- 6 Ağustos 2008
- 598
- 571
- 323
- 40
Bugün ve yarın da yeşil kabakla devam edip, cumartesi bal kabağı vermeyi planlıyorum benKızlar bal kabagıda onemlı
Veren var mı ?
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Bugün ve yarın da yeşil kabakla devam edip, cumartesi bal kabağı vermeyi planlıyorum benKızlar bal kabagıda onemlı
Veren var mı ?
Koyden geliyor.acik,ciftliksutuHangi sütten mayalıyorsun peki
Aynen ben de oyle yapiyorum.Çok alemmiş doktorun :) ev yoğurdunu bir kaç gün üst üste verebiliyor muyuz gerçekten? Öyleyse süper. Ben haftada iki kere taze süt alıyorum çünkü. Yapınca da yoğurdu büyük tencereye yapıyorum.
Çeşit bol desene :) peki neden sebze ile başlamıyosn. Kurufasulyeyi nasıl vericeksin. Gaz yapmaz mı yahu :)
Kızlar bal kabagıda onemlı
Veren var mı ?
Koyden geliyor.acik,ciftliksutu
Ayy sanirim yanliş anladim.ben paket sutle açik sut arasinda yorumladim.İnek sütü mü peki canım
Vay be ben bitek inatçıdır diye biliyodumAyy sanirim yanliş anladim.ben paket sutle açik sut arasinda yorumladim.
Sanirim siz de inek sutu,keci sutu arasinda.
Açik keci sutu alma şansim da var.ama guvenilir aldigim kisi.inekler otlaga yayiliyor,akarsudan su iciyorlar.ağirlik otla besleniyorlar.
Keci sutunun tercih sebebi anne sutu yakinligindan cok,keçi seçici hayvandir.herseyi yemez.kokan,kuflenen,yiyecekleri açliktan olse de yemez.
Hatta cook eskiden dedemin surusu vardi.koyynlarin icinde birkac keci vardi.hep surunun onunde giderdi kecilwr.
Otlarin en taze,temiz olanini yemek icin.
Ayy sanirim yanliş anladim.ben paket sutle açik sut arasinda yorumladim.
Sanirim siz de inek sutu,keci sutu arasinda.
Açik keci sutu alma şansim da var.ama guvenilir aldigim kisi.inekler otlaga yayiliyor,akarsudan su iciyorlar.ağirlik otla besleniyorlar.
Keci sutunun tercih sebebi anne sutu yakinligindan cok,keçi seçici hayvandir.herseyi yemez.kokan,kuflenen,yiyecekleri açliktan olse de yemez.
Hatta cook eskiden dedemin surusu vardi.koyynlarin icinde birkac keci vardi.hep surunun onunde giderdi kecilwr.
Otlarin en taze,temiz olanini yemek icin.
Pastoruze dediginiz şoklanmiş sutse ben tercih etmiyorum.Evet canım keçi sütüyle mi yapıyorsun diye sormak istedim ama bende üstü kapalı sormuşum :) annem günlük pastorize inek sütünden yoğurt mayalıyor ama sakıncası olur mu acaba doktorumuz bir şey söylemedi
Doktor meyve ile başlattı bizi amaç bu tatma isini sevdirmek . kurufasulye akşamdan suda bekletip başlıyoruz kabukları çıksın diye.sonra mercimek tanesi kadar koparıp ağzına bırakıyoruz sonra yavaş yavaş tamamı.zaten yavaş yavaş gaz yapan seylere alistirmaya çalışıyoruz
Bize doktor bal kabağı brokoli çorbası ve tarhana çorbası çok faydalı dönüşümlü olarak yap ver dedi bir kaç kasik
Dün kabağı buharda haşladım, 2 parmak dilim ve biraz da çatalla ezip püre yaptım. Önce püreden verdim, ekşite ekşite suratını yemeye çalıştıçok komikti yawrum ya... sonrasında eline verdim dilimi onu da emip, kemirdi ve bir lokma da koparıp yuttu. Sonrasında au da verdim ilk kez, lık lık içti walla.
Aventin çift kulplu penguen bardağını almıştım, çok kolay tutup içebildi. Ucu da silikon olduğundan damağını da acıtmıyor. Tavsiye ederim.
Bugün de kabakla devam...
Haa birde su teklif et dedi.verince kusuyor dedim.olsun sen yinede ver dedi.
Ama beslemeden hemen once yada hemen sonra verme dedi.aralarda ver dedi.
Sagol canim.. bizde bunun suzgec seklinde olanindan var ona benziyo
Ben 1,5 yasına kadar hergunmayaladım
Hıc zor degıl kı
1,5lıtre sut alırdım uc gunde bır
Kaynatıp o sutu kaynar sekılde kavanoza koyup konserve gıbı sıkı kapanmasını saglardım
O sutebırsey olmuyor
Mınık kapaklı kaseye ısıtıp koyup hergun mayalıyorsun
Sabah mayalayıp ogleden sonra verebılırsın
Vıtamın degerı yuksek oluyor
Benim kiz da oda isisindaki suyu sevmiyor.mama ilikligindaki suyu içiyor.Bu su yu verme zamanini yazdigin iyi olmus canim Allah razi olsun.. yoksa bende yarin doktora sorucaktim..
Benim kizimda suyu sevmiyo hakli tabi bugune kadar vermedi anasi :)
Yogurdu da cok az yiyoo.. annemde biz eskiden sekerli yogurt verirdik diyo.. dedim anne seker yasak.. cok pinpirikliymisim![]()
Sutu kaynatıp konserve gıbı kavanoza kapatırsan bozulmaz hergun ısıtıp mayalayanılırsınÇok alemmiş doktorun :) ev yoğurdunu bir kaç gün üst üste verebiliyor muyuz gerçekten? Öyleyse süper. Ben haftada iki kere taze süt alıyorum çünkü. Yapınca da yoğurdu büyük tencereye yapıyorum.
Bu arada ben 1,5 yasına kadar gunluk yogurt mayaladımÇok alemmiş doktorun :) ev yoğurdunu bir kaç gün üst üste verebiliyor muyuz gerçekten? Öyleyse süper. Ben haftada iki kere taze süt alıyorum çünkü. Yapınca da yoğurdu büyük tencereye yapıyorum.