Sizin durumunuzda yani erkek faktöründe üroloji raporu isteniyor. Tıp fakültesinde önce kadın Doğum polikliniğine başvurup rapor almak istediğinizi söylüyorsunuz. Onlar bir formla sizi fakültenin aile hekimliğine gönderiyor onlar ritim muayene ve kan istiyor eşinizden ve sizden. Çıkan sonuçlarla o rapora ilaç kullanmanız için sakınca olmadığına dair not düşüyorlar. Sonra tekrar kadın Doğum profundan özel randevu alıp onunla görüşüyorsunuz o sizden kan istiyor muayene ediyor eşinizi de üroloji profuna yönlendiriyorlar. Yanınızda eskiden kalma bütün sonuçlarınızı götürün mutlaka. Ürolog spermiyogram istiyor. Size rapor hazırlıyor erkek faktörlü veya değil diye. Kadın Doğum profunun sekreterine tüm bunları, evlilik cüzdanı fotokopisini, kimlik fotokopisini ve fotoğrafla götürüyorsunuz. O sizi arayıp rapor çıkıp çıkmadığına dair Bilgi veriyor. Erkek faktöründe durum nasıl bilmiyorum ama bizde sorun bendeydi bu şekilde bir yol izledik. Bu arada üç yıllık evli olmak, 3 yıl eşlerden birinin sigortalı olması, 23-39 yaş arasında olmak gerekiyor. Ama benim fikrim sizde DNA hasarı varsa zorlayacaklarını sanmıyorum