2017 Temmuz Anneleri Paylaşım Alanı

Pazar gününe mi gün verdi olmazzz 24 kasımda doğum yap benimle aynı gün doğmuş olsun :))
Ayy olmaz mı heyecan 40 tane doğursan hepsının ayrı heyecanı olur. Cok az kalmış yaa maşallah saglıkla gelsın ınsallah..
Ben cekmedım hiç baş agrısı birde hiç üşümedim de ben çok terlemiştim doğumdan sonra uzun süre de devam etti inşallah olmaz hepsi bir olmaz zaten .
Yaa bakarsin degisir tarih :KK66:
Narkozdan benim baş agrım o kadarda nescafe kola içmiştim fayda etmedi.insAllah bu farklı olur
Düşmanımın başına vermesin millet doğum sancısı çeker ben baş ağrısı..
Allahım ne olur başım ağrımasın :KK43:

Daha dağınık oluyorduk, oynamayip sadece dağıtımlarını kaldırınca rahatladık. Bu ara yazma etkinliklerini çok seviyor. Gun icinde ve yatmadan once kitaplardaki resimleri anlatma etkinligi yapiyoruz. Bezini , islak mendilini getirmesini istiyorum. Genelde yapiyor fakat bazen istemiyor "kaçtı kaçtı" oynuyor benimle:)) Telefonla alo yapmayi seviyor. Adim adim setini cok seviyordu fakat kansorejen madde durumunu okuyunca iptal ettik. Sizin onereceginiz etkinlik kutulari var mi?

kusurabakmayın adım adım setini kansorejen madde mi varmış , bende sipariş verdim de ! o yüzden takıldım ... bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim

Masaallah kizlar Allah saglikla mutlulukta kucaginiza almayi nasip etsin Allah kolayliklar versin. Bu arada bizim evdede ayni konu devam ediyor ikinci olsa mi ne zaman yas 31 esim 33 bakalim hayirlisi gorumcelerim bu 2 2.5 yasina gelsin krese ver calis seni cok yordu esim calismana gerek yok aldigin parayi krese vereceksin cocuguna senin gibi de bakmayacaklar ne yaptıkları belli degil ikinciyi yapmak istiyor musun şimdi bile krese ver calis diyenler var 15 aylik bi ara dusundum 14 aylikken kres baktım bile ama cesaret edemedim iyice dillensin diyorum sonra ikinci de olsun oda bi 2 2.5 yasina gelsin oyle diyorum valla bilmiyorum esim sen kimseyi dinleme diyor soylerlerse ben calismak istemiyorum de diyor bende hrm kizim hem kendim icin calismak iyi olur diyorum ama bakacak kimse yok oyle kutlamak icin girdim dokuldum

Pazar gününe mi gün verdi olmazzz 24 kasımda doğum yap benimle aynı gün doğmuş olsun :))
Ayy olmaz mı heyecan 40 tane doğursan hepsının ayrı heyecanı olur. Cok az kalmış yaa maşallah saglıkla gelsın ınsallah..
Ben cekmedım hiç baş agrısı birde hiç üşümedim de ben çok terlemiştim doğumdan sonra uzun süre de devam etti inşallah olmaz hepsi bir olmaz zaten .
Bende terledim. Hemde ne terlemek. Dogum esnasinda midem bulanip basim agrimaya basladi. Soyledim ve oradaki asistan serumdan bir ilac verdi. Bi daha uzun bir sure sure basim agrimadi :)

Ay herkes ikinciyi doguruyor bazen bende dusunup sonra hemen cayıyorumm :KK70:

Soran yazan arkadaşlar çok saolun desteğiniz için. Altıncı hastalık geçirdik 2 gece hastanede yattık. Çok zordu. 5 gün ateşi hiç düşmedi antibiyotiğe rağmen. 40.4 ile hastaneye yatış yaptık. Bir saatin sonunda calpol ve soğuk komprese rağmen ancak 38.2ye düşürebilmiştik ateşini. Çok zor günlerdi. Atlattık şükürler olsun. Şimdide ilaçlardan dolayı berbat bir pişiğe var kuzumun. Üstüne bide sivilceler oluşmuş kukusunda :KK43: doktor 2 krem önerdi onları alıcak eşim bugün. Yarında iş başı yapıcam. Sabahtan beri temizlik yarın için bize ve melisaya yemek yaptım çok yoruldum. Sizde durumlar nasıl. Minnoşlar ne alemde. Göz doktoruna götürmeyen var mı hala? Götürenler ne yapıyo doktor. Sonuçta minnoşlar o makinada rahat durur mu
Cok gecmis olsun insallah daha iyisinizdir. Biz 6. ayda muayene olmustuk bir damla damlatip gozune elindeki aletle bakmisti, babasinin kucagindaydi. 1 yasta tekrar gitmemiz lazimdi ama gitmedik simdi mumkunati yok yerinde durmaz :) gozu hipermetrop astigmat cikmisti benim gibi, yasi buyuk olsa gozluk verirdim, numarasi duser umarim buyudukce demisti doktor. Insallah dusmustur. Yerdeki nokta gibi seyleri alip agzina atiyor nasil gozu bozuk anlamadim :KK70:

Masaallah kizlar Allah saglikla mutlulukta kucaginiza almayi nasip etsin Allah kolayliklar versin. Bu arada bizim evdede ayni konu devam ediyor ikinci olsa mi ne zaman yas 31 esim 33 bakalim hayirlisi gorumcelerim bu 2 2.5 yasina gelsin krese ver calis seni cok yordu esim calismana gerek yok aldigin parayi krese vereceksin cocuguna senin gibi de bakmayacaklar ne yaptıkları belli degil ikinciyi yapmak istiyor musun şimdi bile krese ver calis diyenler var 15 aylik bi ara dusundum 14 aylikken kres baktım bile ama cesaret edemedim iyice dillensin diyorum sonra ikinci de olsun oda bi 2 2.5 yasina gelsin oyle diyorum valla bilmiyorum esim sen kimseyi dinleme diyor soylerlerse ben calismak istemiyorum de diyor bende hrm kizim hem kendim icin calismak iyi olur diyorum ama bakacak kimse yok oyle kutlamak icin girdim dokuldum

Canım hayırlı olsun hakkinda bende yaştan dolayı hızlı karar verdim hemen peşine olsun istedim hatta uzun süre hamile kalmak için uğraştım. Çok şükür rabbim nasip etti. Ben 4 aylıkken ağlaya ağlaya işe geri donmüştüm zaman gectikce alıstım ve şimdi iyi ki işim var diyorum. Bazen işyerinde dinleniyorum.

Canım hayırlı olsun hakkinda bende yaştan dolayı hızlı karar verdim hemen peşine olsun istedim hatta uzun süre hamile kalmak için uğraştım. Çok şükür rabbim nasip etti. Ben 4 aylıkken ağlaya ağlaya işe geri donmüştüm zaman gectikce alıstım ve şimdi iyi ki işim var diyorum. Bazen işyerinde dinleniyorum.
Simdi yine vikacaksin masaallah yine temmuz annesisin

Goz kontrolu 3 aylikken yaptirdik ama cihazla bakmamisti. İsik tutmustu dr. Bide 18. Ayda gelin demisti. O zaman demistim ki ay ne de cok var o zamana. Simdi 16 aylik oluyoruz saka gibi.. ama cihazla bakacak olurlarsa asla baktirmaz baktirmaz benim kizim :KK70:

Daha dağınık oluyorduk, oynamayip sadece dağıtımlarını kaldırınca rahatladık. Bu ara yazma etkinliklerini çok seviyor. Gun icinde ve yatmadan once kitaplardaki resimleri anlatma etkinligi yapiyoruz. Bezini , islak mendilini getirmesini istiyorum. Genelde yapiyor fakat bazen istemiyor "kaçtı kaçtı" oynuyor benimle:)) Telefonla alo yapmayi seviyor. Adim adim setini cok seviyordu fakat kansorejen madde durumunu okuyunca iptal ettik. Sizin onereceginiz etkinlik kutulari var mi?

kusurabakmayın adım adım setini kansorejen madde mi varmış , bende sipariş verdim de ! o yüzden takıldım ... bu konuda bildiklerinizi paylaşırsanız çok sevinirim
Sadece 31.ayda bir maddede tespit edilmis. O kutulari toplatmislar. Kendi instagram hesap yorumlarinda oyle paylasmislar fakat icim rahat etmedi. Ben arkadas ortaminda duydum hemen inst.site yorumlarina baktim. Bir madde bir sey orani yuksek cikmis , sagliga zararli diye toplatilmis. Kansorejen oldugu arkadas irtaminda kobusulan bir sey. Ben pimpiriklendim. 6 aylik almistim zaten 6 ay tum kutidan cikanlari hala oynuyor fakat almaya devam etmedim. Sadece 16.ay kutudan cikan oyun hamurunu oynatmadim. Kendim pogaca hamuru yapinca veriyorum oynuyor.

Bende terledim. Hemde ne terlemek. Dogum esnasinda midem bulanip basim agrimaya basladi. Soyledim ve oradaki asistan serumdan bir ilac verdi. Bi daha uzun bir sure sure basim agrimadi :)

Ay herkes ikinciyi doguruyor bazen bende dusunup sonra hemen cayıyorumm :KK70:
Aynen :)))

Ticaret bakanlığı, guvensizurunler.gov.tr adresinden açıkladı. Adım adım setinin kutularında fitalat bulunuyor diye.

Canim senin yas kac ikinci mi senin

Sadece 31.ayda bir maddede tespit edilmis. O kutulari toplatmislar. Kendi instagram hesap yorumlarinda oyle paylasmislar fakat icim rahat etmedi. Ben arkadas ortaminda duydum hemen inst.site yorumlarina baktim. Bir madde bir sey orani yuksek cikmis , sagliga zararli diye toplatilmis. Kansorejen oldugu arkadas irtaminda kobusulan bir sey. Ben pimpiriklendim. 6 aylik almistim zaten 6 ay tum kutidan cikanlari hala oynuyor fakat almaya devam etmedim. Sadece 16.ay kutudan cikan oyun hamurunu oynatmadim. Kendim pogaca hamuru yapinca veriyorum oynuyor.

Çok şaşırdım açıkcası ve bakınca güvensizürünler listesinde çıkıyor , öyle şu aylık set diye belirtilmemiş :KK43:
iyiki sizleri takip edip okuyorum... yoksa bile bile çocuğumun eline zehir verecektim :KK43: çok tşklr bilginiz için

Yeğenim 16 aylık fakat ce haricinde hiç bir kelime konuşmuyor. Bu normal mi , doktora götürmesi gerekiyor mu ?
Diğer bütün gelişimleri normal.

Yeğenim 16 aylık fakat ce haricinde hiç bir kelime konuşmuyor. Bu normal mi , doktora götürmesi gerekiyor mu ?
Cinsiyetini bilmiyorum ama erkekler geç konuşur derler. Benim kız kardeşim de hiç mama dede baba gibi ikilemeleri söylemeden geç denebilecek bir zamanda direkt konuşmaya başlamış. O günden beri susturamıyoruz. :KK66:
Sonradan pişman olmamak adına önlem amaçlı ben olsam doktora götürürdüm. Belki de duymasında bir problem olabilir yada hiç bir problemi de olmayabilir ama aklınızda kalmamış olur en azından.

Bugün aniden ateşlendik. Duş vs biraz dusurdum ardindan ates dusurucu surup verdim. Simdi biraz atesi var ve uyuyor. Parka gittik, ardindan markette alisveris yapip donduk. Her gun yaptigimiz aktiviteler aslinda. Tek farki benim kiz parka cocuk gelince hemen yanina gider ve oynamak ister, tabi onlarda kayitsiz kalmayip seviyorlar. Cocuktur diyorum sosyallessin ne olacak diye ses etmiyorum. Bugun suriyeli cocuklarla oynadi. Yine ses etmedim onlarda cocuktur dedim. Sevdiler de tabi. Aksama ateslendi. Hala distendir diye dusunmek istiyorum fakat simdiye kadar dis doneminde hic ateslenmedik. Gripken bile ateslenmedi. Sebebini yarin doktorda ogrenecegiz artik.

Cinsiyetini bilmiyorum ama erkekler geç konuşur derler. Benim kız kardeşim de hiç mama dede baba gibi ikilemeleri söylemeden geç denebilecek bir zamanda direkt konuşmaya başlamış. O günden beri susturamıyoruz. :KK66:
Sonradan pişman olmamak adına önlem amaçlı ben olsam doktora götürürdüm. Belki de duymasında bir problem olabilir yada hiç bir problemi de olmayabilir ama aklınızda kalmamış olur en azından.

Teşekkür ederim cevap için.

Evet erkek. Duymasinda bir sorun yok. Kontrolleri yapıldı.
Normal mi acaba diye merak ediyorum hep.

Kardeşimle paylaşmadım bu düşüncemi .

Benim miniğim de 16 aylık geçen hafta götürdüm doktora , şu zamanlarda anne ,baba , dede gibi kelimeleri söylemesi gerekir diyor ve hatta artık anne gel gibi basit cümleler kurabilmeliymiş :KK43: ama bizimki çok nadir ve çok açık söyleyemiyor ( anne ,baba bile ) ... bizim sık bakıcı değiştirmemiz sebep diye düşünüyorum ... haftada 3 gün kendi grupları ile vakit geçirsin dedi doktor :KK43: tabi o ortamı sağlamakda çok zor ailelerden uzak yaşayınca, haftasonları oyun gruplarına yazdırmayı planlıyorum... anne bebek etkinlikleri gibi umarım faydası olur ...her bebeğin gelişimi farklı bunu da unutmamak gerekiyor ... tabi üstte bir akadaş söylemiş işitme ile alakalı ,bize de bir süre sonra hala aynı devam ederse işitme testi gerekecek dedi , yenidoğan grubunda yapılan işitme testi değilmiş ... ( duymasında sorun yok dedim bende , onu siz bilemezsiniz dedi belki % 20 belki % 30 bile olsa etkileye bilir dedi doktoru )

X