2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

ooouuvvvv aceleci prenses daha çok erken.bebeginle konuş bol bol inşallah tutunur sana. Sen ne kadar onun var olduğuna inanırsan o kadar seninle kalır inşallah
İnşallah kalirlar yada kalmistir canm esim simdiden basladi tutmazsa seneye deneriz tekrar die bizim bi minnos var 3.5 yasinda ilk hamileliğimin hic bi hissi yok sadece karnımın alti cok sert eskiden oylemiydi hiç hatırlamıyorum yada ilaçlardan mi acaba

Daha belirti için erken canım.hayir hiç olumsuz düşünme inşallah olur. Bak maşallah bu evladin varmis ne güzel.insallah kardeşi de gelir :)

Gebelik kesesi hergun 1mm buyumesi gerekiormus bnun aksi olup saglikli hamilelk geciren vrmi. Ben pazrtesi gtmistm 6 idi cumartesi gttm 8

Kızlar gunaydın bişey sorucam ben crinone jele başladım.ince tarafın hepsini sokuyor muyuz? Yoksa yarısı falan mı? Zor bir ilaç birde sabah akşam 2 aydan fazla kullanılıyor.

günaydın güzel anne adayları,

çok özür dilerim dayanamadım; isteyen üstüne alsın isteyen de almasın ama yazmak zorunda hissettim.
bu topiğin, konunun adı ne?
2017 Eylül ayında tüp bebek tedavisine başlayanlar

burada tüp bebek sürecini yaşayanlar olarak hepimiz yazdık. bilgi edindik, birbirimize destek olamaya çalıştık ve destek gördük.
çok şükür ve maşallah bir kısmımızın gebeliği başladığı gibi bir kısmımıza ise Allah şimdilik nasip etmedi. Hayır da şer de Allahtan gelir, Rabbim hayırlı yazılar yazsın hakkımızda dedik.

bu sayfada pozitif haberinin alınmasından sonra sevinci paylaşmak ve bekleyen arkadaşlara umut ve moral adına yazılmasından sonra gebelikle ilgili her detayın her akla gelenin yazılmasını şahsen doğru bulmuyorum. bunların paylaşıldığı; yazanların ve okuyanların hepsinin aynı şeyleri yaşadığı sayfalara da var. haziran 2018 anne adayları vs.

üye olmadan önce senelerce okudun bu sayfaları. durumumla ilgili bilgi edinmek ve moral bulmak için. aynı zamanda karşılaşabileceğim olumsuzlukları yaşayanlardan öğrenmek için. ama konunun temel içeriği hariç yazıları okumak hep sıkıntı olmuştu. açıkcası tüp bebek süreci sayfasında gebeliğinin şahsi detayları okuyucuyu ve diğer kullanıcıyı ilgilendirmez. ilgilendirse eğer o konu ile ilgili sayfaya girer.
ayrıca burada elbette birbirimizin sevincini paylaşıyoruz yeri geliyor hiç tanımadığımız insalar için dua ediyoruz ama gebe kalabilenlerin, kalamayanlara göze sokar gibi sürekli kişisel gebelik detaylarını yazması çok doğru gelmiyor bana.
beni haklı bulanlar olacağı gibi bulmayanlar da olacaktır. saygı duyarım.
amacım asla ortamı gerip tartışma yaratmak değil. sadece hayat inceliklerle güzeldir, ince düşünceli olmak gerek diye düşüyorum.
bu yazıdan sonra hesabımı sileceğim. cevap vermek gibi bir durumum olmayacak yani.
allah bu yolda emek veren herkesin yüzünü güldürsün evladını kucağına versin inşallah. allah'a emanet olun.

Merhaba. Bende bu ay adetimde ayni sorunu yasamistim doktoruma sordugumda kullandigim ignelerin haplarin etkisiyle bunlarin oldugunu acikladi. Yani korkulacak birsey yok dedi bana.

Arkadaşlar merhaba.

Benim amh değerim 0.06 idi.sağ tarafımdaki yumurtalık tamamen iptal olmuş.sol tarafında da yaklaşık 4 cm ilk kistim vardı.bana senin hiç bir şekilde doğal yollardan çocuğun olmaz dediler.aşılamayı unut ve vakit geçirmeden hemen tüp bebek tedavisine başla dediler.sol tarafta 3 tane yumurta gördüler ama bunların kaç tanesi sağlam bilmiyoruz dediler.belki hepsi belki bir tanesi bellide hiçbiri dediler.tüp bebek için geri kalan tahlilleri yaptırdım ilaçlarımı hazırladım ve adet olacağım günü beklemeye başladım.ona göre doktorum bana hangi gün iğne ve ilaç kullanacağımı söyleyecekti.adetim ilk geciktirince idrar testi aldım negatif çıktı.tabi yine hüsran ve moral bozukluğu.bu arada yaşım 39 arkadaşlar.kıbrıs dahil olmak üzere bir çok yer ile görüştüm.hepside hastalara yürüyen banknot olarak bakıyorlar.üstelik bende hemşireyim.hatta bana başkasının yumurtasını bile önerdiler.adetim gecikince ve buna rağmen bebek olmayınca doktorumu aradım benden progesteron baktırmamı istedi.ölçtürdüm yüksek çıktı.ne olduğunu anlamaya çalışırken doktorum gebelikte yükselir kanda beta hcg baktır dedi.ve o güzel sonucu öğrendim.en son Bahçeciye gittim.kübra hanımı önermişlerdi.kendisi bana herşeyi anlattı.şansın çok az dedi.ama senden daha kötülerinide gördüm ve şansını artırmak için iki defa yumurta toplayacağız dedi.ilk randevumuzda belkide tedavi sırasında kendi kendine hamile kalacaksın dedi.düşükte olsa böylede bir ihtimal var dedi.sözün özü umudunuzu yitirmeyin, sizin umutlarınız ve hayalleriniz üzerinden insanların sizi sömürmesine izin vermeyin.beslenmenize dikkat edin.bununla ilgili naçizane önerilerimi yaptıklarımı paylaşacağım ama mutlaka doktorunuz ile görüşün bunları,görüşmeden kendi başınıza denemeyin.bunlar zaten sizinde bildiğiniz konular.

Şekerden, çikolatadan uzak durun.ben bunu zor yaptım.
Protein yanında mutlaka bol salata sebze tüketin
Probiyotik kullanın bağırsak ve mide floranızı değiştirin ve bağışıklık sisteminizi destekleyin
Avakado tüketin
Bol balık tüketin ama derin deniz başlığı değil.onlarda civa yüksek oluyor.somon en ideali.oda olmazsa sizde benim gibi balık sevmiyorsanız omega 3 tabletleri alın.ben ocean plus kullanıyorum.ondaki epa ve DHA oranları diğerlerine göre daha yüksek.
Folik asite mutlaka başlayın.
Hepsinden önemlisi önce kan tahlili yaptırıp eksiği fazlayı tespit edin ve ona göre hekiminiz ile tedavinizi düzenleyin
Mutlaka yürüyüş yapın
Stresten olabildiğince uzak durun.ve öncelikle bebek olmuyor ise bu durumu kabullenin.bu durum ile beyninizi sürekli yormayın.bana birisi olumsuz bişey dediğinde ben “bana stres yasak benim çocuğum olmuyor bana söylemeyin” deyip duruyordum.hem böylece kendimle şakalaşıyor hemde kendimi stresten koruyordum.hayatınızda size sıkıntı veren kim olur ise olsun uzaklaştırın.anneniz babanız kardeşiniz kocanız kim olur ise olsun en azından bir kaç saat bile olsa uzaklaşın.stres odağından uzak durun.
Umarım benim yaşadığım mucizenin daha güzellerini sizlerde yaşarsınız.
İnancınızı asla kaybetmeyin.Nasipte kısmette var ise yüce rabbim verecektir.ben hep ondan istedim ve sen ol dersen olur yarabbim dedim.kün fe ye kün. Meryem suresini önerdiler namazlar kıldım dualar ettim adaklar adadım.
Dine yönelmek dua etmek bunlarda bir çeşit meditasyon.ruhunuza ve vücudunuza iyi geliyor.hem yer gök dua üstüne.asla pes etmeyin.

İi diyon hos diyon da bu topikde olan arkadaslarimiz var baska topiklerde olmayan onlarino topigemi tasiyalim simdi hem adi ustunde eylulde basladik ve burda olmamizdn da normal bir durum yok herkes kendi kararini kendi verir isteyen istedigi yerde yazar cnm sn kendi dusunceni kendine sakla

Kendi adıma çok üzüldüğümü söylemeliyim çünkü burda kimsenin gözüne birşeyler sokulmaya calisilmiyor sizler kadar biz de bu topigin üyesiyiz ve burda üzülen yada sevinen herkes için kendimizmiş gibi hissettik duygularını paylaştık.sonucu negatif olan arkadaşlara ne yiyip ictigimizi nelere dikkat ettiğimizi söyledik kimsenin amacı göze bisey sokmak olamaz çünkü pozitifi görmekle hamilelik garantilenmiyir.benim içim korkularla kaplı...ama yine de size de hak veriyorum.ben zaten gebelik adına bir paylaşım da bulunmuyordum ama bundan sonra kesinlikle yazmıcam çünkü 1 kişinin bile beni yanlış anlaması ya da üzülüyor olması beni üzmeye yeter...rabbim herkesin gönlüne göre versin kimsenin kucağını boş bırakmasın.allah hepimizin yuvasını yavrularıyla şenlenirsin..

Kızlar biz burda kimsenin gözüne birşey sokmuyoruz.ben tedaviye başlamadan önce okudum takip ettim pozitif alanların yazışmaları beni cesaretlendirdi.burda nelere dikkat ettiğimizi hangi hastaneye gittiğimizi süreci paylaştık.belki bilmeden birine bi faydamiz oldu.hamile kaldık diye bu gruptan çıkalım yazismayalim diye birşey yok.herkes burda birbiri adına mutlu oluyo acisiyla da üzülüyor ve dua ediyor.allah kimsenin kucağını boş bırakmasın emeklerini boşa çıkarmasin.

Kızlar gunaydın bişey sorucam ben crinone jele başladım.ince tarafın hepsini sokuyor muyuz? Yoksa yarısı falan mı? Zor bir ilaç birde sabah akşam 2 aydan fazla kullanılıyor.
Hepsini canım ilerletebildigin kadar yap.ben de çok zorlaniyorum yaparken canim yaniyo artik.hatta kontrole gidince sorucam bunun daha kolay uygulanabilir bi alternatifi yok mu

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…