2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Iyi aksamlar kizlar gebeligin 10. Haftasindayim. Dr ikili tarama veya amniyosentez yerine kandan bebeklerin genlerine bakilan bir testten bahsetti. Kimi yer nifty test diyor. Bazilari panaroma bazilari pranatal test diyor. Test amerikaya gidip 10 gun sonra sonuc cikiyormus. Yaptiran varmi? Yada hangisini yaptirdiniz? 2500-3000 gibi rakamlardan bahsediliyor. Burda bir topikte okudum. yaptiran birinde trozomi 18 cikinca tekrar amniyosentez yapmislar oda temiz cikmis ama kadin psikolojik bitmis. Biz bu cocuklari dogurana kadar bi don bi gomlek kalicaz herhalde. :) canlari sagolsunda allah hepimizin yardimcisi olsun

Aslında ağda enbgzueli ama birden çekiyor ya işte o anda rahim kasilir mı o beni korkutuo. Yoksa sen sıfır bir kuru alır gidersin sana ait olur mikrop kapmazsindà. Kasılma olayı çok sakat
Aynen canm ondan korkuyorum Allah korusun ama acaba herkes öyle mi yapıyor? Ben normal gebeliğimde hep ağda yaptım. Bilmiyorum dra mi sorsak? Jilet te sertleştirir ve yoğunlaştırır.Ah baya açık konuştum galiba..

Evet ben de duydum canm.Ama bence ikili ya da üçlü test yaptır. Allah korusun risk varsa amniyosentez yaptırırsın.Gerçi bu ikili üçlü testlerin genelde yanildigini duydum.Bir kaç tanıdığımın riskli çıkıp amniyosentez sonucu temiz çıkmıştı ve bebekler de gayet iyiydi.

Cogu insan uclu testi bile yaptirmiyor. Ailede genetik bi rahatsizlik yoksa kendini strese sokma derim ben.
Bizim tanidiga 3lu teste bebek hasta dediler masallah cocuk dunyaya geldi turp gibi. Testlerinde yuzde yuz guvenirliligi yok zaten

Aynen canm ondan korkuyorum Allah korusun ama acaba herkes öyle mi yapıyor? Ben normal gebeliğimde hep ağda yaptım. Bilmiyorum dra mi sorsak? Jilet te sertleştirir ve yoğunlaştırır.Ah baya açık konuştum galiba..
Doğru ama ben yıllarca ağda yaptırdım ve çok memnun kaldım şimdi ise sil baştan.

Merhaba canım nasılsın? Bebişler nasıl? Bahsettiğin konuyu ben de çok araştırmıştım 35 yaş üstü olduğumuz için yaştan dolayı ikili test sonucumuz herşey iyi olsa bile yaş nedeniyle riskli sonuç çıkıyor ve bu testlere veya amniyosentez yaptırmak gerekli, tabi hiç bir şey yaptırmayıp Allah’ın takdirini de bırakabilirsin. İkiz gebeliklerde bu test yapılıyor mu onu bilmiyorum, eski bi arkadaşım bu testin kitlerini pazarlıyor sen bi araştır fiyat al yaptırmaya karar verirsen ben de sana bi fiyat alabilirim.

Yonca___ cim bu test rutinmiymiş? Herkesten mi istiyolar?
Bi kac doktora sor istersen baya bi paraymış Hay Allah

Doktorlar bir saatten Sonra olaya ticari yaklasmaya başlıyorlar. Banada dedi dr um zamanı gelince istiyecegim testler olacak. Ben araştırmadan heralde yapmam her dediğini doktorun. Onlara göre hava hoş. Çünki benim ablam amniyosentezden dolayı 6 aylık doğurdu çocuğunu. 5 ay yaşadı ah neler yaşadı ablam. Nasıl pişman. Bir şeyde çıkmadı sağlamdı çocuk.

Yok canım rutin bi test değil her hamileye yapılan ikili test sonucu 35 yaş üstü kadınlarda yüksek riskli gebelik diye çıkıyor, eskiden bu durumda ambiyosentez Den başka alternatif yokmuş şimdi nifty test diye bişey var kanını alıp amerikada bir laboratuara gönderiyorlar 15 gün içinde sonuç geliyor testin güvenilirliği %99 tabi ki % 1 lik yanılma payı var ordan gelen sonuç olumsuz ise garantilemek için ambiyosentez ile garantileyebiliyorsun. Benim hamileliğim devam etseydi amniyosentez riskini göze almadan önce nifty test yaptırmaya karar vermiştim.

Kızlar clexane kullanırken bitince kapağı otomatik çıkıyor ya. Ben iğne derimdeyken sonuna kadar bastırıyor sonra çıkarınca otomatik kapak çıkıyor. Sizde öyle yapıyorsunuz değil mi? Çıkardıktan sonra biraz daha bastırıp pistonu öyle çıkıyor o kapak.

Tsk ederim simdilik iyiler canim cok sagol darisi sizlere insallah. Ya arastiriyorum da kafam cok karisiyo. amniyosentez kesinlikle istemiyorum. o cunki bebegin suyudan aldiklari icin dusuk riski oluyormus. Digeri desen ver o kadar parayi birde yuksek cikarsa amniyosenteze sokacaklar yine. Arastiriyoruz iste....
Sen nasilsin canim basladinmi kemal hocaya? Hangi asamadasin? Allahim senin yuzunude guldursun

Evet arkadasim 35 gecen herkeze soyluyorlarmis. Soyle bi durum var ikili tarama tam bi sonuc vermezmis iste 250 de bir yada 60 da bir filan dermis. Buna gore uclu dortlu taramalardada oran yukselebilirmis. O yuzden amniyosentez oneriyorlarmis ancakkkk onunda dusuk riski oldugu icin daha cok bu yontemi oneriyorlarmis cunki % 99 gibi rakamlar veriyormus. Amerikaya gonderiliyormus. Ancak kucuk bir arastirma yaptim yine bu siteden sizlerde yazin bakin nifty test diye diyorlarki bizimki yuksek cikti o yuzden amniyosentez yaptilar yeniden. ondada temiz cikmis. E ben anlamadim ne yapayim. Kimisi sakin yaptirmayin diyor. Zaten yastan dolayi yuksek cikiyor diyor. Dr bana diyor istersen hicbirini yaptirma ben sana anlatmakla mukellefim. Ben cocugumu hersekilde istiyorum hastada olsa istiyorumda diyebilirsin diyor. Imzani atar gecersin diyor

Kızlar tüpbebeğe başlamadan önce devlet hastanesinde yapılabilecek yapılması gereken testler varmı. Yaptırıp gideyim hazır olsun.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…