- 14 Ekim 2012
- 1.170
- 563
- 123
- Konu Sahibi marbling817
- #4.701
Gözün aydın çok seevindimKızlar dua eden herkese teşekkür ederim sonucum temiz çıktı
Follow along with the video below to see how to install our site as a web app on your home screen.
Not: This feature may not be available in some browsers.
Gözün aydın çok seevindimKızlar dua eden herkese teşekkür ederim sonucum temiz çıktı
Once 1 hafta rapor verdi sonraki kontrolde yine ufak sancilar cikinca 1 ay heyet raporu verdi 30.haftama denk geliyor zaten rapor bitimiÖncesi için heyet raporu mu aldın yoksa 10 günde bir tek doktordan mı alıyorsun?
@kardelen384 taburcu olacak olmana çok sevindim canım hadi bunla geçmiş olsun :)
X Xspring hayırlı uğurlu olsun canım ne güzel bi doğum yaşamışsın maşallah. Bize normal doğum sürecinden bahseder misin biraz? Ne kadar süre sancı çektin? Bebeklerin çıkışı için karnına bastırabildiler mi yoksa diğer bebek zarar görür diye her şeyi kendin ıkınarak mı yaptın? Ben de normal doğum isterdim ama doktorum riskli olduğunu söyledi..
Cok moral oldunuz bana,cok soru sordugumun farkindayim ama merak iste.Hareketleriniz daha da kolaylasti dimi?Gobek falan kalmamistir..Gercekten aman nefes alamiyorum aman cok zor dedikleri kadar var mi bebekler cok zorluyor mu?
Harika,teşekkürler.Bebisleri gule gule buyutun inşallah..Olur mu arkadaşım, sen merak ettiklerini sor, ben elimden geldiğince cevaplamak isterim.
Alt tarafta dikişler olduğu için onlar biraz kısıtlıyor şimdi de ama tabi ilk günden kalktım, yatağa bağlı kalmadım.
Bebişlerin bakımına gelince, bence şimdilik onlarla anlaşmak kolay, çünkü ağlıyorsa birkaç sebebi var; aç, altı pis veya gazı var. O yüzden şimdilik zorlukları sadece sık beslenmeleri gerektiğinden, uykudan uyanmaları için çok uğraşıyorum bazen beceremiyorum.
Benim annem yanımda, yemek işlerini tamamen ona devrettim ama ben çocuk olmadan da o işleri sevmezdim zaten. Yani eli çabuk birisi hepsini de yetiştirebilir bence. Ben büyüdükçe işlerin Zorlaşacağını düşünüyorum, çünkü şimdi koyduğun yerde duruyorlar
Detaylıca yazmışsın canım çok teşekkürler.. Sağlıkla sıhhatle büyüt yavrularını inşallah :) bizler de sağsalim vakti zamanında kavuşalım bebeklerimize inşallah..Doğum hikayemi ayrıntılı yazayım canım senin ve merak eden arkadaşlar için;
Çarşamba sabah 7’de hastahaneye gittik, benimki planlı doğum olduğu için sancı veya su gelmesi gibi bir durum yoktu. Burda kayıt işlemlerine çok önem veriyorlar, biraz uzun sürüyor, önce nst’ye Bağlandım, kalp atışları kontrol edildi. Sonra pozisyonları hala uygun mu diye kontrol edildi açıklığıma bakıldı 5 cm açılmam vardı ama sancı yoktu. (Bu arada açılmam 10 gün öncesinde 3 cm zaten vardı) ve sancım olmadığı için saat 10’da suni sancı vermeye başladılar. Sancılar başta hafifti, adetinin başlayacağını hissedersin ya öyle. Ama sonra açılmam hızlı ilerlemeyince artırmaya başladılar, o zaman şiddetli adet sancıları gibi sancı çekmeye başladım.
Saat 2 gibi açılmam sadece 1 cm artmıştı, suyumu patlattılar, açılma hızlanır diye. Saat 3’den sonra da epidural yapıldı her ihtimale karşı sezaryene alınırsam diye. Epidural çok rahatlattı beni çünkü sancılar, açlık ve yorgunlukla Doğumda zorlanacaktım. Epiduralden sonra biraz uyumuşum hatta.
Artık saat 6 oldu, ben herhalde gece yarısı geçecek doğum olana kadar diye düşünürken ebe geldi kontrol etti ve 10 cm olmuş başlıyoruz dedi.
Bütün ekip toplandı. Sonrasında ekrandan bana sancıların geldiğini gördüklerinde ıkınmamı söylüyorlar, derin nefes alıp ıkınıyorum. Bir sancıda 3 kez ıkınma yaptırıyorlar ve sonra dinleniyorum. Sonunda saat 6:53’te oğlum önce geldi ve ondan sonraki ilk ıkınmada da (4 dakika sonra) kızım. Yani ıkınmalar tam 1 saat bile olmadı. Onları kucağıma verdikleri ilk an da paha biçilemez
Bebeklerin kolay çıkması için karnıma hiçbir baskı yapılmadı. Ama ikisi de doğduktan sonra kanın temizlenmesi için bastırdılar, o Canımı yaktı biraz.
Tasinmak cok zor allah yardimcin olsun.Bir caresi bulunur mutlaka simdiden darlama kendini.Tasima şirketiyle falan anlasirsiniz.
Evet kızlar 34+1 de yani bunsabah 9da bende Doğuma giriyorum dualarınıza talibim kızlarım çok küçükler beslenemedikleri için alınıyorlar inşallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilirim minnoşlarımı
Olur mu arkadaşım, sen merak ettiklerini sor, ben elimden geldiğince cevaplamak isterim.
Alt tarafta dikişler olduğu için onlar biraz kısıtlıyor şimdi de ama tabi ilk günden kalktım, yatağa bağlı kalmadım.
Bebişlerin bakımına gelince, bence şimdilik onlarla anlaşmak kolay, çünkü ağlıyorsa birkaç sebebi var; aç, altı pis veya gazı var. O yüzden şimdilik zorlukları sadece sık beslenmeleri gerektiğinden, uykudan uyanmaları için çok uğraşıyorum bazen beceremiyorum.
Benim annem yanımda, yemek işlerini tamamen ona devrettim ama ben çocuk olmadan da o işleri sevmezdim zaten. Yani eli çabuk birisi hepsini de yetiştirebilir bence. Ben büyüdükçe işlerin Zorlaşacağını düşünüyorum, çünkü şimdi koyduğun yerde duruyorlar
Evet kızlar 34+1 de yani bunsabah 9da bende Doğuma giriyorum dualarınıza talibim kızlarım çok küçükler beslenemedikleri için alınıyorlar inşallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilirim minnoşlarımı
amiiin inşallah canım bakalım eşim sagsalım gelsınde şu surıyeden gerısı hallolur dıyorumTombuldut canim allah kolaylik versin. Insallah yardima gelen olur ve daha rahat dahammutlu edecegin bir yere gidersiniz. Rabbim mutlaka bi kolaylik verir.
amiiin inşallah canım bakalım eşim sagsalım gelsınde şu surıyeden gerısı hallolur dıyorum
Allah yatdimciniz olsun.Saglikla gelsinler sana inşallah.Haberdar et bizi firsat bulunca.Evet kızlar 34+1 de yani bunsabah 9da bende Doğuma giriyorum dualarınıza talibim kızlarım çok küçükler beslenemedikleri için alınıyorlar inşallah sağlıklı bir şekilde kucağıma alabilirim minnoşlarımı