- 7 Eylül 2017
- 1.524
- 3.330
- 46
-
- Konu Sahibi floransa17
- #18.001
floransa17 3. Tedavi için düşünmekteyim kafam çok karışık ve kendimi çok yorgun hissediyorum. Bir yanım 1 yıl ara ver diyor . Diğer yanım yaz tatilini değerlendir diyor. Bulunduğum ilde tüp bebek imkanı yok ve ben çalışıyorum . Eylülde okullar açılıyor . Yaz dışında tüp bebek yaptırmak gibi bir durumum söz konusu olamıyor .sakin bir kafayla durup düşünmeye bile dermanım yok sanki . Esim ağustos ayında da devlette deneyelim diyor bu sefer de kayseride fakültede . Maddi olarak özel é hiç hazır değiliz zaten . Kafam çok karışık çok .
teselli ederim canım inşallah herkez huzurlu mutlu olur.allah mesut etsin süslenmek gezmek heleki böyle hayırlı bir düğün çok güzel olmuştur eminim yeni çifte mutluluklar diliyorum.
Ben iyiyim canım bu hafta biraz toparlanmaya başlayacağız bugün eşimin atama yazısı gelince bende eş durumu için tayin talebi verdim.
daha nifty sonucu gelmedi bekliyorum dört gözle hayırlısı ile güzel gelir inşallah
çok şükür canım çok sevindim .maaşallah bebisimize :)tugken canım nifty sonucum temiz geldi şükür
Hadi gozun aydin canim cok sevindim nasilsin nasil gidiyor hamişlik :)tugken canım nifty sonucum temiz geldi şükür
iyiyim şükür göbüş çıktı artık hamilemisin diyor herkes diğer oğlumda da erken çıkmıştı göbüşHadi gozun aydin canim cok sevindim nasilsin nasil gidiyor hamişlik :)
Gözün aydın canım, sağlıklı bir tontişin olucak inşallah. Ben bu testleri hiç bilmiyorum, ileri yaş (39) ben de riskli gruptayım herhalde, hangi hafta ne yaptırmam lazım ve özel uzmanlık falan dikkat edilecek hususlar var mı bu testler için. Geç kalmadan araştırmalara başlasam mı, beni biraz aydınlatırsan çok sevinirimtugken canım nifty sonucum temiz geldi şükür
Bende iyiyim canim benimde cikti gobus artik belli olmaya basladi ufaklik cok sukur ikili tarama temiz geldi bugun 14+4 olduk doktorumuz cinsiyet icin 16. Haftada gelin dedi ama ben cumaya randevu aldimiyiyim şükür göbüş çıktı artık hamilemisin diyor herkes diğer oğlumda da erken çıkmıştı göbüş
sen nasılsın arkadaşım ikili tarama oldumu cinsiyet için birşey dedi mi dr
gebelik takvimi yapsana canım yaa kaç haftalık oldunuz
Gözün aydın canım, sağlıklı bir tontişin olucak inşallah. Ben bu testleri hiç bilmiyorum, ileri yaş (39) ben de riskli gruptayım herhalde, hangi hafta ne yaptırmam lazım ve özel uzmanlık falan dikkat edilecek hususlar var mı bu testler için. Geç kalmadan araştırmalara başlasam mı, beni biraz aydınlatırsan çok sevinirim
canım dr ikili ve üçlü tarama testleri kan ve ense ölçümünde sıkıntı olmasa bile yaş prametresi devreye girdiğinde riskli çıkar dedi ve kafan bulanmadan stres olmadan sonuç almak istiyorsan Nifty testi yaptırın dedi. tercih sizin dedi güvenilirlik %99 dedi buda büyük bir güvenilirlik veriyor dedi. 11-24 haftalar arası bu test anneden kan alınarak bebeğin DNAsi anne kanından ayrıştırılarak inceleniyorGözün aydın canım, sağlıklı bir tontişin olucak inşallah. Ben bu testleri hiç bilmiyorum, ileri yaş (39) ben de riskli gruptayım herhalde, hangi hafta ne yaptırmam lazım ve özel uzmanlık falan dikkat edilecek hususlar var mı bu testler için. Geç kalmadan araştırmalara başlasam mı, beni biraz aydınlatırsan çok sevinirim
canım merhaba ayrıntılı yapılacak zaman ankarada olacaksanız eğer benim dr.u tavsiye ederim araştırma yaparsın şimdiden aydan biri perinatoloji uzmanı.canım dr ikili ve üçlü tarama testleri kan ve ense ölçümünde sıkıntı olmasa bile yaş prametresi devreye girdiğinde riskli çıkar dedi ve kafan bulanmadan stres olmadan sonuç almak istiyorsan Nifty testi yaptırın dedi. tercih sizin dedi güvenilirlik %99 dedi buda büyük bir güvenilirlik veriyor dedi. 11-24 haftalar arası bu test anneden kan alınarak bebeğin DNAsi anne kanından ayrıştırılarak inceleniyor
- Trizomiler Cinsiyet Kromozomu Anöploidileri Delesyon Sendromları
- Down Sendromu Turner Sendromu Cri-du-chat
- Edwards Sendromu Klinefelter Sendromu 1p36
- Patau Sendromu Üçlü -X 2q33.1
- Trizomi 22 XYY Karyotip Prader-Willi / Angelman Sendromu (15q11.2)
- Trizomi 16 Jacobsen Sendromu (11q23)
- Trizomi 9 DiGeorge Sendromu II (10p14-p13)
- 16p12
- Van der Woude Sendromu (1q32.2)
bu incelenen üst başlıklar 25 tür genetik rahatsizlık varmı ona bakılıyor. dr bende 11. haftada ense ölçümü yaptı 1,8 çıktı çok iyi dedi. 3-3,5 çıkması bizi korkutur dedi bence bebeğin sağlıklı ama kesin olması için ne yapacaksın dedi. niftyi kabul ettik.
13. haftada dr görüştü ve bize şirketin hemşiresini yönlendirdi. dr muayenesinde alınacaktı ama o gün çok sıcaktı iş yerime gelmelerini istedim ve iş yerinde bir tüp kan alındı. bir gün sonra mesaj geldi labotuvardan kan teslim alındı 10 iş günü içinde sonuç bildirilecek diye. ben 2.200 tl ücret ödedim kredi kartına çekiyorlar ama taksit yapmıyorlar. Kan Genoks Genetik Tarama Labotuvarında Ankarada incelendi. 8. gün bana ve druma mail olarak sonucum geldi. dr sonuca göre artık bir test yaptırmamıza gerek olmadığını söyledi gözünüz aydın dedi. (allah korusun sorun çıksa idi her şekilde amniyosentez yapılacaktı bunu bildirmek isterim. Gebelik sonlandırılması için bu test sonucu Türkiyede kabul görmüyormuş amniyosentez sonucunda verilecek rapor ile bu karar veriliyormuş)
Şunuda belirtmek isterim pgt yaptıran tüp bebek bekleyen aileler bu testti yaptırmıyor ama tüp bebek drum ben pgt yaptırmadığım için o dönemde yaptırsan bile bence yine nifty yapılmalı demişti. (bunu ayrıca belirtmek isterim)
Dr şimdi bana 21-24 haftalar arası perinatoloji uzmanı tarafından yapılacak ayrıntılı ultrasona girmemi istedi. onu yaptıracağım sırada o var
Birde 12 haftalık olmadan sağlık ocaklarına kayıt yaptırmamız gerekiyor gebelerin. 21. hatfada sağlık ocağında tetenoz aşısı vurulacakmış o zaman gelin dendi.
Benim dr 12. haftada folik asit, progestranı kesti iki hafta rahatım bu hafta sonu kontrolüm var vitamin başlayacaktı.
Gözün aydın canım...Rabbim hayırlısıyla kucağına almayı nasip etsin kuzunu :)tugken canım nifty sonucum temiz geldi şükür
Sağol canım valla öyle güzel anlatmışsın ki, ellerine sağlık.canım dr ikili ve üçlü tarama testleri kan ve ense ölçümünde sıkıntı olmasa bile yaş prametresi devreye girdiğinde riskli çıkar dedi ve kafan bulanmadan stres olmadan sonuç almak istiyorsan Nifty testi yaptırın dedi. tercih sizin dedi güvenilirlik %99 dedi buda büyük bir güvenilirlik veriyor dedi. 11-24 haftalar arası bu test anneden kan alınarak bebeğin DNAsi anne kanından ayrıştırılarak inceleniyor
- Trizomiler Cinsiyet Kromozomu Anöploidileri Delesyon Sendromları
- Down Sendromu Turner Sendromu Cri-du-chat
- Edwards Sendromu Klinefelter Sendromu 1p36
- Patau Sendromu Üçlü -X 2q33.1
- Trizomi 22 XYY Karyotip Prader-Willi / Angelman Sendromu (15q11.2)
- Trizomi 16 Jacobsen Sendromu (11q23)
- Trizomi 9 DiGeorge Sendromu II (10p14-p13)
- 16p12
- Van der Woude Sendromu (1q32.2)
bu incelenen üst başlıklar 25 tür genetik rahatsizlık varmı ona bakılıyor. dr bende 11. haftada ense ölçümü yaptı 1,8 çıktı çok iyi dedi. 3-3,5 çıkması bizi korkutur dedi bence bebeğin sağlıklı ama kesin olması için ne yapacaksın dedi. niftyi kabul ettik.
13. haftada dr görüştü ve bize şirketin hemşiresini yönlendirdi. dr muayenesinde alınacaktı ama o gün çok sıcaktı iş yerime gelmelerini istedim ve iş yerinde bir tüp kan alındı. bir gün sonra mesaj geldi labotuvardan kan teslim alındı 10 iş günü içinde sonuç bildirilecek diye. ben 2.200 tl ücret ödedim kredi kartına çekiyorlar ama taksit yapmıyorlar. Kan Genoks Genetik Tarama Labotuvarında Ankarada incelendi. 8. gün bana ve druma mail olarak sonucum geldi. dr sonuca göre artık bir test yaptırmamıza gerek olmadığını söyledi gözünüz aydın dedi. (allah korusun sorun çıksa idi her şekilde amniyosentez yapılacaktı bunu bildirmek isterim. Gebelik sonlandırılması için bu test sonucu Türkiyede kabul görmüyormuş amniyosentez sonucunda verilecek rapor ile bu karar veriliyormuş)
Şunuda belirtmek isterim pgt yaptıran tüp bebek bekleyen aileler bu testti yaptırmıyor ama tüp bebek drum ben pgt yaptırmadığım için o dönemde yaptırsan bile bence yine nifty yapılmalı demişti. (bunu ayrıca belirtmek isterim)
Dr şimdi bana 21-24 haftalar arası perinatoloji uzmanı tarafından yapılacak ayrıntılı ultrasona girmemi istedi. onu yaptıracağım sırada o var
Birde 12 haftalık olmadan sağlık ocaklarına kayıt yaptırmamız gerekiyor gebelerin. 21. hatfada sağlık ocağında tetenoz aşısı vurulacakmış o zaman gelin dendi.
Benim dr 12. haftada folik asit, progestranı kesti iki hafta rahatım bu hafta sonu kontrolüm var vitamin başlayacaktı.
G gulumse-hayata tam tarif ettiğin gibi
Bunu yaşayanlarda negatif sonuç alan bikac kisi okudum diger sayfalarda
Sebebi bu olabilir mi acaba?!
Bana histereskopi yapildi
Cd56 yi yaptirayim diyorum ben de
Ama doktorumun söylediği embriyoyu koymadan önce bir işlem yapılıyormuş vücut sperm olan bu embriyoyu yabanci kabul etmesin diye
Yani bizimki psikolojik bir tepki olabilir mi? Bilemedim