- 24 Ocak 2011
- 21.772
- 35.584
Benim miniğim de 16 aylık geçen hafta götürdüm doktora , şu zamanlarda anne ,baba , dede gibi kelimeleri söylemesi gerekir diyor ve hatta artık anne gel gibi basit cümleler kurabilmeliymiş ama bizimki çok nadir ve çok açık söyleyemiyor ( anne ,baba bile ) ... bizim sık bakıcı değiştirmemiz sebep diye düşünüyorum ... haftada 3 gün kendi grupları ile vakit geçirsin dedi doktor tabi o ortamı sağlamakda çok zor ailelerden uzak yaşayınca, haftasonları oyun gruplarına yazdırmayı planlıyorum... anne bebek etkinlikleri gibi umarım faydası olur ...her bebeğin gelişimi farklı bunu da unutmamak gerekiyor ... tabi üstte bir akadaş söylemiş işitme ile alakalı ,bize de bir süre sonra hala aynı devam ederse işitme testi gerekecek dedi , yenidoğan grubunda yapılan işitme testi değilmiş ... ( duymasında sorun yok dedim bende , onu siz bilemezsiniz dedi belki % 20 belki % 30 bile olsa etkileye bilir dedi doktoru )
Evet çok benziyor hikaye. Yeğenimin bakıcısı yok ama anne birebir ilgileniyor ve gerçekten ilgili bir anne. Hamileyken bile konuşurdu onunla çabuk konuşsun diye :)
Tezi doğru çıkmadı :)
Ufacık seste bile irkiliyor. Yine tedbiren isitme testini bir söyleyeyim.