Bebek Beslenmesi 2017 haziran/ temmuz anneleri klasik yöntem ile ek gıdaya başlayacak olanlar gelin birbirimizi bilgi

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Hepfitim cnm nasilsin iyimisin minaklarin nasil beni hatirladiysan 2017 ikiz annelerinden benimde 35 haftalik premature ikiz kizlarim var besbucuk aylik olduk ama duzeltilmis dortbucuk ayligiz bende ek gida veriyorum anne sutu almadiklari icin meyve puresi corbalar yogurt evde kendim yaptigim kemik suyu tavuk suyu acaba baska ne veriyosunuz ben daha neler verebilirim?
 
Hatirlamaz miyim canim hos geldin biraz erken baslanmis ama rahatsiz etmiyorsa sorun yok. .
Canim mama tarzi pisirebilirsin mesela ben elma armut ayva dogriyorum üstü gececek kadar suyla pisiriyorum pismeye yakin 1yemek kasigi pirinc unu ve 1tatli kasigi irmik atip altini kisiyorum..pisince önce blenderdan sonra süzgeçten gecirip yediriyorum icine çekilmiş ceviz de karistiriyorum bazen bide keçiboynuzu özü yada pekmez 1tatli kasigi kadar
Bide ben hurma havuc incir kayisi bal kabagi puresi yapiyorum oda diger mama gibi haşlayıp blenderlayip süzgeçten geciliyor bu mamalar a 1 yyada 2kup et suyu mutlaka ekliyorum
 
Mutlaka denicem canim bu dediklerini biz biraz da zayif bebekleriz galiba 2 kilo dogdular simdi biri 6.200 digeri 6.500 grm o yuzden biraz kilo aldirmak ta istiyorum ama saglikli bi sekilde benim biri 15 gun kuvezde kaldi o birazdaha geriden geliyo gelisimi tam anlamiyla ayakalarina basamiyi donemiyo daha nebilim o canimi sıkiyo biraz o yuzden kalsiyum destekli yedirmeye calisiyorum
 
Kızım da ek gıdaya başladı. Şu an tam 6,5 aylık 9 gün oldu başlayalı. İlk tercihim ve esas beslenme yöntemi blw ancak hem kilo alımı düşük olduğu için hem de kaşıkla edilgen beslenmeyi de öğrenmesi için birkaç gündür denediği sebzeler ve irmikle mama yapıyorum. Önerilerinizi ve çeşitlendirmelerinizi takip için buradayım
 
Hos geldin canım
 
Hanımlar selam. Malesef bugün canım çok sıkkın. Kahvaltıya başladık bugün ve tam bir hayal kırıklığı. Yumurta sarısı, kendi yaptığım peynir, ceviz verdim ıhlamurla açtım ve yemedi. Hatta öğürdü. Yemeyince pekmez damlattim. Yapmamam gerektiğini bile bile. O sekilde de yemedi. Sizlerin kahvaltı menüleriniz nasıl? Hazır mamalar dışında evde hazirlayabilecegim kahvaltı önerilerinizi paylaşabilir misiniz?
 
Canim Öğürme refleksi normal az az ver..bide pütürlü olmamasına dikkat et. ..
Ben yogurt yumurta sarisi elma püresi ceviz keciboynuzu özü ve biskuviden yapiyorum
 
Benim kızım da ek gidaya gecemedi tam anlamiyla
Yumurtayi tek vermeye calisiyordum suyla açarak begenmedi pek
Bugun pirinc unuyla muhallebi yaptim onunla yumurtayi açtim severmi diye.onu da begenmedi :)
Ama şunu farkettim bizim yemeklerden azicık minicik veriyorum yemek istiyor devamini istiyor
Tabi zararli onun için vermiyorum

Acaba ne zaman bizim yediklerimizden verebiliriz ? İlla bir yaşını beklemelimiyim ? Önce versem mi ki ? Yani 10 aylık olunca falan... sorularım bu kadar :))
 
Ceviz yüksek alerjen bir gıda, kuruyemişlerin çoğunda var alerji ihtimali. 12 aydan önce vermek çok önermiyor.
Belki ilk başta yemek istememiştir daha sonra tekrar verirsen yer. Bir de hepsini karıştırdıysan diye söylüyorum bazı bebekler bulamaç sevmiyormuş, tek tek verirsen işe yarayabilir belki.
 
Yemeklerinizi bebeğe uygun yaparsanız; mesela soğanı yağla değil suyla pişirip sonra yağla kavurursanız, sıfır salça ve tuz ve yemesi yasak baharatlardan koyarsanız, alerji ihtimali düşük besinlerle yaparsanız verebilirsiniz sanırım 9 aydan sonra. Ama o tuzsuz yemekler bizim damak tadımıza hiç uymuyor. Onun yerine şöyle bir öneri sunabilirim; ona hazırladığınız şeyden kendiniz de yerseniz telvik edebilirsiniz belki. Kendinize yaptığınıza tuz koyarsınız tabi ama bebek bunu bilmek zorunda değil
Ben ne yedirirsem yedireyim su bile versem kendim de bir tane alıyorum görebileceği şekilde abartılı hareketlerle yiyorum. O da yiyor beni taklit ederken.
 
Deniycem tsk ederim :)
 
Canim doktorumuz cevizi robottan geçir her gün 1 çay kaşığı ver dedi kahvaltısına karıştırarak ondan verdim ben de bi araştırayim o zaman. Bulamaç ben de pek yapmak istemiyorum aslında ama nasıl vereceğimi bilemedim mesela haşlanmış yumurta sarısı boğazına yapışmaz mı? Peynir de yapışır gibi geliyor. Bilemedim yani
 
Yağ Tuz baharat meselelerinden dolayi 1 yaş gibi düşünüyorum :)
 
9. ayın sonundan merhaba... ilk dişimiz alt sağ ortadan ayın 14’ünde merhaba dedi nihayet... ve hemen ardından 2 gün sonra yanındaki..
dişler patlayınca uyku bir nebze düşene girdi sanki. Özellikle ilkini patlattığı günüm akşamı kesintisiz bir uyku çekti kızım. O kadar üzüldüm ki, kimbilir ne kadar çok ağrıları oluyor ve canları acıyor minik kuşların bu dişler yüzünden.
Yemek olayında ceviz verdim yine geçen hafta ilk kez, sıkıntı olmadı. ( meyveli muhallebinin içine sarımsak tendeki ile rendeledim)
Artık hemen hemen her şey yiyor gibiyiz. Tuz, şeker yok, beyaz un da mümkün mertebe kullanmamaya çalışıyorum.onun dışında sabah yumurtalı kahvaltı, öğlen yoğurt ve sebze, et yada balık, akşamüstü meyve yada akşam meyveli muhallebi olarak devam. Arada gündüz iki, gece 2 kez mama ve geceleri emmeye devam.
6.aydan sonra dr kontrolümüz yoktu. Dr 1 yalında görüşürüz demişti ama ben bi kontrole götüreceğim sanırım yarın yada perşembe. Gelişimi bence normal ana insan yine de bir uzmandan duymak istiyor sanırım. Siz de durumlar nasıl?
 
Dişleri için tebrik ederim küçük şampiyonu
Sağlık ocağı 9. Ay için bir hastaneden hemogram istedi, yaptırır mıyım bilmiyorum ama 9. ayda bir doktorun görmesi doğru gibi geliyor çünkü 6. ayla 1 yaş arasındaki zaman çok uzun gibi geliyor bana. Bence götürmekle iyi bir karar vermişsiniz. İnşallah keyfi ve sağlığı yerindedir
 
Oy maşallah kuzuya sağlıklı inci dişleri olsun inşallah. ..ben henüz günde 2ek gidayla kaldim yavas yavas artircam artik mama sevmiyoruz arti içindeki sağlıksız yaglar sebebiyle vermek istemiyorum. .ceviz bizde de sorun olmadi portakal mandalina haric deniyorum ben herseyi
 
Kızlar şükürler olsun bugün kahvaltımız daha iyiydi. Şöyle ki bulamaç değil de ayrı ayrı vereyim dedim. Bir parça kendi yaptığım peyniri koydum. Yumurtasını soydum bi baktım yumuşak olmuş onu kendim yedim yumurtanın yenisi haslanirken peynirini elimde ezip ezip verdim yedi öyle. Hatta yumurta haşlanana kadar bitirdi. Daha yerdi ama korktum ilk günler olduğu için. Yumurtasindan da çeyrek sarıyı aynı şekilde elimde hafif ezerek yedirdim. Peynir kadar mutlu değildi ama onu da itiraz etmeden yedi. Bulamaç sevmemiş demekki. Ayrı ayrı vermede sıkıntı olmaz dimi? Yulaf unum gelince yapacağım bisküviyi de ıslatıp ayrı vereceğim artik.
 
Çok sevindim yemesine, güzel bir damak tadı olacak sanırım bebeğinin
Bir sorun olacağını sanmıyorum daha rahat yer hatta bence. Afiyet olsun
 
Merhabalar ek gıdada 5. günümüz . Atopik egzama öykümüz var ve besin alerjimiz var mı yok mu deneme yanılma yoluyla gidicez.Doktorum üçer gün deneyerek ilerleyeceğiz dedi ben havuçla başladım 3 gün havuç sonra da 2 gündür kabak veriyorum. Anlayamadığım böyle tek tek mi deneyeceğim bunları ben. 3 gün denedim dokunmadı bir öncekiyle karıştırabilirim peki meyveye sebzeler bitince mi başlamalıyım. Mesela bugün öğlen haşlanmış kabak verdim püre halinde akşam üzeri elma rendesi versem olmaz mı?Tahılları ne zaman ve ne şekilde ilave edicez?
 
Evet tek tek gideceksin. Havuç temiz çıktıysa havucu da katabilirsin beslenmeye. Önerilen, sebzeler bittikten sonra meyveleri vermek çünkü meyvelere alışınca sebzeleri istemeyebiliyor bazı bebekler. Birkaç sebze denedikten sonra daha önce denediklerinle ayına uygun tahılları deneyebilirsin. Ben irmikle havuç ve patatesi karıştırıp mama olarak veriyorum şimdilik sebzeleri ve meyveleri biraz denedikten sonra pirinç ve yulafa da geçeceğim.
Gündüz yeni bir şey verdin akşam da 3 günlük testten geçen şeyleri verebilirsin ama 3 günü doldurmamış 2 sebzeyi aynı gün verme.
Bazen 3. Günün sonunda bile alerjik reaksiyon gözlemlenebiliyormuş çünkü.
Umarım alerjisiz atlatırsınız. Balkabağı az avokado çok alerji yaptı Defne’de, size denk gelmez umarım alerjik sebze meyve.
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…