Bebek Beslenmesi 2017 haziran bebekleri ek gidaya basliyor;)

Bebek Beslenmesi, Ek Besin Önerileri, Mamalar, Anne Sütü, 3 yaştan büyük çocukların çok yeme ya da yememe, obezlik, iştahsızlık, okulda beslenme, beslenirken dikkat edilecek konuların yani her türlü yeme problemlerinin paylaşıldığı alan.
Screenshot_2017-11-17-11-01-46.png

Evet avakado çok önemli bir besin. Ben ham alıp evde gazeteye sarıp olgunlaştırıcam. Tadını beğenir umarım
Çok güzel olduğu söylenmez zaar :)
Benimkiler çok seviyor. Elma ya da armut ile karıştırıp veriyorum ben.

bence kilosu iyi. Az değil. Genelde 5. ayda doğum kilosunun 2 katını yakalaması gerekir derler. Seninki de yakalamış. Benimde bebeğim 17 haziran doğumlu kilosu 7600. Doğum kilosu 3700.
Zaten ayına göre kilosunu iyi olduğunu söyledi . Ama bu ay baya az kilo almış dedi o yüzden kasik mamasını önerdi . Ama benim içime pek sinmedi

Kızlar blw yöntemi ile ilerleyecek olanlar var mı? Ben blw yapmayı düşünüyorum o yüzden daha beklicem 6. Ayın dolmasını. Birde zamanından önce doğmuş bebekler için 40. Haftaya göre hesaplayın diyorlar. Hani mesela benim bebeğim 37+5 de doğdu. 6.ayı ayın 18inde doluyor. Yani ben 16 gün daha mı beklicem hani 37+5 ten 40. Haftaya kadar 16 gün daha var ya. Anlatabildim mi acaba ya

Kızlar blw yöntemi ile ilerleyecek olanlar var mı? Ben blw yapmayı düşünüyorum o yüzden daha beklicem 6. Ayın dolmasını. Birde zamanından önce doğmuş bebekler için 40. Haftaya göre hesaplayın diyorlar. Hani mesela benim bebeğim 37+5 de doğdu. 6.ayı ayın 18inde doluyor. Yani ben 16 gün daha mı beklicem hani 37+5 ten 40. Haftaya kadar 16 gün daha var ya. Anlatabildim mi acaba ya
Evet canm anlattın :) aynen 16 gün daha beklemen çok iyi olur. Ben yapıcam blw bikaç arkadaş daha var. Umarım çoğalırız :)

Nasıl karıştırıyorsun canm. Tadımlıklarda verdin mi sade olarak.
Üç gün kuralını herşeye tek başına uygulamaya çalıştım. Ama yemek çeşidi artınca şöyle yaptım. Mesela armudu ve elmayı ayrı ayrı yiyorlardı zaten. Cam rendede yapıyorum bu arada. İlk gün elmanın içine çok az avakado kattım ikinci gün biraz fazla üçüncü gün yarı yarıya. Bir de avakadoyu 6. ayda verdim öncesinde değil.

Blw yapmayı düşünüyorum ama öncesinde iki ay rende yada ezme usülü yedireceğim. 7. Ay bitince hakkını vereceğim blwnin şimdilik hafif pütürlü yiyoruz istemediğimizi yemiyoruz. Zorlama asla yok. Kaşık tutmayı bardaktan içmeyi biliyorlar ben öğretmedim gözlem ile öğrendiler. tabi yerken veya içerken başlarında bekliyorum kaşığı atıp eliyle de dalıyor izin veriyorum.

Üç gün kuralını herşeye tek başına uygulamaya çalıştım. Ama yemek çeşidi artınca şöyle yaptım. Mesela armudu ve elmayı ayrı ayrı yiyorlardı zaten. Cam rendede yapıyorum bu arada. İlk gün elmanın içine çok az avakado kattım ikinci gün biraz fazla üçüncü gün yarı yarıya. Bir de avakadoyu 6. ayda verdim öncesinde değil.
avakadoyu da mi cam rende de yaptin

Merhaba kızlar,
Biz de bugün itibariyle başlıyoruz artık tadımlara... 180 gün Çarşamba dolacak ama 2 günden de bişey olmaz artık...:dua:
Yarın dr kontrolümüz var ama geçen ayki kontrolde konuşmuştuk ek gıda mevzusunu. O yüzden şimdi uygulama kısmı kaldı bir tek...
Bizim doktorumuz yoğurt ile başlamayı önerdi. Anne sütü, formül süt yada keçi sütünden olmasnı tercih ediyor. 1 kez formül süt ile deneyip mayaladım. 2 kaşık verdim ve baya yalana yalana yedi küçük hanım :kk77:
Dün de Migros’tan Baltalı marka keçi sütü aldım ve omunla mayaladım yoğurt, şu an dolaba koydum. Olmuş gibi... bugün ondan vereceğim 2-3 kaşık kadar...
Sonrası için bu hafta kabak ve bal kabağı tadımı yapmayı planlıyorum. Dr buharda haşlayıp, içine biraz irmik koyarak pütürlü bi püre şeklinde verebilirsin dedi ama ben ilk etapta içine irmik koymadan vermeyi planlıyorum, belki biraz formül süt ile seyreltebilirim püreyi.
Blendar yok, ezip veriyoruz en kötü tel süzgeçten geçirip...
Ben de 1,5-2 ay bu şekilde başlayıp sonrasında BLW’ye geçiş yapmak niyetindeyim.
Şu an direk eline verip ağzına atmasını, yutmasını beklemeye cesaret edemeyeceğim sanırım :bicak:
Kendim yiyemeyeceğim şekilde hiçbir gıdayı vermeyi planlamıyorum özellikle bulamaç şekilde, bakalım... bundan sonrasını süreç gösterecek

Back