Kızlar bişey sorcam şimdi ilk doğdugunda bebislerin doyup doymadigni cis sayisindan anlıyoduk kiloya bakmadan 3buçuk ayligiz suan cis sayısi yine günde 6 defa fln olmasimı lazım yoksa azalma olmasi normalmi? Kızım bi ara emerken çok ağlıyodu az az emiyodu ama 1 yada 2 saatte bi muhakkak cisli bez değiştiriyodum 2 3 gündür direk ağlamadan uzun emiyo cis sayısı azaldı sizin cis sayıları nasıl acaba?
Keyfi yerindeyse doyuyordur.
Aç olan bebe her hali ile kendini belli eder
Bizimkininde eller çıkmıyo ağzından emzigi atıp yumrugunu sokuyo bide gülerken ağız açılıyo ya hazır açılmışken şu yumruguda sokim ağzıma diyo hemen ağızda el salyalar fora
herkes diş çıkarıyo diyo ama bakalım doktora soran varmı bu distenmi yoksa bu aylarda normalmi acaba
Bu dönem çok normal salyalanmaları.
Tükürük tutma refleksleri gelişene kadar salya devam eder.
Diş ile alakası yoktur. Eğer olsaydı bebeler 2.5 yaşına kadar salyalı gezerdi :)
Yok cnm beyaz değil iki yan taraf diş çıkartacağı beyaz şişlik sanki yatağında diş var gibi
Canım senin ikinci çocuk ,diş olup olmadığını anlarsın muhakkak ta ben ce huzursuzluğunuz atak gibi geldi bana..
Ben ciş ölçmedim hiç genelde bezlerde ciş oluyor hep. Ama kakadan illallah geldi ishal de degil ama bazi gunler iyice abartiyor mesela bugün sadece oglene kadar 4 kere kaka yaptı. Ilk kakasi daha yesilimsi oluyor sonra gitgode daha sari renge dönüyor. Her gun en az 2 kaka yapti dogdugundan beri hic 1 kereye düşmedi. Acaba gaz damlalarindan dolayi mi boyleyoz yoksa cok mu geliyor emdigi anlayamadim.
Çok emiyor canım ,ondan böyle.
Benim oğlanın 5ci ayına 1hafta kaldı. Hala günlük en az 3 bez kakalı. Kakası da yeşilimsi ve su gibi..
Dr emme sıklığını azaltırsan geçer diyor ama en fazla 2 saat duruyoruz emmeden.
Aç olmasa bile uykuya geçişlerde mutlaka emiyor.
Bi sorum daha var sadece emziren anneler herkes size de su veriyor musun artik ver diyor mu ? Ben vermiyorum yeterince bol emiyor ihtiyacı yoktur diye sizlerde durum ne ?
Sadece anne sütü alan bir bebeğin afrika sıcağında bile suya ihtiyacı yoktur.
Ama şu var ki afrika da bebeler çıplak gezer ve terlemezler.
Eğer bebek çok terliyorsa ara sıra su teklif etmek doğru olur.
Ben su vermiyorum ama annem ne zaman görse bebeye çölde kalmış muamelesi yapıp su içiriyor. Bebe içtikce kadın mutlu oluyor ,ne diyim :)
Ellerinden kapabilir ister istemez herseye dokunuyorlar ve hep agizlarinda.diste disin cikacagi yer siser kizarir baya beyazlik olamz diye biliyorum
Ellerden mikrop kapılmaz canım.
Mikrop(bakteri) sadece hastalıklarla bulsşır :)