Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Evet canm anlattın :) aynen 16 gün daha beklemen çok iyi olur. Ben yapıcam blw bikaç arkadaş daha var. Umarım çoğalırız :)

Çok heyecanlıyım ya bir an önce aralık 18 gelsin diyordum fakat daha 16 gün daha beklicem Ocağı bulur bizim başlamamız.olsun bu kadar bekledik daha da bekleriz artık :) sen ne zaman başlıyorsun canım

Üç gün kuralını herşeye tek başına uygulamaya çalıştım. Ama yemek çeşidi artınca şöyle yaptım. Mesela armudu ve elmayı ayrı ayrı yiyorlardı zaten. Cam rendede yapıyorum bu arada. İlk gün elmanın içine çok az avakado kattım ikinci gün biraz fazla üçüncü gün yarı yarıya. Bir de avakadoyu 6. ayda verdim öncesinde değil.
Tamm canm anladm denerim bende öyle sevmezse :)

Çok heyecanlıyım ya bir an önce aralık 18 gelsin diyordum fakat daha 16 gün daha beklicem Ocağı bulur bizim başlamamız.olsun bu kadar bekledik daha da bekleriz artık :) sen ne zaman başlıyorsun canım
23 aralıkta başlarım canm. Benim oğlan tam 9 ay 10 günlük doğdu. Beklemiycem o yüzden. Bende heyecanlıyım valla. Ne çabuk geçti günler :)

Ben bugün kahvaltıda iki mercimek tanesi kadar yumurta sarısı iki mercimek tanesi kadar peynir ve bir çay kaşığı üzüm.pekmezi tattirdim
Öğlende de patates havuç pırasa ve kabaktan yapılmış sebze çorbası tattircam 2 -3 çay kaşığı
Normalde bu besinler hepsi aynı anda baslanmaz 3 gün kuralı var biz 6.ayda tattirmaya başladığımız için hepsini 3 gün kuralı ile ekledim beslenmesine.

En sağlıklı yumurta pişirme yöntemi paylaşmak istedim bizim doktor anlattı seminerde.cezvrye su koyuyoruz buharlasmaya başlayınca yumurtayı soğuk suda yıkayıp cezveye koyuyoruz kaynamaya başlayınca 12 dakika pişiriyoruz .bu şekilde yumurta sarısı en faydalı haline geliyormuş

En sağlıklı yumurta pişirme yöntemi paylaşmak istedim bizim doktor anlattı seminerde.cezvrye su koyuyoruz buharlasmaya başlayınca yumurtayı soğuk suda yıkayıp cezveye koyuyoruz kaynamaya başlayınca 12 dakika pişiriyoruz .bu şekilde yumurta sarısı en faydalı haline geliyormuş
Sicak suya konulan çiğ yumurta çatliyor.içine giren kaynama suyu bana itici geliyor. Kaynama suyu icine kacan yumurtayi atiyorum hep.

Tam kaynamadan koyuyorsun su buharlasmaya başlayınca..
O zaman catlamiyor bende sevmiyorum suda çatlayan yumurtayı yememde çocuğuma da yedirmem.

Formul mama kullananlar,
182 gunluk olunca 7. Aydan gun aldik.2 numaraya baslayabiliyormuyuz.yani 7. basindami baslaniyor,doldurunca mi? Bilen varmi.acil.
Mama alacagim da.

Önden giden annelerimiz size bir sorum var..
Yogurdu hergun gunluk sut alip mayalamak zahmetli degil mi?
Bu hep boyle mi olacak?
Bu aksam ilk yourdumuzu mayaladik simdi ben bu yogurdu 2 gün veremem mi bebegime var mi bilen ;)

Sabahtan beri giremedim.. bugun biraz alisveris yaptik bebege..
Mycey marka meyve filesi aldim yine ayni markanin mama kabini aldim bir de cam rende aldim..
Lcw da tulum seklinde mont aldik
Yemedim yedirdim giymedim giydirdim lafi gercektende ne dogruymus yaa insan özeniyo ilk cocuk bi de :))

Blw yapmayı düşünüyorum ama öncesinde iki ay rende yada ezme usülü yedireceğim. 7. Ay bitince hakkını vereceğim blwnin şimdilik hafif pütürlü yiyoruz istemediğimizi yemiyoruz. Zorlama asla yok. Kaşık tutmayı bardaktan içmeyi biliyorlar ben öğretmedim gözlem ile öğrendiler. tabi yerken veya içerken başlarında bekliyorum kaşığı atıp eliyle de dalıyor izin veriyorum.

Kasik tutmayi da biliyorlar heeee yerimmmm :KK73:

Screenshot_2017-11-17-11-01-54.png

Back