- 15 Eylül 2017
- 29
- 73
- 3
- Konu Sahibi floransa17
-
- #13.481
Canım yaptırma derim kizkardesim de hamilelikte oluşan ve 26.hafta dan sonra ortaya çıkan bir durum var karaciğer kolestazi eğer ailende şeker hastalığı geçmişi olan varsa ortaya çıkabiliyor. Tatlı patates pirinç asla yiyemedi şiddetli kaşıntı oldu bebeği 33+4 de aldılar bebiste anneside iyi ama Dr u çok iyiydi 1 saat geç kalınsa bebekte annede riskti.ben de tedavi ye başlayınca şekerim yükseldi Dr glukofen verdi. Kardeşim in Dr ı demiş ki eğer genetik şeker varsa karaciğer yetmezliği olabilir. Benim arkadaşlarım kardeşlerim hiçbiri yaptırmadı çok şükür sagliklilar. Karar senin .Kizlar dr benden seker yuklemesi istedi ya. Annemde babamda az seker var minumum da. Dr o yuzden istedi ama bir kac dr haberlerde duymussunuzdur hamilelerde seker yuklemesi dogru degildir diyorlar. Annem yaptirma diyor. Sastim kaldim. Birde dr bana bugun enox kan sulandirici igne baslatti. hergunnn gobegimden 3. yada 4. ayima kadar vuracakmisim. Hatta 9 ay belki. Daha once 13 haftalik ikiz kaybim var. Kalpleri durmustu. kan pihtilasmasindan olabilir bu durum diye hergun igne vurmami soyledi.
Canım herkeste süre aynı olmaz benim hem kaybım var hem de genetik testimde pıhtılaşma bozukluğu çıktı o yüzden kullanmam gerekHerkeste mi oluyor o sure 9 ay
Dün akşam baktırdım canm 539 çıktı, artış iyi dedi doktor ama çok halsizim senin nasıl gidiyoCanim kan degerine bir daha bakilacakti ne oldu bakildi mi?
Amin canım Allah razı olsun çok dua ediyorum bu gece sabah namazından 1 saat önce Efendimiz Sav in doğumuna denk geliyormuş kalkmaya çalışacağım inşallah hepimiz içinMevlit kandiliniz mübarek olsun bu müdarek günde rabim dualarınızı hayırlısı ile kabul etsin hayırlı kandiler canlarım
merhabalar arkadaşım ben 40 yaşındayım
bende miyon vardı gebe kalamiyordum birde yaş sıkıştırınca ikinci evladım için bu sürece girdik
inşallah sizinde güzel haberlerinizi alırız arkadaşım
Canım bilgikendirdiğin için teşekkür ederim sağlıkla gelsin minik adamın
Sağolasın arkadaşım seninde hayırlısı olsun inşallah
Bu yolda yeniyim o nedenle kaygı ister istemez oluyor
Ama benzer tedaviler duyunca helede pozitif olan içim rahatlıyor
Cuma tekrar kontrol var umarım hepimiz için işler yolumda gider
Canan Karatay bas bas bagiriyor seker yuklemesi yanlistir diye. Zannerdesem Amerikada uygulqnmiyormus..
Arkadaşlar şeker yüklemesi bir çok yabancı ülkede yapılmıyor Türkiyede de çoğu doktor önermiyor şeker yüklemesi 1-2-3 saat lik periyotlar ile bakılıyor ilk etapda 50 mg veya 75 mg glikoz ( yani şekerin ham maddesi ) sullandırılarak içiriliyor eğer değer yüksek yada sınırda çıkar ise bu sefer 100 mg glikoz veriliyor tabiki buda birden yüklenildiği için özelikle bebek için zor ve sıkıntı oluşturabiliyor bu neden ile hastanede kontrol altında yapılıyor glikoz yüklemesi yerine artık ülkemizde alternatif olarak HbA1C tetkiki sıklık ile bakılıyor diğer adı 3 aylık şeker ölçümü çok az bir kan vererek HbA1C testini yaptırabiliyorsunuz bu tetkik hamilelikte çok önemli çünkü aynı zamanda insülin direncinide kontrol edilebiliyor ama isterseniz bunun ile birlikte insülin direnç testi HOMA- IR diye bir test bu ikisini birlikte baktırabilirsiniz şeker yükleme
Bitmiyoorr vallaa iyi olsun da sonucu çekerzBitmiyor degil mi hep bir tedirginlik korku telas :) insallah canim
Canim progestan ateş basması yapabiliyor.bHayırlı kandiller kızlar İnşallah hayırlı haberlere vesile olsun mübarek gün.Transfer olan arkadaşlar bişe sormak istiyorum sizde de vücut sıcaklığı yüksek mi? bi de çarpıntı olması normal mi ?sanırım kan sulandırı yapıo olmalı
Amin inşallah canımrica ederim canım ne demek, umarım küçük de olsa bir yardımım dokunur.
Amin inşallah, tüm bekleyenlerin kucağını sağlıklı bebekleriyle dolsun.
Benimde ara ara çarpıntım oluyor ama ben vücut ısımı ölçmedim hiç kaç çıkıyor seninki acaba. Benim hiç bir belirtim Yok neredeyse ayaklarım ısınmıyor bunun dışında normal zamanlarda ki gibiyimHayırlı kandiller kızlar İnşallah hayırlı haberlere vesile olsun mübarek gün.Transfer olan arkadaşlar bişe sormak istiyorum sizde de vücut sıcaklığı yüksek mi? bi de çarpıntı olması normal mi ?sanırım kan sulandırı yapıo olmalı
Peki arkadadim tsk ler. Onu bi sekilde vurmaya calisacagimCanm enox cilixone mi ne ondan mı ben de kullanıyorum ve doktor 9 ay kullanacaksın dedii bende pıhtılaşma varmı bilmiyorum ama kullanacakmışım
Yok cnm ben tam tersı üşüyorum kan sulandırı iğnede yapıyorumHayırlı kandiller kızlar İnşallah hayırlı haberlere vesile olsun mübarek gün.Transfer olan arkadaşlar bişe sormak istiyorum sizde de vücut sıcaklığı yüksek mi? bi de çarpıntı olması normal mi ?sanırım kan sulandırı yapıo olmalı
Ahhh benimmm topik dostummmm yememis icmemis bana care deva ariyor arastiriyor kiyamam ben sana cok tsk ederim gozlerimi doldurdun canimsin. Bana 75 yazmis sevgili doktorumuz. Murat hoca yazdiCanım günaydın hayırlı kandiller.seker yuklemesini genelde istiyor doktorlar seker gecmişin olmasada.ama bazı doktorlar da önermiyor dediğin gibi.ben genel olarak önermeyen doktorların başka konuşardaki tavsiyelerini doğru buluyor ve uyguluyordum bu seker yuklemesini oyuzden arastırayım dedim.şeker yuklemesi 1 yada 2 kademeli olabiliyormus.50 gr şekerle ve sonrasında 100 gr sekerle yapılan 2 kademeli yada 75 gr glikoz sekerli tek kademeli oluyormus.eger sıkıntı cıkarsa arttırılabiliyormus.okuduklarıma gore 50-75 gr şeker 2 dilim baklavaya denk geliyor deniyor.yani düşününce 2 dilim baklava kim yemiyor hamilelikte.egerki tek zararı seker alımıysa bence bunyemiz bunu kaldırabilir.ben kendi adıma doktorum isterse yaptırmaya karar verdim.olumsuz bakan doktorlar da soledikleri bir cok seyde haklı bencede ama bazende cok abartıyorlar sanki.onlara sorsan 1 dilim pasta yesem mi desen nerdeyse ölürsün dicekler.ama elbette bu herkesin kendi kararı.dediğim gibi seker yuklemesinin baska bir zararı varsa onu bilmiyorum ben anca bu bilgilere ulaştım.dur biraz daha bakayım madem senin durum acele
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?