Bebek Beslenmesi 2017 haziran/ temmuz anneleri klasik yöntem ile ek gıdaya başlayacak olanlar gelin birbirimizi bilgi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Sağol canım, bu alerji mevzu çok korkutucu ürkek yapıyoruz tüm tadımları, gözümüz kapalı veremiyoruz ne yazık ki. Bir de mümkünse tadım listeni sırasıyla paylaşırsan sevinirm.
 
Sağol canım, bu alerji mevzu çok korkutucu ürkek yapıyoruz tüm tadımları, gözümüz kapalı veremiyoruz ne yazık ki. Bir de mümkünse tadım listeni sırasıyla paylaşırsan sevinirm.
Evet benim de gözüm hep üzerinde her bezde sağını solunu inceliyorum çocuğun bir şey var mı diye.
Daha çok bir şey olmadı ama paylaşayım tabi.
Balkabağı- hafif bir alerji yaptı,sadece huzursuzluk yaptı
Havuç temiz
Avokado- kusma, huzursuzluk, birkaç sivilce yaptı.
Patates ikinci gündeyiz ve temiz.
İrmik temiz. Ben blw usulü gidiyorum daha çok sadece akşamları irmikle denenmiş olanlardan veriyorum mama yapıp.
Bundan sonra denemeyi düşündüklerim soğan, belki pırasa, gaz sorununu gözardı edersem brokoli, sonra da meyveler elma, armut, muz, belki ayva. O zamana kadar 7. Ay gelmiş olur ondan sonra da gün kurusu, kuru erik, alerji durumunu henüz araştırmadım ama temiz çıkarsa pancar, sonra da yumurta sarısı. Bunlar bittikten sonra keçi sütüyle yapılmış peynirle diyeti bir yerden zorlamak istiyorum temiz çıkarsa keçi sütüyle başka tadımlar yaparım sonra belki bir çılgınlık yapıp inek sütüyle yapılanlara da geçiş yaparım belki geçmiş olur o zamana kadar bir umut. Başlarda pirinç, sonlara doğru tam buğday unu ve mısır ununu deneyeceğim. Beyaz un vermeyi düşünmüyorum. İşte kabaca benim yolum bu. Senin aklında var mı başka bir sebze veya bu alerjik dikkat et dediğin bir şeyler?
 
Gretchen Grundler Sağol canım tekrar.6. ayda tahıl grubuyla tanıştırılması gluten hassasiyeti açısından önemli diye okudum yani mutlaka tanışması lazımmış. Ama bir yerde de alerji riski ya da ailede gluten alerjisi varsa 8. ay beklenmeli diyor. Ben de bu ay tahıl olarak irmik ve pirinç denerim diye düşünüyorum. Bu ek gıda fazlaca da vaktimizi alacağa benziyor. Şimdi daha çok başındayız ama ilerledikçe peynir yapımı, yoğurt yapımı derken , öğünlere de geçince gün yetmeyecek gibi duruyor .
 

Şimdiden yetmiyor zaten, yemeğini hazırla yedir ortalığı topla sonraki öğünde yine hazırla yedir ortalığı topla. Bir ara eve de yemek yapmak lazım e akşam oldu ben ne zaman dinleneceğim diyorum.
Gluten alerjisi konusunda çok bilgili değilim, inşallah yoktur ama süt ve gluten tüm besinlere giden yolu kapatıyor inşallah sizde de yoktur.
 
Çok sevindim yemesine, güzel bir damak tadı olacak sanırım bebeğinin
Bir sorun olacağını sanmıyorum daha rahat yer hatta bence. Afiyet olsun
Sağol canim. Gerçekten öyle olacak gibi. Yaptıklarim arasında tadı kötü olan ve cok karışık olan şeyleri yemiyor kesinlikle. Küçük gurme her biri
 
İrmikle yapabileceğim ve gece tok tutacak mama tarifi olan var mı kızlar??
Canim ben yarim elma ve armut ile 5 tane kuru üzüm cezveye koyuyorum az suyla pismeye yakin 1tatli kasigi irmik atıyorum ayrica 1kup et suyu ve 2kup peynir suyu ilave ediyorum pisince blendar ve süzgeçten geciriyorum 1corba kasigi keci boynuzu ozuyle tatlandirip yediriyorum
 
Merhaba cnm. Irmik de 3 gun mu tattirilacak. Bende blw ye ek klasikle yol alicam. Cunku oglum artik sadece sutle doymuyo. Gece 4 kez falan emmeye kalkiyo
 
Merhaba meyveli muhallebiyi nasıl yapiyorsunuz
 
Merhaba meyveli muhallebiyi nasıl yapiyorsunuz
2 ölçek kadar yulaf ununu 40-50 cc kadar su ile karıştırıp içine 1 ölçek de devam sütü ekleyip pişiriyorum. Piştikten sonra içine bir çay kaşığı kadar tereyağ ekleyip karıştırıyorum. Sonrasında elma yada armut rendeleyip yada muz ezip, 1 tane de ceviz rendeliyorum, bayıla bayıla yiyor minnoş.
Bazen içine 1 çay kaşığı kadar pekmez de ekleyebilirsin.
 

Aynen bende tmm öyle yapiyim dedim.onunla mi uğraşcam

tuz ve şeker önerilmiyor kesinlikle canim , tuz özellikle böbrekleri çok yorarmış
maalesef hepimizin çevresinde çok bilmiş bir tayfa var

Merhaba bende araştırma yaparken kk okuyorum. Buradan çok faydalandım her zaman. .Bu tuz olayını bende çocuk doktorumuza (kendisi aynı zamanda nefroloji doktoru ) sordum bana tabiki tuz vereceksin dedi abartmamak şartıyla. Hocaları öyle diyormuş neden tuz verilmesin bebekler nasıl lezzete alışacaklar diyormuş.
Aynı zamanda Aile Hekiminin hemşiresine çocuk doktorumuzun tuz verebilirsin diye söylediğini anlatınca. Bende öyle yapmıştım tat vermesi açısından diye söyledi. Çocuk özellikle yemiyorsa az miktarda kat dedi...
 
Küçük gurmeler artik herseyin farkinda biz 7bucuk ayligiz ve artik tuz ekliyorum lezzet verecek kadar cok daha istahli yiyolar
 
Bişey sormak istiyorum ben de kozom 6,5 aylık . Ek godaya klasik yöntemle devam ediyorum, 3 gün kuralıyla ilerliyoruz. Sormak istediğim örneğin sebze püresi verince miktarı ne olmalı? Ben 250 ml. lik bir kap kullanıyorum sanki pek doymuyor, versem hep daha yiyecek gibi.
 
Suan gunluk ek. Gida 2 cay bardagi olmali kalani anne sutu canim
 
Canim 1ay sonra 1kase yiyebilecek sekilde artirabiliyosun biz suan 1 kase yiyoruz
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…