Bazen gece uyaniyor cisini yapip geri uyuyor, bazen uyanmiyor. Cisini yapip uyudugu icin uyandirmiyorum. Genelde kuru kalkiyor. Uyanir uyanmaz sabah tuvalete oturtuyorum. Gece kilot bez giydiriyorum. Onun bez oldugunu bilmiyor. Cunku hep kilot dedim. Gunduz normal gece kilot bez takiyorum.Merhaba anneler nasılsınız? Biz bugün tuvalet eğitimine başladık, fena değildi ama gece bez bağladım korkumdan ya uyanınca uyumazsa diye, çünkü uykusu çok sıkıntılı evde hayalet gibi geziyoruz uyanmasın diye :) sizce kötü mü olur böyle :/ tuvaleti öğrenen bebişler gece ne yapıyor acaba?
Merhaba,kızım 1-2 aydır gece bezine çiş yapmıyorMerhaba anneler nasılsınız? Biz bugün tuvalet eğitimine başladık, fena değildi ama gece bez bağladım korkumdan ya uyanınca uyumazsa diye, çünkü uykusu çok sıkıntılı evde hayalet gibi geziyoruz uyanmasın diye :) sizce kötü mü olur böyle :/ tuvaleti öğrenen bebişler gece ne yapıyor acaba?
Ben hep külot bez bağladım zaten 6 Aydan beri :) gece de bağlarken bu bez değil bak külot, çişini yapma dedim ama inanmadı :) bakalım süreç ne gösterecekBazen gece uyaniyor cisini yapip geri uyuyor, bazen uyanmiyor. Cisini yapip uyudugu icin uyandirmiyorum. Genelde kuru kalkiyor. Uyanir uyanmaz sabah tuvalete oturtuyorum. Gece kilot bez giydiriyorum. Onun bez oldugunu bilmiyor. Cunku hep kilot dedim. Gunduz normal gece kilot bez takiyorum.
Sabah hiç kuru kalkmıyor hatta taş gibi oluyor bezi :) Gündüz öğrenecek gibi inşallah ilk gün beklediğimden iyiydi ama geceyi napıcam bilemedim, belki gündüzü öğrenince gece de tutar çişini dediğiniz gibi.Merhaba,kızım 1-2 aydır gece bezine çiş yapmıyor
Gündüz tuvalet egitimi vermeye calistim ama lazımlıga yapmadi.haliya veya alistirma kiloduna cisini yapti
Bende ugrasmak istemedim açıkcası
Gece eğer tutabiliyorsa çişini sabah bezi kuruysa bez baglamayın
Ilk çocugumda da böyle olmuştu gece bezi hep kuruydu.öyle olunca hiç baglamamistim bez
Ama beziniz sabah kuru olmazsa gece tuvalete kaldirmak gerek.tekrar uyumasi problemse oda sorun olur
Bizimki tuvalet eğitiminde tanıştığı icin yedi:)) yataga alez onun uzerine alt acma ortusu serebilirsin. Ama once gunduzu tam oturtun , gece de onunla yoluna giriyor. Tuvalet egitimi ilk hafta gece aglayip uyandi. Sebebi cisini bezine yapmasi idi. Rahatsiz olmus. O gece 3 saat oyun oynadik. 3 gun sonra gece cic diye uyandi. 45dk uyudu. Artik geliyoo diye bagiriyor:)) gunduz tam oturunca gece kendiloginden yoluna girdiBen hep külot bez bağladım zaten 6 Aydan beri :) gece de bağlarken bu bez değil bak külot, çişini yapma dedim ama inanmadı :) bakalım süreç ne gösterecek
Geçen Çarşamba gıda zehirlenmesi yasadik. Hala kizim karin agrisi yasiyor pekbisey yediremiyorum. TeşekkürlerÇok geçmiş olsun. Grip mi? Biz kullanmadik, fikrim yok.
Merhaba anneler nasılsınız? Biz bugün tuvalet eğitimine başladık, fena değildi ama gece bez bağladım korkumdan ya uyanınca uyumazsa diye, çünkü uykusu çok sıkıntılı evde hayalet gibi geziyoruz uyanmasın diye :) sizce kötü mü olur böyle :/ tuvaleti öğrenen bebişler gece ne yapıyor acaba?
Bizimki gece emiyor hala aslında emmeye uyanmışken çişe de götürsem olur ama uykusu açılır diye korkuyorum :) maşallah sizeBiz de gece ,gündüz bıraktık bezi .... gece ilk zamanlar uyandırmakta çok zorlandım ...şuan da uyandırıyorum zaman zaman. sıvı tüketimine bağlı aslında , çişini yapıp tekrar uyuyo bazen hiç uyandırmıyorum tutuyo arada kaçırdığı da oluyor tabi 25 aylık daha :) normal diye düşünüyorum
Oglun kac yasinda konustu. Bende kizimi dün psikologa goturdum. Ama daha cok ben gorustumSlm kızlar cok özledim konuşmalarımızı benim cocuklar birlikte büyüyorlar .. kızım cok fena sürekli dövüyor kardeşini . Kardeşi ondan birbucuk yaş büyük. Cok zorlanıyorum ve cok yoruluyorum. Kızım bıcır bıcır cok dilli büyümüşte küçülmüş gibi al karşına muhabbet et oğlum hiç öyle değildi geç konuştu.. sağlıklı olsunlar elbet konuşurlar..
Öğrendi mi?Bizimki gece emiyor hala aslında emmeye uyanmışken çişe de götürsem olur ama uykusu açılır diye korkuyorum :) maşallah size
Öğrendi canım şükür ben de bez bağlamıyorum artık, gece de kaldırmıyorum tuvalete, bazen kendisi kalkıyor bazen de sabah kalkınca yapıyorÖğrendi mi?
Bizde 9 temmuzda başladık.. Çok şükür öğrendi tam olarak söylemesi 10 gününden sonunda çiş kaka öğrendi.. Şimdi artık beyefendi olduğu için tüm bebeklere tuvalete git çiş tuvalete diye öğüt veriyor. Hatta kurban bayramında arefe günü keçi getirmişti komşular. Keçi çiş yaptı. Gidip keçiye 'keçiii totete (tuvalete) gittt.. Diyor
Ben geceyi de 15 temmuzdan sonröp a bağlamadım hiç..
İlk 1 hafta zor ama sonrası çok rahat.Kızlar benim bebegim 26 aylik tuvalet egitimi o kadar düşündürüyor ki beni şöyle güzel yöntemi olan yardim etse
Sen bir ara tuvalet iletişimi yapıyordun sanki yanlış mı hatırlıyorum?Valla bu konuda ben baya çürük elma çıktım. 2 ay götürdüm tuvalete sadece ben götürünce yaptı 2 ay bez takmadım ama 1 kere bile çiş demedi ne bana ne başkasına. 1 haftadır beze döndük çünkü cidden psikolojim bozuldu
Valla ne iletişimler denedik sonuç hüsran canım 1 kere bile demedi cisim vae diyeSen bir ara tuvalet iletişimi yapıyordun sanki yanlış mı hatırlıyorum?
Hiç üzülme ben gayet kendi tembelliğimden dönmüştüm beze. Er geç öğrenir nasılsa.
İlk 1 hafta zor ama sonrası çok rahat.
Ne kadar doğru bir yönlendirme olur bilmiyorum ama bir şeyler söylemek isterim.
Öncelikle oldukça basit ama çocuğun sevebileceği bir lazımlık almak lazım. Korkusunu yenmesi için lazımlıkla biraz oynayabilir, kıyafetle oturabilir, lazımlıklı bebekler var onlarla karşılıklı oturabilir.
Çocukla eğitimden önce konuşmak gerekir, anne babalar ablalar abiler v3 senin yaşındakiler çişlerini tuvalete yapıyor diye. Ben yaparken yanımda duruyordu. Klozetin kapağını kapatıp ( hen hijyen hem de korkmaması için) Sifonu çekip kakalar çişlet evlerine gitti diyip bye bye yapıyorduk. Çok seviyordu.
Sonra bez değişimlerinde lazımlığa oturdu. Yapmasa bile sıkılana kadar oturduk. Yapınca birlikte klozete döküp evlerine gönderdik. "Lazımlık" adlı bir kitap almıştım. Onu 3-4 kez okuyorduk otururken. Yazıları daha basit ve eğlenceli şekilde okuyordum tabii ben. Bunlar olduğunda kıştı ve yarı çıplak lazımlıkta oturmasını istemedim. Lazımlığı kaldırıp geri bezledim. Oysaki baya alışmıştı. Sonra yazın 2. Kez başladık. Bu sefer bezi direkt çıkardık ve çişin var mı diye sordum. Hep yok dedi. Olsun gel oturalım dedim. Çoğunda yaptı. 1 hafta hep çişiö yok dedi. Biraz üstüne/altına biraz lazımlığa yaptı. Umutsuzluğa kapıldığım 1 hafta idisonra çiş var mı sorusuna evet yanıtı aldım. Zamanla çişim geldiler de başladı. Şimdi uyku dışında bezsiz. Bez olarak hep külot bez kullandık zaten kafası karışmasın diye. Ama hala tembelliği mden cesaret edip uyku bezini çıkartamıyorum. Gece çişe kaldırmadığım halde hafta 1 den bile az yapıyor bezine.
2 yaş sendromu ile tuvalet eğitimi bölüm sonu canavarı gibiama gözün korkmasın. Hazır değilse çocuk ( yada sen) sonra da alışır. Hangimiz hala bez kullanıyoruz ki elbelt vakti gelince alışır.
Şimdiden kolay gelsin.