2017 Mart Anneleri Paylaşım Alanı

Bebeğinizin cinsiyeti ne olacak ?


  • Ankete Katılan
    305
ev yapımı yopurt riskli olur mu sizce? Doktora sormadım unuttum. Bu zamana kadar kendi mayaladığım yoğurdu tüketiyordum. Pastörize mi yesem artık?
 
Sende de mi pıhtılaşma bozukluğu var Cnm bende hibor kullanmıştım şimdide daha doktoruma gitmediğim için vurmaya başladım

pıhtılaşma bozukluğu bulunamadı ama tekrarlayan düşükler olduğu için önlem..içim rahatlıyordu ama hergün iğna yapmak çok yoruyor
 
Ben alıntı yapamıyorum böyle cevap yazim kızlar 6 haziran son adet tarihim dün kesesini gördüm bebişimin
 
B



Bu tercih doktordan doktora değişiyor. Çok kilolu bir gebeden belki bazı testler istemeyi gerekli görecektir doktor. Ben bu konuda biraz evrimciyim. Aile öyküsü, anne gebeliğinin ve gebenin yaş öyküsü, beslenmesi, kilosu, vücudunu tanıması, hastalık geçmişi vs önemli. Onun dışındaki kontrol amaçlı yaklaşımlar biraz çağımızın her şeyi kontrol hastalığı gibi geliyor. Bunu tabi ki doktor belirler. Ben sadece yorum yapıyorum. Tıp benim alanım değil. Doktor benden test isterse önce sebebini sorarım mantıklı ise elbette yaptırırım. Ama devlet hastanelerindeki ilgisiZlik, doktorlrdaki iş şartları yüzünden alanına ve hastaya karşı oluşan bıkkınlık, özel hastanelerde bu testler, mutlaka yapılması gerekiyormuş gibi lanse edilmeleri yüzünden para tuzağına dönüşüyor.

Bu bahsettiğim rutin testler ücretli değil ki çoğu hastanede...basit kan testleri..neyse evet herkes farklıben meraklıyım ne var ne yok bilmek isterim hep..
 
Benim gittiğim hastanede ücretliymiş doktor aile hekiminde ücretsiz yaptır dedi dün
 
Benim altı haziran dün kesesini gördüm kalp atışı için daha erken dedi doktorum
 
Selamlar.
Az evvel kesemizi gördük şükürler olsun. 1.5 cm kese. İçinde bebek olmaya çalışan mercimek kadar bir şey :) 10 gün sonra da kalp atışı için gideceğiz inşallah. Darısı bekleyen tüm arkadaşlarımın başına.
 
Peyniri pastörizeye döndürdüm ama 20 dk kaybatıp mayalıyorum bi şi olmaz diye düşünüyordum yoğurt için. Riskli galiba. Sütaş'a dönüş artık. Öfff
Hayir cok yanlis dusunuyorsunuz. Uzmanlar asla yenilmemesi gereken seylerin basinda hazir yogurt ve market sutlerini soyluyor. Evde yapamiyorsaniz yemeyin diyorlar cok net. Cunku onlar belli kimyasallarin bir araya getirilmis hali. Sut tozu bilmem ne. Ben ilk hamileligimde sutum dahil hazir icmiyordum. Yogurdu yillarsir mayalarim ve o kadar mucizevi faydalari var ki ev yogurdunun. Sakin hazir almayin.
 
X