Kasık mamalarının ıcerıgını oku derım cnmBilgi icin tesekkur ederim.bilmiyordum bunu.markete gidince alayim ben de.daha cok yeniyiz ek besinde.kizim pirincununu sevmedi.tam bugday unu corbasina bayildi.
Hayirli olsunBizde ek gidaya basladik ama neyi nasil yapacagimi bilmiyorum. Mesela pure nasil yapilir? Bide irmikle yapi lan birseyler var anlamadim kafam.cok karisik .corbasi ayri bisey zaten .internette baktim dahada karisti kafam
Bizimki saglik ocağında olcuildu 7600 saniyodum ama cocuk doktoru 8600 olctu.kilisu baya iyi o zaman cok sey vermiyim. Oglen meyve puresi aksamda sebze corbasi yada puresi verim gecede kasik mamasiHayirli olsun
Oncelikle suna karar ver.bebegin kilolu mu zayif mi.
Çunku herkes bebeginin durumuna gore liste,tarif paylasiyor hakli olarak.
Benim kizim 7. Ay ingunlerini dolduruyor.daha yeni 7 liko oldu.dr.iyi diyor ama bana gore biraz zayif.onun icin daha kalorili besleyebiliyorum.
Pure:rendeledigim meyve,sebzeyi metal olmayan suzgecten tahta kasikla geciriyorum.
Corba:unu az sivi yagla az tereyagiyla kavurdum bir kavanoza koydum,dolaba kaldirdim.kullanacagim zaman kucuk bir tencereye kaynamis soguk suyudokup,1 kasik kavrulmus unu ekleyip karistirarak koyulasmasini sagliyorum.un kavrulmus,su kaynatilmis oldugundan uzun uzun pisirmiyorum.tatli olsun istersen,1-2 bebe bisk.suda yumusatip karistiriyorum.
Pekmezi begenmedi benim kiz.
Bazen yaninda yogurt veriyorum.
Bazen havuc,patatesi haslayip suzgecten gecirip un corbasiyla karistiriyorum.tabi un kismi daha az olacak sekilde.henuz kabaklara baslamadim,baslayinca ayni mantikla devam edecegim.
Not.once mutlaka sadece patetes havuc yada neyse sebzelerin puresi ayri bir tabaga aliyorum.onu sadece birkac kasik veriyorum,sonra un corbasiyla karistirilmis olarak veriyorum.
Benim corba ve pure hikayem boyle
20 gün sonra bu öğünleri deniyecem. İnşallah yer çok heveskeniyorum. Sutumde az zaten mama veriyorum. En azından biraz yerse bana moral olurCnm ılk basladıgında ben tek ogun tattırdım sonra ıkıye cıkardım, bır ogun sebze çorbası mesela patates havuc ıspanak yaprağı ve bı ıkı damla zeytı yagı, bır ogun yogurt. Zaten cocuk senı yonlendırıyor. Çeyrek bardak yogurtta yıyebılır bı cay bardagına kadarda ısteyebılır. Ama tabı duru bız belırleyecegız:) yoksa durmayabılır.
Bızım komsu erken baslamıstı cok verıyordu herseyı. Muz falan. Vermıs ceyrek muz bes aylık benege. Kocasına bırakıp markete gıtmıs. Bebek muzı cok sevıyor ve ıstıyor. Babasına butun muzu yedırmıs. Dusunsene bes aylıkbebek bır muz yıyor
Aksam hastanelkk oldular
Bu arada ben muz pek vermedım
Tercıh ettıgım bır meyve degıldı
Sonra uc ogune cıkabılır
Sabah kahvaltı
Oglen corba
Ogleden sonra yogurT
Kahvaltı
Ihlamur
Ev yapımı lor peynırı
Nohut tanesı yumurta sarısı
Oglen corba ornegı
Patates havuc pırasa
Patats havuc ıspanak
Patates havuc kabak
Patates havuc brokolı
Patates havucu sabıt tutup yanına sebze eklıytz. Neyı yakıstırsanız onu ekleyebılırsınız sebze gunden gune artabılır. Nane eklenebılır. Zamanla ıcıne ırmık atılabılır. Daha sonrakı zamanlarda tel sehrıye
Uzerıne mutlakazeytınyagı damlatıyrz
Merhaba,Bizde ek gidaya basladik ama neyi nasil yapacagimi bilmiyorum. Mesela pure nasil yapilir? Bide irmikle yapi lan birseyler var anlamadim kafam.cok karisik .corbasi ayri bisey zaten .internette baktim dahada karisti kafam
Kesinlikle katılıyorum...Kasık mamalarının ıcerıgını oku derım cnm
Hep seker goruyordum hıc yedırmedım
Evet cnmKesinlikle katılıyorum...
Onun yerine tam buğday, tam yulaf unu yada irmik ve formül sütle yapılabilir benzer mama. İçine meyve püresi eklenerek tatlandırılabilir.
Yogurdu ayrı ogun olarak vermenı onerırımMerhaba kızlar,
Dün 3 gğn oldu ve yeşil kabakla işimiz bitti... bundan sonra sorunsuzca yenilecekler listesinde kendileri..
Bugün de balkabağı verecektim ama alışverişe çıkınca plan değişti, avokado verdim.
Kabağa burun kıvırıp yoğurtla yiyen küçük hanım avokado püresini bayıla bayıla yedi...
Çeyrek avokadoyu çok az buharda bekletip çatalla ezdim o kadar. Yarın da aynı şekilde devam edeceğiz, yanına da yoğurt yine.
Tavsiye ederim siz de bir an önce deneyin avokadoyu.. içindeki yağlar anne sütüne yakınmış, belki de o yüzden yadırgamadan yiyor... ve besleyici değeri çok yüksek..
Ne karısımı ya :) nefret ederım :)lilipit Canimmm aksamlari ne veriyorsun tok tutmasi icin bizimki geceleri cok sik uyandigi icin ben tercih etmistim.Ama buaralar pirinc unu ile muhallebi yapma fikrinede sicagim.Birde kahvaltida ihlamur yazmissin karisimi ihlamur ile mi hazirliyorsun? mesela kac cc ile basladin kahvaltida ihlamur cayina detayli yazabilirmisin nasil yapildigini
Hıcc endıse etme mama yemekten ıyıdır20 gün sonra bu öğünleri deniyecem. İnşallah yer çok heveskeniyorum. Sutumde az zaten mama veriyorum. En azından biraz yerse bana moral olur
Cnm zaten bebıslerın yemeklerı pure kıvamında yogun olmalıdır. Sıvı olursa kucucuk mıdesı su ıle dolar gerek yok.Bizde ek gidaya basladik ama neyi nasil yapacagimi bilmiyorum. Mesela pure nasil yapilir? Bide irmikle yapi lan birseyler var anlamadim kafam.cok karisik .corbasi ayri bisey zaten .internette baktim dahada karisti kafam
Avokadoyu çiğ veriyorum ben. Hiç pişirildiğini duymamıştım. Buharda dahi olsa hiç gerek yok bence. Armut ya da elma ile avokadoyu karıştırıyorum bayılıyorlar tavsiye ederim.Merhaba kızlar,
Dün 3 gğn oldu ve yeşil kabakla işimiz bitti... bundan sonra sorunsuzca yenilecekler listesinde kendileri..
Bugün de balkabağı verecektim ama alışverişe çıkınca plan değişti, avokado verdim.
Kabağa burun kıvırıp yoğurtla yiyen küçük hanım avokado püresini bayıla bayıla yedi...
Çeyrek avokadoyu çok az buharda bekletip çatalla ezdim o kadar. Yarın da aynı şekilde devam edeceğiz, yanına da yoğurt yine.
Tavsiye ederim siz de bir an önce deneyin avokadoyu.. içindeki yağlar anne sütüne yakınmış, belki de o yüzden yadırgamadan yiyor... ve besleyici değeri çok yüksek..
Ya oyle tek verıldıgınde meyve tamamdaBugün de balkabağı denedik ama sonuç hüsran... resmen sevmedi diyebilirim... ben de ısrarcı olmadım... bir süre sonra tekrar deneyeceğim, olmadı çorba şeklinde falan veririm artık...
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?