2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

Canım yaptırma derim kizkardesim de hamilelikte oluşan ve 26.hafta dan sonra ortaya çıkan bir durum var karaciğer kolestazi eğer ailende şeker hastalığı geçmişi olan varsa ortaya çıkabiliyor. Tatlı patates pirinç asla yiyemedi şiddetli kaşıntı oldu bebeği 33+4 de aldılar bebiste anneside iyi ama Dr u çok iyiydi 1 saat geç kalınsa bebekte annede riskti.ben de tedavi ye başlayınca şekerim yükseldi Dr glukofen verdi. Kardeşim in Dr ı demiş ki eğer genetik şeker varsa karaciğer yetmezliği olabilir. Benim arkadaşlarım kardeşlerim hiçbiri yaptırmadı çok şükür sagliklilar. Karar senin .

Mevlit kandiliniz mübarek olsun bu müdarek günde rabim dualarınızı hayırlısı ile kabul etsin hayırlı kandiler canlarım
Amin canım Allah razı olsun çok dua ediyorum bu gece sabah namazından 1 saat önce Efendimiz Sav in doğumuna denk geliyormuş kalkmaya çalışacağım inşallah hepimiz için

Arkadaşlar şeker yüklemesi bir çok yabancı ülkede yapılmıyor Türkiyede de çoğu doktor önermiyor şeker yüklemesi 1-2-3 saat lik periyotlar ile bakılıyor ilk etapda 50 mg veya 75 mg glikoz ( yani şekerin ham maddesi ) sullandırılarak içiriliyor eğer değer yüksek yada sınırda çıkar ise bu sefer 100 mg glikoz veriliyor tabiki buda birden yüklenildiği için özelikle bebek için zor ve sıkıntı oluşturabiliyor bu neden ile hastanede kontrol altında yapılıyor glikoz yüklemesi yerine artık ülkemizde alternatif olarak HbA1C tetkiki sıklık ile bakılıyor diğer adı 3 aylık şeker ölçümü çok az bir kan vererek HbA1C testini yaptırabiliyorsunuz bu tetkik hamilelikte çok önemli çünkü aynı zamanda insülin direncinide kontrol edilebiliyor ama isterseniz bunun ile birlikte insülin direnç testi HOMA- IR diye bir test bu ikisini birlikte baktırabilirsiniz şeker yükleme

hakkında hayırlısı olsun, kaygısız olmuyor biliyorum ama stres bizler için en büyük düşman o yüzden doktoruna güven ve içini rahat tutmaya çalış. inşallah yakın zamanda pozitif haberlerini okuyalım :)

Canan Karatay bas bas bagiriyor seker yuklemesi yanlistir diye. Zannerdesem Amerikada uygulqnmiyormus..

Doğru diyorsun canım canan karatay kesinlikle karşı ama canan hoca ekmeğe de karşı.hemde 1 dilimine bile.yenmiyor mu ekmek? Pasta, tatlı hatta fruktoz içeriğinden dolayı meyve gunde sadece 1 porsiyon yenmeli diyor.1 porsiyon meyve dediğin 1 elma veya 2 mandalina gibi kış meyvelerinde.ben beslenme olarak canan hocanın dediklerine cok yakın besleniyorum.mide bulantılarım başlayana kadar ekmek hiç tükettiğim birşey değildi bile benim.ben ketojenik besleniyordum.şeker yüklemesiyle ilgilide herkes kendi kararını vermeli kesinlikle.

Ben sunu anlatmak istiyorum seker yuklemesinin vereceği zararı bugun buyuk bir dilim pasta yediğinizde, yada azıcık tatlının ucunu kaçırıp 3-4 dilim baklava yediğinizde de yaşıyoruz.bi tarafta nasılsa hamileyim deyip ekmeği, tatlıyı yiyip yiyip sonra seker yuklemesine karsı cıkmak bence mantıksız.ama ben zaten sağlıklı besleniyorum diyorsanız hg1ac die bir test varmış şeker yüklemesi öncesi doktorlar yaptırıp, şeker yuklemesine ihtiyaç olup olmadığına karar verilebiliyormus bu testi isteyebilirz önce.

Canım ne gusel anlatmışsın :) bende bugun ümit aktası dinledim ve su kararı verdim seninde msgını okuyunca doktorum seker yuklemesi yapalım derse önce bu dediğin hba1c testi yaptırmasını isticem.ümit aktaşta önce bunu öneriyor.benim (maşallah diyim:))) seker konusunda zaten degerlerim cok iyidir cunku hazır gıda ilave seker içeren seyleri tatlı vs neredeyse hiç yemem ayda 1 belki yiyorumdur.önce bunu isticem doktorumdan.zaten anne babamda da şeker vs yok ( maşallah gene:))) bence doktorların sölediğinide körü körüne yapmak zorunda değiliz.sorucaz öğrenicez başka yolu yok.acaba doktor kızar mı dememek lazım.

Kızlar bu arada şeker yüklemesi için yabancı kaynaklara bakayım dedim.bazı bilgiler de buldum americanpregnancy die bir kurulusun yazıları vs var.isteyenler glucose screen test yada glucose tolerance test olarak arayıp bakabilirsiniz belki bir fikir verir.çünkü bu fikir ayrılıkları bizi çok arada derede bırakıyor malesef.

Canim progestan ateş basması yapabiliyor.b

rica ederim canım ne demek, umarım küçük de olsa bir yardımım dokunur.

Amin inşallah, tüm bekleyenlerin kucağını sağlıklı bebekleriyle dolsun.
Amin inşallah canım
Benimde ara ara çarpıntım oluyor ama ben vücut ısımı ölçmedim hiç kaç çıkıyor seninki acaba. Benim hiç bir belirtim Yok neredeyse ayaklarım ısınmıyor bunun dışında normal zamanlarda ki gibiyim

Canm enox cilixone mi ne ondan mı ben de kullanıyorum ve doktor 9 ay kullanacaksın dedii bende pıhtılaşma varmı bilmiyorum ama kullanacakmışım
Peki arkadadim tsk ler. Onu bi sekilde vurmaya calisacagim elim mahkum. Bebeklerim icin ragziyim. Normalde hic yapamayacagim birsey. Digerlerinide hep polikinlikte yaptirmistim ama buuuu belki 9 ayy hergunnn nereye tasinayim. Bununla basetmem gerek. Cok sagol

Yok cnm ben tam tersı üşüyorum kan sulandırı iğnede yapıyorum

Ahhh benimmm topik dostummmm yememis icmemis bana care deva ariyor arastiriyor kiyamam ben sana cok tsk ederim gozlerimi doldurdun canimsin. Bana 75 yazmis sevgili doktorumuz. Murat hoca yazdi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…