hepimiz saglıkla gecıririz bu donemi

Haklısın canım hepimiz herşeyi kafamıza takıyoruz bu dönemde malesef doktoruna guven sen bi sorun yok dediyse yoktur ztn verdigi ignede düşük onleyici mümkünse sürekli yatmaya çalış ben öyle yapmaya çalısıyorum hemen kesilir kanaman bidahada görmezsin inş
Kanamam yok canım çok şükür hiç olmadı daha. Çalıştığım için aman aman yatıp dinlenemiyorum. Haftaya randevum var verirse bikaç gün rapor alıp dinlenmeyi düşünüyorum çok yoruluyorum ve açlığımın önüne geçemiyorum. İş yerindede sürekli ne bulup yiyebilirim ki. Yemeğe daha 1 saat var ve midem açlıktan bulanıyor malesef

Kanamam yok canım çok şükür hiç olmadı daha. Çalıştığım için aman aman yatıp dinlenemiyorum. Haftaya randevum var verirse bikaç gün rapor alıp dinlenmeyi düşünüyorum çok yoruluyorum ve açlığımın önüne geçemiyorum. İş yerindede sürekli ne bulup yiyebilirim ki. Yemeğe daha 1 saat var ve midem açlıktan bulanıyor malesef
Pardon canım diger arkadas yazdi sandim isme bakmadan cevap vermisim sonra duzelttim ama neyse evet o açlık bendede var yanına kuruyemis kuru meyve falan alsan bi kac tane elma havuc falan koy enazindan biraz faydası olur ara ögünlerde

Ben kullaniyorum canım gebeligimin basından beri günde 5 damla kullanıyorum gebelikten öncede kullanıyodum ben kış aylarında 10 damla doktorum devam et ama 5 düsür demisti
Canim neden verdi peki doktorun?Ben karnimin tas gibi olmasindan sikayetciydim bunu yazdi cuma gunu.Ilacta gebelikte kullanilamaz diyor benim kafam cok karıştı ne dusunuyorsun bu konuda?

Pardon canım diger arkadas yazdi sandim isme bakmadan cevap vermisim sonra duzelttim ama neyse evet o açlık bendede var yanına kuruyemis kuru meyve falan alsan bi kac tane elma havuc falan koy enazindan biraz faydası olur ara ögünlerde
Genelde meyve almaya çalışıyorum muz kivi onlarla idare ediyorum ama olmuyor biyere kadar.. sanki yedikçe dahada acıkıyorum değişik birşey gerçekten dört gözle cumayı bekliyorum hafta bitsin diye :(

Canim neden verdi peki doktorun?Ben karnimin tas gibi olmasindan sikayetciydim bunu yazdi cuma gunu.Ilacta gebelikte kullanilamaz diyor benim kafam cok karıştı ne dusunuyorsun bu konuda?
D vitamini kemik gelişimi için önemli demisti daha önce dediğim gibi gebelikten once kullaniyodum sonrada devam et dedi ama bi zararı yok canım faydası var hatta bebeklere için rahat olsun ben arştirmıstim biraz dogduktan sonra bebeklere de veriyolar hatta ben bir damla zeytin yagının icine 5 damla damlatip kullanıyorum

Allah Bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah canim cok sagol desteğin için daha onları kucağıma bile almadan onları kaybetme korkusu beni maf etti 4 gündür zaten ailevi sorunlardan çok büyük üzüntü yaşadım eşim bak bukadar üzülme bebeklerimize bişey olacak dedi ve sonunda kanama oldu hala da devam ediyor eşim bak şimdi bi sen bi ben üzülüyoruz kimsenin umrumda değil onlar için değermiydi dedi haklı kimse için deymezmiş canım sen kimse için bebisler ini üzme ben istemeden üzdüm bebislerimi Allah sağlıkla kuçaklarımiza almayi nasip etsin cennet kokulularimizi inşallah canim

Genelde meyve almaya çalışıyorum muz kivi onlarla idare ediyorum ama olmuyor biyere kadar.. sanki yedikçe dahada acıkıyorum değişik birşey gerçekten dört gözle cumayı bekliyorum hafta bitsin diye :KK43:
Ben tiroid ićin endokrine gitmistin gebeligimi ilk ögrendigimde bana bi beslenme listesi vermisti ama özellikle ara öğunlerde meyveyi süt yada yogurtla ye yoksa çabuk acikirsin demişti alabilirsen yanına günluk sutlerden al canım bide kuruyemis cok tok tutuyo beni

Allah Bebeklerimizi bize bağışlasın inşallah canim cok sagol desteğin için daha onları kucağıma bile almadan onları kaybetme korkusu beni maf etti 4 gündür zaten ailevi sorunlardan çok büyük üzüntü yaşadım eşim bak bukadar üzülme bebeklerimize bişey olacak dedi ve sonunda kanama oldu hala da devam ediyor eşim bak şimdi bi sen bi ben üzülüyoruz kimsenin umrumda değil onlar için değermiydi dedi haklı kimse için deymezmiş canım sen kimse için bebisler ini üzme ben istemeden üzdüm bebislerimi Allah sağlıkla kuçaklarımiza almayi nasip etsin cennet kokulularimizi inşallah canim
Amin canım inş onlar bizim mucizelerimiz rabbim onları koruyo sen merak etme ama dediğin gibi moral bozuklugu cok etkiliyo onlari bende gecen hafta biseye cok uzulmustum 3 gün kramp girdi kasıklarıma bebislerimizde hissediyo biz üzülünce hamilelek boyunca arsız olmak lazım hic biseyi kafana takma canım gül geç sımdı tek önemli olan şey bebeklerimiz

Ben tiroid ićin endokrine gitmistin gebeligimi ilk ögrendigimde bana bi beslenme listesi vermisti ama özellikle ara öğunlerde meyveyi süt yada yogurtla ye yoksa çabuk acikirsin demişti alabilirsen yanına günluk sutlerden al canım bide kuruyemis cok tok tutuyo beni
Normalde yoğurt severdim ama şimdi yiyemiyorum midem kalkıyo sütte pek içim almıyor. Çoğu şeyi yiyemiyorum yada bugün yediğim birşey yarın miğdemi bulandırabiliyor. Kuru yemiş arada sırada yiyorum ekşili şeyler daha çok bastıyor bu arada naneli sakız şekere taktım. Canın ne istiyor diyorlar bende tık yok şunu yap dediğimde oturup onu yiyemiyorum çok saçma geliyor başkası dese hadi ordan derim okadar saçmaladım kendimi anlayamıyorum.

Normalde yoğurt severdim ama şimdi yiyemiyorum midem kalkıyo sütte pek içim almıyor. Çoğu şeyi yiyemiyorum yada bugün yediğim birşey yarın miğdemi bulandırabiliyor. Kuru yemiş arada sırada yiyorum ekşili şeyler daha çok bastıyor bu arada naneli sakız şekere taktım. Canın ne istiyor diyorlar bende tık yok şunu yap dediğimde oturup onu yiyemiyorum çok saçma geliyor başkası dese hadi ordan derim okadar saçmaladım kendimi anlayamıyorum.
Benimde canım pek bisey istemiyo ama bebisler için saglıklı seyler yiyorum canım cekmesede yogurt süt onemli ama canım bi sekilde yemen lazım hic yiyemiyosanda doktoruna sole bence belki ona göre vitamin verir

Benimde canım pek bisey istemiyo ama bebisler için saglıklı seyler yiyorum canım cekmesede yogurt süt onemli ama canım bi sekilde yemen lazım hic yiyemiyosanda doktoruna sole bence belki ona göre vitamin verir
Haftaya gittiğimde konuşiyim yumurta falan yiyorum meyve yiyorum öyle geçiyor bakalım. Daha yolun yarıdan fazlası duruyor çekilmez bir insan oldum sanki canım hiçbirşey yapmak istemiyor

Kızlar bende öleydim bi kaç hafta daha sabredin. Bende ne yesem ertesi gün onu görmek bile istemiyodum ama ikinci yarıda düzeliyo gerçekten hamileliğin balayı dönemi dedikleri bi dönem geliyo 14-15 civarı

merhaba arkadaslar,
18+3 haftadır tek yumurta ikizlerine hamileyim. dün rutin kontrolümde bebeklerimden birinin 2 hafta öncesine göre sadece 1 haftalık gelişim gösterdiği, diğerinin ise haftasının 1 gün önüne geçtiğini söyledi doktorum. oysa bugüne kadar büyük olan gününe göre 1 hafta diğeri de büyüğüne göre 4 gün küçüktü. yani aralarındaki fark 4 günden 2 haftaya çıktı. biri 242 gr, diğeri 168 gr. doktorum ikizler arası tranfüzyon sendromundan şüphelendi, çapaya yönlendirdi randevum yarın.
ama ben dayanamayıp başka bir perinatolog da gittim hemen. teşhisin doğru olduğunu bebeklerden küçük olanın sıvısında fark olmadığını ama damar direncinin düşük olduğunu söyledi. 3 yol önerdi. ilki gebeliği sonlandırmak (küçüğünü), ikincisi müdahale etmeden sıvı alımı ile kontrollü ilerlemek, üçüncü ise lazer ile bağlantılı damarı yakmak. her üçünde de ikisini de kaybetme riskinin 1/3 olduğunu söyledi. kendi doktorumuz ise kesinlikle çapa'da lazer yaptırmamızı önerdiğini söyledi.
dünden beri aklımı yitirmek üzereyim. ağlamaktan helak oldum. tek lokma yiyemiyorum.
lazer işlemi ile ilgili pek bir şey de bulamadım internet ortamında.
bu durumla karşılasan var mı aranızda? lazer yaptıran var mı?

Back