- 31 Aralık 2015
- 41.449
- 132.627
Evet eski nickim oydu canim.Canım yanlış hatırlamiyorsam sen balinmazdın di mi?
Kızlarımın arasında tam 2 yaş var biri 30 aylık biri 6 aylık. Çiş konusunda çok kararlıyım başla bırak yapmak istemiyorum. Hemen pes edip beze dönmek beni çok zorlar çunkü çok seyehat eden biriyim. Bir de çocuklarıma kv bakıyor kreşe başlaması için bezden kurtulması gerekli. Oda içinde zaten şu an evim müsait değil sanırım yaza kadar bu şekilde devam edecek. Evi bir an önce değistirmem gerekiyor.
Senin ikincinin cinsiyeti belli oldu mu?
Benden size tavsiye eğer çocuklarınız hâlâ konuşmuyorsa; tv ve tlfdan uzak tutun. Oraya odaklanmaktan konusma becerileri gelişmiyor. Günde 3 4 kez sadece 10 dk şarkı söyleyin kendi sesinizle bir kaç gün içinde oda söylemeye başlayacaktır emin olun. Ben bunu birebir yaşadım kücük kızıma "elleri aç elleri kapat" şeklinde el hareketi yapıyordum büyük kızım aynısını soyleyerek yapmaya başladı. Şimdi 10a kadar tempolu sayıyor şarkı söyler gibi bütün hayvan isimlerini biliyor. 2 3 kelimelik cümleler kurabiliyor. O piti piti gibi tekerlemeleri dili döndüğü kadar söyleyebiliyor. Bunların hepsi beraber oynadıgımız oyunlardan kaldı.
Allah bagislasin evlatlarimizi. Benimde ikinci kiz olcak. Ben wc konusunda sıkmak istemedim dedigim gibi akışa biraktim ve zamanla ogrendi. Biz ne kadar uğraşsakta cocukta iş bitiyor insallah kolayca öğrenirsiniz sizde.
Biz agustostan beri psikolog destegi aldik. Tv telefon tam kesememiştik. Cunku cok hastalandi serum, ilac hava alirken oyalamak zorundaydim hep. Şuan telefonumda uygulamalara sifre koydum sadece iki basit oyun var meyve sebzeler ve hayvanlar olarak. Birde fotografkarimiza videolarimiza bakıyor. Zaten sıkılıp kendi birakiyor. Tv de kisitli zamanda izliyor. Bizim akranlariyla bir araya gelmesi ve surekli oyun oynamamiz ilerletti diyebilirim. Dedigim givi suan cumleler yok henuz iki kelimelere gecemedi. Ama cok sukur herseyi dili dondugunce tekrarlamaya basladi. Bu bizim icin cok onemliydi cunku tekrarlama hic yoktu ekim sonuna kadar