2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Canım harmony testi varmış bunda amniyosentez gerekmiyormus İkizler de kesin sonuçlar veriyormus İstanbul da fiyatları araştırması birde

Haklısın çok zor bir karar görümcem bizimle aynı yaşta geçen sen o yaptırdı temiz geldi ama tabi %1 lik yanılma payı bırakıyorlar düşün taşın hangisi sana mantıklı geliyorsa ona karar ver canım. Ben napiyim henüz başlayamadım hiç bir şeye kürtaj sonrası kist oluştu sonra enfeksiyon oldu bu sebeplerden reglim bu ay gelmedi ilaç içiyorum şu an hem kist için hem reglim düzene girsin diye ilaç bitti mi regli olurmuşum ama bu kadar sorundan sonra ilk regliyle tedaviye başlamam heralde bakalım Reglim gelsin gidip görüşücem Kemal bey ile o ne derse o artık.

Canım annemin komşusuna demişler yuzde 80 özürlü diye. Hatta annem kağıdı görmüş okumuş o da. Kadın demiş o bana Allahın hediyesi zaten tedavi ile olmuş tek çocuğuymus. Aldırmamış yaptirdiginada pişman olmuş. Şimdi ise annem diyor; sitenin bahcesinde koşturup duruyormuş bir görsen diyor nasıl saglikliymis. Ben bunların sınav olduğunu düşünüyorum.. Sabredince sınavı geçince Allah mukafatini veriyor. Ben bu testleri anlamıyorum zaten eskiden bunlar mi varmış. Acaba çok mu karışıyoruz Allahın isine haşa...

Kizlar gordugum kadariyla testlerden bahsetmissiniz.
Bence amniyosentez cok tehlikeli olabilir.hem bu testler sdc belli sendromlarin olup olmadigini tahmini bilgi veriyorlar.peki eger terstler supheli cikarsa diyelim ki,o zaman ne yapacaksiniz bebeginize kiyacakmisiniz yoksa Allah ne verirse hediyesidir mi diyeceksiniz.belki benim yaklasimim biraz fazla kaderci gelebilir size ama ben soyle dusunuyorum.eger her ne olursa olsun ben evladima kiymayacaksam o zaman bu testlerle kendimi strese sokmaya yada cocugu tehlikeye atmaya gerek yok.bu konuda onem tasiyan tek birsey var benim icin o da dr.un cok iyi olmasi cunku cocukta bir sorun varsa en azindan dr onceden sorunu farkedip onceden onlem almali.
(Bu arada turkceyi de katlettim galiba umarim demek istedigimi anlatabilmisimdir.)

Ama simdi butun negativ dusunceleri kuyuya atip Allahtan hayirli imanli saglikli evlatlar isteyelim onun icin dua edelim tamam mi arkadaslar.
Pozitif dusunce pozitif dusunce pozitif dusunce....
Allah hepimize en guzelinden evlatlar nasip etsin ins
Amin

canım çocukta organa bağlı sorunları görüyorlar ama down sedromlu çocuk ile zeka geriliği gibi unsurlar kapsamlı testler ile anlaşılıyor. bunun için bu testlerden gelecek olumsuz sonuca rağmen ben bu çocuğu doğrurum diyorsak bu testleri yaptırmaya gerek yok bencede.

Burda en güzeli tüp bebek sürecinde olduğumuzdan en başta PGT veya NGS yaptırmak en güzeli.
kendi adıma ben yaptırmadığıma pişmanım. o zaman vereceğim parayı Harmony teste gebe kalma ile yaptıracağım bende.

Kızlar tüpbebeğe başlamadan önce devlet hastanesinde yapılabilecek yapılması gereken testler varmı. Yaptırıp gideyim hazır olsun.

Devlet hastanesinde kadin dokotruna randevu alip gidebilirisn
Orda doktor sana tüm testleri yaptiriyor
Amh testi devlette yapilmiyor sadece onu özelde yaparlar gittigin merkezde
Bütün hormonlarina doktor bakar zaten

Nerede yaptiricaksin tedavini?

Bende katılıyorum sana canım.

Merhaba kızlar. Şimdi bana kizacaksiniz ama evimin çok yakınında özel bir hastane var. Kendi dpktoruma kontrolé daha 2 hafta var.gidip yakınındaki hastanede bir muayene olsam mı? Kalp atışını dinleyeyim dedim.. ne dersiniz?

canım bu ruh haliyle inan senin gebelik zor geçer ilerde tekme ve hareket azlığı olduğunda bebeğinde bu sefer yine drlara taşınacaksın en ufak bir bebek hareketlerinde yinede karar senin eğer kanaman yoksa ağrın veya herhangi bir özel sıkıntın gitme derim.

Haklısın canım.. hadi şimdi bugün bir daha duydum kalp atışını ya 1 ay sonra ne yapacagim? İşkence eziyet dönecek hayat bana. Kalp durduğunda bir belirti vermiyor diye okuyunca bende bu hale geldim.. keşke belirti verse. Temizlik yaptım gecem haftaki gibi yorulmadim o yüzden gerilim bir daha. Ama olmaz böyle dediğin gibi

Gunaydin kizlar
Bence sen evde kala kala kafayi yiyon:)) cik dolas magazalari alt ust et acmadi mi sinemaya git arkadas akraba ne varsa onlara caya kahveye git ne bilim hic olmadi bir cocuk parkina gidip cocuklari izle guzel hayaller kur.
Dr.a gitmen hic bir endiseni gidermez cunku en fazla 1 gun rahatlarsin sonra da ertesi gun yine ayni endise cunku kalp her sn attigi gibi her sn durabilir de o yuzden tek kalici cozum dr degil dua ve teslimiyettir.
Simdi uslu bir anne ol da bebege stres yaratma.kuran da dinleyebilirsin seni de bebegi de sakinlestirir

Canm o endişe hiç bitmiyör.Doğum edene kadar biraz ağır kaldirsam,ani hareket yapsam,biraz yorulsam ya da bebegin hareketini o gün hisedemesem acaba bişey oldu mu bebek iyi mi diye kendi kendimi yiyip bitiriyordum.Bir defasında hiç unutmam bebeğin hareketini hissetmedim ertesi gün korkuyla dra gittim.Endişe mi anlattım dr da "elini kafasına dayamis kara kara düşünüyor"dedi.Yaşıyor değil mi dedim?Evet gayet iyi demişti. Yani doğuma kadar genelde bu şekilde geçti.Demek istediğim için rahat olsun bebekte bişey yoktur Allah korusun ama bu endişeler genelde çoğu hamile de oluyor.Hiç rahat edemiceksen dra git bi muayene ol ne olacakki için rahat eder en azından. .

Yiyorum valla :) şimdi kızlarla plan yaptık kız gecesi yapacağız eşsiz :) randevu almıştım herhangi bir doktora ama sonra vazgeçtim çünkü sorun bambaşka bir yerde. Doktorâ ulaştım 18 ocağa randevu verdi erken USG kontrollerini önermiyormuş. Tam da dogumgunume randevu verdiler. Uslu bir anne olacağım tamam :)

Gerek yok dedi doktorum. Benim gibi gebe hastalarda 1 ay en uygunuymus erken kontrolleri pek önermiyorum dedi bende üstüne birsey diyemedim. Şu ruh halimi değiştirmem lazım canım yoksa kafayı yiyeceğim. Ben beta hcg 12 gün nasıl bekledim ya bunu bekleyemiyirum anlamadım gitti

Evet canm genelde bu dönemlerde ayda bir kontrole çağırıyorlar.Sonuçta sık karşılaşılan bir sıkıntı olsa kontrol aralığını bu kadar uzun tutmazlar. Drunu dinle sık usgye girmek zaten iyi değil diye biliyorum.Bak boşuna kuruntu yaptığını göreceksin. :))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…